- 24 Mayıs 2014
- 3.699
- 1.802
- 178
Aynen oyle cnm. Şimdide kv yı kapıya bırakıyo aşadan o gelmiyo zaten. Artk hiç gelemez. Cocugumun yuzunu dahi gostermicem ona ben. Rabbime havale ettm artk bıktım ben beddua etmktende kırılmaktanda. Allahm evime adım atmayı nasıp etmesın ona inşş başka bişey dıyemıyrmAl bendende o kadar bir yil aradan sonra herkesin israri uzerine aradim. Sadece cocugum icin.boyle islerin icine dusmesin diye..torun ve gelin diye kapimizda yalvaracaklari gunleri beklemeye devam...ektigini bicenin sonu her zaman husran olur. Mazlumun ahini alanin durumuda cok fena olur bu dunyada.allah yatakta inleye inleye cikartir bunun acisini.dunya tersine donmus diye bosuna demiyorlar.bizden kusur onlardan aff olmasi lszimken kusur onlardan aff bizden oluyor.affettigimiz halde bide biyerleri kalkio.bende cok sinirliyim.bundan sonra onlar dusunsun minmacik torunlarini gorememenin hasreti yureklerine coksun napalim...
Kocam farknda ama ailem atsam atılmaz satsam satılmaz modunda. Benide zorlamadı hiç allah var yanı. Hep arayı bulmaya calıştı ama ınsan degıllerki. Dertlerı şu. Bizim eve kumanda edıcek o yonetıcek kocam ve ben onun isteklerınden cıkmıcaz. Kazanıcaz ona yedırıcez. Sabah akşam hizmet edıcez. Adamn istedıgı bu. E bende eşimde bi guzel agznn payını verdık. Bi kurus yararı olmadı üstüne bizi borc içinde bıraktı. Utanmadan bunları bekliyo iste. Bende bi gun evini resmen başına yıktım agzıma gelenı saydm. O gundur konuşmuyrz işte. Az bile yaptm. Bunlar başlangc daha neler var nelerr cnmTakma kafana cnm sen ustune duseni saygili bi sekilde yapmissin. Kayinpederine de ayip yani koca adam bayramda gonul mu kirilir. Esinde bu durumun farkindaysa artik bayramlarda zorlamaz seni herhalde. Yahu arkadas her erkegin ailesimi boyle. Ben 1 tane normal gormedim arkadas. Dertleri ne?
Biz oglusumla iyiyiz cok sukur. Bende ramazan bayraminin ertesi gunu sanci ile doktorda solugu almistim. Benimde bobregime baski yapip genisletmisti. O gunden sonra bir daha sancim olmai ama genisleme de duzelmedi. Dogumdan sonra eski haline donermis artik. Bana bol su ic, idrarini hic tutma, surekli sola yat demisti. Hepsini yaptim bir daha hic agrim olmadi. Sende yap aksatma. Ben uroloji bolumune de gitmistim ne olur ne olmaz diye. Ama mudahale edilecek bir durum yok demisti. Kendi doktorumda her muayne de takip etmisti artis var mi diye. Cok sukur yok. Sende kontrol ettir eger genisleme durmazsa ufak bir mudahale ile onlem alabiliyorlar haberin olsun. Rabbim sifa versin.Kızlar uzun zaman oldu yazamadım..nasılsınız bebişler nasıl? Bişi sorucam size..dün bel ağrım oldu çok fena..öğlene doğru böbrek ağrısına döndü..gece yatmadan önce de sağ kasığımda her hareketimde batma oldu.bugün doktoruma gittim böbreklerde büyüme olmuş dedi.bebeğin baskısından dolayı.ultrasonla bebeğe baktı gayet ii hareketli maşallah..ama benim ağrım 3 dkda bir 10 Sn sürekli devam edio..ve hep aynı yerde sadece sağ boşluğumda..Dr rahim ağzıma da baktı kapalı erken doğum riski yok dedi..ama bu Ağrı neyin nesi geçmedi gitti..Ağrıdan ağladım demin her hareketimde iki büklüm kalıyorum napcam böle bilmem
iyi bayramlar canim. Yasadigin sey cok ilginc. Herkes ozele gidemiyor ki eger sende kendi doktoruna gidip tekrar test yaptirmasaydin nerden bilecektin. bosuna dunyanin ilacini icirecekti. Karacigere ve vucuda ekstra bosa yuk. Nasil bir sorumsuzluktur bu anlamiyorum gercekten. Allah tan temiz cikmis senin cok sevindim canim.Kizlar herkese iyi bayramlar
Carsamba gunu kasigimda ağrı var diye eve geldim oglen. Dinlenince gecer diye. Gecmedi. Saat oldu 21. O saatte nerde dr bulunur. Etlik zubeyde hanim dogum evine gittik. Catalda muayene ettiler. Hayvan gibi jelsiz daldi uyuz dr.canim yandi. Sonra normal.usg. nst. Bebekte birsey yok dendi. Idrar yolu emfeksiyonu olabilir cis ver. Ok. Verdik. Bir sonuc cikti ki an allahim. Kanalizasyon cukurundan numune aldilar sanki mikrop kaynıyor. Idrarda yanma agri varmi yok. Bu idrarla agri olmamasi imkamsiz dediler. Fitil antibiyotik allah ne verdiyse yazdi. Almam bem bu ilaclari dedim. Sabah kemdi dr gittik. Muayene etti. Bebekte birsey yok. Idrar verdim. Sonuc tertemiz. Gece 22.30daki idrar testi igrenc . Sabah 10 temiz. Bi idrar daha verdim. O da temiz.2 ayri laborant paralel tahlil yapti dr ricasiyla. Temiz temuz temiz. Geceki neydi peki.allah kimseyi dusurmesin o dogumevine.
Usutmussun demekki dedi dr. Belime yun yelegi sardik kusak gibi. Yattim uyudum. Agri kalmadi.
iyi bayramlar canim sanada. Mas allah bebisine de.Iyi bayramlar kizlarrr hepinize dün bebisimi gördüm cok sükür.İcım rahatladi biraz .Allah hickimseyi evladiyla sinamasin kizlar hep duam bu. Bidahaki bayram kuzucuklarimizla saglikli sihhatli bayramlar nasip etsin Rabbim hepimize.
Bebisim 29+5 te bebisim 1650 gr olmus masallah 35,5 filanmis boyu ama bacak boyuna göre ölçüyor ultrason yaklasik bu boy dedi.Kafa asagida ayaklari gögsüme döndürmüs tekmeler canimi yakiyo ondanmis meger.Daha döner herhalde bol bol.Bakalim cikolata kistiyle normal dogum olabilir engel degil dedi.Ama ne olur bilemem tabi.Aralik basi gibi gözüküyo ultrasona göre dogum ama ne olur bilemem.Hepimizin yavrularina saglik versin Rabbim.
Bazi insanlarla hic muhatap olmaya gerek yok senin gorumce de o tarzmis. Salla bosver. Kendi basina geldigi zaman anlar. Hamile bir bayanla konusurken her seye dikkat ediyorum valla aman bilmedigim bir sikintisi varsa uzulmesin diye. Ama insanlarimiz cok dusuncesiz.kızlar görümcemle bayram tebriği için konuşurken durum benim rahatsızlığıma geldi. işte kanama riskinin olduğunu falan anlattım. ne dese beğenirsiniz. sen böyle dedikçe bebek için hazırlık yapasım, bişey alasım gelmiyo dedi. bi anne adayına söylenecek laf mı bu ya. sanki herşey normal giden bir hamilelikte ölüm riski yok. Allahtan çok kafaya takan bi insan değilim. yoksa bütün gün ağlardım heralde.
burasi cok yogun degil dogru ama kasim annelerinin mas allahi var :) senide goruyorum orada sende benim gibi kasima kayma durumu fazla :)Evet canim yaa bayram telasindan da kimse bu aralar girmiyor buraya ama kasim annelerinin masallahi var yaaben de sirf yattigim icin yapacak isim olmuyor buraya geliyorum ama kimseler olmuyorr:) bu arada kasim annislerinden ikiz bekleyen arkadasimiz dogum yapmis:) izin icin de gonlunden ne geciyorsa o olur insallah...
Ayyy canta demeyin bana bizimde hazir degil. Artik hazirlamak sart oldu. Az kaldiAyy cok heyecanli bizim de az kaldi düsününce inanamiyorum.Cantaniz hazir mi cnm sizin?Ben daha hic bi cicisini yikamadim bebisimin.Artik hazirlasak mi ki??
mas allah pamuguna. Saglikla kucaklarimiza da aliriz ins allah.Bu arada pamugu gorduk bugun.oncelikle demir testi idrar testi tansiyon anne muayenesi derken sıra geldi pamugun kalp atışini dinlemeye.kuzumu 25 dk dinledik o kadar hareketliki uc hemşire de sasirdi.biri geldi biri gitti kalp atışıni buluyolar nst yi koyuyolar hareket ve atim sesinden korkup yer değiştirme yapiyor.oyle kalp aradilar.sonunda babasina verdiler cihazi ve o eliyle koymus gibi buldu 25 dk dinledik cihazdan cikti aldilar.ve gariptir kizimla konuştugum an kalbi 146 atiyor sustugum zaman 125 e düşüyor bu cok hosuma gitti.doktorda zil sesinden korktu ve sicradi cok eglenceliydi.randevular iki haftada bire düştü. Ve isin en guzel tarafi kizim artik dogum pozisyonunda kafa asagida yuzu soluma bakiyor sagimda sirti ve ayaklarida solumda.gobek cevremdeki kazima calismalarida parmaklarina ait elleriyle kasiyo beni :) plasentamiz midemin altinda en yukarida ortada. Erken doğum riski yok cok sukur normal gözüküyor hersey ve uc gun onden gidiyor.beni hic uzmedi kizim tam 1.5 kilo ve bende verdigim alti kilodan toplam 1.5 kilo geri aldim.hala kendi kilomda degilim ve bu durum beni cok mutlu ediyor. Her kiyafetim oluyor ve mutluyuz.darisi sizlerin başına inşallah. Saglicakla kalin bebisler ve anneleri..Bi iki gune resimleri atarim ins :*)
cok guzeller canim. Gule gule kullanin ins allahBunlar da oğluşum için ilk aldiklarim
Odası kasım da gelecek nasipse
bu kadar ileri olmasi az da olsa rastlanan bir durum diye biliyorum ama riske atma bir doktora daha gorun bence.Gunaydin sevgili aralik anneleri..Uzun zaman yazmayip bi soruyla karsiniza gelmek ayip olacak ama ilk siz geldiniz aklima.Haketesem de cevaplayan kisilere simdiden tesekkurler :)
30. haftamdayim.Ama ultrasonda bebegim 34 haftaya yakin gorundu son kontrolumde...Ondan onceki kontrolde de (2 ay once) 2 hafta buyuk gorunmustu..Doktor normal diyo.Ultrasonla bakti, "rahim kanalin uzun, erken dogum riskin yok" dedi..Yani ileriligi onemsemiyo..Devlet hastanesi, cok ayrinti da soramadim..Haftaya ozele gidicem ama size de bi danismak istedim.Benim durumumda olan var mi? (ilk kontrolume 5 haftalikken gitmistim ve 5 haftalik gorunmustu..Seker yuklemem de normal cikti)
merhaba canim ben dalan roxy aldim ama yikamadim daha. Hizlanmam gerekli az kalfi artik.Kızlar merhaba. Iyısınızdr inşallh. Bebişin kıyaftlerıne hangı deterjanı kullanıcaksnz. Ve kac derecede yıkadnz. Tecrubesız bu anneye yardım lutfen
Canim sen uzerine duseni fazlasi ile yapmissin. Esinin hatri icin bir kez daha sans vermissin o kullanamamis artik senden cikti. Evet sinir bozucu ama soyle dusun artik sana kimse bir sey soyleyemez hakli oldugn halde yine bir buyukluk daha yaptin kiymet bilnmedi. Bosver esin anlamistir bir kez daha senin kiymetini ve bence ondan daha onemli bir sey yok. Sakin kafana takma onun yaptiklarini bosuna bebisini de uzme.Bayramda konuşmadıgım kaynpedern yanına gttm eşimle. Sırf eşim kırılmasn uzulmesın diye gıttıgıme bin pişman olsm. Nefret ettgm halde ve yuzdeyuz ben haklı oldugum halde elini optum. Bayramını kutladm. Oda yuzumuZe bile bakmadı. Resmen bi tarafını dondu oyle oturdu karşımıza. Bizde az otrduk kalktk. Hıcbişey demeden eşime kalkalm dedım cıktım kapıya. Oyle sınır oldumkı. Dahada ölse eşimle boşanıcamı bilsem ne evime sokarm ne evine guderim. Ben insanlık yaptm onun yaptıgına bakın yanı
Tunaydin canim sizin bebis bayramda pek bi mutluymus okudum kipir kipirmisTünaydınlarrrr
Evet yaramazlıklara başladı. Yerim onun totosunuuuTunaydin canim sizin bebis bayramda pek bi mutluymus okudum kipir kipirmis
Takma. Benim babamda da ayninsorun var. Bunca sene ben size baktim simdi siz bana bakacaksiniz hesabi. Ama bir babaliginida gormedik. Allah anneme uzun omur versin annem calisip babama bakti tam aksine. Boyleleri birde calis bana yedir derler. Ailede nasil buyutulduyse aynisini bekliyorlar demekki.Baba olmakla baba olmak arasinda fark var. Simdi hic birimiz gorusmuyoruz annem dahil. Gerekirse sende oylr yaparsin. Esinde senin yaninda oldugu surece kp ne derse desin bosver. Bebisini uzme. Boyle gelinlerine damatlarina torunlarina iskence eden insanlarn ben hic huzurlu öldügünu gormedim duymadim. Sen yine hanimefendiligini bozma bisey olursa esin zaten babasinin ne oldugunun farkinda Allahtan birde bu durumlarda aileci esler var.Kocam farknda ama ailem atsam atılmaz satsam satılmaz modunda. Benide zorlamadı hiç allah var yanı. Hep arayı bulmaya calıştı ama ınsan degıllerki. Dertlerı şu. Bizim eve kumanda edıcek o yonetıcek kocam ve ben onun isteklerınden cıkmıcaz. Kazanıcaz ona yedırıcez. Sabah akşam hizmet edıcez. Adamn istedıgı bu. E bende eşimde bi guzel agznn payını verdık. Bi kurus yararı olmadı üstüne bizi borc içinde bıraktı. Utanmadan bunları bekliyo iste. Bende bi gun evini resmen başına yıktım agzıma gelenı saydm. O gundur konuşmuyrz işte. Az bile yaptm. Bunlar başlangc daha neler var nelerr cnm
Teşekkür ederim canım.. evet nerdeyse aynı tarihler.. bakalım hayırlısı ile doğururuz inşallah...Hosgeldin canim. Allah sagligiyla kucagina almayi nasip etsin. Hemen hemen ayni gun dogum tarihimiz. Bakalim kim once pirtlaticak:)
Evet ben benim sezeryan olcagi icin bastan beri kasim oldugunu biliyordum o yuzden kasim annelerinin yanina da ugruyorum... Sonucta aralik gorunumlu kasim annesiyimburasi cok yogun degil dogru ama kasim annelerinin mas allahi var :) senide goruyorum orada sende benim gibi kasima kayma durumu fazla :).
Ayy canim kiyaman ben de oturdugum yerden kalkamiyorun bazen kilo alsam cok nasil oldurdum bilemiyorum.Allah yardimcimiz olsun zor zamanlar yaklasiyor.Dün piknige gittik yere oturdum en basta ama kalkabilmek ne mümkün.Esime dedim tut beni diye.Diyo ki nasil bir kalkis buAy hava guzel yuruyus yapayim dedm yuruyemiyorum ya la
Canim Allah yardimcin olsun kasma kendini.Doktorun uygun görmüs bisey olmaz Allah'in izniyle.Sag salim gidin gelin bebisinle insallllahhhDua edin kızlar bana rahat rahat gidip döneyim, oğluşum uçak basıncından etkilenmesin
Kizlar ben de camasirlar icin dalan roxy alicaktim ama daha bulamadim bi tane sivi aldim e-bebekten baby&me sivi deterjan.Yumusatici gerekyirmez yaziyo durulama bol yaptirmayi düsünüyorum.Zaten ben kendi camasirlarima da 5 durulama yaptiriyorum koku ,deterjan kalmasin diye
Kizlar ya ben cok sik yag sürmüyorum ama karnima bu bebis hormonlardan mi bilmem göbisime cok kil yaptiSizin nasil?ins dogumdan sonra gecer .
Hosgeldin canim. Benimde ilk bebegim ve oglum olacak senin gibi :) ben 33. Haftamdayim. Amin ins allah canim.Merhaba hanımlar... bende antalyadan ilk çocuğuna hamile bi bayanım.. 29. Haftadayiz bi oğluşum olacak Allah izin verirse.. 24 aralık muhtemel doğum tarihi.. Rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli doğurmayi ve kucağımıza almayi nasip etsin inşallah...
ahhh yice tabi o kadar sabirsizlikla bekliyoruz. Esim diyor simdidem ben Eymen e acimaya basladim dogurmasan mi? Neden dedim cocukta sıkılmadık yer birakmassin diyorEvet yaramazlıklara başladı. Yerim onun totosunuuu
Evet ben benim sezeryan olcagi icin bastan beri kasim oldugunu biliyordum o yuzden kasim annelerinin yanina da ugruyorum... Sonucta aralik gorunumlu kasim annesiyim
o kadar mi agirlastin canim ya. Oturup kalkmak problem de yurumekte su anda bir sikinti yasamiyorum ben.Ay hava guzel yuruyus yapayim dedm yuruyemiyorum ya la
Ben yumusatici tuller haricinde kendi kiyafetlerimizede kullanmiyorum zaten. Bu arada 5 kez durulama cok degil mi kuzum yaa kendiniz icin de. Ben bebisimin kiyafetlerini az miktar roxy ile yikayip ekstra 1 durulama yaptirmayi dusunuyorum. Yeterli olur bence.Kizlar ben de camasirlar icin dalan roxy alicaktim ama daha bulamadim bi tane sivi aldim e-bebekten baby&me sivi deterjan.Yumusatici gerekyirmez yaziyo durulama bol yaptirmayi düsünüyorum.Zaten ben kendi camasirlarima da 5 durulama yaptiriyorum koku ,deterjan kalmasin diye
Kizlar ya ben cok sik yag sürmüyorum ama karnima bu bebis hormonlardan mi bilmem göbisime cok kil yaptiSizin nasil?ins dogumdan sonra gecer .
Ayy canim yaa kiyamam hava guzel ama bizim neyimizeAy hava guzel yuruyus yapayim dedm yuruyemiyorum ya la
Ayy canim yaa kiyamam guzel hava ama bizim neyimizeAy hava guzel yuruyus yapayim dedm yuruyemiyorum ya la
Cok guzel olmuslar canim ellerine saglik.Lohusa terliklerim, tacim ve oglusumun odasinin kapi susuudogum yaptigimda minik kuzum yanimda yatacagi icin yatak odamin kapisini krem-mavi tullerle paketleyip fiyonk yapacagim. Bir de hazir kapi susumuz ve ikram sepetimiz var. Onlari da paylasirim daha sonra.
Ayyy cokk guzel olmuslarr ellerine saglikk cokk begendim:) kapi susunu sen mi yaptinn?Lohusa terliklerim, tacim ve oglusumun odasinin kapi susuudogum yaptigimda minik kuzum yanimda yatacagi icin yatak odamin kapisini krem-mavi tullerle paketleyip fiyonk yapacagim. Bir de hazir kapi susumuz ve ikram sepetimiz var. Onlari da paylasirim daha sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?