- 10 Ekim 2012
- 277
- 132
- 133
canım evet işbirden aldım benimki kardelen modeli. lateks olduktan sonra model çok fazla önemli mi bilmiyorum. önemli olan bebek yatağı için lateks olması dedi bana hem işbir hemde yatsan.
Bu anesteziciler neden böyle diyor acaba. Kaynım anestezi uzmanı bana da öyle diyor. Ama şöyle bir durum var bu doğum işinin normali, doğalı, olması gereken, vajinal doğumdur. Ekstra bir durumda ameliyatla alınır bebek. Geçen hafta bir yakınım normal+epidural ile bebğini kucağına aldı. doğumdan 3-4 saat sonra gittiğimde ayağının birini uzatmış diğerini dizden bükmüş rahat rahat oturuyordu. Sezeryan yapıp bu şekilde rahat davrananı görmedim ben. Açıkçası normal doğum korkusu, anne ya da bebeğin sağlığını tehlikeye girdiği durumlar da sezaryanı onaylıyorum diğer keyfi olanları onaylamıyorum açıkçası. Kaynımın bana dediği herkes aaa bebeği oldu diyor dedi. Ama biz nelerini görüyoruz bebeğin sağlıklı doğması resmen bir mucize diyor. Tabi o üniv. çalışıyor ve genelde oraya riskli gebeler gittiği için her türlü sorun ile karşılşıyor. O yüzden gözü korkmuş çocuğun bence. Ben normalden yanayım dediğim gibi ters bir durumda tabi ki sezeryan olacak ama her şey normalken gerek yok. Ki artık ağrısız acısız normal doğum gibi bir kolaylığımız varken. Rabbim hepimiz için hayırlı doğumlar nasip etsin.Kızlar anestezı uzmanı aynı ve ebe olan bi kuzenım var. Kesınlıkle sezeryan tavsıye ederım diyo. Epidurel+spinal yaptr ne agrı acı hcbişey cekmezsn dıyo. Kafamı cok karıştrdıya. Boşuna agrı acı cekme normal yaparak. Ekstra bi durum olsa zaten sezeryana alıcaklar diyo.
kızlar kapı süsümüz ve kolonyamız butabi bu örnek. bizimkinin kolonyasının da üstüne çiçek biraz aşağıya alınıp swarovski taşlarla poyraz yazacak.
kızlar iyi akşamlar. benim size bir sorum olacak. malum bebeklerimiz kış bebekleri olacak, ilk aylarda yorgan yastık.. kullanılmamalı deniyor,gece yatarken üstüne ne örtmeyi düşünüyorsunuz?
ayy Allah korusun cnm,haklisin.Uyku seti almayayim mi bn simdi ?Yada alsam 6 aydan sonra mi kullanirim? Uyku tulumu ince mi olacak cnm uzun kol mu kisa kol mu alacaksin sen?Evimiz dogalgazli.Kisa kolllu alirsak tek tulum kollari üsümez mi? Battaniye filan gündüz mü örtecegiz o zmn yoksa su an bosa mi?Canim bebege ilk alti ay kesinlikle hic birsey ortulmuyor.burnuna gelen en ufak bisey bile onu allah korusun nefessiz borakabilir..battaniye bize gore belki hafif ama onu minik bedeni icin degil...uyku tulumu giydirecegiz.yastikta kullanilmiyor kesinlikle...size eger resmi yukleyebilirsem atayim.her alti ayda bir kere uyku tulumu degismesi lazim..ister uzun kollu var ister kisa kollu zaten alt kismi fermuarli oluyor.acip alt degisimi yapabiliyorsun.boyun kismi citcitini kapattiktan sonra kesinlikle boynunu sarmali buyuk olmamali.giydikten sonrada 10 cm bosluk kalmali alt tarafta.ben etraflica arastirdim bunu.sonra allah korusun sabah bi kalkmissin bebegin nefes almiyor( tam bir facia olur
cnm ben 2 tane avent 1 tane chicco aldim silikon ikisi de.Eger almazsa aventin her yeri silikon olan büyük bi emzigi var arkadasin cocugu onu aldi.Yani bana denen su;iki-üc marka al hangisini alirsa oldu.Olmazsa nuk alirim bnde 2 taneyi de almazsa.Kaucuk cok toz topluyo dediler silikon aldim ortodontik olanlardan cnmKızlar size sormak istediğim bir şey var. Emzik ne marka ve özellikte aldınız. bebeğin hangi emziği tutacağını nerden bileceğiz nasıl alacağız ? kararsız kaldım.
canım benim arkadasımın kullanmadığı emzik kalmadı nedeyse 150 lira verdi emziklere en son aventin classic olanını keşvetti hemen her bebek alıyomus ortodontik çok ii bi emzik diolar e bebekte indirimdeydi hemdeKızlar size sormak istediğim bir şey var. Emzik ne marka ve özellikte aldınız. bebeğin hangi emziği tutacağını nerden bileceğiz nasıl alacağız ? kararsız kaldım.
Cnm stickerlarin arkasi yapistirmali oluyo mu?öyle ariyorum.zazzle dan mi bunlar?Bu arada siteyi inceledim bikac sticker begendim :) fiyat da gayet makul. Seker kavanozunu kurdeleyle susleyip etiket yapistiririm. Halka sekerlerin uzerine de yapistiririm. Kurabiyeler icin mavi karton bi kutu mu alsam?? Bak sunlari begendim ekliyorum:) en cok 1.yi begendim tabi:) guzel fikir verdin canim sagol
cnm ben 2 tane avent 1 tane chicco aldim silikon ikisi de.Eger almazsa aventin her yeri silikon olan büyük bi emzigi var arkadasin cocugu onu aldi.Yani bana denen su;iki-üc marka al hangisini alirsa oldu.Olmazsa nuk alirim bnde 2 taneyi de almazsa.Kaucuk cok toz topluyo dediler silikon aldim ortodontik olanlardan cnm
canım benim arkadasımın kullanmadığı emzik kalmadı nedeyse 150 lira verdi emziklere en son aventin classic olanını keşvetti hemen her bebek alıyomus ortodontik çok ii bi emzik diolar e bebekte indirimdeydi hemde
ebebekte indirim bitmiş cnm ben 20 ye almıştım aklında bulunsun indirim takip edersinÇok sağolun kızlar bir bakayım şimdi dediğiniz modellere.
ben de nuk aldım, bebekler en çok bunu seviyor dedi satan kız bakalım görcezÇok sağolun kızlar bir bakayım şimdi dediğiniz modellere.
Evet canım bitmiş bende şimdi ona bakıyordum. Ne alacağıma karar versem indirimini ona göre takip edeceğim :)ebebekte indirim bitmiş cnm ben 20 ye almıştım aklında bulunsun indirim takip edersin
Aynen ya ev sahibinin şikayet etmesi lazım. Toparlanman Kasım'ı rahat bulur tbai ki.. Canım doğumdan sonra asansör olmasa da işine gelir bol bol merdiven inip çıkar kilo verirsin işin esprisi bu tabi ama önemli gerçekten. Ciddi anlamda konuşsanız ev sahibi ile ev arıyoruz bak bu yüzden falan diye.
kızlaaar meraba uzun zamandır giremiyodum şeker ve tansiyonla uğraşıyodum şimdi iyiyiz şükür bakın ben misafirlere şunları yapıyorum çok ucuza mal oldu...
Kızlar anestezı uzmanı aynı ve ebe olan bi kuzenım var. Kesınlıkle sezeryan tavsıye ederım diyo. Epidurel+spinal yaptr ne agrı acı hcbişey cekmezsn dıyo. Kafamı cok karıştrdıya. Boşuna agrı acı cekme normal yaparak. Ekstra bi durum olsa zaten sezeryana alıcaklar diyo.
Kızlar size sormak istediğim bir şey var. Emzik ne marka ve özellikte aldınız. bebeğin hangi emziği tutacağını nerden bileceğiz nasıl alacağız ? kararsız kaldım.
Ablamda nuk aldı. Hepte nuk kullandı 2 çocuğundada. Ben ordotontik falan var dedim de. Bana kızdı benden beter oldun ne bu pimpiriklilik bak ben nuk kullandım 5 yaşında bir problemimiz yok çok şükür dedi. Diğeri 4 yaşında onda da sorun yok. Çok inceleme dedi ama ben duramıyorum :)ben de nuk aldım, bebekler en çok bunu seviyor dedi satan kız bakalım görcez
sen kolonya mı hazırladın canım? ben de mantar tıpalı şişe ve renkli kolonyayı aldım ama şimdiden doldursam uçar mı acaba diye korkuyorum. dolduran var mı kızlar böyle?
Yok kız bir derdim var bölümüne kadar gitme halledilir hayırlısı ile :)eşim konuşacaktı ev sahibiyle son kez, bakalım ne çıkacak. resmen bir derdim var başlığına konu açacağım ya o kadar dert ettim kendime
çok güzel olmuşş, eline sağlık canım :)
canım açıkçası ben normal doğumda da sezaryende de ısrar edilmesini doğru bulmuyorum. şimdi şartlarımız çok iyi sonuçta, doktorumuz önceden bebeğin durumunu ve bizim vücudumuzun doğuma el verişli olup olmadığını söyleyebiliyor. normal doğum adı üstünde doğal olan yol, bebek ve anne sağlığı açısından da normal doğum önemli elbette. her şey yolunda giderse ben çok isterim normal doğum yapmayı. ama Allah korusun bir sorun olursa tabi ki yok ben illa normal yapacağım diye de diretmem. mühim olan sağlıklı doğum yapabilmek. sen de bence şimdiden bunu düşünüp kafana takma, bebeklerimizi taşıdığımız son haftalarımız bunlar. doktoruna da danış, o zaten en önemli bilgileri verecektir bu konuda.
ben aventin 0-3 ay için silikon emziğini aldım canım. kauçuklar için çok çabuk çekli bozuluyor ve makteri üretiyor dediler o yüzden silikon tercih ettim. tutup tutmama meselesi var diye 1 tane aldım şimdilik, tutmazsa diğer markaları deneyeceğim tek tek. inşallah tutar ama :)
Kesinlikle katılıyorum canım senın soyledıklerıne.Bu anesteziciler neden böyle diyor acaba. Kaynım anestezi uzmanı bana da öyle diyor. Ama şöyle bir durum var bu doğum işinin normali, doğalı, olması gereken, vajinal doğumdur. Ekstra bir durumda ameliyatla alınır bebek. Geçen hafta bir yakınım normal+epidural ile bebğini kucağına aldı. doğumdan 3-4 saat sonra gittiğimde ayağının birini uzatmış diğerini dizden bükmüş rahat rahat oturuyordu. Sezeryan yapıp bu şekilde rahat davrananı görmedim ben. Açıkçası normal doğum korkusu, anne ya da bebeğin sağlığını tehlikeye girdiği durumlar da sezaryanı onaylıyorum diğer keyfi olanları onaylamıyorum açıkçası. Kaynımın bana dediği herkes aaa bebeği oldu diyor dedi. Ama biz nelerini görüyoruz bebeğin sağlıklı doğması resmen bir mucize diyor. Tabi o üniv. çalışıyor ve genelde oraya riskli gebeler gittiği için her türlü sorun ile karşılşıyor. O yüzden gözü korkmuş çocuğun bence. Ben normalden yanayım dediğim gibi ters bir durumda tabi ki sezeryan olacak ama her şey normalken gerek yok. Ki artık ağrısız acısız normal doğum gibi bir kolaylığımız varken. Rabbim hepimiz için hayırlı doğumlar nasip etsin.
evet cnm benımkıde lateks yaysızmıs bakalım aldık carsmada mobılya gelıcek yatakta
ya raziye arkadaşım nasıl böyle genellemeler yapıyorsun anlayamadım? ilk kez anne olacak tecrübesiz arkadaşları böyle korkutma derim. benim 3 yaşında çocuğum var uyku tulumu nedir bilmem. illa uyku tulumu olmalı boğulur nefes alamaz vs nasıl yazabildin.
ilk bebeğim de aralık da doğdu. kış kıyamette. ilk 5 -6 ay pijama giydirip üzerine pelüş battaniye örttüm uyuttum . yaz gelince de penye battaniye örttüm. 1 yaşında da yani ikinci kışımızda da yorgana geçtim. şimdide hala yorganla uyur.
Yok kız bir derdim var bölümüne kadar gitme halledilir hayırlısı ile :)
Doğum konusunda sana katılıyorum. Doktorumuz en doğru kararı verecektir bizim için.
Kauçuk zaten hiç düşünmüyorum onun temizliği çok büyük dert bence. Çocuk kaç kere yere düşürecek ve suyun altına tutunca yıkanması o kadar kolay değil malesef. Silikon olacak. Senin dediğin modele de bakayım bir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?