- 16 Eylül 2014
- 683
- 627
- 158
- 33
bende 10kgm aldım bakalım sözde 12 kgmla işim biter diyolardı ama yok bu gidişle 15 i devircem gibialınıyo canım bende 2 aya kadar hiç almamıştım son 2 ayda 8 kg birden aldım.yani vücut ayarlıyo kendini galiba.o kilo bizim kaderimiz,alınacak :) bundan sonra nolcak bakalım...
bunun aynını 1bucuk ay önce spinal epiduralle sezeryan olan arkdşmda deyip duruyo bana ben ise ısrarla epidural normal doğum diye diretyom ne olucak sıkıldım... allah korusun bebek oğamassa vakum vs onun için olumsuzlukda oluyor. hemde anne baba doktor 37.haftada çık gel diyor sezeryanda gününde belli oluyor kesin ufff uff ne zormuş yaa... ben doktoruma sırf normal doğum diye para saçtım sezeryansa giderim ankara üniversitesine veya gaziye yapsınlar özel oda tutarım daha ucuza gelir diyom acaba bakarlarmı doktorlar o zaman ne edecez kızlar ufffKızlar anestezı uzmanı aynı ve ebe olan bi kuzenım var. Kesınlıkle sezeryan tavsıye ederım diyo. Epidurel+spinal yaptr ne agrı acı hcbişey cekmezsn dıyo. Kafamı cok karıştrdıya. Boşuna agrı acı cekme normal yaparak. Ekstra bi durum olsa zaten sezeryana alıcaklar diyo.
Aman ya gün geçtikçe ınsan kafa karman corman . Arkadaşımın eşi Dr Sezeryan dogum yaptı ve normal istemedi kocası . Bi tana daha tanıdığın yengesi kadın dogum uzmanı Sezeryan yaptı kendi isteğiyle .. Hiçe düşünmeyeyim dıyorum dogumu ama gun yaklaşıyor . Bskalım cuma günü kontrol var . Son ana kadar değişiyormuş bebişin duruşu son zamana kadar ekstra bişi olmassa bilemiycez sanırımbunun aynını 1bucuk ay önce spinal epiduralle sezeryan olan arkdşmda deyip duruyo bana ben ise ısrarla epidural normal doğum diye diretyom ne olucak sıkıldım... allah korusun bebek oğamassa vakum vs onun için olumsuzlukda oluyor. hemde anne baba doktor 37.haftada çık gel diyor sezeryanda gününde belli oluyor kesin ufff uff ne zormuş yaa... ben doktoruma sırf normal doğum diye para saçtım sezeryansa giderim ankara üniversitesine veya gaziye yapsınlar özel oda tutarım daha ucuza gelir diyom acaba bakarlarmı doktorlar o zaman ne edecez kızlar ufff
Ya tecrubesizlik işte yüz üstü nasıl yatırılır ki ben korkuyom düşündükçe .bebekten bebeğe değişir canım ama ilk 1-2 ay çok kımıldayamazlar yatırdığımız yerde kalırlar. benimki 3-4 aylıkken kımıldaya kımıldaya kendini öne atıyordu, yatırıp üstünü örtüyordum gece, 2 saat sonra bir bakıyordum ki battaniyeden 2 karış yukarı çıkmış üstünü açmış :))
ben ilk 1 ay yan yatış yastığı kullandım. sonra kullanamadım, çünkü tosunum sığmadı yan yatış yastığına. yüzüstü yatırdım sonrasında da.
http://www.ilkebebe.com/UrunResimle...be-433-Eko-Guvenli-Yan-Yatis-Yastigi-6160.jpg
evet ya doktorlar hemşireler ne uğraşcan git sezeryanla en fazla 1 haftaya çekip acısını kalkarsın diyor sıradan birileri dese neysedeee yinede azda olsa bir arkdşm eşi kadın doğumcu oda doğumuna bi gidiyor açılma 4cm ama adam eşine bukadar açılmış gel epidural normal yap diye diyerek epidural yaptırttı yani ne desek boşşşAman ya gün geçtikçe ınsan kafa karman corman . Arkadaşımın eşi Dr Sezeryan dogum yaptı ve normal istemedi kocası . Bi tana daha tanıdığın yengesi kadın dogum uzmanı Sezeryan yaptı kendi isteğiyle .. Hiçe düşünmeyeyim dıyorum dogumu ama gun yaklaşıyor . Bskalım cuma günü kontrol var . Son ana kadar değişiyormuş bebişin duruşu son zamana kadar ekstra bişi olmassa bilemiycez sanırım
canim hic kafani karistirma acikcasi o arkadaşına da kizdim yani nasil sezeryan oneriyo daha şimdiden ona doktorunla karar vereceksiniz zaten. Ayrıca adı üstünde normal doğum olması gereken bu yani evet çok canin aciyacak çok zorlanacaksin bu bir gerçek ama anne olacagiz katlanmak zorundayız başka çare yok. İnternette bir yazi okudum ve çok etkilendim hep annelere sorarlar nasil doğurmak istedigini fakat bebeklere sorulsa onlar normal yolla doğmak istiyorlar yaziyordu bebegin ve senin için en doğrusu bu. Ha bu aksilik olur son anda sezeryan olursun o ayri ama bi sebep yokken ben acı cekemem deyip sezeryan olmak bana bebeğe halsizlik gibi geliyor canim. Bakma boyle rahat olduguma bende belki korkucam ki korkuyorum zaten şu alttan muayene ederek acilmaya bakma durumu beni çok geriyo ama herşey normal giderken keyfi sezeryan istemiyorum bagira cagira dogurucaz sanirim Allah yardimcimiz olsun :)Kızlar anestezı uzmanı aynı ve ebe olan bi kuzenım var. Kesınlıkle sezeryan tavsıye ederım diyo. Epidurel+spinal yaptr ne agrı acı hcbişey cekmezsn dıyo. Kafamı cok karıştrdıya. Boşuna agrı acı cekme normal yaparak. Ekstra bi durum olsa zaten sezeryana alıcaklar diyo.
boyle diyenleri duydukça çok sasiriyorum ya bana herkes normal doğum diyor çok tavsiye ediyolar kendi annem sezeryan olmuş mecburi tabi ama bana sakın düşünme bile kizin git normal dogur insan bebeğini bile benimseyemiyo ilgilenemiyo dedi. Çevrede sezeryan olup tavsiye etmeyen çok kişi var ama normal doğurup o kadar zorluk sanci falan çekip de normal doğurma diyen kimse yok herkes bana cesaret veriyo 1 günlük birşey dogurup eve geliyorsun herşey bitiyor diyorlarevet ya doktorlar hemşireler ne uğraşcan git sezeryanla en fazla 1 haftaya çekip acısını kalkarsın diyor sıradan birileri dese neysedeee yinede azda olsa bir arkdşm eşi kadın doğumcu oda doğumuna bi gidiyor açılma 4cm ama adam eşine bukadar açılmış gel epidural normal yap diye diyerek epidural yaptırttı yani ne desek boşşş
aynen canim şeker kavanozu yapsan 1 mavi 1 beyaz büyük badem sekerinden koysan tamamdir bebek cikolatalari cok pahali çünkü bide icindeki cikolata yenincr üstündeki biblo hicbi ise yaramiyo yani benim mantık su çöpe atilip tarih olucak seylere ne para nede vakit harcamak istemiyorum birazdan odasindan kareler paylasicam canim.Bu arada siteyi inceledim bikac sticker begendim :) fiyat da gayet makul. Seker kavanozunu kurdeleyle susleyip etiket yapistiririm. Halka sekerlerin uzerine de yapistiririm. Kurabiyeler icin mavi karton bi kutu mu alsam?? Bak sunlari begendim ekliyorum:) en cok 1.yi begendim tabi:) guzel fikir verdin canim sagol
Sana katılıyorum canım. Sezeryan ile bebeği belki de uyurken alıyorlar. Bebek farkında bile değil alındığının. Ama normal doğumda çabalayarak geliyor. Kesinlikle doktorun ile karar verilecek bir durum ve bunları konuşmak için çok ama çok erken. Doktorlar bile 37 den sonra çatı muaynesi yapıp normal ya da sezeryan diyor burda bunu konuşup boşuna endişelendirmeyin kendinizi. Daha çok yolumuz var çünkü. Şahsen normal doğum isteyip tırsanlardanım bende ama sağlıklı olsuğu için tercih ediyorum tabi dediğim gibi bu şuanlık benim kararım ama belki de normal doğuma uygun bir durum olmayacak. O zaman hayır illa normal olacak diye diretecek değilim. Hepimiz için hayırlısı inş allah.canim hic kafani karistirma acikcasi o arkadaşına da kizdim yani nasil sezeryan oneriyo daha şimdiden ona doktorunla karar vereceksiniz zaten. Ayrıca adı üstünde normal doğum olması gereken bu yani evet çok canin aciyacak çok zorlanacaksin bu bir gerçek ama anne olacagiz katlanmak zorundayız başka çare yok. İnternette bir yazi okudum ve çok etkilendim hep annelere sorarlar nasil doğurmak istedigini fakat bebeklere sorulsa onlar normal yolla doğmak istiyorlar yaziyordu bebegin ve senin için en doğrusu bu. Ha bu aksilik olur son anda sezeryan olursun o ayri ama bi sebep yokken ben acı cekemem deyip sezeryan olmak bana bebeğe halsizlik gibi geliyor canim. Bakma boyle rahat olduguma bende belki korkucam ki korkuyorum zaten şu alttan muayene ederek acilmaya bakma durumu beni çok geriyo ama herşey normal giderken keyfi sezeryan istemiyorum bagira cagira dogurucaz sanirim Allah yardimcimiz olsun :)
sen kolonya mı hazırladın canım? ben de mantar tıpalı şişe ve renkli kolonyayı aldım ama şimdiden doldursam uçar mı acaba diye korkuyorum. dolduran var mı kızlar böyle?
canım bir soru daha sormak istiyorum eğer biliyorsan ve cevaplarsan sevinirim. 32de çalışabilir raporu alıp sonrasında normal rapor hakkımızı kullanabilir miyizEvet canım aynen öyle, her şey 40 haftaya göre hesaplanıyor ve toplamda 16 hafta izinden aşağı da inmiyor yukarı da çıkmıyor. İnşallah zamanında ve sağlıkla gelir bebişler :)
di mi onuda yapmak ggerek bacım
32'den sonra rapor aldığın anda doğum iznini başlatıyorlarmış diye biliyorum ben. tabi iyice bi araştırmak lazım.canım bir soru daha sormak istiyorum eğer biliyorsan ve cevaplarsan sevinirim. 32de çalışabilir raporu alıp sonrasında normal rapor hakkımızı kullanabilir miyizben normalde nerdeyse hiç rapor kullanmadım aralıkta zaten çöp olacak raporlarımız...
Ben de normal istiyorum Allah izin verirse tabiki de korkuyorum da aynı zamanda. Eğer plasenta durumlarım düzelmezse zaten sezeryan olacağım böyle bi durumda normal diye diretecek değilim ama herşey iyi giderse hele ilk çocuk normal olmalı bence.Sana katılıyorum canım. Sezeryan ile bebeği belki de uyurken alıyorlar. Bebek farkında bile değil alındığının. Ama normal doğumda çabalayarak geliyor. Kesinlikle doktorun ile karar verilecek bir durum ve bunları konuşmak için çok ama çok erken. Doktorlar bile 37 den sonra çatı muaynesi yapıp normal ya da sezeryan diyor burda bunu konuşup boşuna endişelendirmeyin kendinizi. Daha çok yolumuz var çünkü. Şahsen normal doğum isteyip tırsanlardanım bende ama sağlıklı olsuğu için tercih ediyorum tabi dediğim gibi bu şuanlık benim kararım ama belki de normal doğuma uygun bir durum olmayacak. O zaman hayır illa normal olacak diye diretecek değilim. Hepimiz için hayırlısı inş allah.
nereden bakmak gerekir ki bilemedim şimdi çok karışık bir durum zaten32'den sonra rapor aldığın anda doğum iznini başlatıyorlarmış diye biliyorum ben. tabi iyice bi araştırmak lazım.
hayır canım istanbulda değilim ben, internetten aldımCanım henüz yapmadım sabunlarımızı yapcam önce kolonyayı 37.hafta izne çıkınca yapiim istiyorum .. eminönünden mi aldın kuzum
Cnm bunların fiyatlarını biliyormusunnkızlar kolonya şişesi alıp doldurun hem zahmetsiz hem kalıcı .. hem hesaplı tabi .. ya da kavanozlara renkli drajeler koyabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?