2014 Aralık Anneleri

Uyku tulumumuz boyle ondeki canta bebegimin bakim cantasi.hastane icin iki ayri canta yaptim arkadaki pembe bana ait ondeki kizimin. odamizin rengide bu hanimlar.pembe sari ve gri.yere hali dosedik o da gri sadece kenarliklar kaldi.persembe gunude odamiz geliyr insallah.heyecanla yerlestirmeyi bekliyoruz :) Allah herkese nasip etsin bu mutlulugu ve heyecani

alınıyo canım bende 2 aya kadar hiç almamıştım son 2 ayda 8 kg birden aldım.yani vücut ayarlıyo kendini galiba.o kilo bizim kaderimiz,alınacak :) bundan sonra nolcak bakalım...
bende 10kgm aldım bakalım sözde 12 kgmla işim biter diyolardı ama yok bu gidişle 15 i devircem gibi

Bu ciciyide simdi tasarladim istedigin buyukluge gore ayarlanabilen bant.alti aydan iki yasina kadar kullanabilecegi bir aksesuar :) kiz olurda tokasiz bantsiz olurmu hic? Eline tig alabilenlere benden basit bi fikir simdide elimde orgudenn bezlerini dizmek icin bi sepet yapiyorum bakalim nasil olcak becerebilcemmi

bunun aynını 1bucuk ay önce spinal epiduralle sezeryan olan arkdşmda deyip duruyo bana ben ise ısrarla epidural normal doğum diye diretyom ne olucak sıkıldım... allah korusun bebek oğamassa vakum vs onun için olumsuzlukda oluyor. hemde anne baba doktor 37.haftada çık gel diyor sezeryanda gününde belli oluyor kesin ufff uff ne zormuş yaa... ben doktoruma sırf normal doğum diye para saçtım sezeryansa giderim ankara üniversitesine veya gaziye yapsınlar özel oda tutarım daha ucuza gelir diyom acaba bakarlarmı doktorlar o zaman ne edecez kızlar ufff

Aman ya gün geçtikçe ınsan kafa karman corman . Arkadaşımın eşi Dr Sezeryan dogum yaptı ve normal istemedi kocası . Bi tana daha tanıdığın yengesi kadın dogum uzmanı Sezeryan yaptı kendi isteğiyle .. Hiçe düşünmeyeyim dıyorum dogumu ama gun yaklaşıyor . Bskalım cuma günü kontrol var . Son ana kadar değişiyormuş bebişin duruşu son zamana kadar ekstra bişi olmassa bilemiycez sanırım

Ya tecrubesizlik işte yüz üstü nasıl yatırılır ki ben korkuyom düşündükçe .

evet ya doktorlar hemşireler ne uğraşcan git sezeryanla en fazla 1 haftaya çekip acısını kalkarsın diyor sıradan birileri dese neysedeee yinede azda olsa bir arkdşm eşi kadın doğumcu oda doğumuna bi gidiyor açılma 4cm ama adam eşine bukadar açılmış gel epidural normal yap diye diyerek epidural yaptırttı yani ne desek boşşş

canim hic kafani karistirma acikcasi o arkadaşına da kizdim yani nasil sezeryan oneriyo daha şimdiden ona doktorunla karar vereceksiniz zaten. Ayrıca adı üstünde normal doğum olması gereken bu yani evet çok canin aciyacak çok zorlanacaksin bu bir gerçek ama anne olacagiz katlanmak zorundayız başka çare yok. İnternette bir yazi okudum ve çok etkilendim hep annelere sorarlar nasil doğurmak istedigini fakat bebeklere sorulsa onlar normal yolla doğmak istiyorlar yaziyordu bebegin ve senin için en doğrusu bu. Ha bu aksilik olur son anda sezeryan olursun o ayri ama bi sebep yokken ben acı cekemem deyip sezeryan olmak bana bebeğe halsizlik gibi geliyor canim. Bakma boyle rahat olduguma bende belki korkucam ki korkuyorum zaten şu alttan muayene ederek acilmaya bakma durumu beni çok geriyo ama herşey normal giderken keyfi sezeryan istemiyorum bagira cagira dogurucaz sanirim Allah yardimcimiz olsun :)

boyle diyenleri duydukça çok sasiriyorum ya bana herkes normal doğum diyor çok tavsiye ediyolar kendi annem sezeryan olmuş mecburi tabi ama bana sakın düşünme bile kizin git normal dogur insan bebeğini bile benimseyemiyo ilgilenemiyo dedi. Çevrede sezeryan olup tavsiye etmeyen çok kişi var ama normal doğurup o kadar zorluk sanci falan çekip de normal doğurma diyen kimse yok herkes bana cesaret veriyo 1 günlük birşey dogurup eve geliyorsun herşey bitiyor diyorlar

selam kızlarrr
size bir soru
bebek şekeri için küçük süslü biberonlardan aldım,biberonların dışı süslü püslü,dolayısıyla tül içine koyacagım şekeri biberon içine koyunca ben o biberonu nasıl kapatıcam
yani tül içindeki şekeri biberonun içine koyunca ve biberonun kapagını kapatınca o tül aşagı dogru kıvrılacak
buna bi çözümü olan varmı napsamm..
biberonun içine direk şekeri koyup,biberonu komple tüle sarsam diyorum,ama biberonun dışı cok güzel süsü püsü falan..şeklide şöyle bişeyy

Eklentiler

• FO,18906,71,12li-biberon-seklinde-bebek-sekeri-susu-pembe[1].webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 84
aynen canim şeker kavanozu yapsan 1 mavi 1 beyaz büyük badem sekerinden koysan tamamdir bebek cikolatalari cok pahali çünkü bide icindeki cikolata yenincr üstündeki biblo hicbi ise yaramiyo yani benim mantık su çöpe atilip tarih olucak seylere ne para nede vakit harcamak istemiyorum birazdan odasindan kareler paylasicam canim.

Sana katılıyorum canım. Sezeryan ile bebeği belki de uyurken alıyorlar. Bebek farkında bile değil alındığının. Ama normal doğumda çabalayarak geliyor. Kesinlikle doktorun ile karar verilecek bir durum ve bunları konuşmak için çok ama çok erken. Doktorlar bile 37 den sonra çatı muaynesi yapıp normal ya da sezeryan diyor burda bunu konuşup boşuna endişelendirmeyin kendinizi. Daha çok yolumuz var çünkü. Şahsen normal doğum isteyip tırsanlardanım bende ama sağlıklı olsuğu için tercih ediyorum tabi dediğim gibi bu şuanlık benim kararım ama belki de normal doğuma uygun bir durum olmayacak. O zaman hayır illa normal olacak diye diretecek değilim. Hepimiz için hayırlısı inş allah.

sen kolonya mı hazırladın canım? ben de mantar tıpalı şişe ve renkli kolonyayı aldım ama şimdiden doldursam uçar mı acaba diye korkuyorum. dolduran var mı kızlar böyle?

Canım henüz yapmadım sabunlarımızı yapcam önce kolonyayı 37.hafta izne çıkınca yapiim istiyorum .. eminönünden mi aldın kuzum

Evet canım aynen öyle, her şey 40 haftaya göre hesaplanıyor ve toplamda 16 hafta izinden aşağı da inmiyor yukarı da çıkmıyor. İnşallah zamanında ve sağlıkla gelir bebişler :)
canım bir soru daha sormak istiyorum eğer biliyorsan ve cevaplarsan sevinirim. 32de çalışabilir raporu alıp sonrasında normal rapor hakkımızı kullanabilir miyiz ben normalde nerdeyse hiç rapor kullanmadım aralıkta zaten çöp olacak raporlarımız...

di mi onuda yapmak ggerek bacım

canım yapmak gerek mi bilmiorum herseyi yapasım gelio poff .. sabunları 50 yapcam ins benmari yapmaya basladım ocakta hıphızlı oluyor 2 taç kalıbı aldım haftasonu hızlı hızlı gidiyor suan yakın arkadasımın kızı için başladımm .. pembeler de harika oldu ya

32'den sonra rapor aldığın anda doğum iznini başlatıyorlarmış diye biliyorum ben. tabi iyice bi araştırmak lazım.

Ben de normal istiyorum Allah izin verirse tabiki de korkuyorum da aynı zamanda. Eğer plasenta durumlarım düzelmezse zaten sezeryan olacağım böyle bi durumda normal diye diretecek değilim ama herşey iyi giderse hele ilk çocuk normal olmalı bence.

32'den sonra rapor aldığın anda doğum iznini başlatıyorlarmış diye biliyorum ben. tabi iyice bi araştırmak lazım.
nereden bakmak gerekir ki bilemedim şimdi çok karışık bir durum zaten sağol canım cevabın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…