2014 Aralık Anneleri

K
Kadin dogum disinda baska bolumden yada saglik ocagindan aile hekiminden alabilirsin, ikinde ben calisabilir raporluyken gidip beyin cerrahinden belden rapor almistim bir sıkıntı olmadı, simdi yine aynisini yapmayi dusunuyorum 10 gun falan aliyim diyorum.

kızlar youtube'a pregnancy yoga for third trimester ya da pregnancy workout at home falan yazın, yavaştan hazırlanalım doğuma. malum bu aralar kilo alışı artacak, kaslar gittikçe zayıflıyor, sırt-bel ağrıları başladı. işin ucundan tutalım biraz sürekli yakınmak yerine

bugün muayenemiz vardı annişler buluştuk kızımızla.32. hafta raporunu da aldım. daha doğrusu çalışamaz raporu aldım izne ayrılmış oldum yani. herşey yolunda çok şükür. sat a göre 32+2 usg ye göre 34+2 çıktı. 2 hafta öndeyiz yine. 2460 gr olmuş küçük prensesimiz. aslında çok şaşırdım son 2 haftadır kilo mu biraz kontrol altında tutmak için yediklerime çok dikkat ettim kıstım baya hatta kilo almadım. ama bebeğimin büyüme hızı değişmemiş :)
bu aralar çok kasılmalarım oluyordu.karnım bi anda taş gibi oluyo bi tarafa toplanıyo falan. aslında normal olduğunu biliyordum ama biraz sık olduğu için sordum. normalmiş. 32 den sonra artarmış. bebek büyüdüğü için bi de biraz iri olduğu için hareketleri çok güçlü olduğundan rahim bebeği koruma amaçlı kasılırmış. kabızlığı sordum bol su ,gün kurusu, biraz daha hareket falan dedi. onları yapıyorum dedim. activia, yovita yoğurtları önerdi. sabah akşam birer tane. yine de geçmezse magnezyum yazdı suda eriyenden. kalça ağrısına normal dedi üzerinde durmadı hatta. hatta ben sormadan bel kalça ağrıların olur dedi. koşu bandında hafif tempoda yürüyeyim mi diye sordum hayır dedi direkt :)hiç önermiyorum belini falan sakatlarsın dedi hatta. aklıma gelenler bunlar kızlar. umarım bilgilendirici olmuştur sizin için de.

sordum cnm ama normal dedi kalça ağrısına. ama anladığım kadarıyla senin ki oldukça şiddetli. benim biraz ayakta kalınca yorulunca çok şiddetli oluyo yürümemi engelliyo falan normal zamanlarda hafif bi ağrı hissediyorum.
istek listesi derken anlamadım canım ya ne mesela. doğuma eşim girecek onu konuştuk tmm dedi. kamera ve fotoğrak makinası da sokmak istediğimizi sorduk ona da tamam dedi.

Selamlar herkese kızlar
Canım hayırlı olsun iznin, inşallah bebeğin zamanında ve sağlıkla gelir
Senin ilk doğum normalmiydi canım
Bir de kaç yasindasin onu merak ettim

Biz bebegimle iyiyiz şükür, sonunda o çok istediğim tatilimizi yaptık, bir az önce eve geldik

teşekkür ederim canım. amin hepimizin bebişleri vakti gelince sağlıcakla doğar inş.
ilki sezeryandı canım. çatı muayenesinde normal doğum yapamazsın hiç açılma yok falan demişti dr. ben de normalden korktuğum için işime gelmişti açıkcası,hemen kabul etmiştim :) dolayısıyla bu da sezeryan olacak. 30 yaşındayım canım

Masallah bebise cnm erken döllenme den dolayi mi önde acaba kocaman olmus. İlk bebegin kac dogmustu? Bnde de ayakta durunca kalca ve bel agrisi cok oluyo demekki normalmis. Hayirli dogumlar nasip etsin Rabbim.Bidaha ne zmn cagirdi cnm?

Masallah bebise cnm erken döllenme den dolayi mi önde acaba kocaman olmus. İlk bebegin kac dogmustu? Bnde de ayakta durunca kalca ve bel agrisi cok oluyo demekki normalmis. Hayirli dogumlar nasip etsin Rabbim.Bidaha ne zmn cagirdi cnm?
sağol cnm. erken dölllenmeden bahsetmedi dr um.
kızım 350o gr doğmuştu. normal vaktinden 10 gün önce almışlardı.38+4 dü galiba. bu da yaklaşık öyle olur gibi.
15 gün sonraya çağırdı canım. artık 15 de 1 gidicem. sonra haftada 1 e düşecek

ben de katiliyorum canim. yaşamda olmasi gereken, bebek icin de anne icinde en güzel ve saglikli olan normal dogumdur, bizim malesef sancı, agri diye kendimizi korkutmak icin kullandigimiz aslinda kasilma olarak geçen ve bebek için doğum kolaylığı için, vucudumuzun dogal olarak ürettiği hormonlar sonucu bizim ihtiyaç duydugumuz hareketliligin adıdır aslında dogum anindaki.paikolojimizi simdiden bence iyi bisekilde hazirlamaliyiz.nette okumustum.agri aci sanci yerine doğum eylemi veya kasilma dmek rahat bi psikolojiyle doguma girmemizi saglarmis.belkide sandigimizdan cok daha kolay olur bu sekilde kim biliro anın ne kadar muhteşem olcagini ve Allahın nasil bi mucizeye bizi vesile kildigini düşünunce, hersey daha guzellesiyo.cok uzattim kizlar ya kusura bakmayin.

Kendime alip lohusa bandi yapasim geldi ama kafam sigmaz sanirim
Yerim seni yaa.Kiz analari sanslisiniz vallaha.Benim kizim olursa cok kokos olur herhalde.Bidahaki sefere inssss

Eklentiler

• 3eb48cd7-e66b-4385-afc9-7801b57b48f5.webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 77
Masallah cnm bebikleri iyi besliyosun demek ki.Kilolarinin masallahlari var.Neler yiyosun bize de anlat.Yada genetik mi acaba?Ben 2600 esim 5700 dogmus.Esime benzemez ins.ikimizin arasi olsuuuun

Geçmiş olsun bundan sonra daha dikkatli ol Çok şükür kötü bişey yokmuş

Geçmiş olsun. Bundan sonra kendine daha çok dikkat et. Haklısın çok zor bişey yatmak. İnsanın canı durmuyo. Ama çok az kaldı öyle düşün.

Canım çok şükür iyisiniz. Yorma bak kendini hele de riskin varken. Dikkat et gözünü seveyim. Okurken ben panik oldum resmen.

çok geçmiş olsun ciddi birşey olmamasına çok sevindim aman dikkat kendini yorma
Çok sagolun kizlar hepiniz bir daha sozunuzden cikmayacagim:)

Masallah cnm bebikleri iyi besliyosun demek ki.Kilolarinin masallahlari var.Neler yiyosun bize de anlat.Yada genetik mi acaba?Ben 2600 esim 5700 dogmus.Esime benzemez ins.ikimizin arasi olsuuuun
heyy maşallh 5700 müü ya eskiden öyleymiş heralde niyeyse. benim kızım 3500 gr doğduğunda kayınvaldem "olsun büyür " demiştiküçük buldu yani beni teselli etti güya. kendinin 3 çocuğu da 4 er kg doğmuş. ama bi de şu var. eskiden normal doğum sancısı gelene kadar bekleniyormuş. 39-40-41 hatta 42. haftaya kadar. bebekler günde 20-30 gr alıyorlar. 2 haftada 400 gr yapar nerdeyse. yani kızımda normal doğumu bekleseydim 4 kg doğacaktı belkide. ama 5700 çok extra bi örnek :)
valla özel birşey yemiyorum canım hatta tam tersi kilo aldıracak karbonhidratlı şeyleri yemiyorum fazla kilo almiyim diye. 12 kg aldım toplamda. ama düzenli yediklerim ceviz, hurma, gün kurusu,kuru erik, süt, yoğurt.badem. bunları hergün azar azar yiyorum.

Masallah esime valla evet o da 40. Haftayi gecmis k.validem öyle söylemisti.Bi de eskiler her seyi dogal yiyomus kisitlama olmaksizin ne bulurlarsa yiyorlarmis.Belki de gebelik sekerinden öyle oldu kocam yazikkk k.validem sadece dogumda doktora görünmüs seker mi biliyorlarmis.Sımdi biz böyle beslenemiyoruz ne yazik ki.Tabi o kadar da olmasin bizimkiler.Nasil doguracagizanammm
Gecende Duygu diye bir arkadasta 5700 dogdum yazmisti burda bebegi de iyiydi herhalde genetik.

evet doğal beslenmede çok önemli. aslında kaç kg doğduklarının çok da önemi yok bence. sağlıklı olmaları, sağlıklı beslenmeleri, bağışıklıklarının sağlam olması çok daha öenmli. hele kız çocukları çok da kilolu olmasın zaten :) max 4 kg ideal sanki :)

Bebegin sezaryenle alinmasini ipek boceginin kozasini delmek ya da yumurtayi kendi catlamadan kirmaya benzetiyorlar. Bence planli sezaryen cok fena. Dogal dogumun stresi cok yuksek olacaksa onu bebege yansitmak da iyi degil ama hic degilse zamaninda yani bebek dogmak istediginde olacaksa daha anlasilir. hangi doktora gidiyorsunuz dogal icin?

Anladim canim sagol. Istek listesi derken dogum sirasindaki beklentilerimiz.. mesela hastanede dogum oncesindeki bekleyis sanci vs. Cekerken cok fazla alttan muayene istemiyorm. Sancimi sessiz ve rahatlatici bir ortamda cekmek istiyorum. Dogum sancilari basladiginda bu sureci dogal gecirmek istiyorum bebegim ve ben iyiysek kesem de patlamadiysa mudahaleyle keseye mudahale istemiyorm vs vs vs Bu tarz seyler... bu arada esin cok cesaretliymis. Bnmki duser bayilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…