Kadin dogum disinda baska bolumden yada saglik ocagindan aile hekiminden alabilirsin, ikinde ben calisabilir raporluyken gidip beyin cerrahinden belden rapor almistim bir sıkıntı olmadı, simdi yine aynisini yapmayi dusunuyorum 10 gun falan aliyim diyorum.canım bir soru daha sormak istiyorum eğer biliyorsan ve cevaplarsan sevinirim. 32de çalışabilir raporu alıp sonrasında normal rapor hakkımızı kullanabilir miyizben normalde nerdeyse hiç rapor kullanmadım aralıkta zaten çöp olacak raporlarımız...
sordum cnm ama normal dedi kalça ağrısına. ama anladığım kadarıyla senin ki oldukça şiddetli. benim biraz ayakta kalınca yorulunca çok şiddetli oluyo yürümemi engelliyo falan normal zamanlarda hafif bi ağrı hissediyorum.Aynen canim aynen ben de oyleyim. Gece uyku tutmuyo. Zatn 2 gibi uyuyorum on kere uyaniyrm. Sabah da 7 de ayaktayim. Aksam yemeginden snra 15-20 dk. Uyuyorum istemsiz sekilde uyuyakaliyorm tabi vucut dayanmiyo artik. Kalca agrisini sor canm ya cok makbule gecer. Bnm agrim o kadar hareketlerimi engelliyo ki hastaneye gitmek gozumde buyuyo valla. Bu arada dogum icin istek listesi hazirlayacak misin doktoruna vermk icin?
Selamlar herkese kızlarbugün muayenemiz vardı annişler buluştuk kızımızla.32. hafta raporunu da aldım. daha doğrusu çalışamaz raporu aldım izne ayrılmış oldum yani. herşey yolunda çok şükür. sat a göre 32+2 usg ye göre 34+2 çıktı. 2 hafta öndeyiz yine. 2460 gr olmuş küçük prensesimiz. aslında çok şaşırdım son 2 haftadır kilo mu biraz kontrol altında tutmak için yediklerime çok dikkat ettim kıstım baya hatta kilo almadım. ama bebeğimin büyüme hızı değişmemiş :)
bu aralar çok kasılmalarım oluyordu.karnım bi anda taş gibi oluyo bi tarafa toplanıyo falan. aslında normal olduğunu biliyordum ama biraz sık olduğu için sordum. normalmiş. 32 den sonra artarmış. bebek büyüdüğü için bi de biraz iri olduğu için hareketleri çok güçlü olduğundan rahim bebeği koruma amaçlı kasılırmış. kabızlığı sordum bol su ,gün kurusu, biraz daha hareket falan dedi. onları yapıyorum dedim. activia, yovita yoğurtları önerdi. sabah akşam birer tane. yine de geçmezse magnezyum yazdı suda eriyenden. kalça ağrısına normal dedi üzerinde durmadı hatta. hatta ben sormadan bel kalça ağrıların olur dedi. koşu bandında hafif tempoda yürüyeyim mi diye sordum hayır dedi direkt :)hiç önermiyorum belini falan sakatlarsın dedi hatta. aklıma gelenler bunlar kızlar. umarım bilgilendirici olmuştur sizin için de.
Nasıl oldun canım, hastanede misin?Cnmm Allah razı olsun.
teşekkür ederim canım. amin hepimizin bebişleri vakti gelince sağlıcakla doğar inş.Selamlar herkese kızlar
Canım hayırlı olsun iznin, inşallah bebeğin zamanında ve sağlıkla gelir
Senin ilk doğum normalmiydi canım
Bir de kaç yasindasin onu merak ettim
Biz bebegimle iyiyiz şükür, sonunda o çok istediğim tatilimizi yaptık, bir az önce eve geldik
Masallah bebise cnm erken döllenme den dolayi mi önde acaba kocaman olmus. İlk bebegin kac dogmustu? Bnde de ayakta durunca kalca ve bel agrisi cok oluyo demekki normalmis. Hayirli dogumlar nasip etsin Rabbim.Bidaha ne zmn cagirdi cnm?bugün muayenemiz vardı annişler buluştuk kızımızla.32. hafta raporunu da aldım. daha doğrusu çalışamaz raporu aldım izne ayrılmış oldum yani. herşey yolunda çok şükür. sat a göre 32+2 usg ye göre 34+2 çıktı. 2 hafta öndeyiz yine. 2460 gr olmuş küçük prensesimiz. aslında çok şaşırdım son 2 haftadır kilo mu biraz kontrol altında tutmak için yediklerime çok dikkat ettim kıstım baya hatta kilo almadım. ama bebeğimin büyüme hızı değişmemiş :)
bu aralar çok kasılmalarım oluyordu.karnım bi anda taş gibi oluyo bi tarafa toplanıyo falan. aslında normal olduğunu biliyordum ama biraz sık olduğu için sordum. normalmiş. 32 den sonra artarmış. bebek büyüdüğü için bi de biraz iri olduğu için hareketleri çok güçlü olduğundan rahim bebeği koruma amaçlı kasılırmış. kabızlığı sordum bol su ,gün kurusu, biraz daha hareket falan dedi. onları yapıyorum dedim. activia, yovita yoğurtları önerdi. sabah akşam birer tane. yine de geçmezse magnezyum yazdı suda eriyenden. kalça ağrısına normal dedi üzerinde durmadı hatta. hatta ben sormadan bel kalça ağrıların olur dedi. koşu bandında hafif tempoda yürüyeyim mi diye sordum hayır dedi direkt :)hiç önermiyorum belini falan sakatlarsın dedi hatta. aklıma gelenler bunlar kızlar. umarım bilgilendirici olmuştur sizin için de.
sağol cnm. erken dölllenmeden bahsetmedi dr um.Masallah bebise cnm erken döllenme den dolayi mi önde acaba kocaman olmus. İlk bebegin kac dogmustu? Bnde de ayakta durunca kalca ve bel agrisi cok oluyo demekki normalmis. Hayirli dogumlar nasip etsin Rabbim.Bidaha ne zmn cagirdi cnm?
ben de katiliyorum canim. yaşamda olmasi gereken, bebek icin de anne icinde en güzel ve saglikli olan normal dogumdur, bizim malesef sancı, agri diye kendimizi korkutmak icin kullandigimiz aslinda kasilma olarak geçen ve bebek için doğum kolaylığı için, vucudumuzun dogal olarak ürettiği hormonlar sonucu bizim ihtiyaç duydugumuz hareketliligin adıdır aslında dogum anindaki.paikolojimizi simdiden bence iyi bisekilde hazirlamaliyiz.nette okumustum.agri aci sanci yerine doğum eylemi veya kasilma dmek rahat bi psikolojiyle doguma girmemizi saglarmis.belkide sandigimizdan cok daha kolay olur bu sekilde kim bilirSana katılıyorum canım. Sezeryan ile bebeği belki de uyurken alıyorlar. Bebek farkında bile değil alındığının. Ama normal doğumda çabalayarak geliyor. Kesinlikle doktorun ile karar verilecek bir durum ve bunları konuşmak için çok ama çok erken. Doktorlar bile 37 den sonra çatı muaynesi yapıp normal ya da sezeryan diyor burda bunu konuşup boşuna endişelendirmeyin kendinizi. Daha çok yolumuz var çünkü. Şahsen normal doğum isteyip tırsanlardanım bende ama sağlıklı olsuğu için tercih ediyorum tabi dediğim gibi bu şuanlık benim kararım ama belki de normal doğuma uygun bir durum olmayacak. O zaman hayır illa normal olacak diye diretecek değilim. Hepimiz için hayırlısı inş allah.
ben de baktım şimdi harika şeyler var tam benlikkkk:)Kendime alip lohusa bandi yapasim geldi ama kafam sigmaz sanirim
Yerim seni yaa.Kiz analari sanslisiniz vallaha.Benim kizim olursa cok kokos olur herhalde.Bidahaki sefere inssss
Masallah cnm bebikleri iyi besliyosun demek ki.Kilolarinin masallahlari var.Neler yiyosun bize de anlat.Yada genetik mi acaba?Ben 2600 esim 5700 dogmus.Esime benzemez ins.ikimizin arasi olsuuuunsağol cnm. erken dölllenmeden bahsetmedi dr um.
kızım 350o gr doğmuştu. normal vaktinden 10 gün önce almışlardı.38+4 dü galiba. bu da yaklaşık öyle olur gibi.
15 gün sonraya çağırdı canım. artık 15 de 1 gidicem. sonra haftada 1 e düşecek
Geçmiş olsun bundan sonra daha dikkatli ol Çok şükür kötü bişey yokmuş
Geçmiş olsun. Bundan sonra kendine daha çok dikkat et. Haklısın çok zor bişey yatmak. İnsanın canı durmuyo. Ama çok az kaldı öyle düşün.
Canım çok şükür iyisiniz. Yorma bak kendini hele de riskin varken. Dikkat et gözünü seveyim. Okurken ben panik oldum resmen.
Rabbim tekrarini yasatmasin canm bnm.. bebisin zamaninda gelsin ins. Ama kendini yorma artik bosver isi gucu. Insan kendini tutamiyo biliyorum ama yardim etmk isteyenlerin teklifini kabul et. Kendmden biliyrm da :) artik gerek yok bn yaparim demiyorum cnku iki can tasiyoruz ve cok az zamn kaldi. Sabret az daha. Dun ben nerdeyse hic is yapmadim diyebilirim. Yemegim vardi onu isittim snra da bulasiklari attim makineye. Tek yaptigim bu oldu. Cnku artik nefes darligi da cekiyorum. Nabzim faln firliyo. Daha cok dikkat edicez artik.
Çok sagolun kizlar hepiniz bir daha sozunuzden cikmayacagim:)çok geçmiş olsun ciddi birşey olmamasına çok sevindim aman dikkat kendini yorma
heyy maşallh 5700 müüMasallah cnm bebikleri iyi besliyosun demek ki.Kilolarinin masallahlari var.Neler yiyosun bize de anlat.Yada genetik mi acaba?Ben 2600 esim 5700 dogmus.Esime benzemez ins.ikimizin arasi olsuuuun
evet doğal beslenmede çok önemli. aslında kaç kg doğduklarının çok da önemi yok bence. sağlıklı olmaları, sağlıklı beslenmeleri, bağışıklıklarının sağlam olması çok daha öenmli. hele kız çocukları çok da kilolu olmasın zaten :) max 4 kg ideal sanki :)Masallah esime valla evet o da 40. Haftayi gecmis k.validem öyle söylemisti.Bi de eskiler her seyi dogal yiyomus kisitlama olmaksizin ne bulurlarsa yiyorlarmis.Belki de gebelik sekerinden öyle oldu kocam yazikkk k.validem sadece dogumda doktora görünmüs seker mi biliyorlarmis.Sımdi biz böyle beslenemiyoruz ne yazik ki.Tabi o kadar da olmasin bizimkiler.Nasil doguracagiz anammm
Gecende Duygu diye bir arkadasta 5700 dogdum yazmisti burda bebegi de iyiydi herhalde genetik.
Bebegin sezaryenle alinmasini ipek boceginin kozasini delmek ya da yumurtayi kendi catlamadan kirmaya benzetiyorlar. Bence planli sezaryen cok fena. Dogal dogumun stresi cok yuksek olacaksa onu bebege yansitmak da iyi degil ama hic degilse zamaninda yani bebek dogmak istediginde olacaksa daha anlasilir.bunun aynını 1bucuk ay önce spinal epiduralle sezeryan olan arkdşmda deyip duruyo bana ben ise ısrarla epidural normal doğum diye diretyom ne olucak sıkıldım... allah korusun bebek oğamassa vakum vs onun için olumsuzlukda oluyor. hemde anne baba doktor 37.haftada çık gel diyor sezeryanda gününde belli oluyor kesin ufff uff ne zormuş yaa... ben doktoruma sırf normal doğum diye para saçtım sezeryansa giderim ankara üniversitesine veya gaziye yapsınlar özel oda tutarım daha ucuza gelir diyom acaba bakarlarmı doktorlar o zaman ne edecez kızlar ufff
sordum cnm ama normal dedi kalça ağrısına. ama anladığım kadarıyla senin ki oldukça şiddetli. benim biraz ayakta kalınca yorulunca çok şiddetli oluyo yürümemi engelliyo falan normal zamanlarda hafif bi ağrı hissediyorum.
istek listesi derken anlamadım canım ya ne mesela. doğuma eşim girecek onu konuştuk tmm dedi. kamera ve fotoğrak makinası da sokmak istediğimizi sorduk ona da tamam dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?