- 29 Mart 2013
- 633
- 348
- 358
amaan ilk görünce biraz üzüldüm ama şimdi düşününce hiçte umrumda değil ben zaten hergün kremlendim duşaldım yağlandım ama demekki olacağı varmış eğerki bişi yapmadan çatlasaydım çok üzülürdüm. eşimle avmye gittik biraz yürüyünce altım çok ağrıdı yaa vajina ağrısını ilk defa bukadar şiddetli yaşadım vede karnım biraz aşağı inmiş gibi geldi acaba bu hafta doktoramı gitsem?benimde karnımda değilde sol bacağımın üstünde hissettim pembeleşmeleri eee göbeğime karnıma sürüyordum tek mustelayı demek bacak kalça vs de sürmek gerekirmiş hoş bilyordumda bilerek sürmedim ailede çatlakda yok ama demek o bölgelerimden kilo almışım ne yapalım artık
Bizde daha yeni tamamladık :) biz çantamızı daha hazırlamadık ama penye battaniye, bir tane kadife battaniye koymayı düşünüyorduk. Sen böyle diyince gözüme az geldi şimdi bizimki. Araya ince bir battaniye daha mı sıkıştırsam bende?Selam anneler hazirliklar ne alemde?? Ben oglusumun kiyafetlerinin bir kismini yikattim. Daha iki posta var :) masallah benden cok kiyafeti var.. minik minik olduklari icin cok belli olmuyo ama dolap full yani :) abartmisim alisveris olayini.. ama 4 yerden de hediyelerimiz geldi. Ama sirin sirin tulumlari gordukce dayanamiyrm gene alasim geliyo. Bu arada hastane icin kac battaniye koymaliyiz? Bebisi sarmak icin bir penye, bir ince pelus battaniye, uzerine ortmek icin de bi kadife ya da orgu battaniye yeterli olur dimi??
Cnm ben bankada uzmanim oturuyrm surekli oglan rahatsiz oluo oturmak zorlasti hem asagidan hem yukaridan sikinti verio, kaburgalari tekmelio kasiga kafa atio :) batiyor canin yanio:)
İs yerimde mudurum iyi sen artk cok calisma dio ondan nispeten rahatim, reflu mahvedio bide baski arttikca, calisanilirsen calisirsin ins, bnm dr calisma yanlisi degil, bide sismeye basladim :)
Hayırlı olsun canım inş Allahım hepinize kolay doğumlar nasip ederbugün doğuma hazırlık kursuna başladım hastanede.. normal doğumu anlattılar bugün, doğumhaneyi odaları falan gezdirdiler. çok tuhaf duygular yaa, Allah sağ salim o günleri göstersin. bu arada benim hastanede bebekle ilgili hiçbi şey getirmenize gerek yok, kıyafetlerini bile biz veriyoruz dediler. gerçi ben yine de götürürüm ufak tefek şeyler ama öyle bez falan götürmeyeceğim.
Hayırlı olsun canım inş Allahım hepinize kolay doğumlar nasip eder
vee o verdikleri şeyler hastaneden hastaneye değişiyor. Annemin kuzeni aynı hastanede doğum yaptı yanına sadece kendi ihtiyaçlarını, bebek bezini al yeter dedi. Kıyafet veriyorlar sanırım.
Hamile olan annem ben sadece abla adayıyıminşallah canım, evet her hastanenin uygulaması farklı olabilir. sen nerdesin, hangi hastanede doğum yapacaksın?
Hamile olan annem ben sadece abla adayıyımkarabükteyiz biz :)
18 yaş aramız var. Ben şimdiden öyle görüyorum herşeyini ben hallettim annem taşıma yapıyor sadecehaaaa evet o sendin di mi :) dikkatimi çekmişti önceden evet, ne kadar ilgili bi ablasın maşallah. kaç yaş olacak kardeşinle aranızda? benim de en küçük kardeşimle aramda 21 yaş var, evladım gibidir.
Canim yaa herkes kilodan sikaywtci sen alamamajtan :) hergun sut ic yumurta mutlaka ye.muz kasar ve pirinc de bebegi cok beslermis.kirmizi eti de ihmal etme.badem ve ceviz de sik sik at agzina.bi de dun arkadasim kiymali bezelyr bebegi cok besliyo dedi ama bilmiyorum.Kizlar bende erken dogum ve sezaryen nedeniyle aralik annesi olucam insallah. Ama benim sorunum cok cok. Nerden baslasam anlatsam. Rahimde 2 cme dusen acilma, kasilmalar, kanama vs.. dertli hamileyim yani. Su andaki en buyuk sorunum ise kilo. Okuyorum yazdiklarinizi ve yardim istiyorum. 58 kg ile hamile kaldim ki boyum 1.80. Su an ise kilom 62 ve ben 28 haftalik hamileyim.kilo alamiyorum hiicc..(( dr boyle gidrrse kilondan dolayi erken doguma gireceksiin diyor. Sekerli gidalar yiyemiyorum cunku hamilelikle beraber nefret ettimm.. annem falanda yok!! Sadece evde yardimci var.anne falan olsa veslerdi bni balla borekle.. bana nasil kilo aldiginizi soyler misiniz? Ne yiyim???
Canim yaa herkes kilodan sikaywtci sen yapin :) hergun sut ic yumurta mutlaka ye.muz kasar ve pirinc de bebegi cok beslermis.kirmizi eti de ihmal etme.badem ve ceviz de sik sik at agzina.bi de dun arkadasim kiymali bezelyr bebegi cok besliyo dedi ama bilmiyorum.
ya kafaya takılacak sey mı o, sıkma canını ne var bunda
bebegın ıyı mı gerısı hıkaye
ayrıca 32 den sonra helekı 34 ten sonra oyle buyuyorkı karın
kucuk karın bence avantaj bıle bebek ıyıolduktan sonra
herkesın de karın yapısı farklı kımı bebegını asagıda tasır kımı yukarıda, ben heryerde tasıyrm oglan durmuyor gogsume ayaklarını uzatıyor kasıklarıma kafa atıyor, 180 lık anasına sıgamadı kuzu
Kizlar bilen varsa cevap yazsin doktorum bisey dermi acaba 32+4de alsam dogum da filan izinde sorun olur mu?Rapor alanlar raporda 32.hafta mi yaziyo sadece 32+mi yaziyo?
ketılı napacan anacım sallama çay mı içecen hastanede nescafemi:)) unut onları:)) hastanede humana içecen, komposto içecen..ben ketılı bile hazırlık listeme koymuşum yahu bacımm liste hazırda icraat yokbende farklı bir tarzım galiba
Cok cok tesekkurler. Ana ben bunlarin kat be kat fazlasini yapiyorum.her hafta asure yapiliyor. ama bana misin diyen yok.. bu arada bebek aliyor kilo ama o aldikca ben veriyorum gercekten korkmaya ve umudumu yitirmeye basladim. Allahimhayirlisi ile bi aldirsa kucagima..
Cok cok tesekkurler. Ana ben bunlarin kat be kat fazlasini yapiyorum.her hafta asure yapiliyor. ama bana misin diyen yok.. bu arada bebek aliyor kilo ama o aldikca ben veriyorum gercekten korkmaya ve umudumu yitirmeye basladim. Allahimhayirlisi ile bi aldirsa kucagima..
Günaydın kızlar :) Hayırlı cumalar...
Hastane çantasına 2 tane penye battaniye koymanızı tavsiye ederim. Çünkü bir tanesini bebek doğar doğmaz giydirip sarıyorlar, o batabiliyor. Bir tanesi temiz bulunsun yanınızda.
Aynen aynen aynen. ben de 3 ayrı hastane çıkışı için bohça şeklinde yaptım öylece verdik hemşirelere. şimdi 1 gece kalacağımız için 2 takım hastane çıkışı koymayı düşünüyorum. onun dışında aynen saydığın şeyleri koydum. bi de ikramlıklar falan olacak tabi. onlar için ayrıca bir kutu yaparız..ben ilk doğumda çantamı şu şekilde yaptım. pufpuf battaniye var ya ne diye satılıyor bilmiyorum. battaniyeyi açtım. içine iç dış zıbın, çıtçıtlı body ( hemşireler hangisini giydirirse diye ikisini de koydum) iki tane bez, çorap, patikli alt pijama, tulum, penye yelek koydum. ve battaniyeyi katladım, bohça yaptım. bunu da temiz bir poşete koydum. epidural için beni hazırlamaya geldiklerinde bebeğin kıyafetlerini istediler, poşeti verdim hemşirelere. bu bohça şeklinde 3 bohça hazırladım.düzenli tertipli oldu hastane bavulumuz. yani her şeyden 3er takım götürmüş oldum. tabi ilave bez ve unibaby yeni doğan ıslak mendil koydum yetti arttı. kendime iki gecelik bir sabahlık koydum. lansinoh göğüs kremi diş fırçası tarak makyaj çantası ıvır zıvır koydum. emziğe karşı olduğum için emzik almadım. sütüm gelmezse vs diye biberon da koymadım. çünkü son kontrolde hastane bebek biberona alışırsa onun rahat akışını tercih eder, emmeye yormaz kendini, biz biberona karşıyız demişti. sütüm ilk gece azdı, hemşire şırıngaya mama koyup şırıngadan verdi mamayı. sabahına süt iyice arttı zaten.
napacağımı biliyorum ya şimdi rahatım. haftaya hazırlarım çantayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?