2014 Aralık Anneleri

bak ne mi yapacammm evet hastanede musluktan sıcak su akar ama ben içme suyunu ketılda kaynatıp sözde pamukla bebişin ilk boklarını sildirticemmm emrivaki birde bunları okuyan annem olsa gelmez doğumuma
ayrıca neden belki rezene çayıda içerim keyif yapacam ya sankiiii bendekide laf işte

ben küçük hurçlara koycammm tabi alırsammmmm sadece planım varrr icraate diyorum ya henüz başlamadım

hurcu neydecen içini göstermez, yattığın yerden bir de refakatçiyle mi uğraşcan, aradığını bulamayacak vs. buzdolabı poşiti hem temiz hem şeffaf. içinde ne var görünür

vay be tecrübeli annee bi başka oluyor işteeee harikasın be bacımmm.... bana kalsaaa primanın 50 lik paketini alıp gidecek haldeyim sanki 1 hafta kalacakmış gibi
demek bohçalara 2 bez yeter 6 bez bohçaalrda ve kendi çantandada 6 -7 tane olsa yeter haaa harikaaa....
biz varya tam saçmalamışızz birsürü emzik birsürü biberon olduk yok 0+ yok gaz gidericili başlık yok avent yok aventi tutmassa nuk peh peh peh görmemişin bir çocuğu olmuşşş saçmalamış durmuş işte o tıpkı bizzz... hattaaa emziğine zincie bile aldık sözde düşüpde kirlenmesin diye :) hatta bu haftada sterilizasyon aleti alacaktım almasam mı... annem eskiden tencerede biberonları kaynar suda manuel olarak sterilizasyon ederdi şimdi onunda aleti var yok biberon yıkama deterjanı bile var amannnn herşeyin sektörü olmuş yeni yeni kavrıyorummm demek mama veryo hemşireler hemde şırıngaylaaa
ben mama bile alalım diyordum eşime ketılla yaparız orda mamasını süt gelmesse diyee :)
acabaa HRS de veya AKAY da da böyle ilgilenirmi hemşireler

çılgınsın, ketılda kaynamış suyla niye pok sildiriyon. bu kadar pimpirik olma rahat bırak bebeyi anacım.
sen doğal analardan mı olacan yoksam, hasta olan bebeye şurup vermeyecem diye direnip soğanlı ballı kürlerle cebelleşenlerden..

hurcu neydecen içini göstermez, yattığın yerden bir de refakatçiyle mi uğraşcan, aradığını bulamayacak vs. buzdolabı poşiti hem temiz hem şeffaf. içinde ne var görünür
hımmmm bak yaaa poşetliyimmm o zamannn büyük boy buzdolabı poşeti işi görür yani..

benide 3 hafta sonra cagirdi ayin 10unda gitmistim 2 haftam var daha. dinlenince gecti zaten. ama öyle kendimi kaybedicek kadar gezmemistim 2 magazaya girdik düşün neyse artik daha dikkatli olucaz :)

günaydın kızlarrr .çok şükür odamız geldıııo dertte bıttı cok sukur sımdı bebıs kaldı sadece:)

ayy canım hayırlı olsun. çok güzel olmuşşş.. küçük beşikte çok tatlı duruyo yaa bende aldım ondan hep içinde hayal ediyorum bebişimi şimdi. güle güle kullanın inşallah.

ne bilemmm ne olacammm karmaşık bişeyyy bendekii doğurup ele avuca bir getirebilsekkk o kadar acı yaşadıkki şimdi kurbanını kesecez bu raddeleride bir aşalım hayırlısıylaaaa

Canım kilo alamamış olabilirsin. Önemli olan senin değil bebişinin kilosunun normal olması. Eğer haftası ile uyumlu gidiyorsa bebeğinin kilosu senin kiloyu az almanın önemi yok. BOşuna buna takılma. Ki 4 kilo almışsın zaten. Daha 28 desin önünde daha haftalar var. Diğer durumların yolunda gitsin de sen kiloyu hiç sorun etme. Bebeğin iyi beslensin önemli olan o.
Tecrübeli annenin hali başka olur işte :) Bizim elimiz ayağımız birbirine karışıyor anam. Ne koyacağım, nasıl koyacağım, çantanın neresine koyayım vb.
3 er takım götürüp hepsini bohça yapmak mantıklıymış gerçekten. Bende öyle yapayım direkt aç battaniyeyi giydir takımını sar battaniyesini bitti gitti. Hiç parçaları çantanın neresinde diye arama kolaylık valla :)
Yalnız benim aklıma takılan ilk hemşireye verilen takım batıyor falan deniyor. Benim doğum yapacağım hastanede 3 arakadaşım doğum yaptı hiç birisinin de batmamış. Benim ki batar mı acaba. Giydirmek istediğim takımı mı giydireyim ona kafam takıldı sadece
Kixlar baska bir siteye yazdigimi tekrar yazmaya usendim.kilo boy ve dr hakkinda dusuncelerinizi almak istiyorumEki Görüntüle 1272051
Sadece tel numarasını vermedi diye değiştireceksen tekrar düşün derim. Önemli olan gece gündüz hafta sonu hafta içi ayırt etmeden doğumuna gelecekse hastane ona ulaşır senin hastaneye ulaşman kafi. Ama yok gelemem derse o zaman ben değiştirirdim. Şahsen özele gitmekte ki amacım güvendiğim doktorum ile doğuma girmek, hiç tanımadığım biri ile nasıl gireyim. Hayırlısı olsun inş allah hakkında.

benide 3 hafta sonra cagirdi ayin 10unda gitmistim 2 haftam var daha. dinlenince gecti zaten. ama öyle kendimi kaybedicek kadar gezmemistim 2 magazaya girdik düşün neyse artik daha dikkatli olucaz :)
benim dr 1 aylık ücretsiz muayene ediyor 4 boyutlu cihaz vs... banaa bugün gitsem haftaya yine gel diyip duryor amaaa ben nedense doktora gitmeyi pek sevmiyorumm.. eşim hadi gidek tosunu görelim diyor amaa yok gidip gelmek bana ölüm adetaaa dr sen bebeğin kafası çıakr öyle doğuma gelirsin bu gidişle demişti bende nerdeeeeee inşllh normal doğuruurumda böyle olur demiştim anlayacağnız artık sık sık gitme zamanımız geldi ama nedense kaaçr oldum dr dan eee sona yaklaşyoz ya tırsar mı oldum ne

akayı bilmem de hrs de baya ciks bi hastane. iyidir zannımca canım. sorarsın muayeneye gidince. ne getircem yanımda diye. ben sormuştum 2 hafta kala. sütüm olmazsa mama ne marka koyayım bavula diye, mama falan koyma, biberon koyma. sütüm gelmezse diye düşünme. gelecek diye düşün. olur da gelmezse ya da yetmezse biz veririz mamayı uygun şekilde dediler.

hımmmm bak yaaa poşetliyimmm o zamannn büyük boy buzdolabı poşeti işi görür yani..
görür görür bebeklerin eşyaları minnak minnak zaten canım.

aaaa neye ikrammm gelenler bana ikramlık getirmez miii

hımmmm senin nerde olucak sezeryannn benim dr hrs ile takışmış hoş yinede ordada yapıyor doğumu ama son gidişimde onlara para kazandırtmayacam diye dedi akayda işinizi görürü hemde daha ucuza dedi :) ama yaaa ne bilem olurda sezeryan vs olursa hrs tanıdık kuzenler orda doğum yaptı odaları iyi ve de ağrı pompası denen ıngırtıdan var akay da var mı yokmu bilemiyorumm...
ayrıca doğumdan önce gidip hastaneyi dolaşmak mı gerek bilemedik

benim de normalde hep eşim ne zaman gideceğiz diye sabırsızlanırdı ben gitmek istemezdim, geçen gittiğimde doktor bebeğin gelişimi birkaç gün geri dedi şimdi ben gidelim diyorum merak ediyorum acaba büyüdü mü diye. bu sefer de eşim zamanını bekleyelim çocuğu rahat bırak birazcık daha büyüsün diyor :)

kızlar bu arada bir haftadır falan o kadar çok tekme ve yumruk yiyorum ki ne anlatmak istiyor acaba kızım bana bazen korkuyorum neredeyse dışarı çıkacak gibi uykumdan falan uyandırıyor. bir de siz diyorsunuz ya ayağı şurada başı burada hissediyorum diye, ben onu hiç bilemiyorum. her seferinde farklı bir yerden vuruyor bıdık, nerede nesi var hiç kestiremiyorum

kızlar çok şey soruyorum amaa kusuruma bakmayınnn şunuda bir sorammm...
şimdi frendly denen organik sıvı bebek deterjanını alacaz hafta sonu onu bebeğin ürünlerini yıkamadan kendi hastane pijama gecelik vs yıkayacam sonra bebeğinkiler ama makinenin hangi ayarında yıkayayım 14 dkk mı hijyen ayarımı 39 dkk mı
1000 devir yaptırmak gerekmi ekstradan durulama yaptıracaz mı saçmalıyorsun diyeceksinz ama alerji olmasın yahu yazııkk :)
sonra birde yıkadık diyelim nerede kurutalım balkonda mı yoksa evin içinde mi.... bebek ürünleri kurutma makinesine atılmıyormuş...
hattaaa son olarak benim ütüm kazanlı buharlı ütülerden okuduklarma göre bebeklerin ürünleri buharlı ayarı olmadan ütüleyin diyolardı öyle mi yapacazz...

zaman geçtikçe zorlanıyoruz ya ben ilk defa dün gece uyumakta zorlandım sağ sol sağ sol sırt derken sabah oldu .. yarın görüş günü heyecanlıyızzzzzz

bizim en baştan beri 1 hafta geriden geliyor ondan mı gitmek gelmiyor içimden nee... aman sağlıklı olsunda geç gelsin o benim yumurtlama gecikmesidir diyip geçiyoz...
valla bizimkide gece 2-3 arasında muhakak uyandıryor sonrada 4 de k uyumuyom çişe git gel helede sola yatıyom sanki altta kalmış gibi debeleniyor hani ters dönmüş olsaa yapaamz onları diye düşünyom ve de bende ayağını başını elini kolunu kestiremiyom neyi neredeee tecrübeli anneler bilir belkii

Merhaba kizlar ben hala gataya gidiyorum ozele gecicem ama hala karar veremedim, cukurambar koru yada sincan koru zaten surda bir ayim kaldi bu hafta hastana işini halletmem lazim off ne zor iş bunlar

30 derece kısa programda yıkayabılırsın, mutlaka durulama yaptır. bnm makınede bebek programı var ama 3 saatmı ne yıkıyo hııııc gerek yok. zaten utulenecekler bıde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…