bak ne mi yapacammm evet hastanede musluktan sıcak su akar ama ben içme suyunu ketılda kaynatıp sözde pamukla bebişin ilk boklarını sildirticemmm180mi maşallah bacım. kaç kilo aldın merak ettim..
raporum önümde cnaım. bak ne yazıyor .
hastanın muayenesi sırasında 32 haftalık gebelik tespit edilmiştir. hastanın 8 haftalık yasal izninin 5 haftasının doğum sonrasına aktarılmasında..............
ketılı napacan anacım sallama çay mı içecen hastanede nescafemi:)) unut onları:)) hastanede humana içecen, komposto içecen..
bebek kilo alıyorsa sorun ne? kilo almayan hatta veren gebeler bile var. komşum 7 kilo vererek bitirdi gebeliği 3,5 kilo bebek doğdu.
ben küçük hurçlara koycammm tabi alırsammmmmsadece planım varrr icraate diyorum ya henüz başlamadım
vay be tecrübeli annee bi başka oluyor işteeee harikasın be bacımmm.... bana kalsaaa primanın 50 lik paketini alıp gidecek haldeyim sanki 1 hafta kalacakmış gibiben ilk doğumda çantamı şu şekilde yaptım. pufpuf battaniye var ya ne diye satılıyor bilmiyorum. battaniyeyi açtım. içine iç dış zıbın, çıtçıtlı body ( hemşireler hangisini giydirirse diye ikisini de koydum) iki tane bez, çorap, patikli alt pijama, tulum, penye yelek koydum. ve battaniyeyi katladım, bohça yaptım. bunu da temiz bir poşete koydum. epidural için beni hazırlamaya geldiklerinde bebeğin kıyafetlerini istediler, poşeti verdim hemşirelere. bu bohça şeklinde 3 bohça hazırladım.düzenli tertipli oldu hastane bavulumuz. yani her şeyden 3er takım götürmüş oldum. tabi ilave bez ve unibaby yeni doğan ıslak mendil koydum yetti arttı. kendime iki gecelik bir sabahlık koydum. lansinoh göğüs kremi diş fırçası tarak makyaj çantası ıvır zıvır koydum. emziğe karşı olduğum için emzik almadım. sütüm gelmezse vs diye biberon da koymadım. çünkü son kontrolde hastane bebek biberona alışırsa onun rahat akışını tercih eder, emmeye yormaz kendini, biz biberona karşıyız demişti. sütüm ilk gece azdı, hemşire şırıngaya mama koyup şırıngadan verdi mamayı. sabahına süt iyice arttı zaten.
napacağımı biliyorum ya şimdi rahatım. haftaya hazırlarım çantayı.
bak ne mi yapacammm evet hastanede musluktan sıcak su akar ama ben içme suyunu ketılda kaynatıp sözde pamukla bebişin ilk boklarını sildirticemmmemrivaki birde bunları okuyan annem olsa gelmez doğumuma
ayrıca neden belki rezene çayıda içerim keyif yapacam ya sankiiii bendekide laf işte
hımmmm bak yaaa poşetliyimmm o zamannnhurcu neydecen içini göstermez, yattığın yerden bir de refakatçiyle mi uğraşcan, aradığını bulamayacak vs. buzdolabı poşiti hem temiz hem şeffaf. içinde ne var görünür
benide 3 hafta sonra cagirdi ayin 10unda gitmistim 2 haftam var daha. dinlenince gecti zaten. ama öyle kendimi kaybedicek kadar gezmemistim 2 magazaya girdik düşün neyse artik daha dikkatli olucaz :)o vaina ağrısı bende de mevcut bebeğin duruşu ve tüm gün azcık ayakta kal gez (avm de bende kendimi kaybediyorum ona bak buna bak yorulmak bilmez gibi) derken sonraki 1 hafta bu acaip ağrıyı çekiyorum inan.. zaten 32. haftamızdan sonra benim dr 2 haftada bir gel dedi ben gitmem o ayrı erinyom dr a gitmeyeee 34 den sonrada her hafta gel demişti pehhh gidip gelmek iyice vajina ağrısı yapıyorr
günaydın kızlarrr .çok şükür odamız geldıııo dertte bıttı cok sukur sımdı bebıs kaldı sadece:)
ne bilemmm ne olacammm karmaşık bişeyyy bendekii doğurup ele avuca bir getirebilsekkk o kadar acı yaşadıkki şimdi kurbanını kesecez bu raddeleride bir aşalım hayırlısıylaaaaçılgınsın, ketılda kaynamış suyla niye pok sildiriyon. bu kadar pimpirik olma rahat bırak bebeyi anacım.
sen doğal analardan mı olacan yoksam, hasta olan bebeye şurup vermeyecem diye direnip soğanlı ballı kürlerle cebelleşenlerden..
Canım kilo alamamış olabilirsin. Önemli olan senin değil bebişinin kilosunun normal olması. Eğer haftası ile uyumlu gidiyorsa bebeğinin kilosu senin kiloyu az almanın önemi yok. BOşuna buna takılma. Ki 4 kilo almışsın zaten. Daha 28 desin önünde daha haftalar var. Diğer durumların yolunda gitsin de sen kiloyu hiç sorun etme. Bebeğin iyi beslensin önemli olan o.Kizlar bende erken dogum ve sezaryen nedeniyle aralik annesi olucam insallah. Ama benim sorunum cok cok. Nerden baslasam anlatsam. Rahimde 2 cme dusen acilma, kasilmalar, kanama vs.. dertli hamileyim yani. Su andaki en buyuk sorunum ise kilo. Okuyorum yazdiklarinizi ve yardim istiyorum. 58 kg ile hamile kaldim ki boyum 1.80. Su an ise kilom 62 ve ben 28 haftalik hamileyim.kilo alamiyorum hiicc..(( dr boyle gidrrse kilondan dolayi erken doguma gireceksiin diyor. Sekerli gidalar yiyemiyorum cunku hamilelikle beraber nefret ettimm.. annem falanda yok!! Sadece evde yardimci var.anne falan olsa veslerdi bni balla borekle.. bana nasil kilo aldiginizi soyler misiniz? Ne yiyim???
Tecrübeli annenin hali başka olur işte :) Bizim elimiz ayağımız birbirine karışıyor anam. Ne koyacağım, nasıl koyacağım, çantanın neresine koyayım vb.ben ilk doğumda çantamı şu şekilde yaptım. pufpuf battaniye var ya ne diye satılıyor bilmiyorum. battaniyeyi açtım. içine iç dış zıbın, çıtçıtlı body ( hemşireler hangisini giydirirse diye ikisini de koydum) iki tane bez, çorap, patikli alt pijama, tulum, penye yelek koydum. ve battaniyeyi katladım, bohça yaptım. bunu da temiz bir poşete koydum. epidural için beni hazırlamaya geldiklerinde bebeğin kıyafetlerini istediler, poşeti verdim hemşirelere. bu bohça şeklinde 3 bohça hazırladım.düzenli tertipli oldu hastane bavulumuz. yani her şeyden 3er takım götürmüş oldum. tabi ilave bez ve unibaby yeni doğan ıslak mendil koydum yetti arttı. kendime iki gecelik bir sabahlık koydum. lansinoh göğüs kremi diş fırçası tarak makyaj çantası ıvır zıvır koydum. emziğe karşı olduğum için emzik almadım. sütüm gelmezse vs diye biberon da koymadım. çünkü son kontrolde hastane bebek biberona alışırsa onun rahat akışını tercih eder, emmeye yormaz kendini, biz biberona karşıyız demişti. sütüm ilk gece azdı, hemşire şırıngaya mama koyup şırıngadan verdi mamayı. sabahına süt iyice arttı zaten.
napacağımı biliyorum ya şimdi rahatım. haftaya hazırlarım çantayı.
Sadece tel numarasını vermedi diye değiştireceksen tekrar düşün derim. Önemli olan gece gündüz hafta sonu hafta içi ayırt etmeden doğumuna gelecekse hastane ona ulaşır senin hastaneye ulaşman kafi. Ama yok gelemem derse o zaman ben değiştirirdim. Şahsen özele gitmekte ki amacım güvendiğim doktorum ile doğuma girmek, hiç tanımadığım biri ile nasıl gireyim. Hayırlısı olsun inş allah hakkında.Kixlar baska bir siteye yazdigimi tekrar yazmaya usendim.kilo boy ve dr hakkinda dusuncelerinizi almak istiyorumEki Görüntüle 1272051
benim dr 1 aylık ücretsiz muayene ediyor 4 boyutlu cihaz vs... banaa bugün gitsem haftaya yine gel diyip duryor amaaa ben nedense doktora gitmeyi pek sevmiyorumm.. eşim hadi gidek tosunu görelim diyor amaa yok gidip gelmek bana ölüm adetaaa dr sen bebeğin kafası çıakr öyle doğuma gelirsin bu gidişle demişti bende nerdeeeeee inşllh normal doğuruurumda böyle olur demiştimbenide 3 hafta sonra cagirdi ayin 10unda gitmistim 2 haftam var daha. dinlenince gecti zaten. ama öyle kendimi kaybedicek kadar gezmemistim 2 magazaya girdik düşün neyse artik daha dikkatli olucaz :)
vay be tecrübeli annee bi başka oluyor işteeee harikasın be bacımmm.... bana kalsaaa primanın 50 lik paketini alıp gidecek haldeyim sanki 1 hafta kalacakmış gibi
demek bohçalara 2 bez yeter 6 bez bohçaalrda ve kendi çantandada 6 -7 tane olsa yeter haaa harikaaa....
biz varya tam saçmalamışızz birsürü emzik birsürü biberon olduk yok 0+ yok gaz gidericili başlık yok avent yok aventi tutmassa nuk peh peh peh görmemişin bir çocuğu olmuşşş saçmalamış durmuş işte o tıpkı bizzz... hattaaa emziğine zincie bile aldık sözde düşüpde kirlenmesin diye :) hatta bu haftada sterilizasyon aleti alacaktım almasam mı... annem eskiden tencerede biberonları kaynar suda manuel olarak sterilizasyon ederdi şimdi onunda aleti var yok biberon yıkama deterjanı bile var amannnn herşeyin sektörü olmuş yeni yeni kavrıyorummm demek mama veryo hemşireler hemde şırıngaylaaa
ben mama bile alalım diyordum eşime ketılla yaparız orda mamasını süt gelmesse diyee :)
acabaa HRS de veya AKAY da da böyle ilgilenirmi hemşireler
görür görür bebeklerin eşyaları minnak minnak zaten canım.hımmmm bak yaaa poşetliyimmm o zamannnbüyük boy buzdolabı poşeti işi görür yani..
aaaa neye ikrammm gelenler bana ikramlık getirmez miiiAynen aynen aynen. ben de 3 ayrı hastane çıkışı için bohça şeklinde yaptım öylece verdik hemşirelere. şimdi 1 gece kalacağımız için 2 takım hastane çıkışı koymayı düşünüyorum. onun dışında aynen saydığın şeyleri koydum. bi de ikramlıklar falan olacak tabi. onlar için ayrıca bir kutu yaparız..
hımmmm senin nerde olucak sezeryannn benim dr hrs ile takışmış hoş yinede ordada yapıyor doğumu ama son gidişimde onlara para kazandırtmayacam diye dedi akayda işinizi görürü hemde daha ucuza dedi :) ama yaaa ne bilem olurda sezeryan vs olursa hrs tanıdık kuzenler orda doğum yaptı odaları iyi ve de ağrı pompası denen ıngırtıdan var akay da var mı yokmu bilemiyorumm...akayı bilmem de hrs de baya ciks bi hastane. iyidir zannımca canım. sorarsın muayeneye gidince. ne getircem yanımda diye. ben sormuştum 2 hafta kala. sütüm olmazsa mama ne marka koyayım bavula diye, mama falan koyma, biberon koyma. sütüm gelmezse diye düşünme. gelecek diye düşün. olur da gelmezse ya da yetmezse biz veririz mamayı uygun şekilde dediler.
görür görür bebeklerin eşyaları minnak minnak zaten canım.
benim dr 1 aylık ücretsiz muayene ediyor 4 boyutlu cihaz vs... banaa bugün gitsem haftaya yine gel diyip duryor amaaa ben nedense doktora gitmeyi pek sevmiyorumm.. eşim hadi gidek tosunu görelim diyor amaa yok gidip gelmek bana ölüm adetaaa dr sen bebeğin kafası çıakr öyle doğuma gelirsin bu gidişle demişti bende nerdeeeeee inşllh normal doğuruurumda böyle olur demiştimanlayacağnız artık sık sık gitme zamanımız geldi ama nedense kaaçr oldum dr dan eee sona yaklaşyoz ya tırsar mı oldum ne
Cnm ben bankada uzmanim oturuyrm surekli oglan rahatsiz oluo oturmak zorlasti hem asagidan hem yukaridan sikinti verio, kaburgalari tekmelio kasiga kafa atio :) batiyor canin yanio:)
İs yerimde mudurum iyi sen artk cok calisma dio ondan nispeten rahatim, reflu mahvedio bide baski arttikca, calisanilirsen calisirsin ins, bnm dr calisma yanlisi degil, bide sismeye basladim :)
bizim en baştan beri 1 hafta geriden geliyor ondan mı gitmek gelmiyor içimden nee... aman sağlıklı olsunda geç gelsin o benim yumurtlama gecikmesidir diyip geçiyoz...benim de normalde hep eşim ne zaman gideceğiz diye sabırsızlanırdı ben gitmek istemezdim, geçen gittiğimde doktor bebeğin gelişimi birkaç gün geri dedi şimdi ben gidelim diyorum merak ediyorum acaba büyüdü mü diye. bu sefer de eşim zamanını bekleyelim çocuğu rahat bırak birazcık daha büyüsün diyor :)
kızlar bu arada bir haftadır falan o kadar çok tekme ve yumruk yiyorum ki ne anlatmak istiyor acaba kızım banabazen korkuyorum neredeyse dışarı çıkacak gibi uykumdan falan uyandırıyor. bir de siz diyorsunuz ya ayağı şurada başı burada hissediyorum diye, ben onu hiç bilemiyorum. her seferinde farklı bir yerden vuruyor bıdık, nerede nesi var hiç kestiremiyorum
evet 32 den sonra hareket etmek ve uyumak cok zorlasıyorzaman geçtikçe zorlanıyoruz ya ben ilk defa dün gece uyumakta zorlandım sağ sol sağ sol sırt derken sabah oldu .. yarın görüş günü heyecanlıyızzzzzz
30 derece kısa programda yıkayabılırsın, mutlaka durulama yaptır. bnm makınede bebek programı var ama 3 saatmı ne yıkıyo hııııc gerek yok. zaten utulenecekler bıdekızlar çok şey soruyorum amaa kusuruma bakmayınnn şunuda bir sorammm...
şimdi frendly denen organik sıvı bebek deterjanını alacaz hafta sonu onu bebeğin ürünlerini yıkamadan kendi hastane pijama gecelik vs yıkayacam sonra bebeğinkiler ama makinenin hangi ayarında yıkayayım 14 dkk mı hijyen ayarımı 39 dkk mı
1000 devir yaptırmak gerekmi ekstradan durulama yaptıracaz mı saçmalıyorsun diyeceksinz ama alerji olmasın yahu yazııkk :)
sonra birde yıkadık diyelim nerede kurutalım balkonda mı yoksa evin içinde mi.... bebek ürünleri kurutma makinesine atılmıyormuş...
hattaaa son olarak benim ütüm kazanlı buharlı ütülerden okuduklarma göre bebeklerin ürünleri buharlı ayarı olmadan ütüleyin diyolardı öyle mi yapacazz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?