- 13 Ağustos 2013
- 3.526
- 6.537
- 148
ohhhh yıkamışsın ne güzel ütü kalmışş,daha benim yıkamam ütüm çanta hazırlamam varrkolay gelsinn
Canim o kadar seyi bir anda yikadin mi nereye serdin?Camasirlikta mi kuruttun hepsini?Koltuklara fulan sersek yine kirlenir degil mi off of.Kendi camasirlarimizdan bir türlü bebeginkilere gecemedik.Kac yikama kac durulama yaptin bakalim neyle yikadin? Muhabbete bak ya neleri merak eder olduk
Cok begendiysen al gitsin. Bugunler geri gelmez en kotu emzirirken giyersin.şıkıdım şıkıdım gezersin evde. Sefaaan olsuunn..
güzelll anneleeeer musmutlu haftasonlarımız olsunn
prensimizi gördük bgn kocamaaaaan olmuş2140 gram ve 44 cm. doktorumuz çok begendi maşallah dedi hep bi de yine burnumuza bayıldı bende bana benzio yaa die kendimi begenmişlikte zirve yaptım doktoruna şımaran hasta olarak tarihe geçicem sanırımm 17 günde 560 gr almış yaa çok mutlu oldum .. her sabah yumurta yiorum rafadan peynir ekmek zeytin nutella ve pekmez çoğu zaman .. öğlen akşam değişiyor ama yemek seçmiyorum vee gün içinde kuru üzüm kuru kayısı hurma ve ceviz yiorum .. 1.5 lt su içip 1-2 bardak süt içiyorum normalsansok çay içerdim şimdi baya azalttım çünkü hem doktor demir eksikliği yapar dedi hem de çok şeker atıorum .. pasta börek kek devam ediorum doktor azalt dedi ama onlardan vazgeçemiorum bencee bebeğe kilo aldıran yoğurt süt yumurta .. şirketteki doktor sebze meyveye dikkat et diyor dikkat etmeye çalışıyorum bebeği zayıf olan arkadaşlar için ayrıntılı yazmak istedim inşallah hepimizin bebişi hayırlısıyla sağlıklı gelir ..
bebişimizin dönüşü gerçekleşmemiş buarada doktor henüz erken 37.haftaya kadar vakit var dedi..makat geliş dedi yine .. döner Yusufumuz inş üzmez bizi teyzelerriii
buarada bi sürü yere hastane çantası için baktım bgn ı ıhh istediğim gibi bişey yoküzülüorum çok sonlara bıraktım die biraz baştan mı başlasaydık şu alışveriş işlerine bilemedimm .. gıcık oluyorum bazen kendime de uyuşuk muyum neyim pofff . hersey yetişecek mi die düşünüp duruorum artıkk buarada çalışabilir raporumuzu da bugün aldık hadi bakalımm hayırlısı olsun 20 -21 kasım gibi elveda diorum iş yerime .. sanırım o ara baya ağırlaşmış olcam haftasonları bitirmem lazım o zamana kadarr Allah hepimizin yardımcısı olsun canlarımmmmmm sizi çook seviyorumm seviyoruzzz
Bende kasilmalar ve servikal kisalik varya acaba su ahududu yapragi cayini icsem biraz ise yarar mi ki? Belki dogum suresini uzatir??? Acaba sizin ebeye sorsak,bnm dr boyle seylere pek inanmiyor ama ben inaniyorum hatta hergun manda yogurdu ya da sutu tuketiyorum dogumu geciktirsin diye. Olur mu ki??Bebek hala transverse konumda, aktif doguma kadar dönme sansi var. Mental olarak tek doguma hazirlanmiyorum ama olur da dönerse diye ebemin de tavsiyesiyle vajinal doguma yardimci bazi bitkisel seylere baslamaya karar verdim. Belki denemek isteyenleriniz olabilir, size de yazayim. Ayni sekilde sizin de bildiginiz, doktorunuz ya da ebenizce önerilen tavsiyeler varsa söyleyin lütfen.
Ilk olarak bu hafta itibariyle günde bir fincan 10 dk demlenmis ahududu yapragi cayi icmeye basladim (ahududu cayi degil), haftalar kisaldikca miktari 4-5 fincana arttiricam, aktif dogum asamasini kisaltiyor rahimi kuvvetlendirdigi icin. Dogum sonrasi da rahimin geri toparlanmasina yardimci, süt arttirici özelligi de var. Sonraki haftalarda cuha cicegi yagina da basliycam, 1 tane vajinal fitil ve 2 hap olarak. fitil olarak kullaninca, kesi ve yirtik engelleyebiliyormus. Yatmadan önce hapta minik bir delik acarak rahime agzina yakin yerlestirmek gerekiyor. Rahim olgunlasmasi icin de 35. hafta günde 6 hurma yemeye basliycam (iyak!), suni sanci, induksiyon gibi dis müdaheleleri azaltip, ilk dogumlarda bile dogum süresini kisaltabiliyormus.
yapilan arastirmalara göre ahududu yapragi cayi dogum vaktini öne almiyor ama geciktirmiyor da. Bagimsiz. Yine de varolan braxton hicksleri arttirabiliyor, rahim uyarici bir nevi. zaten varolan kasilmalar varsa, kullanmamak daha iyi. Amac rahimi güclendirip, kasilma kuvvetini arttirmak ve ikinma süresini azaltmak. Ebemi tekrar gördügümde sorayim bu durumu.Bende kasilmalar ve servikal kisalik varya acaba su ahududu yapragi cayini icsem biraz ise yarar mi ki? Belki dogum suresini uzatir??? Acaba sizin ebeye sorsak,bnm dr boyle seylere pek inanmiyor ama ben inaniyorum hatta hergun manda yogurdu ya da sutu tuketiyorum dogumu geciktirsin diye. Olur mu ki??
yapilan arastirmalara göre ahududu yapragi cayi dogum vaktini öne almiyor ama geciktirmiyor da. Bagimsiz. Yine de varolan braxton hicksleri arttirabiliyor, rahim uyarici bir nevi. zaten varolan kasilmalar varsa, kullanmamak daha iyi. Amac rahimi güclendirip, kasilma kuvvetini arttirmak ve ikinma süresini azaltmak. Ebemi tekrar gördügümde sorayim bu durumu.
yapilan arastirmalara göre ahududu yapragi cayi dogum vaktini öne almiyor ama geciktirmiyor da. Bagimsiz. Yine de varolan braxton hicksleri arttirabiliyor, rahim uyarici bir nevi. zaten varolan kasilmalar varsa, kullanmamak daha iyi. Amac rahimi güclendirip, kasilma kuvvetini arttirmak ve ikinma süresini azaltmak. Ebemi tekrar gördügümde sorayim bu durumu.
Gunaydin. Malt iceceklere hic bakma derim.zira bi ise yaramiyorlar sadece tombis yapiyorlar insani. Onun yerine bol taze sogan,dereotu ve roka gibi yiyecekler daha iyi sut yapiyorlar. Sen zaten super bi yerde yasiyorsun.dogal dogal,isirgan ispanak gibi gidalar cok daha saglikli.icinde katki yok bisety yok. Onlardan yiyin bol bol. Bi de karadenizlilerin su kara lahanali fasulyeli bi corbasi var.o,Günaydin kizlar dun hastane hastane dolandim odalarini gezdim, bilgi aldim. Sincan koru ve cukurambar koruya bide memoriala gittim. Enson fiyatlari aldim. Cukurambar koru dusunuyordum ama yeni acildigi icin daha oturmamis gibi geldi halen insaat devam ediyor ve yenidogan unitesi hala aktif degilmis. Memorialı cok begendim ama biraz fiyatı ucuk,socan koruda boyle mahalle arasinda kucuk bir hastane ama personwl dr ve hemsireler guleryuzlu sicakti. Fiyat olarakda en uygun orasi. bide dun ebebekde lansinoh ikili pompa 199 lr idi ondan aldim, bide anne sutunu artirici malt icecegi vardi 120 lr dan 59 lr ya falan dusmustu 24 lü ondan aldim. Almak isteyenlere duyrulur.
Arkadasim onlarla sigara icmesine ragmen 3 yil emzirdi oglunuGunaydin. Malt iceceklere hic bakma derim.zira bi ise yaramiyorlar sadece tombis yapiyorlar insani. Onun yerine bol taze sogan,dereotu ve roka gibi yiyecekler daha iyi sut yapiyorlar. Sen zaten super bi yerde yasiyorsun.dogal dogal,isirgan ispanak gibi gidalar cok daha saglikli.icinde katki yok bisety yok. Onlardan yiyin bol bol. Bi de karadenizlilerin su kara lahanali fasulyeli bi corbasi var.o,
Umutcediyordum.ben mis gibi ilaclarima devam edeyimHmmm..ok cevabimi aldim hiiic sorma sekerim.zira benimkiler hazirlik kasilmalari degil bildigin 60-70 arasi dogum kasilmalari ve kanama seklinde.hastaneye yatip duruyorum o yuzden.ben acaba rahimi guclendirip rahatlatir mi diye umut ed
Bol yumurta ve meyve ye. Gunde 3 yumurtaya ksdar yiyebilirsin. Nerede yasiyorsun baska seylerde onerebilirim.Gunaydin anneler okumaktan firsat bulamiyorduya uç yasinds oğlum var telefonu elimde gordugu gibi aliyo ben en son doktora 29 haftslikken girmiştim bebeğim1100 gramdi kilosu biraz ddüşüktü gerideydi iki hafta ama eskiye gore iyi kilo almus dedi doktorum yarin yada Şali günü gidrcem bakalim bebeğimne kadar bbüyümüs inşallah kilo almistir benim ilk çocuğum erken düşük kilolu doğmuştu gerçekten çok zorluk çektik sonuçta saglikli olsun da herşey geçici ..
çoğu şey bitmişşş,tabi canım artık hazır etmek lazımmSagol canim gorumcemle utuledik hepsini. Dolaba yerlestireceklerimizi yerlestrdik. Sadece 0-3 ay olanlari tabi. Diger buyuk olanlari da temiz temiz koydum hurcun icine. Bebisimin cantasini hazirladik. (2 hastane cikisi, 1 takim, 1 zibin takim ve aksesuar) kendi cantami hazirladim. 1-2 eksigimiz kaldi icine konacak. Ama yorgunluktan bittimm. Baska islerim de vardi bugun. Ama artik kafam rahat cok sukur.. 34 e giricez yarin.. ne olur ne olmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?