- 27 Mayıs 2014
- 1.313
- 796
- 248
- 36
Sağol canım Benimde ağzım burnum tıkalı valla Kız bir taraftan hasta Korkuyorum artık kış gelecek diyegünaydın kızlar, göbek şovlar başlamış bakıyorum :) ben de birazdan atacaqğım, geçen gün arkadaşım göbiş fotosu istemişti onun için çekmiştim
günaydın canım çok sevindim iyi olmanıza :) bak 34 için dua ediyordun. 35 olmuşsun, 37 de olur Allah'ın izniyle hiiç merak etme. sağlıkla kucağına alırsın inşallah
çok geçmiş olsun kuzuya canımkreşten olabilir ama bu mevsim de tam hasta olmalık ya kimi görsem boğazım ağrıyor, gribim diyor. sen de dikkat et kendine, bol c vitamini al, ılık ballı su iç önceden önlemini al.
çok güzel, maşaallah sen de baya bi marifet var canım eline sağlık
Sağol canım Senin oğlanda bu yıl başladı dimi kreşe Çok hasta oluyomu Herkes okula başladığı ilk yıl böyle olur diyoevet canım ben ankaralıyım
canım biraz rahat ol ütünün buharından bakteri üreyecek diye pimpirirsen bebek emeklerken napacan sen??
doktorların hiç sevmediği anne tipidir pimpirik anne, çocuğu mikrop değil pimpirik anne hasta eder demişti bir arkadaşıma dru.
ilk 2-3 gün için jokerde falan satılan tek kullanımlık çamaşırlardan kullandım. sonrasında da penye yüksek bel 4 beden falan çuval gibi babaanne donu giydim ben. 1-2 ay o donlardan kullandım.
canım öksürük varsa göğsüne viks sür çok rahatlatıyor. çok geçmiş olsun.
soğan bulgur lahana süt yaprmı bilmem ama bebeği gazdan çatlatır. süt için su , çorba ve komposto yeterli.
ben de 66 ile kaldım 83üm((((
maşallah canım,35e girdin bile, 37 olsan yeter. ha gayret kaldı 15 gün.
Maşallah :) Bende atayım birazdan şimdi eşim evde napıyosun sen derBuyrun teyzoşlar bu da bizzz :) biraz kırpmak zorunda kaldım ama göbek her türlü kendini belli ediyor zaten
Cok guzel.normal çamaşırlar benim gögüsleride tartmaz oldu.yarim atlet gibi ve siki cok begendim.nettenmi sipariş vercez cnm.ben internetten hic sipariş vermedim.bilgilendirirmisin benii[QUiyesilyayla, post: 37388613, member: 626012"]Eki Görüntüle 1275311 Kizlar emzirme sutyeni icin ornek sizlere ben cok memnun kaldim sirtinda kopce felan olmamasi cok iyi..ve emzirmek icin olan kopceyi actiginizda kesinlikle arkaya kacmiyor askisi onun icin guzel bi sistem bulmuslar:)
Ayy sorma valla o horlama bende de varmışbuaralar yine cok sık uykum geliyo nereye kivrilsam uyuyorum bide horluyorumki evlere senlik :))
Nerelerdesin kuzum sen ya. Özlettiniz valla kendinizi. Maş allah bebişinede nazar değmesin.Uzuunca bi aradan sonra merhaba sevgili annisler.bugun doktora gittik biz kizimla :)
İlk nst cekildi 1. Olmadi dedi dr 2. İcin o kadar bekledikki 1 sezeryan 1 normal dogum oldu dogumhanedeyken sezeryan olan bebegi gordum normal olandada kadin 10 dk bagirdi sonra dogurdu dikisi bile yokmus cok kolay olmus dr oyle dedi.Darisi tum annelere..
Gelelim bize
Bende plesenta hala asagida gorunen oki sezeryan olacak dedi doktor cok kucuk ihtimal normal olur o firsati bulursamda normal yaparim dedi..
Bebegin iri olacak bide o var dedi dogum tarihi olarakta 28 kasim-5 aralik bi tarih seceriz dedi bende 1 aralik olsun akilda kalsin dedim olabilir dedi doktorum..
2,5 kiloymus masallah kizim 47 cm olmus suyu falan hersey normal cikti.gecen ay 5 kilo birden almistim bu ay hic almamisim kilo neyseki toplam 12 kilo almis oldum..
Vitamini gecen ay biraktik 1 ayda magnezyum kullandim yetermis su an sadece demir hapina devam ediyorum bide gaviscon yazdi mide yanmalarim basladi ama fazla degil yanarsa ic dedi..
Hazirliklarimizda nerdeyse bitti kiyafetlerimiz yikandi utulendi bi tek cantaya yerlestirmek kaldi pompa ve silikon ucta koyucam cantama.bezinide aldikmi tamamdir biz haziriz doguma benden haberler bu kadar biraz uzun oldu ama cok ara verince birikiyo malum :)
Hepinizi opuyorum..
3 kerede yıkadıysan bile süpermiş. Ben kaç gecedir yıka yıka bitiremedim. 1 tane çamaşırlığım var. Gece de 1 makine yıkayabiliyorum. Şu ana kadar 3 makine yıkadım. Daha rahat 4 makinelik yıkanacak var. Benim makinede 7 kg. Ayy birde kuruma problemi var. KEşke iyi havalarda yıkasaymışız. Kurumak bilmiyor valla. Daha ütüsü de var. İşler çok yani bendeYok canim bir anda yikayamazdim herseyi.. kiyafetti aksesuarlariydi battaniyesiydi bi suru seyy.. 3 kerede ancak yikatabildim. Ki bnm makine 8 kg kapasiteli. Ayricaa cok minik minik olduklarindan gec kuruyolar. Yikatir yikatmaz da hemen asmak gerekiyo yksa cok kirisiyolar. Baby&me sivi deterjanla yikattim. Biraz da toz ilave ettim. Renklileri 40°, beyazlari 50° de yikattim. 90 lara fln luzum yok. Zatn deterjanin etkisi kalmaz o zamn. Ilave durulama yaptirmadim cnku yikaninca baktim hic kalinti yoktu ve yogun koku da yoktu. Gayet guzel durulanmisti yani. Cok duygulaniyo insan bu hazirliklari yaparkn :,( cantalarimiz hazir. Port bebesi bile hazir. Besiginin icine koydum hepsini. Bi tuhaf oldum...
Maş Allah kuzuna. Sağlıkla gelsin inş allah. Raporun da hayırlı olsun. Darısı çalışamaz raporu almaya :)güzelll anneleeeer musmutlu haftasonlarımız olsunn
prensimizi gördük bgn kocamaaaaan olmuş2140 gram ve 44 cm. doktorumuz çok begendi maşallah dedi hep bi de yine burnumuza bayıldı bende bana benzio yaa die kendimi begenmişlikte zirve yaptım doktoruna şımaran hasta olarak tarihe geçicem sanırımm 17 günde 560 gr almış yaa çok mutlu oldum .. her sabah yumurta yiorum rafadan peynir ekmek zeytin nutella ve pekmez çoğu zaman .. öğlen akşam değişiyor ama yemek seçmiyorum vee gün içinde kuru üzüm kuru kayısı hurma ve ceviz yiorum .. 1.5 lt su içip 1-2 bardak süt içiyorum normalde çok çay içerdim şimdi baya azalttım çünkü hem doktor demir eksikliği yapar dedi hem de çok şeker atıorum .. pasta börek kek devam ediorum doktor azalt dedi ama onlardan vazgeçemiorum bencee bebeğe kilo aldıran yoğurt süt yumurta .. şirketteki doktor sebze meyveye dikkat et diyor dikkat etmeye çalışıyorum bebeği zayıf olan arkadaşlar için ayrıntılı yazmak istedim inşallah hepimizin bebişi hayırlısıyla sağlıklı gelir ..
bebişimizin dönüşü gerçekleşmemiş buarada doktor henüz erken 37.haftaya kadar vakit var dedi..makat geliş dedi yine .. döner Yusufumuz inş üzmez bizi teyzelerriii
buarada bi sürü yere hastane çantası için baktım bgn ı ıhh istediğim gibi bişey yoküzülüorum çok sonlara bıraktım die biraz baştan mı başlasaydık şu alışveriş işlerine bilemedimm .. gıcık oluyorum bazen kendime de uyuşuk muyum neyim pofff . hersey yetişecek mi die düşünüp duruorum artıkk buarada çalışabilir raporumuzu da bugün aldık hadi bakalımm hayırlısı olsun 20 -21 kasım gibi elveda diorum iş yerime .. sanırım o ara baya ağırlaşmış olcam haftasonları bitirmem lazım o zamana kadarr Allah hepimizin yardımcısı olsun canlarımmmmmm sizi çook seviyorumm seviyoruzzz
CAnım hatırlamazmıyım hatırlıyorum tabi. Çok sağolasın. Allah razı olsun iyi dileklerin için. Rabbim de sana en kısa sürede anne olmayı tattırsın inş Allah.Herkese Merhaba
Hatırlayanlarınız vardır yaklaşık 7-8 ay önce bu foruma birlikte başlamıştık ve ben sizleri, bebeğim de beni 5. Ayımızda yarı yolda bırakmıştık...
Aylar sonra siteye girdim ve size yaklaşan doğumlarınızda bol şans dilemek istedim...
Takip etmediğim için bilemiyorum ama umarım benden başka kayıp yoktur, umarım sizlerde minikleriniz de çok sağlıklısınızdır
Rabbim hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin, yar ve yardımcınız olsun...
Maş Allah nazar değmesin.canım maşallah bebeişeebende dun gıttım benımkıde 2 kılo 47 cm doktorum gayet iyi dedi kıpır kıpır maşalah harekttlerı cok kuvvetlı dedı kemık gelısımı fln cok ıyı dedı maşallah ay iyi olsunda sağlıklı saatli kucagımıza lalaım inşallah bidaha 2 hafta sonra çağırdı sen namzn gıdıceksın
Çok sevindim canım ya. Boşuna mı korkutmuşlar seni yani. Hadi 34 ü bitirdiniz. Az daha sabrettiniz mi olacak bu iş :)Günaydın annecikler,
34+1 olarak hepinize selam ederiz. Dün hastaneden imza atarak çıktık. Çünkü asıl Dr umuz hafta içi tlf etti. Durumu anlattım. Kuzum durum öyle olsa şimdiye doğururdun dedi. Muayeneye gittik. Senin Rahim yapın farklı sadece uzman bir göz doğru ölçebilir dedi ve durumun o kdr da kötü olmadığını söyledi.
Şu an evdeyiz. Aralık bebesi olamıycaz ama kasıma ulaşabilmek için dua ediyoruz.
Öpüyoruz hepinizi:)
Sağol canım Senin oğlanda bu yıl başladı dimi kreşe Çok hasta oluyomu Herkes okula başladığı ilk yıl böyle olur diyo
o 12 kilonun hepsi göbekte bencedoğum yapınca gidecek hepsi. altta üstte bişey yok şekerim süpersin
3 kerede yıkadıysan bile süpermiş. Ben kaç gecedir yıka yıka bitiremedim. 1 tane çamaşırlığım var. Gece de 1 makine yıkayabiliyorum. Şu ana kadar 3 makine yıkadım. Daha rahat 4 makinelik yıkanacak var. Benim makinede 7 kg. Ayy birde kuruma problemi var. KEşke iyi havalarda yıkasaymışız. Kurumak bilmiyor valla. Daha ütüsü de var. İşler çok yani bendeBitirenler yardıma gelsin :)
:)
Kizlar size tavsiye verirken bnde grip oldum esimden bulasti sanirsam5 gündür gripti bugün bnde eslik etmeye basladim.internette azcik baktim tehlikeli filan yaziyor.ilk aylarda bebegin gelisimi son aylarda prematüre erken doguma(Allah'im korusun) sebep olabilir diyo.korktum Ates yok sükür ama bogazim biraz kuru tahris olmus ve burun akiintim var.Bebisim etkilenmez di mi kizlar?Ihlamur balli limonlu su ıciyorum ama baska ne iyi gelir ki?
Maşallah canım Benim kızım çok hasta oluyor Grip hemen bronşite çeviriyor antibiyotiksiz geçmiyorcanım bu yaşa kadar 2-3 kez grip oldu, antibiyotik hiç kullanmadık. ama hava soğudu hemen ilk aydan grip oldu. burnu geçti, ama geniz akıntısı bağamı var, boluyor atmayı bilmediği için özellikle gece çok öksürük tutuyor, gıcık geliyor atamıyor. viks baya işe yaradı. sizin kreş yakın mı? nasıl gidiyor?
bizimkini ben götürüp getiriyordum. artık iznime az kaldığı için servise alışsın istedik. geçen hafta servise verdik. ben götürürken arabaya binice montunu çıkarıyordum, inerken tekrar giydiriyordum. şimdi tabi serviste montla oturuyor. terleyip inince üşüyecek diye aklım çıkıyor.
dün ben odasını silerken viledayla oynadı yere ozonlu su döktü, suya dokunacak diye aklım çıktı. sesimi yükselttim ilk defa, yapma oğlum bırak onu çabuk git babanın yanına diye gık demeden döndü arkasını gitti, koridorda yürüyüşü o hali gözümün önünde içim sızlıyor. çağırdım hemen özür diledim sarıldım. hadi sen sil dedim. suları döke saça sildi, sonra kuruladım. neden kızdım hala kendime kızıyorum. kardeş doğunca ilgi çekmek için çok yaramazlık yapacaklar. gerçekten sesimizi yükseltmeden çok anlayışlı davranmak lazım. uykusuzlukla lohusa sendromuyla nasıl baş edecez ilkleri ihmal etmeden üzmeden nasıl altından kalkıcaz ? allahım sabır ve sakinlik huzur versin bize.
kurutma makinasını şiddetle tavsiye ederim kızlar. ben 2 sene önce almıştım öyle işime yarıyor ki. hele şimdi 2 çocukla iyice elim kolum olacak.çocuklu ev tek çamaşırlıkla olmuyor canım. ben de hamileyken ikinciyi almıştım. hatta dün eşime dedim üçüncü bir tane daha alalım diye:)
kurutma makinasını şiddetle tavsiye ederim kızlar. ben 2 sene önce almıştım öyle işime yarıyor ki. hele şimdi 2 çocukla iyice elim kolum olacak.
Buyrun teyzoşlar bu da bizzz :) biraz kırpmak zorunda kaldım ama göbek her türlü kendini belli ediyor zaten
yok canım kurutmalı makina değil. ayrıca aldık kurutma makinasını arçelik. çamaşır makinasının üstüne koyduk. zaten öyle kullanılıyor üst üste. yer sorunu olmaz yani.markası ne canım, kurutmalı çamaşır makinası mı ayrı mı? bir de yer sorunumuz var. nereye koydun sen?
makine kaldırabiliyor mu canım o yükü? elektrik faturası nasıl oldu peki? bebek kıyafetleri de kurutulabiliyormu ?yok canım kurutmalı makina değil. ayrıca aldık kurutma makinasını arçelik. çamaşır makinasının üstüne koyduk. zaten öyle kullanılıyor üst üste. yer sorunu olmaz yani.
kurutma makinasını şiddetle tavsiye ederim kızlar. ben 2 sene önce almıştım öyle işime yarıyor ki. hele şimdi 2 çocukla iyice elim kolum olacak.
maşallah kaç haftadasın canım
ayy canım çok şekersinn maşallah. gerçekten hiç kilon yok gibi duruyor :)Buyrun teyzoşlar bu da bizzz :) biraz kırpmak zorunda kaldım ama göbek her türlü kendini belli ediyor zaten
ya onu ben de almak istiyordum ama yok çamaşıra zarar veriyor, solduruyor, yok çok fazla kırıştırıyor vs vs dediler hep. normalde hiç takmam kafama koyduğumu alırım ama nedense insanları dinleyeceğim tuttu. senin böyle şikayetlerin oldu mu hiç canım?
31+4 olduk bugün canım :)
canım nasılsın uzun süredir seni göremiyorum.bebeişin nasıl bakımBu gobekler ne guzel cikiyo boyle.acaba ne kadar surede geri incekler cok merak ediyorum
kaldırıyo canım hiç bi sıkıntı olmadı 2 senedir. zaten herkes öyle kullanıyor. bebek kıyafeti kurutmadım tabi hiç ama arkadaşlar kurutuyorlar. hatta karşı komşum sırf o amaçla aldı bebeği olunca. kışın çabuk çabuk kurusun diye. bi de yüksek ısıda kuruttuğu için sağlıklı da bence. sadece yünlüleri yamuşturuyo diyolar o yüzden ben yünlüleri pek kurutmuyorum makinada. hoş yünlü pek bişeyimiz de yok o ayrı :) faturada ciddi bir artış olmuyo yaa. 20-30 tl belkimakine kaldırabiliyor mu canım o yükü? elektrik faturası nasıl oldu peki? bebek kıyafetleri de kurutulabiliyormu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?