Aa kahve dunyasi evet orayada bakim bakalim vok tesekkur ederm... ben esas detayli hazrligi mevlute brakicam hastanede okadr ugrasmicam zaten her seyi tek basima yapiorm annisimle kardesmdebyardmcilar ama herkesn kendinisi gucu var bnde tek basima anca ona yetisirim ama kahve dunyasi fikrinicin saol bide aklima melodi cikikatalarida geldi :)kuzum kahve dünyasına bakacağız biz çikolata için .. söz çikolatamızı oradan yaptırdık çok içimize sinmişti açıkcası aklımda başka bi yer yok .. kurabiyeyi bi arkadaşım yaoacak bize onun haricinde ben sabun yapıyorum prens tacıbir de kolonya hazırlamayı planlıorum ama o mevlutte de dagıtılabilir ..
cok gecmisler olsn grip olmssn salgin var aslnda hepmzn dikkat etmesi lazim kendini iyi koru cabucak iyiles insallahCok sagol cnm bugün sicak seyler icip terledim battaniyenin altinda dus alinca baya iyiydim ama yine fena oluyo gibiyim.Atesim cikmaz ins.Simdilik yok sükür.Cok sagol.
Olsun cnm normal olani seninki ben de cok sık yiyemiyorum ondan almiyorum galiba.istahim pek iyi degil zorla yiyorum.Kilo alsam diye bakiyorum inanki.Bebek icin almam lazim biraz sonucta.Dogum sonrasi illaki veririz ben hic dert etmem yani alsam.
Aa kahve dunyasi evet orayada bakim bakalim vok tesekkur ederm... ben esas detayli hazrligi mevlute brakicam hastanede okadr ugrasmicam zaten her seyi tek basima yapiorm annisimle kardesmdebyardmcilar ama herkesn kendinisi gucu var bnde tek basima anca ona yetisirim ama kahve dunyasi fikrinicin saol bide aklima melodi cikikatalarida geldi :)
cok gecmisler olsn grip olmssn salgin var aslnda hepmzn dikkat etmesi lazim kendini iyi koru cabucak iyiles insallah
bebekprensescim esasen lokumu bende dusundum ama ustleri sekerli oluo ya insanlar yerken ustlerne bulasr die vazgectm ama o da hala ihtimaller arasnda tabiki lokum cikolatan daha keyfli ama bnmki yuksek ihtimal cikolata olucakrica ederim canım ne demek , ben illa bebekli olacak die düşünmüyorum bi de acaba çikolata yerine hastaneye gelenlere lokum mu ikram etsek diorum nazar boncuklu kürdanlara koyup
Cnm ailenin yanında olamaması çok zor. O konuda üzüntünü çok ii anlıyorum.Sikintim kimsem yok en buyuk dert o. Dusunsenize siz hastanede dogumdasiniz ve anneniz il disi bile olsa atlar gelir iki ablamda annemle ayni sokaktan ev tuttu enisteler Sagolsun annesi karima bakar dediler zor gunlerinde bende istesekte gelemeyecegi kadar uzaktayim..annem hep beni dusunuyormus bebegi dusunuyormus.gelmek istiyor ama malesef su avrupa birliginde olmadigi icin turkiye getiremiyoruz o kadar cok prosedur varki cok masrafli malesef.hadi proseduru maddiyati gectim ama gelmesine izin vermek insanlarin elinde ablamin turist olarak getirtemedim... hamilelikten sanirim hep ben dogumdayken onlar orada ne yapacaklar diye dusunuyorum ici icine sigmaz mecbursn haber vercwmki dualarini eksik etmesinler okusunlar bizim icin...elin memleketinde her sey degisik bitek egitimle is bitmiyorki.evet sistem oturmus belki ama cocuklari cinsel hayat uzerinden o kadar cok etkiliyorlarki kizlar 12 yasinda hap kullanmaya basliyor.insanlarin hallerini gordukce cok korkuyorumm.daha 10 yasindaki cocuga benim evlendikten sonra ogrendiklerimi ders olarak anlatiyorlar ve masumhane bir sdkilde degil malesef anlatsam sizde korkarsiniz hepsini yasadim yasayanlarin agzindan duydum..daha yuvadayken kiz ve erkek cocuklarini birlikte yikayip ciplak ciplak birbirlerinin ureme organlarini gormelerine izin veriyolar..bunlar pedagojik acidan cok sakincaliymis kac tane kitap bitirdim.evet ulkemizdede yap boz sistemi var haklisiniz zaten gelince (insallah) kolej dusunuyoruz.her sene degisim var insanlar hep bunalmislar bu konuda bende boyle duyunca uzuluyorum.ama iki kefeli teraziye koyuyorum ve buradaki eksiler daha cok.he su baska orada cocugun okur sonra lise universite icin baska birasi.cunku cocugun artik yolunu cizmistir onu her yone cekemezsin artik.anlayacagin kaygilarim var bas edebilirmiyim dogru duzgun yetistirebilirmiyim coook zor.mesela cocugun 3 yasinda ve yuvaya vermen lazim almanca ogrenmesi icin ve elhamdulillah musluman olaraktan domuz eti gibi haram bi maddenin vucuduna girmesini istemem ya bilmeden yerse? Cok korkuyorum.is bitek et ilede bitmiyor ki yedigim ekmekte icrigim syda bile katkilar var malesef.cok gevezelik yaptim ama coook kaygilarim var bunlar daha devede kulak
Kesinlikle ne kadar içerde durursa kardır :) Allah gönlüne göre versin inş Allah.Ben ne kadar gec alirlarsa o kadar iyi olur diye dusunuyorum, kizim 3 kilo civarinda dogmustu 15 gun erken almislardi, birde ben 24 kasim olsun yay olsun istiyorum:)))) O yuzden sanirim gec donmesi benim icin daha iyi.
Bizim munihte olmamiz da biraz dezavantaj malesef.istanbul gibi aynen..cok turden millet var ve yuvalar burada 3 yasindan sonra mecburi desem yeridir.herkesin cocugu mutlaka gidiyor.cok ucuk fiyatlar yok aylik 200 euroya gidiyor cocuklar..baska illerde o kadar guzel turk yuvalari varmiski bildigin musluman okullari bile var..munihte sansim yok malesef.baska illerde oturanlar yada koyde kasabada oturanlar durumlarindan memnunlar baglari bahceleri varr her istediklerini yapiolar kendi evleri var felan..bizim buradaki ev fiyatlari bildigin havalarda uciyor istanbuluda gecti.ben istanbulda buyudum oralarida boliyorum maleseff..kolejden baska pek sans yok malesef bonzai yasi 8 e dusmus korkunc biseyy..ama en azindan 4-7 yas arasi ogrenme yasinda ozel bi yuva ile daha kolay olur diye dusunuyorum..iki tarafa icler acisi malesef..allahim herkese kolayliklar versin.simdi ilk cocugum ama bi kac yil sonra hamile kalmak allah verdikten sonra cocuk oyuncagi hamilelikte ayniymis dogurmakta hepsinden basitmis dicez asil is buyutmekte.buyudukce dert buyuyecek.nasil basa cikarimdiye kaygilarim var iste.etrafimdaki durum oek ic acici degill.allahim hepimize yardim etsin bu yavrucaklarin hakkina girmekten yine ona siginiriz..cocugunda hakki var sonucta.bi melegin hakkina girmekte basit bi is degil allah korusunCnm ailenin yanında olamaması çok zor. O konuda üzüntünü çok ii anlıyorum.
Ama emin ol burda da uyuşturucu ilkokullara girdi. Güya biz Müslüman ülkeyiz. Bizim zamanımızdaki gibi değil artık. Cinsellik desen belki orda bunu açık açık eğitim diye öğretiyorlar ama burda da durum iç açıcı değil...öğrencilik diye bir şey kalmadı. Okullar pislik yuvası.
Mecburen koleje yöneliyosun o da dünyanın parası.
Almanya'da Türk çok. Türk kurumları yuvaları yok mu? Onları araştırsan?
Cok sik bir kapi susu ki beninkide cok benzer sadece levhasi ayna.cicbinligi yikadiktan sobra tamamlayip kaldiricam.o Zmn paylasirim fotosunucanım istanbuldayım ben kapı süsü için aklımda olan bu bak ; http://www.bylavita.com/yeni-dogan-...pi-susu-modelleri-kiz-bebek-ve-erkek-bebek-2/
arkadaşımla konuştuk dün kendimiz yapalım çerçeve alıp die bakalım öyle de olabilir sen de cibinliği ve kapısüsünün fotosunu paylaşır mısın canım fikir olsun buarada istanbuldayız haftasonu sabun kutularıma bakcam içime sinen olursa aliim diorum artık hızlanmam gerek büyük ihtimal 37 bitince izne cıkınca halim kalmicak hiçbirseye..
Yok yarim atlet gibi ya rahat rahat giydim suan plasenta midemin altinda yer aliyor gigus altimda hafif sisik yani cok rahat oldu bi tane deneme amacli aldim.ay basi icin hemen iki tane daha sepete attim.uc tane yeter sanirim.baktsanirim.baktm yetmio alirim.aynen bazen cok stres yapioz sanirim simdi bi tik a bakiyor hersey oturur netten hallederiz herseyi ya.esim iki ay yanimda kalacak benim iznini bekletiyor dogum icin elim ayagim o olacak halleder baba olmak kolaymiiiii.ben almanya munihteyim bu arada.. gurbette tekiz ne diye burdayiz onuda anlamadim ya burdayiz iste...tek istegim cocuklarimin ulkemde okumasi bunun icin kafa utulemeye simdiden basladim bakalimmm
hiç stres olma aynı durumdayız ve bende nedense bir rahatlık var. muhtemelen odası geldikten sonra elim ayağıma dolaşacakpijama o bahsettiğini bulamadın mı yoksa daha bakmadın mı? bulamadıysan ben aldığım yere sorayım belki vardır onlarda.
Bi ablam yada sadece annem olsa bile yeter...dayim var ama o da erkek ne anlayacak bu islerden..benim kocise ben ogrettim ama onda tik yok...bizim ogrettigimiz kadar biliyor erkekler bu konulariHayirlisi olsun canim. Gurbette zor yaa hicbir akraba yoksa bi de 2 kat zor.. arkadasla nereye kadar dimi.. cok iyi anlastigin biri olmasi lazim.. Allah kolaylik versin. Bnm de berlinde arkadasim var. Ama onun ailesi de orda.
Bi ablam yada sadece annem olsa bile yeter...dayim var ama o da erkek ne anlayacak bu islerden..benim kocise ben ogrettim ama onda tik yok...bizim ogrettigimiz kadar biliyor erkekler bu konulari
saol canım begenmene cok sevindim :)Tatlim ben 95 beden aldım 90 almistim başta sıktı daha 7 ayliktim ozamn kizmda
kizimdakileri kullanacagim ben normalde
zaten 85-90 giyerm bn.
ayyy çok tatlı allahım sağlıkla mutlulukla büyümeyi nasip etsin.
canim benim de düşündüğüm bu tarz bi kapi süsü bende istanbuldayim havuzluhandaki suslubebek mağazasında buna benzer birşey gördüm istersen sitesinden bak 60 TL gibi biseydi fiyaticanım istanbuldayım ben kapı süsü için aklımda olan bu bak ; http://www.bylavita.com/yeni-dogan-...pi-susu-modelleri-kiz-bebek-ve-erkek-bebek-2/
arkadaşımla konuştuk dün kendimiz yapalım çerçeve alıp die bakalım öyle de olabilir sen de cibinliği ve kapısüsünün fotosunu paylaşır mısın canım fikir olsun buarada istanbuldayız haftasonu sabun kutularıma bakcam içime sinen olursa aliim diorum artık hızlanmam gerek büyük ihtimal 37 bitince izne cıkınca halim kalmicak hiçbirseye..
Estagfurullah cnm ne demek dedigin gibi herkesin sikintisi bi baska..zaten kime dokunsan bin ah isitiyorsun hayat zor..mutluluk kolay elde edilmiyor.allahtan dedigin gibi eslerimiz yanimizda..allah razi olsun kocisden ama onada cok uzuluyorum.buyuk kuzumun beli agridi oda kuracam diyeHaklisin canim ama eslerimizden Allah razi olsun. Valla benimki kimseyi aratmiyo. Bak benim annem de kvalidem de burda ayni sehirde ama bana bi yardimlari yok. Esim sagolsun herseyime yardimci oldu hamileligimde. O yuzden cok uzme kendini. Bnmkiler var da ne oluyo ki.. bir evlat boyle zamnlarda ihtiyac duyuyo en cok anneye babaya. Bazen gorumcem gelip bisiler yapiyo gene saolsun. Ama ne kadar yapabilir ki. Onun da kucuk evladi var is ariyo. Kocasindan bosanma asamasinda. Gene Rabbim bize ve eslerimize guc kuvvet versin ki evlatlarimiza bakabilelim.. skma canini.. herkes biseyden muzdarip iste. Babamin 2.evliligi gorusmuyrm zatn ama bi karisi var 4-4 luk yani. Kardeslerm de var o evlilikten. Erkek kardesim mesela bitiyo yegenim diye.. annesi de bir ton hediye gonderdi. Yelekler hirkalar battaniyeler ormus ordurmus, hediyeler almis. Geri ceviremedim. Dedim Rabbim bir yerden veriyo iste. Amann konu konuyu acti cenem dustu kuzum k.bkma olur mu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?