2014 Aralık Anneleri

tabi yaaa sende bizim kervanaaa takılll şöyle sen ben S swann ettik 3 yok mu başka misafire hayır diyene
valla misafiri normal şartlar altında severim cnm ben.güzel de ağırlarım da bu halde istememmmm. ben bi hamileye hele eşli falan gezmeye gittiğimi hatırlamıyorum şimdiye kadar. çok yakın akraba hariç. doğum yapana da 40 ı çıkmadan asla gitmem. hediyemi alır bi gün önceden haber verir. max 1-2 saat oturur gelirim.

Elifce canım Allah kolaylik versin, güç versin de bu günleri atlatabil. İk dogumunda da boyle ağırlaşmış miydin?
İnşallah kv gelir de rahatlarsin
ya ilkinde benim annem çok hastaydı. hep onla ilgilenmekten kendimi dinleyemedim galiba. bi de 5 sene oldu gençtik heralde :) aslında kendimi ağırlaşmış hissetmiyorum. enerjik hissediyorum. mesela oturduğum yerde saatlerce ütü yapabilirm. benim sıkıntım ayakta kalınca olan bel ağrısı. karın iyice büyüdüğü için tezgahta falan yan durup iş yapıyorum yanaşamıyorum hiç bi yere :)

öyle bacımmm nelere katlanılıyormuş... annem diyordu anne ol ki anlayasın beni azcık azcık anlıyor gibiyim :KK66:
rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip eylesinnn

nar mı??? bak buda ayrı bişeyyy ... uff dilek ne etsem ki bilemedim en baştan beri sami ulusada gidiyorum tanıdık bir doktorumuz var amaaa adam izne ayrıl sen taaaaaaaa aralıkda gelecek.. ve de sonra devletten istifa edecek diye demişti bize bakalım ne olacak amannnn bir doğuraydık sağlıklaaa

oy oy oy baby shoerını yesinler senin :KK66: herşeyide tam takır yapmışsın.. ben acaip tembellim.. bir ajandayı bile tutamadımmm.. eşimde aman oğlana ajanda mı tutulur kız olsa kıymet bilir okunur ama erkek çocuğa okunmaz hediye edilmez dedikçe bende yazmaktan vazgeçtimmm... bakmayın burda size yazıyomm yazı yazmayı da hiç sevmemm :KK66:

eee neye niyet neye kısmet olayı yani bacımmmmm

bakalım bacımmm ama bizim sıpa geriden geliyor azcık yumurtlama olayından dolayı... ben geçen kasım gibi (allah uzak etsin) bir bebeğimi kaybedince adetim şubatta ancak düzene girdi iltihap vs derken bu bebekte yumurtlama olayı geç olmuş öyle dedi doktorlar yani 16 aralık kesin doğum diyolar amaaa bakalımmm... sanki hiç çıkmayacak gibi hissediyom... öteki bebeğimde de ne ağrı ne sancı ne akıntı ne bişey bir gittik rutin kontroleki kalbi durmuşşş o yüzdennn vücudum atamıyor düşükde de.. öyle bir korku kaldı içimde... uff rabbim kimselere yaşatmasınnnn

azcık daha sık dişini hemşom benim.. izne çıkmışındır inşallah çok yorma yahu kendini...
dün öyle bir oldum ben de bilemiyom bacımmm.. bu hamilellik yaşlandırdı beni valla :KK66: tansiyon bende kolestrol bende :) tiroid bende meğer ne çürükmüşüm :)
halıalr geldi şükür önceki gün eşim süpürdü sildi tabi bende gezindim emir komuta yaptm ondan da halsizleşmiş olabilirimmmm

di mi yaaa ama ben henüz hiç bişeyyy yapmadım :KK66: burdan gaza gelsem de pc kapadığım an fosssssssssss oluyor bende durum :KK66:
işte ben de öyle biriyimmm

:KK66: bende sevmiyom ne yaparsın gelen giden olunca tam takır hizmet edince öyle gelen kalksın alsın yesin içsin olmuyor illa hizmet bekleyince istemess insan :KK66:
bu arada burçlar seni beni etkilemiyormuşş yeni doğanalrda etkisi oluyormuşmuşşş :KK66: ki ben hiççç inannmamm ama arkdşm ciddden çok dalga geçmişti ola olan yılan burcunamı denk getirdin demesinden sonra araştırmıştım:) eee dünya değişiyor burçlar değişmiş çok mu :)
Cikmadim cnm carsamba cikicam.

canım o alt açma setleri lüzümsuz. bir yere giderken sırt çantana ya da bebek bakım çantası ne zıkkımsa onu koysan ne bez koymaya ne yedek kostüm koymaya yer kalmaz. en iyisi hazır alt açmalar. eve depola onu. heleki oğlan bebesi, alt açıldımı musluk açar illaki.

şu bebek bezi gibi ince olanlardan behsediyorsun değil mi canım? zaten kime sorsam alt açmayı kullanmadım diyor, senin bahsettiklerinden alacağım ben de.

günaydın kızlar. biraz dinlenebildim çok şükür. gece yatar yatmaz uyumuşum. 4 gibi wc için uyandım. kalkamadım resmen bel kalça ayak tabanlarım çok fenaydı duvarlara tutuna tutuna gittim. sabah kızı kreşe gönderdikten sonra da vurdum kafayı yattım.

sabah okudum yazdıklarını ben bile sinir oldum canım ya hele o komşuya. sen tabi ki kapıdan kovamazsın ama kendilerinin düşünmesi lazım. neyse artık bugün ayağını uzatıp dinlen hiç olmazsa.

herşey yolunda işte neye sıkılıyon... sen bakma doktora 3 günden bişey olmaz gör bak daha erken bile gelebilir senin bıdığın:KK66:

ne bileyim işte o kadar dikkat ediyorum yine de değişmiyor diye sıkıldım biraz. bir de çıkınca eşim sana onu alayım bunu alayım yemene dikkat et demeye başladı ona da kızdım, sanki adam kötü bir şey söylemiş gibi pişman oldu söylediğine :) yarın kayınvalidem de geliyor bana ye ye diyip iyice bunaltmazlar inşallah

canım bunda can sıkacak ne var çok şükür de sağlıklı sıhhatli bu haftalara geldik. 3 gün geri ileri ne önemi var. sonuçta sınırlar içinde. doğum kilosuna hiç takmayın. benim kız 2 hafta önce doğdu 3,500 gr. eltim 40 haftalık 2800 doğurdu. şimdi onun ki tombiş tombiş benim ki cılız.

öyle tabi her şey yolunda canım ona hep şükrediyorum. o 3 günü de takmıyorum aslında ama işte içimde bir tedirginlik oluyor acaba sağlıklı mı, besleniyor mu falan diye :( senin dediğini de söyleyen çok, biz 4 kardeşiz, en zayıf doğanı benmişim ve 3800 gr doğmuşum. kilolu doğururdum ama sonra zayıflardınız dedi annem de. inşallah bol bol süt olur da doğumdan sonra kapatırım açığı

kolay mesele yahuu kasım annesi olack bir kuzenim var halamı istek etti 21 kasımda gidecek ocak 24 de gelecek... biletler ayarlanıp istek yapınca 20güne halloluyorr bacım.. inşallah gelir ailende yanına ama bacında hamile o ne olacak :KK66:
Annem ve Iki ablam ayni mahallede oturuo mahallenin bi tarafina dizildiler.en uzak benim.annemin evi ile ablam arasinda bes ev var ablalarimin evi arasindada iki ev var :) annemler gelirse kucuk ablam buyuk ablama bakar :) o daha 14 haftalik hamile yeni yani zaten surekli uyuyormus..bu arada biletleri oncedenmi aldi senin tanidiklarin? Benim ablamada istek yapmistik onun gelmesine izin vermediler..bileti yandi icimiz acimisti besyuz liraya yakin para sirf biletti...simdi annemle babaminki toplam 1000 kusur tutacak sadece bilwtler...bide bilet alip yine gelemezlerse neytcezki yaaa.az parami onunla toruna kizlarina hediye alirlar yaniii..bide o tanidigina sorarmisin saglik sigortasi isini nasil halletmisler?

Günaydın kızlar,
kontrolümüz vardı az önce geldim. 2100 gr dedi, 34+0 bugün. yine çok kilo almamış yavrum, bu sefer ben de almamışım 600-700 gr civarı almışım. her şey yolunda çok şükür ama şu kilo olayına artık canım sıkılmaya başladı. yarayabilecek şeyleri de yiyorum yani demek ki tamamen bünyemle alakalı, çok iyi besleyemiyorum.
doğum tarihine de normalde 18 görünüyor ama birkaç gün daha ileriye atabilir dedi, en baştan beri 3 gün geriden geliyormuşuz çünkü.
böyle işte biraz sıkkınım anlayacağınız.
canım sen minyonsan belki bebeğin de minyon olacaktır. önemli olan sağlıklı olması. çok şükür sağlıklı bir sorun yok. elifin dediği gibi kimi miyadından önce tosun doğar, kimi miyadını geçer normal doğar.

valla misafiri normal şartlar altında severim cnm ben.güzel de ağırlarım da bu halde istememmmm. ben bi hamileye hele eşli falan gezmeye gittiğimi hatırlamıyorum şimdiye kadar. çok yakın akraba hariç. doğum yapana da 40 ı çıkmadan asla gitmem. hediyemi alır bi gün önceden haber verir. max 1-2 saat oturur gelirim.

elifim gidilir de herşeyin bir adabı var yani. akşam 7den 11,20ye kadar 2 çocuklu biri nasıl gelir. o snei ziyarete gelmemiş kendine gezme aramış başka bir şey değil. ziyaret amaçlı gideceksen al eline bir börek ya da pişir bir kap yemek, git bi başına bebeni beliğini almadan, ver yemeklerini, otur yarım saat gör arkadaşını iki moral ver dön evine.

Cikmadim cnm carsamba cikicam.

benimde çarşambaaaaa

şu bebek bezi gibi ince olanlardan behsediyorsun değil mi canım? zaten kime sorsam alt açmayı kullanmadım diyor, senin bahsettiklerinden alacağım ben de.

evet dalin can bebe unibaby falan alt açmalar var. onlardan bolca bulundur canım.

Canım odan çok güzel, yavrunun güzel uslu sağlıklı zamanlari olsun içinde, ben de bu tarz hali arıyorum, nereden bulabilirim
Sen nerden aldın

halı arayanlar kidboonun sitesine girip bakın derim, çok güzel şeyler var her şeyi tam takım

ben ben ben:KK43: huzursuzum sürekli uyandım bide bebiş sanki seğiriyo gibi tık tık attı o neden oluyo bilen var mı

canım, o dediğin bebişinin hıçkırması, korkma. düzenli olarak pıtpıt atar.

Günaydın kızlar,
kontrolümüz vardı az önce geldim. 2100 gr dedi, 34+0 bugün. yine çok kilo almamış yavrum, bu sefer ben de almamışım 600-700 gr civarı almışım. her şey yolunda çok şükür ama şu kilo olayına artık canım sıkılmaya başladı. yarayabilecek şeyleri de yiyorum yani demek ki tamamen bünyemle alakalı, çok iyi besleyemiyorum.
doğum tarihine de normalde 18 görünüyor ama birkaç gün daha ileriye atabilir dedi, en baştan beri 3 gün geriden geliyormuşuz çünkü.
böyle işte biraz sıkkınım anlayacağınız.

canını sıkma sen, doğana kadar 2500ü geçsin yeter ki geçer zaten.

ya ilkinde benim annem çok hastaydı. hep onla ilgilenmekten kendimi dinleyemedim galiba. bi de 5 sene oldu gençtik heralde :) aslında kendimi ağırlaşmış hissetmiyorum. enerjik hissediyorum. mesela oturduğum yerde saatlerce ütü yapabilirm. benim sıkıntım ayakta kalınca olan bel ağrısı. karın iyice büyüdüğü için tezgahta falan yan durup iş yapıyorum yanaşamıyorum hiç bi yere :)

elif ben de sinir oldum misafirlerine, bu halde misafir mi ağırlanır yaa yemek yapabildiğimiz güne şükretmemiz lazım walla. çok düşüncesizlermiş hakikaten ama ben senin yerinde olsaydım kesinlikle ikram yapmazdım, hazır bi şeyler verirdim. yorma kendini o kadar

elifim gidilir de herşeyin bir adabı var yani. akşam 7den 11,20ye kadar 2 çocuklu biri nasıl gelir. o snei ziyarete gelmemiş kendine gezme aramış başka bir şey değil. ziyaret amaçlı gideceksen al eline bir börek ya da pişir bir kap yemek, git bi başına bebeni beliğini almadan, ver yemeklerini, otur yarım saat gör arkadaşını iki moral ver dön evine.
hayır ben şuna kızıyorum şurda doğuma kalmış günler. doğumdan sonra zaten geleceksin.şimdi gelmenin ne alemi var. bana şimdi gelen yardıma gelsin. ya rahat bi tip. sinirden tırnaklarımı yedim ya. tabakları servis ettik eşimle. çaycıyıda getirdik yanımıza kendileri alsın diye. ona da eşim kalktı her seferinde. çocukları da tabak istediler. yahu kadın ver kendi tabağından işte. veya kalk al mutfakta masada hepsi. bi de kalktım çocuklara tabak koydum. salon halım bembeyaz. üstelik yeni yıkattım. geldiler orta sehbanın üzerinde yediler. kadın ona bile gıkını çıkarmadı gidin mutfakta yiyin falan demedi. 11,20 ye kadar da bizim ısrarımızla falan değil kendi istekleriyle otrudlar. hani olur ya 10 gibi biz kalkalım derler de ev sahibi ısrar eder biraz daha oturun diye. öyle bi durum olmadı. 11,20 kalkalım biz dediler biz de güle güle dedik :)

IMG_20141106_103413.webp

elif ben de sinir oldum misafirlerine, bu halde misafir mi ağırlanır yaa yemek yapabildiğimiz güne şükretmemiz lazım walla. çok düşüncesizlermiş hakikaten ama ben senin yerinde olsaydım kesinlikle ikram yapmazdım, hazır bi şeyler verirdim. yorma kendini o kadar
2 çeşit yaptım cnm sadece.süpürge toz alma falan da işin içine girince belim koptu. bi de 2 komşumun tabağı vardı bende bayadır bekleyen. kilo almiyim diye hamur işi vs hiç yapmadığım için kalmıştı. hadi bu bahaneyle onları da doldurur veririm dedim. bi daha töbee. zaten bu saatten sonra gelmeyi teklif edecek başka görgüsüzünü tanımıyorum.

canım sen minyonsan belki bebeğin de minyon olacaktır. önemli olan sağlıklı olması. çok şükür sağlıklı bir sorun yok. elifin dediği gibi kimi miyadından önce tosun doğar, kimi miyadını geçer normal doğar.

evet dalin can bebe unibaby falan alt açmalar var. onlardan bolca bulundur canım.

tamam canım cumartesi son eksikleri tamamlamak için çıkayım diyorum o zaman alırım onu da.eksikler bitmeyecek sanırım ya her kızılaya gidişimde bu son diyorum ama yine bir şey çıkıyor :)
ben pek minyon sayılmam ama eşimin ailesi biraz öyle, sanırım o tarafa çekti kızım. hayırlısıyla sağlıkla doğsunlar inşallah ya ne bileyim işte ya biz de garibiz kilolu olur çok kilolu deriz zayıf olur çok zayıf deriz illa ki kafaya takacak bir şey buluyoruz

canını sıkma sen, doğana kadar 2500ü geçsin yeter ki geçer zaten

inşallah canım ben de onu bekliyorum 2500 olsa biraz daha rahatlayacağım gerçekten. 2 hafta sonra çağırdı, bakalım o zamana 2500 olması lazım normal şartlarda

bacımm azcık oku üfle kendine :KK66: ama ben de de oluyor hormonlardannn... şeyyy en iyi deşarj yolu eşine say söv bağır :) valla işe yarıyo:KK76::KK76::KK76:
yazık onlarında çektiğini kimse çekmiyo :) kıyamıyomda ama tüm hırsımı ondan çıkartıyorum adam işten gelnce yatana kadar ilgileniyo sen bizimle ilgilenmiyosun diye tırmalayıp duruyorum sağ sağlim doğuraydık bi:)

aynen canım hormonlardan ben de cok duygusal ve alınganım birincide de öyle olmuştu bu sefer de öyle hatta kızımın bakıcısı benim duygusal olmamdan anlamıs hamile oldugumu
yani son aya kadar böyle olmamıştı şaşırıyorum kendime tabi yavaş yavaş doğum korkusu sardı bebişler olduktan sonra şimdiki kadar rahat olamayacaz acaba yetebilecekmiyim bunalımı içerisindeyim hepsini düşünürken bi bakıyorm bunalımlardayım:)

kgokce kgokce dün sormuştun sanırım canım son anda gitsem hastaneler kabul ederler mi diye. hastane devlet de olsa özel de olsa acil gittiğin zaman seni kabul etmek zorunda ama bazen yenidoğanda falan yer olmayabiliyor oradan oraya gönderiyorlar. dün gece saat 4 buçuk falandı eşimin telefonu çalmaya başladı, bir arkadaşı arıyor iş yerinden. karısı doğum yapacak suyu gelmiş ama normal zamanı değilmiş erkenmiş biraz. hastaneye gitmişler ve yenidoğan ünitemiz dolu diyip kabul etmemişler. bebekte sorun olursa küvezde kalması gerekir, o zaman da başka hastaneye götürmek zorunda kalırsınız demişler. Ankara'yı da çok bilmiyorlar. Gata'ya gitmişler gata da kabul etmemiş. onun sebebini de bilmiyorum. en son sami ulusa gittiler orası almış.

yani diyeceğim o ki sen doktoruna güven ve risk alma bence. tamam devlet hastanesinde doğum yapan bir sürü insan var, çoğu da memnundur belki ama böyle ihtimalleri de göz önünde bulundurmak gerekir.

Gunaydin canim maşallah bebisine:) ben de gece çok korktum insanin sinirleri bozuluyor tadi kaciyo ya düşüne düşüne uyudum uykunun arasinda hissettim baktim bi ayak kasigimi oyuyo resmen ohh dedim çok şükür:) artik nasi bi ruh haliyse aci vermeleri bile insani mutlu ediyor:)
Ya gercekten hepimiz aynıyız. Canm acısın agrım olsun bebegımı hissedım kımıldasın yeter dıye dua ederek yatıyorum resmen.

Back
X