2014 Aralık Anneleri

ya yeminle şimdi onu yazacaktım sorcaktım size. hadi tabanlar normal extra 15-20 kg taşıyoruz da benim de el parmaklarımın eklem yerler çok ağrıyor. hele sol elim. yatarken üstüne mi yattım diyorum. öyle aşırı bi şişlik ödem durumu da yok

canım bende gece lavaboya kalkınca farkediorum ellerim hem ağrıo hem şiş bi de normalde kalındı bu ödemli şiş haliyle çok daa tontiş oldular bi de uyuşuyor devamlı yemek yerken bile uyuşabilio .. sende ödem de yokmuş canım uyuşma oluyor mu bunlar geçmez sanırım doğuma kadar çok şükür ayaklarım daa şişmedi

canım sen minyonsan belki bebeğin de minyon olacaktır. önemli olan sağlıklı olması. çok şükür sağlıklı bir sorun yok. elifin dediği gibi kimi miyadından önce tosun doğar, kimi miyadını geçer normal doğar.

elifim gidilir de herşeyin bir adabı var yani. akşam 7den 11,20ye kadar 2 çocuklu biri nasıl gelir. o snei ziyarete gelmemiş kendine gezme aramış başka bir şey değil. ziyaret amaçlı gideceksen al eline bir börek ya da pişir bir kap yemek, git bi başına bebeni beliğini almadan, ver yemeklerini, otur yarım saat gör arkadaşını iki moral ver dön evine.

benimde çarşambaaaaa
Ben gec kaldim cnm calisabilir raporunu bayrama denk geldi diye 12 sinde almistim simdi hafta hesabimi olmali p.tesimi calisamaz almaliyim yoksa ayin 12 ai carsambayi beklemelimiyim???

ya bu forum olmasa her şeyi sadece benim başıma geliyor sanıp bunalıma girerdim vallahi. bir iki haftadır sabahları uyanınca parmaklarımı açıp kaparken zorlanıyorum, uyuşuklukla ağrı arası bir his. musluğu açarken bile canım acıyor yani. Allah'ım bir insanın parmakları neden ağrır, neden benim başıma geliyor böyle şeyler diyordum ki bugün sizin yazdıklarınızı görünce isyanım kısa sürdü :)

all benden de o kdr anlamadım bu el olayını neye baglı onu da çözemedimm .. geçen hafta doktoruma isyan etmiştim gülüp bunlar normal artık hamileliğin ilerki dönemlerine geldin demişti .. ben öle şımarık şımarık konuşunca öle geçti tabi .. iş yerinden bi abla maydonozu minnacık yap rondoda yogurdun içine koy ye dedi aldım hala yapmadım siz de deneyin kızlar ödem alıomuş doktora da sordum zararı yok dedi..

limonlukla limon sıkamıyorum. ellerim bükülmüyor canım.

bak işte aynı, diyorum ya işte sabah musluğu açamıyorum. ama ben senin gibi çok fazla süt yoğurt tüketemiyorum, 1 kase yoğurt, 1 bardak süt o kadar :(

canım bende gece lavaboya kalkınca farkediorum ellerim hem ağrıo hem şiş bi de normalde kalındı bu ödemli şiş haliyle çok daa tontiş oldular bi de uyuşuyor devamlı yemek yerken bile uyuşabilio .. sende ödem de yokmuş canım uyuşma oluyor mu bunlar geçmez sanırım doğuma kadar çok şükür ayaklarım daa şişmedi

all benden de o kdr anlamadım bu el olayını neye baglı onu da çözemedimm .. geçen hafta doktoruma isyan etmiştim gülüp bunlar normal artık hamileliğin ilerki dönemlerine geldin demişti .. ben öle şımarık şımarık konuşunca öle geçti tabi .. iş yerinden bi abla maydonozu minnacık yap rondoda yogurdun içine koy ye dedi aldım hala yapmadım siz de deneyin kızlar ödem alıomuş doktora da sordum zararı yok dedi..

bi maydanoz suyu kalmıştı içmediğim onu da içeyim bari :KK48:
benim ellerim şişmedi, yüzüklerim falan hala oluyor ama ona rağmen ağrı ve uyuşukluk var. ayaklarım da sabahları normal ama akşam tontiş teyzeler gibi oluyorum. parmağımı bastırınca resmen oyuk oluşuyor bacağımda, şiştiğini öyle anlıyorum :KK48:

Ben gec kaldim cnm calisabilir raporunu bayrama denk geldi diye 12 sinde almistim simdi hafta hesabimi olmali p.tesimi calisamaz almaliyim yoksa ayin 12 ai carsambayi beklemelimiyim???
bilemiyorum canım. ben haftaya çarşamba 36+6 yım. işe son kez gelicem. perşembe 37+0 olunca da doktora gidip çalışamaz raporu alıp işe faxlıycam.

ben 2-3 demet maydonozu yesem atarmıyımki bu ödemi

Arkadaşlar ellerinizdeki ağrı ve uyuşukluklar karpal tünel sendromu denen bir durumdan büyük olasılıkla. Arzu ederseniz araştırabilirsiniz. Gebelikte vücutta dolaşan kan volümü arttıkça doku aralarında ödem olur ve bu ödeme bağlı ele giden sinirleri koruyan karpal tünel denen yapıya baskı oluşur. sinire oluşan bası sonucu da uyuşma ağrı ve güç kaybı hissedersiniz. çok büyük bi kısmı doğumdan sonra iyileşir, ancak ısrarlı geçmeyen durumlarda belki ameliyat önerilebilir. yatarken ve gün içinde kollarınızı mümkün olduğunca kalp seviyesinden yukarıda tutmaya çalışın. şimdilik yapabileceğimiz başka birşey yok maalesef

Arkadaşlar ellerinizdeki ağrı ve uyuşukluklar karpal tünel sendromu denen bir durumdan büyük olasılıkla. Arzu ederseniz araştırabilirsiniz. Gebelikte vücutta dolaşan kan volümü arttıkça doku aralarında ödem olur ve bu ödeme bağlı ele giden sinirleri koruyan karpal tünel denen yapıya baskı oluşur. sinire oluşan bası sonucu da uyuşma ağrı ve güç kaybı hissedersiniz. çok büyük bi kısmı doğumdan sonra iyileşir, ancak ısrarlı geçmeyen durumlarda belki ameliyat önerilebilir. yatarken ve gün içinde kollarınızı mümkün olduğunca kalp seviyesinden yukarıda tutmaya çalışın. şimdilik yapabileceğimiz başka birşey yok maalesef
evet bunu biliyorum . ama bilmek ağrıyı azaltmıyor.

Ben bu emzirme sutyenlerınden 1 tane aldm yetmezmı hastane için. Normal sutyen kullanıcam hep cunku. Bebegımın minicik aralıktan emmesını istemıyorum. Beni kokumu hissetsin istıyorum.

kuzu siz kalsiyum hapı almıyonuz mu ondan mı bu agrılar elinde agrı ne geziyo. kalsiyumsuz ya da vitaminsiz mi kaldınız. multivitamin iciyorm musunuz.
ya cnm kalsiyumu hap olarak almıyorum ama fazlasıyla kalsiyumdan zengin besleniyorum. o yüzden dr um gerek görmedi.hergün kaşar pey. beyaz peynir, 1 kase yoğurt , 1-2 bardak süt mutlaka tüketiyorum. yani ihtiyacımdan daha fazlasını alıyorum. sütü light içiyorum daha fazla kals. var diye. yoğurdu kendim yapıyorum.
multivitamin de almıyorum sadece gyno ferro sanol. ama ben iyi besleniyorum. ihmal etmiyorum hiç birşeyi. kuru meyvelerimi hergün yerim. 1-2 porsiyon taze meyvemi yerim. sebze ağırlıklı yemek yaparım genelde falan..

aslında belki de vücudunda ödem olanlar sevinmeli, doğumdan sonra atacaksınız o ödemleri. benim vücudumda hiç şişlik, ödem falan yok. ellerim bacaklarım eskisi gibi nerdeyse. bu da demek oluyo ki tartıdaki fazlalıklar hep et, hep yağ :)

maydonoz suyu düşük yapar, erken doguma sebep olur derler dikkat.

bebekprenses sormuş doktoruna canım sorun olmaz demiş ama zaten çok içemem ben de onu :) maydanoza limon sıkıp yemeyi severim ama salatada falan da tüketirim o şekilde de faydası olur muhtemelen.

ben de okumuştum bunu, sen söyleyince hatırladım şimdi. inşallah geçer doğumdan sonra, daha sağlıklı oluruz hepimiz inşallah.
ne hamilelikmiş ya hu vücudumuzda değişmeyen, ağrımayan sızlamayan bir yer var mı acaba :)

Ahh kuzum ya kıyamam sana hayır demeyi öğrenmek lazım derler ama işte olmuyor gelenlerin rahat olması da ayrı bi olay dikkat et cocuguna ya dagıtmasın işte ama öle anne ztn tak die zili çalıp girmez içeri en sevmediğim sey .. sen bgn yarın dinlen canım bol bol .. cocuklu olanlarımıza ayrıca üzülüyorum ya Allahım hepimize kolaylık versin ..
sağol canımcım. bugün paso yatıştayım. ılık bi duş aldım. 1 fincan da ıhlamur demledim.bu tarz benim i bekliyorum :)

Ayyy arkadaşlar ya valla çok sinirliyim iki günde bir elektriklwrimiz gidiyor öğlenden aksama kadar kafayi yemek uzereyim dun bebisin camasirlarinin bir kismini yikamistim bugün kurur utulerim onlari utulerken kalanlar yikanir asilir dedim ama nerdeeee tam sepete doldurdum kuruyanlari kalanlar da attim makineye ama yine gitti elektrikler hicbir şey yapamiyorum kaldim öylece ortada yaaa çok üzüldüm sinirden aglicam valla ya yetismicek diye çok endişe ediyorum zaten çok gerginim son zamanlarda napicam ya bu isler nasil yetişecek boyle daha temizlik duruyor offffffffff :mad:

kızlar bavulunuzun boyu ne kadar. buyuklugu yani. bazıları çok ufak geldi almadım. orta boy bişey aldım ben.
yeni almadım ben canım. içinde askılığı da olan orta boy vardı bi tane. onu sildim süpürdüm ona koydum. bebişin bezlerini ıslak mendili, pişik kremi vs bakım ürünlerini de aldığım bebek çantasına koydum bulması kolay olsun diye. 2 çanta gidicez yani.

ayaklarım da ödem yok. eski ayakkabılarım azcık sıksa da oluyor. kızım da 40 numara terlik giydim son ay ki normal numaram 37. ama o yaza denk gelmişti yazın ödem daha çok oluyor.ama ellerimde hiç yok değil tabi. yüzüğü çıkaralı çok oldu ama uyuşma çok yok. sıkarken biraz acıyo gibi. eklem ağrısı var sabahları. şimdi geçti mesela.

ben de okumuştum bunu, sen söyleyince hatırladım şimdi. inşallah geçer doğumdan sonra, daha sağlıklı oluruz hepimiz inşallah.
ne hamilelikmiş ya hu vücudumuzda değişmeyen, ağrımayan sızlamayan bir yer var mı acaba :)
boşuna cennet ayaklarımızın altında değil dimi:)

bilemiyorum canım. ben haftaya çarşamba 36+6 yım. işe son kez gelicem. perşembe 37+0 olunca da doktora gidip çalışamaz raporu alıp işe faxlıycam.

ben 2-3 demet maydonozu yesem atarmıyımki bu ödemi

dene kuzumm napalımm hani kalın sarılan sarmalar olur ya öle ellerim şuan herkes görünce kopuyor

eet canım bende okumuştum onu inş doğumdan sora geçer benimki ani ve şiddetli oldu açıkcası korktum biraz nese buna da şükür seyrinde giden bi hamişlik ..

raziye bu kurdeleler ne sen n yapıyorsun hala bitmedi mi süs püs işleriiii :)

demek ondan almadılar onları da. Gata'yı hiç bilmiyorum ben ya gitmişliğim yok prosedürü de bilmiyordum :KK64:

iki tane koy canım istersen zaten azıcık yer kaplar onlar :)
Sorma yaaa kurabiyeleri paketledim kurdele Ilede paketledim simdi kardesime Is yukledim yszi cikartmasini soyledimki pakwtlere zimbalayayim.bide burnumu sokmadigim cikolata isi vardi sanirim onada el atcam arastirma yapiom hazir aluminium folyeli alip uzerine etiket olcak sanirim..yaparsak yani.anam elalemi mi mutlu etcem kendimimi anlamadim? Bide dis kapi susluyom onun ici aldim bisiler bakalim becerebilirsemm.. I

Back
X