Cnm benim baya kilo almişsin sende gebelik alerjisi hapsurma falan degil ama kasinma bende ve birkac arkadasda daha var ve gebelik kolestazimi neymis bu dr ar pek hoslanmiyo bu durumdan banada cok kasinirsan gel yatis yapalim dedi. Kollarim ve bacaklarimi gorunce adam sok oldu zaten her tarafini kasimaktan kanattim yara bere icinde..
Canım bu dogdugunda kucagına aldıgı an odasına cıkınca yalancı memeyı vermiş. Nezamn verilmeli. Kırkı çıkıncamı.
doğrudur canım, zaten doğuran arkadaş da sırt ağrısından ağladığını, kaburgalarının ağrısından duramadığını söyleyip bu şikayetle hastaneye gitmiş. o kadar fazla ağrıyomuş demek. ama şöyle bi şey de var: ben doktora sırtımda tam olarak nerenin ağrıdığını gösterdim, mide de oraya vurabilir dedi, gaz ya da kas da olabilirmiş. ama mide olabilir demesine rağmen gebelik zehirlenmesinden bahsetmedi.
canım depend de büyük boy ve orta boy var her iki bedenden de birer tane al yeter canım biberon her ihtimale karşı ben koydum pompa hastane veriyor zaten gerekirse tabi gideceğin hastaneye sor yinede bebeğe havlu koymadım ben zaten bir kez yıkanıyor kurutup giydirip veriyolar sana gerek yok yani kendinin banyo yapacağını sanmıyorum
ben hasta bezi almadım depend kullan at da almadım.5 tane geniş iç çamaşırı koydum.Hasta bezini hastane veriyo bizim.Hastane çantasına biberon koydum her hastane şırangayla beslemiyo çünkü. Havl ilk dopumumda lazım olmamıştı o yüzden koymadım.Pompayıda ihtiyaç olursa evden getirtirim diye almıyorum yanıma.Ama benim evim hastaneye çok yakın bi eksik olduğunda eşim getirebilir.
bende soda içtiğimde bebeğim daha çok hareketleniyordu kendine geliyordu ama ayaklarımın üstüne basamayacak derecede şişmelerim olunca sağlık ocağındaki kontrolümde sordum onlarda öyle diyince rahatladım bebeğim hareketlensin diye günde bi tane çikolata yiyorum yetiyor zaten normalde de çok hareketli ama şişlik için bol su iç derim canım yoksa onun dışında bendede durumlar aynı. anne olmak gerçekten çok zormuş :))
ben ne bebeğe nede kendime havlu koymadım canım. o durumda duş alacak halimiz olacağını sanmıyorum ama el havlusu havlu peçete falan illaki konulur. süt pompasını bende sormuştum burda gerek yok diye yazmıştı bi arkadaş. zaten hastanelerin çevresinde illa eczane falan oluyor. neyimiz eksik olsa yakınlarımız alır getirir herhalde. bi zahmet o kadarını da yapsınlar dimi ama :))
Gebelik kolestazı belirtileri;
Yoğun kaşıntı. El ayası ve ayak tabanında hissedilir. Genelde son trimesterde başlar ve gebe açısından dayanılmaz boyutlara ulaşabilir.
Koyu renkli idrar.
Açık renkli dışkı.
Gözlerin ya da derinin sarı renkte olması.
Benim bu kadar yoğun bi kaşıntım yok kızlar, alerjik benimki doktora da gittim çünkü ben .. Burnumun devamlı tıkalı ve kaşınıyor olmasından uyuz gibi heryerim kaşınmaya başlıyor benim. Bu kolestaz bayağı ağır bi vaka.
Canim senin gunun benden onde. Cati muayenesi oldun mu? Yarin sabah olucam ben. Cok fena heyecanliyim yaa.. korkum da dar demesi.. insallah oyle bi durum yoktur ya pofff... bi de senden sut geldi mi? Ya da goguslerin sistiler mi? Bende hala hareket yok. Acaba dogumda mi dolarlar bilmiyorum ki.. bebegimi emzirmeyi cok istiyorum..
Allah sağlıklı uzun ömür versin canım.Sùrpriz dogum benden size gelsi.gece bir bucukta sezeryan epiduralle dogum yaptim.1900 kilosu .
Şiddetli sirt agrisiyla geldim.
Gebelik zehirlenmesiyle hemen doguma aldilir.
Ayrintili yine yazarim
Selammm kizlar. Izne ayrildim artik evdeyim cok şükür :)
hacışerif diye bi şekerlemeciden bahseden olmuştu, nette araştırdım, herkes beğenmiş. ben de sipariş ettim, bebekler için olan çikolatalardan, bir de beyaz ve mavi draje sipariş ettim. sitesinde yazılana göre bursaya 1 gün içinde gelecekmiş. hadi bakalım :)
hayır canım 36+2de yapmamıştı haftaya yaparız dedi, bi dahaki kontrolde yapacak. göğüslerimden de süt gelmedi. herkeste olmuyomuş o zaten, doğumdan sonraki birkaç gün içinde doluyomuş .
hayır canım 36+2de yapmamıştı haftaya yaparız dedi, bi dahaki kontrolde yapacak. göğüslerimden de süt gelmedi. herkeste olmuyomuş o zaten, doğumdan sonraki birkaç gün içinde doluyomuş .
Benim evde bi madlen pelit stogum var. Bayramda cok fazla hediye geliyor Lokum da var. Onları bırakıp cikolata yaptırmak beni dusunduruyor. Acaba nasıl bişey yapsam hastaneye almasam da mevlude mi bıraksam cikolata alma işini?
sonucta belki gelen yakınlardan baska olmaz. Eğer alırsam Cevizağacı nda çok güzeller var fiyatı da diğer yerlerden pahalı değil.
Ben de bunu merak ediyorum canim :) bnm karnim gorunurde inmedi. Ama wc ye cikmam cok siklasti. Ve bebisim kasiklarimda. Hatta bikini bolgemin uzerinde hareketlerini hissediyorum. Galiba kafasi pelvise yerlesti. Yarin sabah muayenem var sorucam :) bu arada cati muayenesi olucam cok tirsiyorum
Canim eger evde fazlasiyla varsa hic alma derim yazik gunah.. ama ben de ceviz agacina baktim. Biliyosun oranin sekerlemelri cikolatalari cok guzel. Ben de ordan alicam. Ama sadece sekerleme lokum falan alip kavanozlara koyucam. Dogum yaptigim gun de esim gidip spesiyal kurabiye faln yaptiracak. Bebek cikolatasini mevlude biraktim ben.
benim bebişin kafası 2 hafta önden gidiyor o yüzden kanala oturmayacak diye çok tırsıyorum cnm benimde perşembe kontrolüm bende o zaman soracağım. bikini bölgemde haraket var mı çok farketmedim ama o bölgem şişti artık bende acaba indi mi diye merak ettim. benimde wc sıklaştı inşallah iniyordur aşağıya
canım sen kafkasa baktın mı peki? kafkasta da varmış bebek çikolataları. çok güzelmiş. fiyatı nasıl acaba?
Ay insallah yaa sut gelsin de dogumda mi doluyo iki gun sonra mi doluyo hic farketmez. Bazilari diyo ki aaa seninkiler hala dolmadi mi benimkiler 6-7 aylikken kocaman olmuslardi sismislerdi ve sutum geliyodu.. benim de moralim bozuluyo.
bi arkadasa doktoru 1 ay kala sut yapan humana still tea mi ne onermiş gunde 2 kere iciyormus. dogumdan sonra da cmeye devam etmiş. boyle bişey var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?