Canim ben yaptirdim amniyosentez.inşallah sende bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın... allah böyle kaygılar yaşatmasın...
az önce doktorumu aradım, başka bir prof.a detaylı gitmek isityorum diye, gerek yok aslında bi kere detaylı yaptırdın, amniyosentez 20. haftdan sonra doğru sonuç vermiyor bir an önce karar ver demeye getirdi.
2. detaylıya girmeden direk aminyosentez mi yaptırsam bilemiyorum. amniyosentez yaptıran varmı?
çok leziz duruyor vallaaaCanim helvalarini yedim ama lokumunu yemedim ama siparis veren arkadaslr cok memnun kalmisti zaten yorumlari okursan herkes cok memnun kalmis. Bende cikolatanin yaninda sunu siparis vermeyi dusunuyorum.
http://www.haciserif.com.tr/haciserif-ozel.html
sağol bacımmm siteside enfesssBEN DENİZLİLİYİM VE HACI ŞERİF BİR DENİZLİ MARKASI. SİZE TEMİN EDERİM ÜRÜNLERİNİN HER BİRİ AYRI KALİTEDEDİR. KENDİ DOĞUM ÇİKOLATAMI ORDAN ALACAĞIM. helvaları ve lokumların da sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. kalitesi tartışılmaz.
kgokce
inşallah sende bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın... allah böyle kaygılar yaşatmasın...
az önce doktorumu aradım, başka bir prof.a detaylı gitmek isityorum diye, gerek yok aslında bi kere detaylı yaptırdın, amniyosentez 20. haftdan sonra doğru sonuç vermiyor bir an önce karar ver demeye getirdi.
2. detaylıya girmeden direk aminyosentez mi yaptırsam bilemiyorum. amniyosentez yaptıran varmı?
Canim ben yaptirdim amniyosentez.
Ikili testinde risk mi yüksek çıktı?
canım iyiyiz çok şükür 3 günümüz kaldı doğuma.Dua edin banabacım tekrar tekrarr yazayım da
ALLAH analı babalı büyütmeyi nasip eylesin
senin durumun nasıl bacımm az kaldı hadi bakalım senbabylove ve @ayseduzler ve de haftaya galiba doubleanne allahım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip eylesin
durumun iyidir inşallah bacımmm
ben dede karnımda küçük küçük oldu kaşıntıda ama günde 5 tabak aşure yersem ondan olur galiba şekerli gıdalardan
Bence de baska bir perinatolog daha görsün ondan sonra karar ver amnisenteze. Bosuna gitmis olmazsin canim bir doktordan daha fikir almak onemli. Prof olmasina özen göster. Benim 4 lu taramada trizomi 18 riski yüksek cikmisti. Amniyo onerdi doktorum. Perinatologa gittim. Ultrasonda gelisim geriliği falan cikmadi ama yine de amniyosentez yapalim dedi. Cok guvendigim bir perinatalog oldugu icin guvendim. Amniyo sentezi de o yapti. Allaha Şükür sonuç temiz.Benim 2 li testimde sorun çıkmadı. Düşük risk çıkınca doktorum 3 lü teste gerek yok sadece AFP-mom bakalım yeterli dedi. AFP yüksek risk çıktı. 17+3 teydim bizi hemen perinatologa gönderdi. Perinotolog baktı bebekte 10 günlük gelişme geriliği var bacak boyu kısa dedi. Amniyosentez yapalım emin olalım dedi. şuan 18+1 deyim başka bir perinatologa gideceğim ama boşuna mı gidiyorum direk amniyosentez mi yaptırsam bilmiyorum.
senin sorunun neydi? aminyosenteze nasıl karar verdin?
Canim Ankaradaysan Ankaka Universitesi cebecideki kadin doguma bir gorun derim Ben Batuhan Bey e muayene olmustum duruma gore de perinatolojiye yonlendiriyo zaten. 3 lu ve 4 lu tarama yapmadan neden amniyosentez istiyo anlamadim. Baska bir yerde detayliya gir bence. Baska doktorlarin da gorusunu almak iyidir. Ben uc dort kere detayli yaptirmustim. Bana amniyosentez yapmadilar care gormedikleri icin ama poliklinikte yaptiranlar vardi. Gecen kontrolde de yaptiran arkadasi gordum bir sey cikmamis. Ama icini rahat tut 10 gunluk gerilik cok da buyuk bir sey degil ileriki haftalarda toparliyo. Ve kgokce nin de dedigi gibi istikrarli bir gerilik yani her kontrolde 10 gun gerideyse normal sayiliyo zaten onemlu olan geriligin ilerlememesiinşallah sende bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın... allah böyle kaygılar yaşatmasın...
Bence de baska bir perinatolog daha görsün ondan sonra karar ver amnisenteze. Bosuna gitmis olmazsin canim bir doktordan daha fikir almak onemli. Prof olmasina özen göster. Benim 4 lu taramada trizomi 18 riski yüksek cikmisti. Amniyo onerdi doktorum. Perinatologa gittim. Ultrasonda gelisim geriliği falan cikmadi ama yine de amniyosentez yapalim dedi. Cok guvendigim bir perinatalog oldugu icin guvendim. Amniyo sentezi de o yapti. Allaha Şükür sonuç temiz.
Korkacak hic bir sey de yok amniyoda. Hic anlamadim bile nasil oldu bitti. 4 ay bu korkuyla yasayamam dedim ve yaptirdim.
İyiyim canım sağol. hafta sonu ipini kaçırmış danalar gibiydim :) yazdım burda evde oturmak yoruyormuş beni.hareketsiz ayakta tezgahta kalmak gibi. alışveriş yapmak iyi geliyor.kgokce geldimi halıların naaaptın nettin?
elifceeeee sen nasıl oldun?
iyice koptuk ben de 3-4 gün giremedim. geçmişi de oturup okumayı gözüm kesmedi. artık izne de ayrılınca telden hiç bakamam. face olaydı iyi olurdu irtibatı kesmezdik, doğumdan sonra burdan hiç takip edilmez artık:)
Bence amniyosentez yaptırmadan önce başka bir doktora mutlaka görün, bende 2 aylıkken kasığımdaki ağrı nedeniyle doktoruma gittim kist var bebek buyudukçe oda buyucek dedi, başka doktora gittim, kalbi çok hızlı atıyor zaten düşük yapıcaksın rapor yazayım da işyerinde olmasın dedi, eşim başka bir doktora gidelim dedi medicalparka gittik doktor kist falan yok dedi üstelik bu aylarda kalbi hızlı atar zaten dedi. Korkup uzulecek hiçbirşey yok sadece yat dinlen dedi kasığın ağrısı bebek yerini genişletiyor o yüzden başka birşey yok dedi.Ama diğer doktor duşuk yapacaksın dedi diye 1 gün boyunca üzüntümden ağladım ama bak şimdi 33. haftamdayım sakın tek doktora güvenip kendini de bebeği de üzme arkadaşımBenim 2 li testimde sorun çıkmadı. Düşük risk çıkınca doktorum 3 lü teste gerek yok sadece AFP-mom bakalım yeterli dedi. AFP yüksek risk çıktı. 17+3 teydim bizi hemen perinatologa gönderdi. Perinotolog baktı bebekte 10 günlük gelişme geriliği var bacak boyu kısa dedi. Amniyosentez yapalım emin olalım dedi. şuan 18+1 deyim başka bir perinatologa gideceğim ama boşuna mı gidiyorum direk amniyosentez mi yaptırsam bilmiyorum.
senin sorunun neydi? aminyosenteze nasıl karar verdin?
Canim Ankaradaysan Ankaka Universitesi cebecideki kadin doguma bir gorun derim Ben Batuhan Bey e muayene olmustum duruma gore de perinatolojiye yonlendiriyo zaten. 3 lu ve 4 lu tarama yapmadan neden amniyosentez istiyo anlamadim. Baska bir yerde detayliya gir bence. Baska doktorlarin da gorusunu almak iyidir. Ben uc dort kere detayli yaptirmustim. Bana amniyosentez yapmadilar care gormedikleri icin ama poliklinikte yaptiranlar vardi. Gecen kontrolde de yaptiran arkadasi gordum bir sey cikmamis. Ama icini rahat tut 10 gunluk gerilik cok da buyuk bir sey degil ileriki haftalarda toparliyo. Ve kgokce nin de dedigi gibi istikrarli bir gerilik yani her kontrolde 10 gun gerideyse normal sayiliyo zaten onemlu olan geriligin ilerlememesi
Bence amniyosentez yaptırmadan önce başka bir doktora mutlaka görün, bende 2 aylıkken kasığımdaki ağrı nedeniyle doktoruma gittim kist var bebek buyudukçe oda buyucek dedi, başka doktora gittim, kalbi çok hızlı atıyor zaten düşük yapıcaksın rapor yazayım da işyerinde olmasın dedi, eşim başka bir doktora gidelim dedi medicalparka gittik doktor kist falan yok dedi üstelik bu aylarda kalbi hızlı atar zaten dedi. Korkup uzulecek hiçbirşey yok sadece yat dinlen dedi kasığın ağrısı bebek yerini genişletiyor o yüzden başka birşey yok dedi.Ama diğer doktor duşuk yapacaksın dedi diye 1 gün boyunca üzüntümden ağladım ama bak şimdi 33. haftamdayım sakın tek doktora güvenip kendini de bebeği de üzme arkadaşım
canım iyiyiz çok şükür 3 günümüz kaldı doğuma.Dua edin bana
Cıktık hastaneden. Çook şükür hiçbir problem yok kızlar. Bebişim 2.500 kilosu. Bıyuda 47 cm olmuş. Başı aşada erken dogum riskı yok şimdilik şükür. Ikı hafta sonra nts için gel dedi. Bizden haberlwr bukadar
canım 36+6 yarın. yarın geliorum perşembe yokum.Yoo erken cikmadim bugun astım isi, raporumu yrn alicam sen ne zaman cikicaksin?
bacım tekrar tekrarr yazayım da
ALLAH analı babalı büyütmeyi nasip eylesin
senin durumun nasıl bacımm az kaldı hadi bakalım senbabylove ve @ayseduzler ve de haftaya galiba doubleanne allahım sağlıcakla kucağınıza almayı nasip eylesin
durumun iyidir inşallah bacımmm
ben dede karnımda küçük küçük oldu kaşıntıda ama günde 5 tabak aşure yersem ondan olur galiba şekerli gıdalardan
canım iyiyiz çok şükür 3 günümüz kaldı doğuma.Dua edin bana
ben de haftasonu bolca gezdim, ctesi kızılaya gittim bel korsesi aldım. ıvır zıvır işler vardı onları hallettik oğlumla. akşam görümcemdeydik doğumgünü pastasından bile yemedim. pazar sabah brunch. onca çeşide rağmen peynir domates dereotu tam bugday ekmek yumurta takıldım. akşama misafir geldi, kendileri pişirdi kendileri yedi. bol salata balık takıldım. sonuç cuma 85 iken ptesi 87 geldim. ölecem kahrımdanİyiyim canım sağol. hafta sonu ipini kaçırmış danalar gibiydim :) yazdım burda evde oturmak yoruyormuş beni.hareketsiz ayakta tezgahta kalmak gibi. alışveriş yapmak iyi geliyor.eksiklerimiz vardı biraz onları tamamladık. hafta içi sıkıcı geçiyor baya iş de yapamayınca. geceleri hiç uyuyamıyorum bi de burun tıkanıklığı başladı
sen nasılsın. hangi gün ayrılıyorsun tam olarak.
Kızlar aşkolsun kimse sorularımı cevaplamadıKızlar merhaba; bu mevlut olayını nasıl yapıyorsunuz, kaçıncı gün yapıyorsunuz, neler ikram ediyorsunuz? Neler yapılması gerekiyor anlatabilirmisiniz lütfen?
Sagol canim..kiz oyleyse bi hafta bi gun kaldi abbowwwww..merak ettim bak simdi olirmu olur :) bugun 35+5 deyiz..cok heyecanlandim simdi goruonmuuuuu..37 de tamamlanmis oluyor o zamana olabilir valla hic farketmez sabirsizlanmaya basladik.su son Islemlerimide bitirdimmi ayak uzatip beklicem artik..simdi kargonun bi kismi geldi..son aldiklarimda geleydi eyiydiiii..bu arada zaman yaklastikca bizimde sayfalar hizla ilerlemeye basladi..okurken kolay gelsin :)Igünaydın herkeseee..... parça parça okuyorum geçmişi... amma laflamışınız haani yahuu daha yarılayamadım okuduklarımı yazayım devam edeyim dedim :) yeni bir bebişimiz daha olmuş hey maşallah.. allah aIalı babalı büyümesini nasip eylesin...
ve alıntılarımda sıra
öncelikle çok çok geçmiş olsun bacımmm... inşallah bir kaç haftaya rahatlayacağızz..o zaman bu raya girecek zamanımız bile olmayacakama varya bugün rüyamda kadınalr kulübüne girmişim yazıları okuyom (gece okuyamadım ya aklım sizlerde kaldı nasıl bişeyse)
vel hasıl sen yazmışsınn kızlar 36+6 da kızımıza kavuştuk diye yani sözde raziye doğurmuş... ben artık aştım kendimi kendi doğurduğumu gördüğüm yetmiyorrr birde seni görüyom pesss banaakomik ötesi vallaa
bacım sıkma canını yumurtlama gecikmesinden kaynaklanıyordur o gerilik benimde 1 hafta geriden geliyor bebek.. önemli olan bundan sonraki zamanalrda bu gerilik düzeyini fazla güne çıkarmaması.. doktorum ki 3 ayrı dr a gittim ben onların her biri şimdi gökçe 20. haftamısın ama olması gereken 21. mi eğer bu bebek 2 hafta sonra 23 olması gerekirken ölçümlerde 22 çıkıyorsa normal ama yokk 22 haftalık değilde bir kaç gün daha geriden gelip 21+3 vs çıkıyorsa sıkıntı demişti ve çok şükür bugünlere geldik herşey yolundasıkma canını sende
yaaaa ne doğurmasııı allahasen dün sözde master tezim için 3 saat kütüphanedeydim ordan eşim aldı dr a gittik ne doğurması anlayacağnız kütüphane çalışanları bile aman hızlandırında yazamassınız dedikçe gerildimmm iyice ama eve geldim bıdığın eşyaları ütüleri fosssssssss içimdeki tezi yazma aşkı yerine oğluşumuzun aşkına bıraktı.. nasıl bir duygu bu hey rabbim
valla aldım lafııben şu 1 haftada hazırlanaydımmm... dr da korkuttu iyice
kirli sepetinden torbana, saç bandajından kapı süsüne hepsi çok çok cici olmuşşş.. ellerine sağlık bacım...
dr öyle dedikçeee ben kadını dellendirdimmm nedense doktorların usg de evrdiği değerlerin hep altında olur bebeklerin kilosu boyu şu zamana dek hiçte rastlamadım usg den fazla doğan bebeğe dedim dr yok yok oluyor + - 300 olan durum geçerli dedi..bakalım aman sağlıklı doğsunalrda 50cm 55 cm möhim değil.... ben aksine uzun olursa zorlanırım diye korkuyom gerçi kafası çıktıktan sonra beden sıkıntı değil ama bakalımmm az kaldı bacım az.. iyice tututşucazz
ohoooo halılar geldi kirletmeye başaldık bileeeelimden kayıp dökülen yoğurt kasesimi dersinnn yoksa meyvesuyumu dersin bacım ama ellerim şişko olunca birde uyuşuncaaa böyle sakar bişey oldum vallaa... evet giremeyince konular birikiyor.. doğumdan sonra az konuşuruz bencede o dediğini mi yapsakk yoksa başka yerlerden mi konuşsak ama bende o platformda pek de aktif sayılmamm
cnm ben ankaradayım. burda akrabamız yok pek. bütün akrabalar kayınvalde falan ist da. dolayısıyla oraya ne zaman gidersek o zaman yapıcaz. yani bebiş en az 2 aylıkken olabilir. kızımda da 40 ı çıktıktan sonra yapmıştık. yemek olarak canı çekenler olmasın diye yazmıyorum. ama ikramlık ve hediyelik olarak bebek çikolatası yaptırdım, yanına badem şekeri ekleyip sunarız. anahtarlık yaptırdık. bir de butik kurabiye vermeyi düşünüyorum.Kızlar aşkolsun kimse sorularımı cevaplamadı
Canim tr de olsam yapacaklarimi yazayim yani burada yapmayacagim gelen olmaz bosuna yorulmus olurum.hersey normal gecerse kirk ucurmaya tr ye geliyorum.yani tam kirkinda olmak zorunda degil 44 de olur 45 de.bi pazar gunu olsun istiyorum.evim var ama evde yapmayi dusunmuyorum..evimin hemen yakininda sosyal tesisler var orayi 200 250 tl gibi biseye kiralayip bayan hoca cagirtmayi dusunuyorum.50 100 arasi kisi davet ederiz..babam matbaaci guzel bi davetiye basariz.konu komsu herkes davet edilir.guzel bi doner standi kurdurur babam yemekhanedede pilav yapturilir.ayran alinir tatli ve sarma ayarlanir..sohbetten sonra yemekler dagitilir bebek getirilip kisa bi gosterilir..bebek sekeri lavanta keseleri kurabiyeler dagitilir.cikarlarkende cikolata ve gul suyu ikram edilir hos bes edilir misafirler yollanir.baktikki o yeri kiraliyamiyoruz o zaman ya annemin evinde ya da benim evimde ayni anlattiklarima benzer bisi yaparim..benim evimde mutfak ufak ve salonla beeaber o yuzden evde yapmayi dusunmuyorumKızlar aşkolsun kimse sorularımı cevaplamadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?