Su saatten sonra ne deseler bos dediğin gibi bari insanin sinirlerini bozma di mi karsindaki ekstra hassas bi insan bi de bunu onlar daha iyi biliyor. Olasilik dahilinde olan şeyleri gözüne sokup duruyorlar ona bakarsan disari ciktigimda araba carpabilir ve ben olebilirim bu da yüzde bilmem kaclik bi ihtimal.. Diyeceğim o ki bebeğini istiyorsan senin de söylediğin gibi kulaklar ini tikayacaksin allaha siginacaksin onu sana veren o sonuçta.. sana muhtaç olan bi varligi aglayip üzülüp incitmeye kimsenin hakki yok ama istiyorsan tabi öteki türlüsü için bir şey diyemem..Allaha sukur sag saglim geldik. Bugun burdaki dr'la da randevumuz var. Bakalim ins guzel seyler soyler.
Gecmis olsun. Allah nazarlardan saklasin cok ugrasiyorsun bebisin icin. Cok yorma kendini
Dun benim de cok moralimi bozdu dr. Kafasi 31 hafta kendisi 34 diyo. Gerci ailede varsa normal de olabilir diyo. Dedim gordugunuz uzre ben de gayet kucuk biseyim. Sinirlerimi bozdu bu saatten sonra sanki soylesrn nolur boyle biseyi. Hic soyleme son gublerimi decrezil etme di mi ama. Gerci ilk haftalardan doylese yine aldirmazdim bebegimi. Allah ne verirse o.
Ben de artik tinlamiyorum dr.'lari ya. Agzi olan konusuyo. Illa herkes bi yorum yapmak xorunda hissediyo heralde kendini. Sikildim artik kotu seyler duymaktan. Tikadim kulaklarimi. Hersey olacagini varir nasilsa.
Çok geçmiş olsun canim aglayip yıpratma kendini inşallah sonuclarin temiz cikar 2 li testin güzelmiş bak belki amniyosentez e gerek kalmaz dediğim gibi çok da kafani takma içini ferah tut allah a tevekkül et... Bebisini saglkli sihhatli kucagina alirsin inşallah.. Tek sorun hafta farki olsun varsin ileriki aylarda kapanir o fark rahat ol..2 gün çok ağladım çok sinirlerim bozuldu. perinatolog 1 hafta içinde karar verin amniyosentez yapalım diyince iyice moralim bozuldu. 2 li testim düşük risk çıkmıştı o yüzden doktorum 3'lü teste gerek yok AFP ye bakalım yeterli demişti. AFP yüksek çıkınca 1/15 riskli. hemen perinatologa gidin dedi. Perinatolog uzman afp ile ilgili risk görmedi 10 günlük gelişme geriliği var bacak boyu kısa deyince ben zaten orda kendimi zor tuttum ağlamamak için.. şimdi 18+1 deyim 3 'lü test yaptırıcam bu sefer. tekrar detaylıya giricem..
dua ediyorum hep..
ahh esra ahh sen mi ben mi. ben de 17 olmuşum dün tartıldım.üstelik ciddi bi ödemim de yok. safi yağcanım 36+6 yarın. yarın geliorum perşembe yokum.
benim durum vahim. 87ye çıktım. deprasyondayım. ne ödemmiş arkadaş, yesem içim yanmaz. yemeden oldum 21 kilo. benim doğuma kaldı 13 gün. 25le doğuracam zağar. 5 tabak aşure diyor yaaaaa seni dövebilirmiyim? komşu yapmış getirmiş ben 2 kaşık yedim akşam((
hadi hayırlısıyla al bebeişleri kucağına sağlıkla cnaım.
ben de haftasonu bolca gezdim, ctesi kızılaya gittim bel korsesi aldım. ıvır zıvır işler vardı onları hallettik oğlumla. akşam görümcemdeydik doğumgünü pastasından bile yemedim. pazar sabah brunch. onca çeşide rağmen peynir domates dereotu tam bugday ekmek yumurta takıldım. akşama misafir geldi, kendileri pişirdi kendileri yedi. bol salata balık takıldım. sonuç cuma 85 iken ptesi 87 geldim. ölecem kahrımdan
Gerilik oluyor evet. Ama risk ve gerilik bir arada olunca doktorlardan supheleniyorlar.çok şükür çok sevindim senin adına. inşallah benimde bir sorun çıkmaz inanmıyorum sorun çıkacağına ama içime kurt düşürdüler bi kere.
gelişim geriliği blogta konuştuğum kadarıyla çoğu gebede var. 2 hafta geri olanlar bile var. ama benim doktorum mu beni endişelendiriyor anlamıyorum güvenemiyorum. senin perinatolog nerdeydi ben yarın için başka bir prof.tan randevu alıcam. istanbuldayım.
iyiyim canim vallai dun doktora gittik doktor artik ilaci bırak dedi zaten baska ilacimdq yok. magnezyum ve kan hapina devam dedi. kasilmalarim var ama cok abarti degil doktorum okdar olur rahim kendini doguma hazirliyor dedi. artık yarin 36+1 olucagim icin cok korkulacak bisidr kalmadi doktorum rahat artik dogarsa dogsun modunda beklemeedeyiz bakalimheyyyyyyyyyy bacımm durumun nasılll... daha iyisindir inşallahhh
hemşommmben almadım hiç bişey manuellerinden alam mı ki... acıtır mı acabaa bilemedimmm
yahuuu benimde daha bebeğin nevresimleri duruyor valla unutmuşum onlarııı amannnn ufffffff hiç bitmiyor işimiz gücümüz
hayırlısıyla al kucağına yavrularını inşallah son 3 gün hey maşallahcanım iyiyiz çok şükür 3 günümüz kaldı doğuma.Dua edin bana
maşallah bacımmmCıktık hastaneden. Çook şükür hiçbir problem yok kızlar. Bebişim 2.500 kilosu. Bıyuda 47 cm olmuş. Başı aşada erken dogum riskı yok şimdilik şükür. Ikı hafta sonra nts için gel dedi. Bizden haberlwr bukadar
bence depend çok hoş adeta yüksek belli külot gibi içindede pamuklu emici tabaka var hatta large beden alınırsa içine ekstradan ped de konabilir bence... ki yinede herşeye karşın ped yüksekbelli don ve hasta bezi de koyacam..Kizlar su depend ürünü alan var mi ?
Ben sezeryan olucam giyebilir miyim yara yerime gelir mi? Bir de yine ped koymak gerekecek sonucta kanama olacak depend yeterli olmaz. Ped koyulabilir tarzda bir külot mu? Fiyati nasıl bir de ?
bencedee yahu kızı çok fecikorkutmuşlar...böyle okuyunca bende tiroidden dolayı az ağlamamıştım yok çocuk gerizekalı olacak yok boyu cüce olacak öyle dedielr korkuttular annelik ne garip bir duygu... ona hiç bişey olsun istemiyorsunnCanim Ankaradaysan Ankaka Universitesi cebecideki kadin doguma bir gorun derim Ben Batuhan Bey e muayene olmustum duruma gore de perinatolojiye yonlendiriyo zaten. 3 lu ve 4 lu tarama yapmadan neden amniyosentez istiyo anlamadim. Baska bir yerde detayliya gir bence. Baska doktorlarin da gorusunu almak iyidir. Ben uc dort kere detayli yaptirmustim. Bana amniyosentez yapmadilar care gormedikleri icin ama poliklinikte yaptiranlar vardi. Gecen kontrolde de yaptiran arkadasi gordum bir sey cikmamis. Ama icini rahat tut 10 gunluk gerilik cok da buyuk bir sey degil ileriki haftalarda toparliyo. Ve kgokce nin de dedigi gibi istikrarli bir gerilik yani her kontrolde 10 gun gerideyse normal sayiliyo zaten onemlu olan geriligin ilerlememesi
bacım muhahkakk detaylı ultrasonda iyiolan bir profa git.. eski testlerini de götür.... iyice öl biç çok gecikmeden amniosentez önerilirse onuda yaptır.. bir çok arkdşımız yaptırdı.. yaşın kaç kaçıncı gebeliğin bilememm ama gençsen sağlıklı beslenip yani içkin sigaran yoksa bunlar bile artı puan getirecektir... birde akraba evliliği vs yoksa ne ala be bacımm.. inşallah güzel haberlerini de yazarsın buraya gönlün ferah tutİstanbuldayım. özel hastaneye gidiyordum kontrollere. yarın için başka bir prof.tan randevu alıcaz. amniyosentez içinde acele ettiriyor doktorumda diğer perinatologta. daha önce geriliğk yoktu geçen hafta gerilik anlaşıldı.
son 13 güncanım 36+6 yarın. yarın geliorum perşembe yokum.
benim durum vahim. 87ye çıktım. deprasyondayım. ne ödemmiş arkadaş, yesem içim yanmaz. yemeden oldum 21 kilo. benim doğuma kaldı 13 gün. 25le doğuracam zağar. 5 tabak aşure diyor yaaaaa seni dövebilirmiyim? komşu yapmış getirmiş ben 2 kaşık yedim akşam((
ben de haftasonu bolca gezdim, ctesi kızılaya gittim bel korsesi aldım. ıvır zıvır işler vardı onları hallettik oğlumla. akşam görümcemdeydik doğumgünü pastasından bile yemedim. pazar sabah brunch. onca çeşide rağmen peynir domates dereotu tam bugday ekmek yumurta takıldım. akşama misafir geldi, kendileri pişirdi kendileri yedi. bol salata balık takıldım. sonuç cuma 85 iken ptesi 87 geldim. ölecem kahrımdan
amanin sen bana bakma bacımmm en hayırlı zamanda gelsinnn rüya işteSagol canim..kiz oyleyse bi hafta bi gun kaldi abbowwwww..merak ettim bak simdi olirmu olur :) bugun 35+5 deyiz..cok heyecanlandim simdi goruonmuuuuu..37 de tamamlanmis oluyor o zamana olabilir valla hic farketmez sabirsizlanmaya basladik.su son Islemlerimide bitirdimmi ayak uzatip beklicem artik..simdi kargonun bi kismi geldi..son aldiklarimda geleydi eyiydiiii..bu arada zaman yaklastikca bizimde sayfalar hizla ilerlemeye basladi..okurken kolay gelsin :)I
cnm cok kilo almissin ama resimlerde baya odem var gibi gozukuuordu dogumdan sonra hemen verirsin kiloyu, bende simdilik 8 kilo aldim 76 yım esim surekli ne kadar kilo aldin diye toton kocaman oldu diye alay geciyor deliriyorumcanım 36+6 yarın. yarın geliorum perşembe yokum.
bende hızlı alır oldum kiloyu kesinlikle tatlıların yüzündenMerhaba arkadaşlar herkesler iyidir insallah. Biz kontrolden geldik ilk defa moralim biraz bozuk ayrildim 33+6 yiz bebeğim 2327 gram olmuş kilosu iyi ama bende 2 haftada neredeyse iki kilo almisim 62 ile basladim 73 üm su anda doktorum ilk defa uyardi beni hizli gidiyorsun dedi. Hadi bunlari gectim suyum üst sinirda cikti aclik tokluk şekeri istedi seker hamur isini kesicem gibi nette okudum iyi şeyler yazmiyo inşallah bebegimde bir sorun yoktur aranizda boyle bir sorun yasayan oldu mu ya da bilen duyan var mihastane için gerekli seylerin listesini verdiler doğum katini odalari gezdim normal doğum 950 sezeryan 1950 mis ssk fiyatları tabi. İstanbul da medipole gidiyorum uygun geldi bize fiyatlar İstanbul daki arkadaşlara fikir olsun diye yazayim dedim
Gerilik oluyor evet. Ama risk ve gerilik bir arada olunca doktorlardan supheleniyorlar.
Ama sen baska bir doktora daha görün kesinlikle. Ben ankaradayim canim.
bende 6.cı ayımda olmuştu ki o zaman doktorum duşta çok sıcakla yıkanma ve çok kalma demişti.. ayrıca o zamanalr yok erken doğum belirtisi dedi durdu tabi kasık ağrılarımında etkisiyle... şimdi olması normal okuduğum kitaplarda son ay kanallar açılıp süt kolostrom akıntııs olabiliyormuş...kizlar dün sabah duşa giricektim sag göğsümden kendi kendine su gibi bisi akmis. uzerimdekiler batmis. ustumde yarim atlet vardi onu bi cikardim goguslerim kocaman olmus ve akmaya devam ediyor erken degilmi boyle akintilar icin. sizdede varmi?
Sen naptın canım aldın mı süt sağma makınası ??bunu üniversitede sordum yok öyle bi şey dedi hormon alıp durmayın dedi doktor. 4 litre su iç gör bak nasıl süt doluyorsun dedi ama doğum anında süt üreten hormonlar tetikleniyormuş ayrıca düzenli göğüs süt gelse de gelmese de doğumu takiben sağılmalıymış ki süt üretimi başlasın bana sütün gelsin gelmesin doğumdan 3 saat sonra ara ara 10ar dakika sağ dedi. süt varsa sorun yok ama yoksa yapılacak. bol meyve yeşillik avuç kadar protein bulgur ve 4 lt su günlük beslenme. kesinlikle şeker yok tatlı yok
Off bende almadım çalışmıyorum ama ilk zaman için lazım olacak sanki almıycaktım ama düşünmeye başlamadım değilkızlar bir arkadaşımmmdan muhakakk hastaneye manuelde olsa göğüs pompası götürmem gerektiğini ısrarla duydum.. ki ben henüz bu tarz bişeyde almadım ne dersiniz???
Bu kadar olumlu cevaptan sonra numune gelmesede depend alırım .. Ooo siz bezler ii stoklamışsınız . Ben kılo durumundan dolayı stoklamaktan korkuyorum alıp bunca masraf varken elimizde patlmasıngaliba ankaraya yahut biz komşuyuz ya dilek bizim bu muhite mi göndermiyor bu depend bende daha öncedende istemiştim gelmedi yine istedim 25gün oldu gelmedineyseki doktorum da dependi öenrdi ve numune verdi.. boşu boşuna canpedin hasta bezini aldım bileydim depend alırdım.. çok çok rahat edilecek bir şeyy bu depend hemde kadınlar için orta boy denenn oldu bana 65kgmmım boyumda 157 lerde large gerekete kalmadı şimdi 1 paket depend aldıracammm eşime
kesinlikle bir çok arkdşm çevrem vs... prima premim care dedi yeni doğanın cıvık kakasını ancak o emiyormuş
geçmiş olsun bacımmm dikkat et
ohoooooooooo biz babaymalden 26 tl ken 1 bedenden 1 adet 2 bedenden 2 adet ve hatta 3 bedenden 1 adet aldık.. daha öncesinde 30 tl den de 1er tane 1 beden ve 2 beden almıştık... eşimmm diyor tosuna bunlar yaza kadar yeter diyeee adam sanıyor 1 paketi 1 ay gidecek yok be dedim 3 ay bile gitmezzzama varya olurda memnun kalmassak bu primaalrdann ne ederizzz depoladıkki nasıl depoladıkkk elimizde patlarmış... düşünsenize gitti gidiyorda açık artırma ile satarmışım bebek bezlerini
Canim helvalarini yedim ama lokumunu yemedim ama siparis veren arkadaslr cok memnun kalmisti zaten yorumlari okursan herkes cok memnun kalmis. Bende cikolatanin yaninda sunu siparis vermeyi dusunuyorum.
http://www.haciserif.com.tr/haciserif-ozel.html
. Canım ben Ankaradayım burada akraba falan kimsemiz yok .. Onun için burada Mevlüt yapmıycaz . Eğer burada akraba cevre olsaydı 40ı çıkmadan yapardım çünkü zaten insanlar gelmek istıyor ziyarete 2 kere ağırlamak yerıne toptan çıkardı . Bizde Mevlüt'e et-pilav tatlı dağıtılır . Birde anı olarak dağıtılacak seyler verilir . Ben iki ailede uzakta ayrı ayrı Mevlüt yapıcaz ..babane ve anane evinde . Mevlütte lavanta kesesi vericem . Fikir değiştirmezsem zaten bizim kız eneklrmeye başlamasa iyidir Mevlut zamanı . Saka bi yana 4 aylık falanken gideriz herhalde memleketlereKızlar merhaba; bu mevlut olayını nasıl yapıyorsunuz, kaçıncı gün yapıyorsunuz, neler ikram ediyorsunuz? Neler yapılması gerekiyor anlatabilirmisiniz lütfen?
canim ne zaman yapacagin sana kalmis genelde 1-2 ay sonra yapilir hatta 40.gün yapilir 40 uçurma da derler buna. İkram olarak da etli yada tavuklu pilav tatli ayran börek tursu falan olabileceği gibi börek sarma kurabiye yani çay türü şeyler de olabilir ama genelde pilav sarma tatli ayran gibi bir menü veriliyor. Bebek şekeri falan dagitiliyor bebisini susluyosun kucaktan kucağa gezdiriliyo okunuyor ufleniyor ayyy çok güzel oluyor ya bebek mevlutleri ben bayiliyorumKızlar aşkolsun kimse sorularımı cevaplamadı
bacım muhahkakk detaylı ultrasonda iyiolan bir profa git.. eski testlerini de götür.... iyice öl biç çok gecikmeden amniosentez önerilirse onuda yaptır.. bir çok arkdşımız yaptırdı.. yaşın kaç kaçıncı gebeliğin bilememm ama gençsen sağlıklı beslenip yani içkin sigaran yoksa bunlar bile artı puan getirecektir... birde akraba evliliği vs yoksa ne ala be bacımm.. inşallah güzel haberlerini de yazarsın buraya gönlün ferah tut
yarın bir profesörden randevu aldık. gidicez. 27 yaşımdayım içkim sigaramda yok. çok saplıklı beslenirim çok dikkat ederim. hamileliğimi öğrendiğimden beri daha çok dikkat ediyorum .. yarınki muayeneden sonra yaptır derse yaptırıcam amniyosentezide. başka çarem yok. bana dua edin.
stokladık ya bakalımmSen naptın canım aldın mı süt sağma makınası ??
Off bende almadım çalışmıyorum ama ilk zaman için lazım olacak sanki almıycaktım ama düşünmeye başlamadım değil
Bu kadar olumlu cevaptan sonra numune gelmesede depend alırım .. Ooo siz bezler ii stoklamışsınız . Ben kılo durumundan dolayı stoklamaktan korkuyorum alıp bunca masraf varken elimizde patlmasın
kgokce valla hacıserıfun hemen hemen tüm urunlerı tatmış biri olarak urunlerıne kefilim .. Hatta siparişim verirken irmik helvasınıda bi sipariş verin hayatımda yediğim en guzel irmik dıyebilirim .. Umarım memnun kalırsınız .. Valla hacıserıfun yerınde olsam bana özel kargo yapardım bu kadar reklama :)
. Canım ben Ankaradayım burada akraba falan kimsemiz yok .. Onun için burada Mevlüt yapmıycaz . Eğer burada akraba cevre olsaydı 40ı çıkmadan yapardım çünkü zaten insanlar gelmek istıyor ziyarete 2 kere ağırlamak yerıne toptan çıkardı . Bizde Mevlüt'e et-pilav tatlı dağıtılır . Birde anı olarak dağıtılacak seyler verilir . Ben iki ailede uzakta ayrı ayrı Mevlüt yapıcaz ..babane ve anane evinde . Mevlütte lavanta kesesi vericem . Fikir değiştirmezsem zaten bizim kız eneklrmeye başlamasa iyidir Mevlut zamanı . Saka bi yana 4 aylık falanken gideriz herhalde memleketlere
haydi güzel güzel doğsunnn... ama daha geçen hafta yazıştık aynı günümüz diyeee.. bende tık yokkkkk..zaten 40 haftayı doldurupda doğmayacak diye korkuyom bende.. eşim nerdeyse 10bucuk aylık ve 5.5 kgm doğmuşdaa annesi öyle der gidip gidip ona çekmesinnn yaaa valla zaman yaklaşınca birde doğmayacakda beniz zorla sezeryana alacaklar endişesi sarar oldu bacım...iyiyim canim vallai dun doktora gittik doktor artik ilaci bırak dedi zaten baska ilacimdq yok. magnezyum ve kan hapina devam dedi. kasilmalarim var ama cok abarti degil doktorum okdar olur rahim kendini doguma hazirliyor dedi. artık yarin 36+1 olucagim icin cok korkulacak bisidr kalmadi doktorum rahat artik dogarsa dogsun modunda beklemeedeyiz bakalim
son 13 günhaydi bakalımmm
bu arada bende 14kg mı devirdim hedefim 15kgmla doğurmak ama şimdilerde bir açıkki iştahım sormaaa gitsin birde bende sen gibi boyda yokk patates gibi oldumbu arada aşure olayınıda koca bir tencere yaptım azcık amcamlara yolladım eşim portakal kabuğu koymuşum diye az yedi sevmemişmiş aromayı keyfi bilir bende kendin pişir kendin ye yaptımm ama abarttımm ...
cnm cok kilo almissin ama resimlerde baya odem var gibi gozukuuordu dogumdan sonra hemen verirsin kiloyu, bende simdilik 8 kilo aldim 76 yım esim surekli ne kadar kilo aldin diye toton kocaman oldu diye alay geciyor deliriyorum
bacımmmm inşallah güzel haberlerle gelirsin... amniyosentezide burda ankarada olaydın yapan iyi dr lar var onu da iyi araştır iyi deneyimli bir dr yapsın...
çok gereksiz pahali ya neymis öyle o fiyatlar neler dahil acaba icine. Bizde bebegin kontrolleri işte topuk kanı,aşısı falan hep dahil. Bebek bakim odasini gosterdiler ayyy dogunca temizlenip giydiriliyor ya ciyak ciyak aglarken işte cam pencereden herseyini seyredebilecekmis dogumu bekleyenler cok duygulandim yabende hızlı alır oldum kiloyu kesinlikle tatlıların yüzünden
bu arada fiyatlar ne uygun burda biz en ucuz akay da normal doğum 3600 sezeryan 4600 düşün yahuu bir kere 3.5 bini gözden çıkarmak gerekiyorr... çok pis ankara piyasası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?