2014 Aralık Anneleri

Turgut Özal'da yapıcam canmm .. Sen Akayda kendi Dr. Unda mı yaptıcaktın aklımda öyle kalmış
turgut özalda nermin köşüş vardı hala var mı bilememm.. hangi dr a gidiyordun normali destekliyor mu.... ben sırf normal diye diye seçtim bu doktoru ya bakalım baktım son haftalarda sezaryan a çeviryo alimallah sami ulusa bile gidebilirimm
bakalım ne olacak
aşure süt yapar da içindeki nohut fasulye bebeği gazdan çatlatır. aman ha yeme emzirirken
di mi ya nohut fasulye olayına girmeden yaptırtırız... yaaa biz emzirirken hiç kuru fasulye pilav turşu yiyemeyecek miyiz... amanınnnnnnn

Ben yine de bir paket alayim. Hastanede kullanir atariz rahat olur. Lohusa kulotlarimi da evde giyerim temiz temiz.
Angaradayim evet canim ama ped gelene kadar bizim bebeler okula baslar herhal
bencedeee

valla ben bilemiyommm okudum ama bak
Gebelik sürsince rahim ağzında oluşan salgılar burada birikmeye başlar ve bu rahim ağzının içindeki kanalı tıkar. Sümüğümsü bir yapı olan bu birikmiş salgılar mukus tıkaç olarak adlandırılır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlerden korur, enfeksiyon etkenlerine karşı bariyer görevi görür. Hamileliğin sonlarına doğru doğum zamanı yaklaştıkça rahim ağzında bir takım değişimler başlar ve bu mukus tıkaç düşer, buna nişan gelmesi denir. Kişi bunu çamaşırında bulabilir ya da tuvalete gittiğinde fark edebilir. Çoğu zaman nişan ile birlikte koyu kahverengiden açık kırmızıya ve pembeye kadar değişen renkte bir miktar akıntı da görülür. Bazı kadınlarda 36. hafta civarında gelebileceği gibi son ana kadar görülmeyebilir. Hatta bazı kadınlarda olay çok yavaş ve uzun sürede gerçekleştiğinden anne adayın olayın farkında bile olmayabilir. Mukus tıkaç hamilelik sırasında sıkça görülen akıntıların içinde fark edilmeyebilir. Akıntı açık kırmızı renge dönerse ve miktarı artarsa zaman kaybetmeden doktora başvurmanız gereklidir, bu nişan gelmesi değil kanama olabilir. 36 haftadan küçük gebeliklerde böyle kanlı sümüğümsü bir yapı geldiğinde mutlaka doktorunuza haber vermelisiniz. Eğer hamileliğiniz 36 haftadan büyük ise endişe etmenize gerek yoktur.

68 de azimsanacak bir kilo degil fazla sayilir aslinda ilkindede 63 ile hamile kalip 73 ile doguma girmistim dogumdan ciktigimda 68 dim hic kilo verememistim. Yasim 31.

niye öyle dedin kiz? nstye girdim hafif hafif yine kasilmalarim cikti. bikactane kuvvetli kasilmam cikti. okadarda olur dedi doktor. nidilati da biraktik bakalim. hani kendi kendine akacak kadar gelince bende dedim doguruyomuyum yoksa diye
nst de kaç çıkıyor kasılma değerlerin bacımm

Cnm nişan denen sey olabilir kasim annelerinde biri yazmisti o gunde dogum yapmis. Tabi sen yine bekle tekrar gelirse kan yada su yada hafif sancilar gelirse belden drunu ara.

bacımmmm senin neyin varrr. aman yavaş yavaş dökülüyoz hani...

bilmiyorum anlamıyorum ben. çok yalnız hissediyorum .

niye öyle dedin kiz? nstye girdim hafif hafif yine kasilmalarim cikti. bikactane kuvvetli kasilmam cikti. okadarda olur dedi doktor. nidilati da biraktik bakalim. hani kendi kendine akacak kadar gelince bende dedim doguruyomuyum yoksa diye

şaka dedim : ) ne bilim ben de nst ye bi kere girdim hareket etmiyor diye kasılmaya bakan olmamıştı o zamanlar 31. haftamıydı ne.
bilemiyorum onu da olcuyosa bu alet ilginc.

Cnm nişan denen sey olabilir kasim annelerinde biri yazmisti o gunde dogum yapmis. Tabi sen yine bekle tekrar gelirse kan yada su yada hafif sancilar gelirse belden drunu ara.

TMM CNM SAĞOL. KORKTUM. EĞER DEVAM EDERSE HEMEN HASTANEYE GİDECEĞİZ.

ALLAHIM İNŞALLAH DEĞİLDİR. DAHA ÇOK ERKEN.

ben aylardır yalnızlık hissiyle yaşıyommm... işe gidemeyip evde yatalak olduğumdan beri.... allahım kimseyi elden avuçtan düşürmeye zor ve kötü bir his miş

. İlknur Hanım'a gıdıyorum zaten yeni başladım orada. Su an bi sıkıntı olmassa bebek dogum pozisyonunda bi sıkıntı yok Sezeryan olması için bi bulgu yok .. Tabi son ana kadar değişiyormuş dogum şeklin.. Benim gecen hafta nts sancı cıktı biraz o korkutuyor acıkcası supriz olup erkdn gelmesinden korkuyorum .

canıııım hayırlısı neyse o olsun inşallah diye dua edelim... çantan hazırmıydı?
HAZIR CANIM. AY İNŞ GEREK KALMAZ BİDA GİTTİM WC YE BİŞEY YOK. BİRAZ BİLE BULAŞIK YOKTU. ANLAYAMADIM. ALTTAN JELDE KULLANIYORUM ERKEN DOĞUM OLMASIN DİE.

Canim benim de bugun sancim cikti nst de. Kasilmalarim yine devam tabi. Iki doz ciger gelistirici verdi dr. Ilk dozu hastanede yaptilar. 2.sini de aksam olucam. Bu iyi oldu yaa her ihtimale karsi.. cati muayenesi oldum. Bu arada adet sancisi benzeri agrilarim artti bnm.

KIZLAR DOKTORUMU ARADIM EĞER DEVAM EDERSE HEMEN GEL DEDİ. SÜREKLİ OLURSA NİŞAN OLUYORMUŞ. BENDE NİŞANI ARAŞTIRDIM KARAR VEREMEMİŞTİM.
YARIM SAAT ÖNCE BİŞEY YOKTU. BİRAZ SONRA TEKRAR BAKACAĞIM. EĞER YOKSA DERİN BİR NEFES ALACAĞIM.

D Deligonul783 Cnm neyseki hazir oldu gelmeye korkma artik gelirse de küvöze girmez arti igneni de oldun.Rahatlamaya calis.Rabbim hayirli vakitte göndersin bebisi​

Nasil bisey geldi cnm anlamadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…