çok teşekkürler cnm. bisikleti arkadaşım hediye etti. hatta süslemesini de o yaptı sağolsun. ama bebek malzemesi satan yerlerde vardır heralde. gerçi sulu hana falan gittim daha çok puset şeklinde var. böyle bisiklet görmemiştim ama kesin vardır.Canım çok ciciler.bisikleti nerden aldın ben de istiyorum ondan ama denk gelmedi
Ben 68 kiloyum canim bacak basen hic kilo almadim. AmaCanim ben 75-76 kiloyum su an. Basenlerim de genis. Acaba bana orta boy olur mu? Rahat olsun. Ama buyuk boy da cok buyukse gevsek kalmasin. Sizar sonra.
canım bak ben nazar boncuklu dmeiştim ama nette de lokuma boyle bişi yapmıslar oda hosuma gitti . eşim grafiker o ben hallederım basıt dedi boyle de yapıcam ..bebekprenses hakkını helal et ya lokum dedim dedim canını ıstettım .
canım balon bana cazip gelmıyor çünkü kıs günü odada plastik balonlar saglıksız geliyr ,, sıcak olacak zaten oda , bide patlar falan korkutur gibi geliyor.. haa gorsel olarak cok güzel o ayrı , bide çiçek olayına gelince biçok hastane odaya çiçek kabul etmıyo
aslında lazım sanırım canım yaa. ççünkü bide öyle bi durum var . ilk zaman gelen süt cok şifalı dıyorlar onu saklamak isteyebılırız ..evet sagdıkca da fazlalasıyor her bebiş ilkden ememıyebiliyormus oyle olunca da süt artmıycakbenımde abimin eşinin makına vardı acaba onu mu ıstesem diye düşünmeye basladım . bu arada bende de öyle süt varmış gibi gelmıyor daha 34.haftadayız ondan mı bılmıyorum ama bazılarında sıvı gelmıs ööyle bişi de yok ..sadece gecen farkettım gögsumun uzerınde yeşil yeşil damarlar cok belirgin geldi eskiden de öylemıydi şimdi mi acaip geliyo anlamadım
ben zaten tereyag falan hic sevmem niye özellikle tereyagi diyoki cokmu tüketiyosun tereyagini? kuruyemislede hic isim olmaz arada tuzsuz badem ve ceviz zorla yerim. kirmizi ette zaten ilk 5 ay hic tuketemedim kokuyodu cunku ama simdi yiyorum ekmeksiz. balikta annem pisirip cagirirsa yiyiruz :) ben genelde sebze takildim et yemeklerinj esim yedi. ama ekmegi kesince rahatladim aciktikca elma yedim. ama eksi elma.yaa banada tereyağını kuruyemişi kırmızı eti kes dedi dr ....
saçmaladı yaaaa ne etsemmm bilemedimmm.... kolestrolllllll de kolestrollll hep balık yiyoz nerdeysee bugünde söylemesi ayıp ıspanak yemeği yapacammm... yanına hiç bişey yapmayacammmm yeetrrrr.. az yiyecem artıkkk
ben de karar veremedim. benim de 2. ilkinde doğumhanede hasta bezi bağladılar. sonrasında hemşireler hasta bezi değil büyük boy bebek bezi verdiler her geldiklerinde. o yetmişti bana aslında. şimdi vermezlerse diye illa bi paket bişey alıcam. almışken depend mi alsam dedim.arkadaşlar ikinci doğumum olacak ilkinde hasta bezi kullandım yine onu kullayım diyorum da bi dependdir aldı gidiyor ben normal doğum yapmıştım hasta bezi çok rahat kendin yerleştirebiliyosun hadi dependi de zor da olsa giyersin ama sezeryan olacaklar bunu nasıl giyecek illa birinin yardımı gerekbi de kanama ilk bi kaç saat yoğun oluyo sonrasında bu beze ya da depende gerek olacağını sanmıyorum uzun pedler iş görür çok büyütmeyin gözünüzde
selam hanımlar nasılsınız.
bebeklerin haftasına göre önden ya da arkadan gitmesi konusu konuşulmuş. benim ki en başından beri hep 1,5- 2 hafta önden gidiyor. dr uma sormuştum önden gitmesi erken doğacağı anlamına mı geliyor diye. çünkü atıyorum ben 32 haftalıksam usg çıktısında 34 hafta görünüyo ve ona göre bi doğum tarihi yazıyo. dr öyle birşey yok bebeğin yaşı değişmez demişti. sadece 32 haftalık ama 34 haftalık bebeklerin kilosuyla uyumlu anlamına geliyor.yani bebikleri iri olan anneler panik olmayın erken doğum yapacaksınız anlamına gelmiyor.
bu arada kasım anneleri topiğine baktım da biraz. herkes meme yaralarından muzdarip. off allahım en büyük korkum. önceki doğumda da mahvolmuştum ağlayarak veriyordum göğsümü. hala da hiçbirşey sürmüyorum üşengeçlikten.
aynısını bana da söyledi tanıdığım bir doktor. tamamen vücut yapınızla ve doğru emzirmenizle alakalı dedi. süt için de asıl önemli olan yeterli miktarda su tüketmek demişti. çayları içmek de bu yüzden önemli olabilirmiş, yani sıvı alımı açısından.
haydi gönlünce bul da al artık çantanı
aa o da iyi fikirmiş canım ya. süslemesi de kolay olur sapından dolayı. ben de beyaz be pembe alcam. sedefli gibi olanlardan.
bende ilk dediginde az tuzlu yiyodum ama sonraki kontrolde tuzu komple kes dedi. hic tuz kullanma dedi ki düşük tansiyon problemim oldugu halde bugün ilk defa tuzlu makarna yedim 4 hafta sonra cok guzeldi ozlemisim :))Ayy ben zaten ekmeği sadece kahvaltıda yiyorum. Tuzda hep az tuzlu yaparim Esim ekler kendine isterse. Su saatten sonra değişmesi biraz zor gibi zaten bu kontrolde de öyle cikarsa ben de sezeryane kayabilirim. Hayirlisi diyorum artik
ben de karar veremedim. benim de 2. ilkinde doğumhanede hasta bezi bağladılar. sonrasında hemşireler hasta bezi değil büyük boy bebek bezi verdiler her geldiklerinde. o yetmişti bana aslında. şimdi vermezlerse diye illa bi paket bişey alıcam. almışken depend mi alsam dedim.
Bisey olmaz canim.ama margarini saglik acisindan evden cikarsan Iyi olur.ben biyoloji ogretmenimden duymustum hazir corba ve margarine karsi hassasiyetim var o yuzden...cocugumu ac birakir yinede o hazir corbayi icirmem demisti.ve margarinide plastikten bir molekul farkla tanitmisti..bisey olmaz ama almanyaya geldim geleli evime hicc margarin sokmadim.burada margarin yerine bol bol tereyagi satilio ayni margarin seklinde.butun pasta borek corek onla pisio artik evde.kahvaltidada kahvaltilik yag gibi kapta tereyagi var onu yiyoz daha cok esim yiyo..bende tosta felan suruom..pilavda makarnada yumurtada tereyagi enfes oluo.pilav olarak beyaz pirincte cok tuketmeyiz alirsak jasmin pirinci aliriz.bulgur pilavi bir numarali besleyiciymis.turkiyede gdo suz tek sey suan bulgurmus enistem demisti..ablamlarin eve cuvalla alsakta az dio cok seviolarmis :) ama sende duymustursun bunlaritabi.yap yani icerik olarak farketmez
Kizlar bisey soyleyim.hamilelekte ara verdim 3 senedir ben bu butik kurabiyelerden cook yaptim sattim pasta kurslari falan filan.tere yagi su kaybetmiyor oyuzden kaliplarda hamur ve seker hamuru ayni boyutta oluyor normal margarinde kurabiye kuculuyor ust kalibi uyduramazsiniz.o yuzdenn bide tereyagiyla cok uzun zaman dayaniyor yag fazla oldugu icin kisacaa :) tereyagai kullanmalisinizz.Bisey olmaz canim.ama margarini saglik acisindan evden cikarsan Iyi olur.ben biyoloji ogretmenimden duymustum hazir corba ve margarine karsi hassasiyetim var o yuzden...cocugumu ac birakir yinede o hazir corbayi icirmem demisti.ve margarinide plastikten bir molekul farkla tanitmisti..bisey olmaz ama almanyaya geldim geleli evime hicc margarin sokmadim.burada margarin yerine bol bol tereyagi satilio ayni margarin seklinde.butun pasta borek corek onla pisio artik evde.kahvaltidada kahvaltilik yag gibi kapta tereyagi var onu yiyoz daha cok esim yiyo..bende tosta felan suruom..pilavda makarnada yumurtada tereyagi enfes oluo.pilav olarak beyaz pirincte cok tuketmeyiz alirsak jasmin pirinci aliriz.bulgur pilavi bir numarali besleyiciymis.turkiyede gdo suz tek sey suan bulgurmus enistem demisti..ablamlarin eve cuvalla alsakta az dio cok seviolarmis :) ama sende duymustursun bunlaritabi.yap yani icerik olarak farketmez
saol canım benim. gönlünce olur inşallah. sen de onun yanında yemezsen çocuk dünyada cips diye bir nesne olduğunu ne bilecek. o uyuyunca yeyiver.
kızlar üstüme vazife değil ama sinemaya gitmeyin. benim ilk gebelikte de bunda da dr detaylıya girince 20. haftada dedi, artık düğün sinema gibi yüksek sesli ortamlara girme diye. efektlerde ürker bebek. ilk oğlumun zamanındaki anne grubunda da konuşulmuştu bu konu. ve kim gittiyse bebesi sesten korkan ağlayan bir tip oldu. elektrik süpürgesi bile açamadılar çocuk korkuyor diye.
nerden sipariş verdin canım. ben de hafta sonu avm ye gidecektim sırf o iş için.ben siparişini verdim bademlerin, sedef ve pembe renklerde. yarın gidip alacağım. bakalım inşallah istediğim gibi getirirler :)
ya kızlar english home da hasır sepetler vardı pembe tavşanlı, görmüşsünüzdür illa ki. onlardan arıyorum kaç tane mağaza gezdim yokkardeşim almıştı bi tane ama iki tane daha lazım. Ankara'daki arkadaşlar eğer yolunuz düşer de bi yerde görürseniz bana haber verin n'oolur :)
Emzirdikten sonra hemen kurulayıp pişik kremi ya da lansinoh sürebilirsin. Pişik kremi bile olur çünkü amaç içinde çinko olan bir krem sürmek. Ekstra para verip krem almana gerek yok canımcım. Ben pişik kremi kullanacağım bu defa.
Humana stell tea süt artırıcı çayını tavsiye ederim, Su içmek evet yararlıdır ama kaybettiğimiz mineralleri takviyelerle yerine koymalıyız, sütün de besleyici olması önemli. O sebeple dediğin gibi bitki çayları sıvı gıdalar önemlidir.
teşekkürler canım bak bilmiyordum çinko demek. öncekinde lansinoh almıştım pek fayda göremedim. kakao yağı falan da sürmüştüm. şimdi mustelanınkini aldım bakalım.Emzirdikten sonra hemen kurulayıp pişik kremi ya da lansinoh sürebilirsin. Pişik kremi bile olur çünkü amaç içinde çinko olan bir krem sürmek. Ekstra para verip krem almana gerek yok canımcım. Ben pişik kremi kullanacağım bu defa.
Humana stell tea süt artırıcı çayını tavsiye ederim, Su içmek evet yararlıdır ama kaybettiğimiz mineralleri takviyelerle yerine koymalıyız, sütün de besleyici olması önemli. O sebeple dediğin gibi bitki çayları sıvı gıdalar önemlidir.
sen çık artık izne bak son 32 günnn diyor...
30 dan geriye sayımlar hızlı geçer bacımmm...
ailelerde alsın yaaa... bende inşallah bıdığımız çişi yapmayı öğrensin muhtemelen 2017 de öğrenmiş olur inşallahh
kışın annem babam bıdığmız eşim ben umreye götürmeyi düşünüyomm.. 2 yıl biriktirecemmm parayı.. biletler otel bizden gelince yemek hediyeler babamalrdan olur.. ALLAHIM sağlık verin de inşallah 2017 de bunları yapmış olurummm... altta kalmam yani..şimdi cidden çok pahalıya patladık bizdee... amann boşverrrr ilk torun olunca bak sizinkilerde nasıl sevecekkkk....
hem isterse sevmesinler bizim sevgilerimiz yeter
Canim benim hastanexe kac gun kalacaginla alakali ben cantama 10 tane koydum burda 1 gun kaliyomussun .dedilerki yeni bebek cok sivi kaka yapiyor hemen hemen degis aninda pisik olayi olmasin dediler sabah dogsa aksama kadar yarisni kullaniriz zaten 10 ideal bence .biberon emzik ve emzik tutucu kesin al dezenfekte sorunun olmasin .ben bebedorun manuel sagma makinasini almistim kizimda onu koyacam kullanilmamisti kuvezde kaldigi icin hastanede sagiyoduk gelincede emdi.sezeryanla olsamda erken dogum olup dogum kendi baslayinca sutum hemen geldi sukur ki.kendine hem orkidin gece olani uzun olanindan koy ben ole yaptim 2 3 hasta bezi koycam vardi kizimdan hastane verirse ona bile gerek yok.ama komsum 5gun once dogum yapti kesinlikle bebek bezi al yanina hatta buyuk boy al kullanirsin dedi cok rahat diyor belli olmuyormuss degistirmesi kolaymis dependde falan adama ihtiyac var egilmek zor diy9r. 3, 4.gunde de kanama cok azalmis oluyor zaten.gogus pedi koy sutun akmasingelirse islak mendildi peceteydi gerisi teferruat onemli olanlar bunlar zaten.bide lohusa tacini unutmaaa :)Kızlar çantaları hazrlamaya başladım. Kactane bez koysam. Birde gogus kremi kalkanı dışında kendime bu ürünlerden ne koymam lazm. Birde biberon ve emzikte koymalımıyım
nerden sipariş verdin canım. ben de hafta sonu avm ye gidecektim sırf o iş için.
haklısın allahım iyi dr lara düşürsünnnyok canim ben sadece 1 kere gittim devlete okadar oda 28 haftalik falandim oylesine gitmistim. benim doktor özelde. ben devlette hayatta dogum yapmam sagdan soldan duyuyoruz insan gibi davranmiyolar ben bide o aciyla milletin egosuyla ugrasamam. maddi imkani olan herkes bence özelde dogum yapmali hic olmazsa para verdigin icin sesini cikarma hakkin oluyo.
bende kahvaltıda 1 yumurta muhakkak ve tereyağı az da olsa tükettim... ayda yılda bir pilav mı yaptım onuda tereyağlı yaptım o kadar yani... kırmızı eti çok çok severdim ama bu hamilelikte canımda istemez oldu... balık sezonu açıldığından beride muhakakk haftada 1 gün yedik hamsi palamut somon çupra gibi... daha ne olsunnn ama gel gör ki bir kolestrolüm eksikti o da fırladıı...ben zaten tereyag falan hic sevmem niye özellikle tereyagi diyoki cokmu tüketiyosun tereyagini? kuruyemislede hic isim olmaz arada tuzsuz badem ve ceviz zorla yerim. kirmizi ette zaten ilk 5 ay hic tuketemedim kokuyodu cunku ama simdi yiyorum ekmeksiz. balikta annem pisirip cagirirsa yiyiruz :) ben genelde sebze takildim et yemeklerinj esim yedi. ama ekmegi kesince rahatladim aciktikca elma yedim. ama eksi elma.
ay içime dert oldu sorma .. izne cıkınca yerimde duramicam sanırım canım
hımmm market tereyağından yapsammm olur di mi bacımmm...Kizlar bisey soyleyim.hamilelekte ara verdim 3 senedir ben bu butik kurabiyelerden cook yaptim sattim pasta kurslari falan filan.tere yagi su kaybetmiyor oyuzden kaliplarda hamur ve seker hamuru ayni boyutta oluyor normal margarinde kurabiye kuculuyor ust kalibi uyduramazsiniz.o yuzdenn bide tereyagiyla cok uzun zaman dayaniyor yag fazla oldugu icin kisacaa :) tereyagai kullanmalisinizz.
ayyyyyyyyy inşallah doğumdan sonra birikimlerimi umre için yapacağım 3 yıla anneme babama bize hallederim inşallahhh.. dediğin gibi heryeri geziyoz yurt içi yurt dışı ama oranın manevi havasından mı ne kendimize güvenemediğimizden geciktiriyoruz galibaeet canım bende umre olayını gençken yapmak istiyorum orayı burayı geziyoruz ama O'na gerekli yeterli zamanı ayırmıyoruz..ben primli calısıyorum inş dediğin gibi tuvaletini sölediği an gidilir .. ondan sora Allah kerim ama 2. ye cok ara vermek istemem 3 yaş fark ii gibi geliyor kulağa kardeşimle aramızda 5 yaş var annem de memnun diil bizde .. 5 yaş arada derede kalıyor ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?