2014 Aralık Anneleri

İyi akşamlar kızlar. Doğuma sayılı günlerimiz kaldı.bana doktor 4 aralıkta doğum dedi ama hiç birşey hazır değil. Giyisilerini aldım bebişin ama yukamadım hazırlamadım hala.kendime bir gecelik bir de sabahlık alacağım hala alamadım. Halıları yıkamaya vermem lazım haftaya vereyim diyorum. Perdeler yıkanacak camlar silinecek evin sıkı bir temizliğe ihtiyacı var. Yardım edenim yok sadece eşim yardım ediyor annem başka şehirde eşimin bekar kızkardeşleri de hayırsız, telefon bile etmezler.temizliğe birini çağırayım diyorum eşim mali olarak eksideyiz lütfen çağırma dedi. kendim de biraz iş yapınca nefes nefese kalıyorum. Bu haftadan itibaren işe gitmedim ama hiç bir iş yapmadım. Devamlı uyku halim var. Durmadan atıştırıyor ve uzanıyorum. Uzanırken de uyuya kalıyorum. Zihnim bu yüzden yorgun ama bedenim de bu yıl okula başlayan kızım yüzünden yorgun oluyor.onun ödevleri, sabah servise yetişmesi vs. Hepsi üzerimde.

Canım kaçıncı haftandasın?

canım saol anlatımın için ben tegerledim henuz dikime gecmedim .. dikiş olayında gercekden cok tecrubesizim kendi kendime evde makına dikişini yapmısım bunuda yaparsam inş ben bi yapmaya baslayayım atarım resmını inşllah saol cok ..
ben içine öyle bişi yapmadım bez sadece zaten onunda yıkaması kolay olur diye .. senin dedğinde mantıklı ama yıkandıgı zaman deforme olur içi gibi geldi .
kızlarrrrrr hastane çantasına tulumlu hastane çıkışı koyuyormusunuz yoksa üst alt takımlardan mı koydunuz
ben hem alt ust hemde tulum koyucam . minicik zaten esyaları bişi olmaz .. bugun hastane normal dogumsa bi gun , sezeryan ise 2 gun kalırsınız dediler ona göre hazırlanmak lazım .
yedek kıyafet mutlaka koyun dıyorlar . yanı giderken ustumuzde olan harıcı cıkıs için bi yedek .. cunku giderken durumumuz nası olur su gelmesi , kanama bilmem ne falan .. ben sanırım esofman tarzı bişi yada , tayt - hırka olarak donmeyı planlıyorum .
Eki Görüntüle 1302275 Eki Görüntüle 1302277 Eki Görüntüle 1302278 Kizlar bakin sanki benim karnim asagi dustu..midemin orasi bomboss oldu neden olakii? Asagi inmesi bumu demek olaki?
eskiler gogus altıyla karın arası 4 parmak var ise asagı indi demek dermiş .. ne kadar dogru bılemıyorum .. benımde buyudukce asagıya indi gibi geliyor.

Aynı durumdayız canım. Ben de daha halıları yıkama ya vericem ve 10 günden önce gelmez havalar serin çünkü. Ev temizlenecek. Annem gelir diyodum o da cenazesi vardı memlekete gitti. Kayin Valide de pek anlamıyo temizlik işinden. Bana kaldı hepsi. Bir taraftan da kızımı okula götürüp getiriyorum ödevi falan derken pert oluyorum. Daha çanta da hazır değil. Bebişin kıyafetleri yıkanacak ütülenecek. Ooofff

Selvyboylum bebegini saglikla kucagina almana cok sevindim. Darisi sirasini bekleyenlerin basina. Ayrintilari vaktin olunca anlatirsan sevinirim. Ayni derecede olmasa da senin durun bende de var bikiyosun. Yasayan birinden ayrintilari dinlemek isterim

Ben de 4 aralik doğumluyum ve bebisimi de 4 aralikta dogurmak istiyorum Allah'tan bir şey olmazsa :)
Benim de ev pislik icinde kadin gelecek pztsi kapi cam perde her yeri yapacaklar. Halilari da verdim yikandi geldi.
Sen de yaptiririsin cnm bi 100 tl ver tertemiz yapsin kadin. Erkek elinden iyidir.

Evet haklısın ama doğum da olacağı için ben bu ay tasarruf yapmak zorundayım. Eşim söz verdi camları siler perdeleri de takar ütülemiyorum zaten. Annem de aralığın başında gelecek onunla da yaparım biraz. Bebek şekeri alacağım aslında bana saçma gelirdi ama kızım çok istiyor onun için şu lokumluklar var tülün içinde sonra da kahve ile lokum ikram edilmesi için kullanılır onlardan almak istiyorum ama biraz tuzlu. Hastane için normal terlik yeterli olur sanırım. Kullan at kilot mu lohusa kilodu mu yoksa şu depend mi ne hangisi kullanışlı olur ki ondan alayım diyorum. Ne dersiniz? deneyimli birileri bilir. İlk doğumda karındaki kesikten eğilememiştim ve bu çamaşırlardan haberim yoktu. pamuklu normal çamaşırlardan götürmüştüm çok canım acıyordu. 8 kat kesik kolay mı ilk çamaşırı başkası giymenize yardım ediyor mecburen. Bir de emzirirken benim göğüs ucunda çatlaklar olmuştu canım çok acımıştı başlarda. Şimdi garmastan diye bir krem var organikmiş bebeğe zararı yokmuş onu sürünce silmeden emzirebiliyormuşuz bebeği. Hamileliğin 8. Ayından itibaren kullanılması tavsiye ediliyor. Lansinoh mu garmastan mı ikisinden birisini almak gerek.

Kurbislerim ve doğum hediyelerim kizlar. Yanliz kurbislerin kurdela rengini begenmedim.onlari pudra pembe kurdelayla degistircem
Canim cok begendim kurabiyeleriii cok farkli ve sirin olmuslar.Ben istemistim hediyeni görmeyi cok hosmus gercekten.Rose Altin dimi canim.Kolye maliyeti ne kadar olur acaba?Ben ücretsin izin alicam istiyorum.ama esime de cok yük olmayayim diyorum Güle güle kullan canim cok hoslar.

O zaman esinle bir guzel yaparsiniz canim yavas yavas. Annen de gelir sonradan da yapilir aslinda siz yeter ki iyi olun.
Canim ben 2 tane lohusa kilodu aldim.
Sonra depend onermisti kgokce gittim ondan da aldim. Kullan at. Kullanisli görünüyor.
Göğüs icin de lansinoh aldim canim.

Kizlar bu arada ben lansiosh mu ne var ya gösüs kremi onunla ilk tanismami bugün yaptim.Gögüs ucuma ve kahverwngi yere sürdüm.Gögsümün ucunda eti kalkmis bir yerin igne ucu kadar ama soyulmus gibi olmus nedense daha simdiden of offf
Cantami hala hazirlayamadim ben de Bebisin kiyafetlerini posetleyip posetleyip mi koydunuz kizlar?Buzdolabi poseti mi alsam acaba?Bi de kac tane penye battaniye koyalim?Bi tane kalin pelus koyacagim.
Bir de bebege ayri kirli sepeti alacagim.Sanirim cöp kovasi da almamiz gerekecek ona.Bu cöp kovasini ebeveyn banyosuna koysam diyorum bebis bizle yatak odasinda kalacak cünkü ne dersiniz?
Aklimda bir sürü soru var off off

Kızlar merhaba nasıl gidiyor hayat :) şaka maka aralık annelerinden doğum yapan sayısı 5 i geçti. Ben ve eşim ogretmeniz ve bebeğinizin sezeryan tarihi 24 kasım olacak inşallah. Bugün kontrolde bebegimizin 3600 gr oldugunu öğrendik. Minik oğlumuz doğmak için hazırmış :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…