- 12 Ağustos 2013
- 401
- 132
- 333
Benim annem hep yanimda zaten cocuga o bakiyor. Babam gelicek doguma yakin. Bende hastane icin 32 li aldim bide lokum yeter bence hastaneye memnun kalirsak yine veririrz siparis. Bide lohusa sekeri verdim oda nasil yapiliyosa bilmiyorum artik netten bakarim tarifine..yaaaa o zaman 3 kişi yaptııı 24 kasımaaa hey maşallahh
bacımmm annenler ne zaman gelecekkk...
bu arada şekerlerinde bakalım kaç güne eline geçer bende 25 i gibi sipariş verem son kullanma tarihlerini sitede görsem şimdiden sipariş veririm ama geciktirrtim... madlen alıcam bende 32 li yeter mi acaba???
ya normal değil bence ama azcık bişi için de gitmek istemiyorum hastaneye çok düzenli olarak hemen hemen her saatt 3-4 kere kasılıyorum ve yaklaşık bir dk dan fazla sürüyo kasılmalrım henüz sancısız ama araa ara sancılıda oluyo ayağa kalkma k ölüm zaten göbişimi alttan elimle tutuyorumm çünkü rahatsız oluyorum kaldırıyorum elimle rahat yürümek için acaba çok mü düştü göbişim benimki kızlar ya
Hayirlisiyla bi an once bebeklerini kucagina alirsin ins.kızlar şimdi odaya alcaklar beni, hazır olunca doğum getçekleşicek inşallah
ya normal değil bence ama azcık bişi için de gitmek istemiyorum hastaneye çok düzenli olarak hemen hemen her saatt 3-4 kere kasılıyorum ve yaklaşık bir dk dan fazla sürüyo kasılmalrım henüz sancısız ama araa ara sancılıda oluyo ayağa kalkma k ölüm zaten göbişimi alttan elimle tutuyorumm çünkü rahatsız oluyorum kaldırıyorum elimle rahat yürümek için acaba çok mü düştü göbişim benimki kızlar ya
kan hapını mı bıraksammm gyno ferro kullanıyoum basit bir kan hapı gibi geldi bana ama gel görki nefsime hakim olamaz oldumgünaydın kızlar,
nasılsınız bugün? ben biraz can sıkıntısı, biraz yorgunlukla geldim işe hiiiiç de çalışasım yok şu gün geçse de haftasonu yatsam evde diyorum :)
Allah yardımcın olsun canımm, ya çok heyecanlı bu durumlar :) sağlıkla kucağına alırsın inşallah. doğumdan sonra da yaz bize, sadece "iyiyiz" yazsan bile yeter :)
günaydın canım, kullandığımız ilaçlardan da oluyor iştah. ben daha önce de kan hapı falan kullanmıştım inanaılmaz açmıştı iştahımı. şimdi de öyle. yani doyma hissim yok desem yeridir, bu yediklerim bana yeter diye kendi kendime karar verip kalkıyorum sofradan yani öyle doydum kalktım değil
hadi bakalım sen de çıktın izne, darısı bana artık :) 24 kasımda da gözümüz kulağımız sende olacak desene, hayırlısıyla gelsin inşallah kuzucuk. kilosu da gayet iyi, inşallah sağlıkla alırsın kucağına
lohusa şekeri de hacı şeriften yani... acaba şerbeti yapılanlardan mı... 32 li bende madlen aalacamm..lokumda çifte kavrulmuş siparişi vereyim diyorumm...Benim annem hep yanimda zaten cocuga o bakiyor. Babam gelicek doguma yakin. Bende hastane icin 32 li aldim bide lokum yeter bence hastaneye memnun kalirsak yine veririrz siparis. Bide lohusa sekeri verdim oda nasil yapiliyosa bilmiyorum artik netten bakarim tarifine..
kgokce şey senin kurabiye resimlerin hangi sayfada gormedim link atar mısın.
Hediyeler dışında ikramlık ne vereceksiniz, hastaneye ikramlık ne gotureceksiniz. Ben cikolata götürcem ikramlık bişey götürmem belki pastaneden kurabiye o kadar. o kadar eşyayı kim getir gotur yapcak ayrı adam lazım bi de ona : )
hastanelere susleme ne zamandan sonra yapılıyor? 1 gun kala mı gidip duzenliyorsun. tarih belli değil ani olursa nasıl süslücez ne zamannn
canım benim hissettiğim şeyi anlatayım sana şimdi oturuyorum ya hani afedersiniz tuvaletinizi yaparken ıkınırken karnınız kasılır ya kaslar toplaşır hani karnınızda işte tam bunun gibi bişi ama sen karın kaslarını kasmıyorsunn kendiliğinden kasılıyo başka bişi tarafından oluyo gibi ve içinde bebk olduğu için bebek böle top gibi oluyo ee toplanıncada taş gibi kesiliyo karnınn bazen sancı hissetmiyorum ama bazende bu kasılma kasıklarda ağrıyla beraber geliyoya canım kasılma dediğin şey nasıl oluyor. sancı gibimi ben ayırt edemiyorum. bazen kazıklarımda acıma oluyor hatta 2-3 gündür bikini bölgemde olmaya başladı. diyorum kanalamı indi acaba. çünkü doktor kanala indiğini anlarsın demişti. ama kasılmayı ayırt edemiyorum. karnınız taş gibi mi oluyo?
yok yok erken değil bacımmm 34 haftasın galibabanada karnın düşmüş diyenler var daha erken gibi geliyo ama eskiler erken değil diyo
acıbadem demi doğumun bacımmm... hangi hastane odayı süsülüyor böylee...ben renkli drajelerden hazırlayacağım hastane için, bir de gül lokumu alacağım nazar boncuklu kürdanlarla vereceğiz onları da. bir de lohusa şerbeti işte magnetler, şeker kutularımız derken bir sürü şey oluyor.
benim kardeşim ilgilenecek canım, birini görevlendirmek şart. hastane kapıyı süslüyor zaten, oda için de abartılı bir şey düşünmüyorum, kağıttan çiçekler yapacağız onları yatağın başına astık mı tamamdır. eğer ilgilenebilecek biri varsa yapmak istediklerini anlat, sen doğuma giderken onlar da odayı falan ayarlasın.
vallahi bacımmm keşke yapmış olsam da linkini değil kurabiyelerimi göndersem sanaa.. benim değil elifceeeee nin kurabiyeleriydi.. kaçıncı sayfada kaldı bilmiyorum dün 5 gibi paylaşmıştı geçmişi kurcalamak gerekkk baya sayfa atlamıştır ...hastaneye ben çikolata ve lokum götürecemmm... hastane ssülemesinede odana çıkartmadan yapıyolarrr eğer bir yerle anlaşmadıysan eşin becerebilirse o yaapr.. biz hastane işine girişmeyecezz.. belki bir yatağımızın üstüne hoşgeldin bebek yazısını yapıştırırız öyle kapı baca süsleyemeyiz.. evdeki odasını süslesek yeterr.. hastaneden mikroplu süsleri eve egtirmek istememm
acıbadem demi doğumun bacımmm... hangi hastane odayı süsülüyor böylee...
ya benim hastane için hiç bişi yapasım yok herşeyi evde düzenledimm ikramlıktı süslerdi vs. şimdi hastane içinde mi yaosam ya hevesleniyorum sizi görüncee ama bebklemi uğraşıcaz gelen gidenlemi eşim unuturki gelene ikram etmeyiben renkli drajelerden hazırlayacağım hastane için, bir de gül lokumu alacağım nazar boncuklu kürdanlarla vereceğiz onları da. bir de lohusa şerbeti işte magnetler, şeker kutularımız derken bir sürü şey oluyor.
benim kardeşim ilgilenecek canım, birini görevlendirmek şart. hastane kapıyı süslüyor zaten, oda için de abartılı bir şey düşünmüyorum, kağıttan çiçekler yapacağız onları yatağın başına astık mı tamamdır. eğer ilgilenebilecek biri varsa yapmak istediklerini anlat, sen doğuma giderken onlar da odayı falan ayarlasın.
canım benim hissettiğim şeyi anlatayım sana şimdi oturuyorum ya hani afedersiniz tuvaletinizi yaparken ıkınırken karnınız kasılır ya kaslar toplaşır hani karnınızda işte tam bunun gibi bişi ama sen karın kaslarını kasmıyorsunn kendiliğinden kasılıyo başka bişi tarafından oluyo gibi ve içinde bebk olduğu için bebek böle top gibi oluyo ee toplanıncada taş gibi kesiliyo karnınn bazen sancı hissetmiyorum ama bazende bu kasılma kasıklarda ağrıyla beraber geliyo
ne güzel bi doğum hikayesi canım yaa okuyunca çok duygulandım maşallah bebişin kilosu ne kadar ii doğmuşş hadi bakalım taze annecikk bol bol sütün olsun inşallah bebişinle ilgilen bol boll öpüyorum sizii kendinize ii bakın darısı bizim başımıza :)kızlaarrr ben geldim.. bi türlü fırsat bulamadım ya foruma. o kadar yoğun ki şu ara.. emzirmeyle, acıyan ve sızlayan göğüslerle uğraşıyoruz :) ben, 36. haftadaki kontrolümde doktoruma çok fazla acıktığımı söyleyince şekerden şüphelendi, test yaptı, endişe edecek bi şey yok ama diyetisyene yönlendireyim sana bi program yapsın dedi. Diyetisyenden programı alıp kendi doktoruma götürdüm incelesin diye. o arada da dedim ki "bebeğin hareketlerini dünden beri biraz aşağıda hissediyorum, kanala girdiyse anlayabilir miyim bu şekilde?" o da kontrol etmeden bilemeyiz dedi, ve çatı muayenesini yaptı. (bu arada henüz çatı muayenesi olmayanlar hiç korkmasın, gayet basit bi şey) Sonrasında doktor şaşırdı çünkü 3 cm açılman var senin, bu bebek 40. haftayı beklemez dedi. Yine de biraz daha durabilir doğum başlamış sayılmaz dedi. Eve döndüm, hafif karın ağrılarım başladı. Doktor da zaten sancılar şiddetlenirse gel demişti. Çantamı son kez gözden geçirdim nolur nolmaz diye. Hastaneye gidecek her şeyi hazırladık eşimle, ama doğumu tetiklemeyeyim diye fazla hareket etmedim, eşime yaptırdım çoğu şeyi. Gece sanırım stresten uyuyamadım, 2 buçuk gibi biraz dalmışım 4 buçuk gibi uyandım. o arada da zaten 4 kere tuvalete gitmiştim. Sabaha kadar bekledim, eşimi de uyandırmadım. Saat 6 buçuk gibi uyandırdım, telefonla annemlere hbr verdim gelmeleri için. Antalyada oturdukları için uçak saatini bildiğimden o saatte hbr verdim. Eşimle hastaneye gittik, Nstye alındım 1 saat kadar. Sancıların giderek arttığı görülüyordu. Doktorum geldi, kontrol etti tekrar, açılma dünküyle aynı dedi. Bekleyelim biraz diye karar verdi, bekledik ve bu arada yatışım yapıldı. Sancılar da artıyordu, nst'ye bağlıydım tabi hep. Ama dayanılmayacak bi sancı değildi henüz. Doktor da saat başı gelip açıklığı kontol etti, her saatte yaklaşık 1 cm açıklık oldu. 6 cm'ye yaklaşınca epidural istedim. Daha konforlu olsun diye. Epiduralden de korkmayın o da çok basit bi şey. Zaten 10 dakika sonra hiç sancı falan hissetmemeye başladım. Tam açıklık olunca da doğumhaneye götürüldüm. Doktorum da geldi, biraz ıkınma biraz dinlenme derken vakit çabucak geçti. Eşim de benimleydi doğumda. Son bir kez ıkındım ve bebeğim dünyaya geldi. Ağlamasını duymak, çocuk doktorunun kontrollerini izlemek çok büyük keyif, muhteşem bi histi. hemen göğsüme yatırdılar meleğimi, eşim ağlıyodu, ben de kokladım öptüm sabırsızlıkla beklediğimiz yavrumu. 37+0da 3230 gram, 49 cm doğdu minik kuş. Haftasına göre gayet iyi. Sağlıklı da Allaha şükür, küveze falan gerek olmadı. o andan beri hayat bambaşka kızlar, şimdiden aşığım. Canım çok yanıyor emzirmeye çalışırken ama oğlum iyi olsun da ben her şeye razıyım. Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin, bu güzel duyguyu siz de tadacaksınız. İnşallah bebeklerimizle çoook mutlu olucaz. Hepinizi öpüyorum, fırsat buldukça girmeye çalışıcam, sizi de çok merak ediyorum çünkü. Ama geçmişi okumam şu an mümkün değil, kimler doğurdu bana biri özelden mesaj atsa ya.. Ya da diğer başıkta yazıverin. Orası daha sakin, kolay okunuyo. Uzun oldu, ama her ayrıntıyı merak ettiğinizi biliyorum. :)
yok yok erken değil bacımmm 34 haftasın galiba
ki bebeklerin %90 ı 28-32 haftaları arasında kanala dönmüş oluyormuş onunda etkisi oluyorrr
Haci serifin 32 li madleni benim de Aklımda ydi istediğin etiketi de bastirabiliyomussun bu da güzel ama ablam dün sürpriz yaptı bana lokum yaptırıyomusyaaaa o zaman 3 kişi yaptııı 24 kasımaaa hey maşallahh
bacımmm annenler ne zaman gelecekkk...
bu arada şekerlerinde bakalım kaç güne eline geçer bende 25 i gibi sipariş verem son kullanma tarihlerini sitede görsem şimdiden sipariş veririm ama geciktirrtim... madlen alıcam bende 32 li yeter mi acaba???
evet canım aynen dediğin yerde ağrımda oluyoo ben kasıldığımda yazda sancılandığımda ne kadar sürede bir geldiğine ve ne kadar sürdüğüne dikkat ediyorum o zmana daha rahat oluyo ne olduğunu anlaması onuda nette bi yerde okumuştumm hatta bi arkadaş 5-1-1 kuralı doğum için dru önermiş yani 5 dakikada bir gelen geldiğinde yaklaşık 1 dk süren ve bu şekilde 1 saat boyunca devam ederse hemen hastaneye gel demiş gittiğinde 4-5 cm açıklık varmışş ve bi iki saatte doğumu gerçeklerşmiş hem hastanede sefil olmamış evde rahat rahat sancılarını çekmiş meselaben h.sonu gittiğimde hastaneye 5dakikada bir gelen sancılarım vardı ama 1dk a sürmüyo 20-25 sn kadar sürüyodu ama yaklaşık bi saat dvm edince gittim açılma olmamıştı ama doğum sancıları başlamıştı neyse ki durdurdular işte öle bütün bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum sizlerle umarım faydası oluyordur :)anladım canım çok güzel anlatmışsın valla. evet bende de oluyo bazen o kasılmalar. karnım taş gibi oluyor. ama hiç ne kadar sürdüğüne falan bakmadım. dikkat etmek gerekiyor galiba bunlara. kasık bölgende ağrı hissediyo musun peki sen? ben bi kaç gündür kasığımda böyle bikini bölgemle bacaklarımın birleştiği noktalarda ağrılar hissediyorum.
kızlaarrr ben geldim.. bi türlü fırsat bulamadım ya foruma. o kadar yoğun ki şu ara.. emzirmeyle, acıyan ve sızlayan göğüslerle uğraşıyoruz :) ben, 36. haftadaki kontrolümde doktoruma çok fazla acıktığımı söyleyince şekerden şüphelendi, test yaptı, endişe edecek bi şey yok ama diyetisyene yönlendireyim sana bi program yapsın dedi. Diyetisyenden programı alıp kendi doktoruma götürdüm incelesin diye. o arada da dedim ki "bebeğin hareketlerini dünden beri biraz aşağıda hissediyorum, kanala girdiyse anlayabilir miyim bu şekilde?" o da kontrol etmeden bilemeyiz dedi, ve çatı muayenesini yaptı. (bu arada henüz çatı muayenesi olmayanlar hiç korkmasın, gayet basit bi şey) Sonrasında doktor şaşırdı çünkü 3 cm açılman var senin, bu bebek 40. haftayı beklemez dedi. Yine de biraz daha durabilir doğum başlamış sayılmaz dedi. Eve döndüm, hafif karın ağrılarım başladı. Doktor da zaten sancılar şiddetlenirse gel demişti. Çantamı son kez gözden geçirdim nolur nolmaz diye. Hastaneye gidecek her şeyi hazırladık eşimle, ama doğumu tetiklemeyeyim diye fazla hareket etmedim, eşime yaptırdım çoğu şeyi. Gece sanırım stresten uyuyamadım, 2 buçuk gibi biraz dalmışım 4 buçuk gibi uyandım. o arada da zaten 4 kere tuvalete gitmiştim. Sabaha kadar bekledim, eşimi de uyandırmadım. Saat 6 buçuk gibi uyandırdım, telefonla annemlere hbr verdim gelmeleri için. Antalyada oturdukları için uçak saatini bildiğimden o saatte hbr verdim. Eşimle hastaneye gittik, Nstye alındım 1 saat kadar. Sancıların giderek arttığı görülüyordu. Doktorum geldi, kontrol etti tekrar, açılma dünküyle aynı dedi. Bekleyelim biraz diye karar verdi, bekledik ve bu arada yatışım yapıldı. Sancılar da artıyordu, nst'ye bağlıydım tabi hep. Ama dayanılmayacak bi sancı değildi henüz. Doktor da saat başı gelip açıklığı kontol etti, her saatte yaklaşık 1 cm açıklık oldu. 6 cm'ye yaklaşınca epidural istedim. Daha konforlu olsun diye. Epiduralden de korkmayın o da çok basit bi şey. Zaten 10 dakika sonra hiç sancı falan hissetmemeye başladım. Tam açıklık olunca da doğumhaneye götürüldüm. Doktorum da geldi, biraz ıkınma biraz dinlenme derken vakit çabucak geçti. Eşim de benimleydi doğumda. Son bir kez ıkındım ve bebeğim dünyaya geldi. Ağlamasını duymak, çocuk doktorunun kontrollerini izlemek çok büyük keyif, muhteşem bi histi. hemen göğsüme yatırdılar meleğimi, eşim ağlıyodu, ben de kokladım öptüm sabırsızlıkla beklediğimiz yavrumu. 37+0da 3230 gram, 49 cm doğdu minik kuş. Haftasına göre gayet iyi. Sağlıklı da Allaha şükür, küveze falan gerek olmadı. o andan beri hayat bambaşka kızlar, şimdiden aşığım. Canım çok yanıyor emzirmeye çalışırken ama oğlum iyi olsun da ben her şeye razıyım. Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin, bu güzel duyguyu siz de tadacaksınız. İnşallah bebeklerimizle çoook mutlu olucaz. Hepinizi öpüyorum, fırsat buldukça girmeye çalışıcam, sizi de çok merak ediyorum çünkü. Ama geçmişi okumam şu an mümkün değil, kimler doğurdu bana biri özelden mesaj atsa ya.. Ya da diğer başıkta yazıverin. Orası daha sakin, kolay okunuyo. Uzun oldu, ama her ayrıntıyı merak ettiğinizi biliyorum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?