tamam cnm adresi verirsen sevinirim bir bakayim bende ewde hic ugrasamam o isle.canım ben gitti gidiyordan sipariş verdim istersen adresi mesaj atabilirm sana. kadının kendi sitesi de var ama gitti gidiyordan almak daha güvenli tabi. kadınla da mesajlaştım. un yağ vs hepsi ülker ürünü dedi. fiyatı da oldukça uygun geldi bana.
evet canım ikinci gbeeliğim benimde ama aradan 10 yıl geçti ve çok farklılarr sanki lk gibi o kadar cahilim niye böle oldu analamdım demekki ikinci olduğundannn peki erken riski varmı acep yoksa sadece yumuşak olduğumuzdanmı kaynaklanıyorkicanım senin kaçıncı gebelik bilmiyorum ama 2. ler zaten biraz aşağıya yerleşiyo ve karın kasları ilk gebelik kadar sıkı olmadığı için öne veriyo kendini. ben bugün resmimi koymaya çalışcam bak görürsün ne kadar aşağıda. aynen bazen otururken elimle kaldırma ihtiacı hissediyorum. bacaklarıma değiyor resmen. dr görünce doğumdan sonra mutlaka korse giy ve platese başla karın cildin çok yumuşak senin dedi. kas çalışmam lazım yani. şimdiden plates dv leri araştırıyorum.
kasılma da ben 1 aydır yaşıyorum. 2. gebeliklerde 32. haftadan itibaren başlıyo. karnımın bi tarafı top gibi çıkıyo taş gibi sertleşiyo. sanki göğsüme bişey oturuyo o sırada. 1 dk kadar sürüyo. ama düzensiz. bazen günde 3 kere bazen 8-10 kere. yorulursam daha çok. bazen saatte 3 kere bazen 5 saatte 1 kere. yalancı doğum sancısı yani bunlar. ama düzenli olursa dr a koşcaz :)
Raziyenin aklina yeni bir parlak fikir gelmistir kesin onu yapmaya baslamistir:))kızlarrrrrrrrrrrrraziyesilyayla yok ortalardaaaaaa acaba nerde ve nasıl
benim 5 sene oldu ama inan ben de aynıyım ilk gibi. yok dr ölçtü erken doğum riski görünmüyo demişti. yani haftasına göre olması gereken yerdeydi. ama 2 haftadır gitmedim kontrole. ptesi gidicem. ama sanki biraz daha indi aşağıyaevet canım ikinci gbeeliğim benimde ama aradan 10 yıl geçti ve çok farklılarr sanki lk gibi o kadar cahilim niye böle oldu analamdım demekki ikinci olduğundannn peki erken riski varmı acep yoksa sadece yumuşak olduğumuzdanmı kaynaklanıyorki
günün ilerleyen saatlerinde anlarızzzRaziyenin aklina yeni bir parlak fikir gelmistir kesin onu yapmaya baslamistir:))
bizimde haftaya kontrol.. acabaa çatı muayenesi yapar mı bu kezbenim 5 sene oldu ama inan ben de aynıyım ilk gibi. yok dr ölçtü erken doğum riski görünmüyo demişti. yani haftasına göre olması gereken yerdeydi. ama 2 haftadır gitmedim kontrole. ptesi gidicem. ama sanki biraz daha indi aşağıya
benim memleket uzak ki annemlerle felanda bozuğuzz o kadar hastane yattım h.sonu bi kere arayıpota nasılsın demediler onun için herşeytim le eşim ilgilenecek doana kadar hazırladıklarımla ondan sonra aklıona geldiğince eşimin artk ben bebişle ancak ilgilenirim kimsem olmıcak çünkü malum hatta geçen akşam eşime dedimki ilk kızımı hep annemler yıkamıştı yeni doğan bebişi ilk hafta ben hiç yıkamadım tek krktuğum nokta o nasıl yapcaz bilmem dedimdi sabah beri yeni doğan yıkama videosu izliyorumm :)
kızlaarrr ben geldim.. bi türlü fırsat bulamadım ya foruma. o kadar yoğun ki şu ara.. emzirmeyle, acıyan ve sızlayan göğüslerle uğraşıyoruz :) ben, 36. haftadaki kontrolümde doktoruma çok fazla acıktığımı söyleyince şekerden şüphelendi, test yaptı, endişe edecek bi şey yok ama diyetisyene yönlendireyim sana bi program yapsın dedi. Diyetisyenden programı alıp kendi doktoruma götürdüm incelesin diye. o arada da dedim ki "bebeğin hareketlerini dünden beri biraz aşağıda hissediyorum, kanala girdiyse anlayabilir miyim bu şekilde?" o da kontrol etmeden bilemeyiz dedi, ve çatı muayenesini yaptı. (bu arada henüz çatı muayenesi olmayanlar hiç korkmasın, gayet basit bi şey) Sonrasında doktor şaşırdı çünkü 3 cm açılman var senin, bu bebek 40. haftayı beklemez dedi. Yine de biraz daha durabilir doğum başlamış sayılmaz dedi. Eve döndüm, hafif karın ağrılarım başladı. Doktor da zaten sancılar şiddetlenirse gel demişti. Çantamı son kez gözden geçirdim nolur nolmaz diye. Hastaneye gidecek her şeyi hazırladık eşimle, ama doğumu tetiklemeyeyim diye fazla hareket etmedim, eşime yaptırdım çoğu şeyi. Gece sanırım stresten uyuyamadım, 2 buçuk gibi biraz dalmışım 4 buçuk gibi uyandım. o arada da zaten 4 kere tuvalete gitmiştim. Sabaha kadar bekledim, eşimi de uyandırmadım. Saat 6 buçuk gibi uyandırdım, telefonla annemlere hbr verdim gelmeleri için. Antalyada oturdukları için uçak saatini bildiğimden o saatte hbr verdim. Eşimle hastaneye gittik, Nstye alındım 1 saat kadar. Sancıların giderek arttığı görülüyordu. Doktorum geldi, kontrol etti tekrar, açılma dünküyle aynı dedi. Bekleyelim biraz diye karar verdi, bekledik ve bu arada yatışım yapıldı. Sancılar da artıyordu, nst'ye bağlıydım tabi hep. Ama dayanılmayacak bi sancı değildi henüz. Doktor da saat başı gelip açıklığı kontol etti, her saatte yaklaşık 1 cm açıklık oldu. 6 cm'ye yaklaşınca epidural istedim. Daha konforlu olsun diye. Epiduralden de korkmayın o da çok basit bi şey. Zaten 10 dakika sonra hiç sancı falan hissetmemeye başladım. Tam açıklık olunca da doğumhaneye götürüldüm. Doktorum da geldi, biraz ıkınma biraz dinlenme derken vakit çabucak geçti. Eşim de benimleydi doğumda. Son bir kez ıkındım ve bebeğim dünyaya geldi. Ağlamasını duymak, çocuk doktorunun kontrollerini izlemek çok büyük keyif, muhteşem bi histi. hemen göğsüme yatırdılar meleğimi, eşim ağlıyodu, ben de kokladım öptüm sabırsızlıkla beklediğimiz yavrumu. 37+0da 3230 gram, 49 cm doğdu minik kuş. Haftasına göre gayet iyi. Sağlıklı da Allaha şükür, küveze falan gerek olmadı. o andan beri hayat bambaşka kızlar, şimdiden aşığım. Canım çok yanıyor emzirmeye çalışırken ama oğlum iyi olsun da ben her şeye razıyım. Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin, bu güzel duyguyu siz de tadacaksınız. İnşallah bebeklerimizle çoook mutlu olucaz. Hepinizi öpüyorum, fırsat buldukça girmeye çalışıcam, sizi de çok merak ediyorum çünkü. Ama geçmişi okumam şu an mümkün değil, kimler doğurdu bana biri özelden mesaj atsa ya.. Ya da diğer başıkta yazıverin. Orası daha sakin, kolay okunuyo. Uzun oldu, ama her ayrıntıyı merak ettiğinizi biliyorum. :)
sana yapar büyük ihtimal canım 37 sin çünkü. ama benim sezeryan olacağı için yapmaz. ben de ilk defa nst ye gircem bakalım.bizimde haftaya kontrol.. acabaa çatı muayenesi yapar mı bu kez
kızlar şimdi odaya alcaklar beni, hazır olunca doğum getçekleşicek inşallah
evt benimde kontrolde erken görünmüyo demişti tamamen ikincilikten demekki sevindimm :)benim 5 sene oldu ama inan ben de aynıyım ilk gibi. yok dr ölçtü erken doğum riski görünmüyo demişti. yani haftasına göre olması gereken yerdeydi. ama 2 haftadır gitmedim kontrole. ptesi gidicem. ama sanki biraz daha indi aşağıya
evet canım 10 yaşında prensesim maşallah ama kızımda eşim askerdeydi ne yazıkkii onun için ufak çocuk alıştırması pek yok onunda olsunn elbet bi şkeilde alışacak yapacak bişi yokk :) hevesli elide yakışır allahtanAllah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yaparsın inşallah canım, bak ne güzel bi tane prenses bakmış büyütmüşsün bunda da yaparsın Allah verir kolaylığınıeşin de tecrübelidir o da yardım eder, benim eşim bu konularda biraz panik ve çok tedirgin o yüzden yapamaz, yenidoğmuş bebeği bırak 3-4 aylık bebeği bile kucağına almak istemez ama seninki alışıktır yapar eminim.
Çılgınsın bebek prenses, nasıl yurucen köprüye kadar, çişin gelse napcan: )
Maşallah ne güzel ne rahat gecirmissin. Inşallah biz de böyle sistemli bir şekilde yaparız. Sen söyleyince epidural tekrar aklıma takıldı. Haftaya kontrolde sormayı unutmasam iyi olur. Aslında bir çoğu da o kadar açıklığa dayanışma gerisine de dayanışma diyo ama doğum ani kopma noktası zaten yine de epidural düşünülmeli.
Rabbim analı babalı büyümesini nasip etsin :)
hayırlı haberlerle gel inş. canım dularımız seninle..kızlar şimdi odaya alcaklar beni, hazır olunca doğum getçekleşicek inşallah
masallah ne guzel yazmışsın .. Allah analı babalı buyutsün inşallah . Cok guzel bi dogum olmus .. Allah bizlere de nasip etsin inşallahkızlaarrr ben geldim.. bi türlü fırsat bulamadım ya foruma. o kadar yoğun ki şu ara.. emzirmeyle, acıyan ve sızlayan göğüslerle uğraşıyoruz :) ben, 36. haftadaki kontrolümde doktoruma çok fazla acıktığımı söyleyince şekerden şüphelendi, test yaptı, endişe edecek bi şey yok ama diyetisyene yönlendireyim sana bi program yapsın dedi. Diyetisyenden programı alıp kendi doktoruma götürdüm incelesin diye. o arada da dedim ki "bebeğin hareketlerini dünden beri biraz aşağıda hissediyorum, kanala girdiyse anlayabilir miyim bu şekilde?" o da kontrol etmeden bilemeyiz dedi, ve çatı muayenesini yaptı. (bu arada henüz çatı muayenesi olmayanlar hiç korkmasın, gayet basit bi şey) Sonrasında doktor şaşırdı çünkü 3 cm açılman var senin, bu bebek 40. haftayı beklemez dedi. Yine de biraz daha durabilir doğum başlamış sayılmaz dedi. Eve döndüm, hafif karın ağrılarım başladı. Doktor da zaten sancılar şiddetlenirse gel demişti. Çantamı son kez gözden geçirdim nolur nolmaz diye. Hastaneye gidecek her şeyi hazırladık eşimle, ama doğumu tetiklemeyeyim diye fazla hareket etmedim, eşime yaptırdım çoğu şeyi. Gece sanırım stresten uyuyamadım, 2 buçuk gibi biraz dalmışım 4 buçuk gibi uyandım. o arada da zaten 4 kere tuvalete gitmiştim. Sabaha kadar bekledim, eşimi de uyandırmadım. Saat 6 buçuk gibi uyandırdım, telefonla annemlere hbr verdim gelmeleri için. Antalyada oturdukları için uçak saatini bildiğimden o saatte hbr verdim. Eşimle hastaneye gittik, Nstye alındım 1 saat kadar. Sancıların giderek arttığı görülüyordu. Doktorum geldi, kontrol etti tekrar, açılma dünküyle aynı dedi. Bekleyelim biraz diye karar verdi, bekledik ve bu arada yatışım yapıldı. Sancılar da artıyordu, nst'ye bağlıydım tabi hep. Ama dayanılmayacak bi sancı değildi henüz. Doktor da saat başı gelip açıklığı kontol etti, her saatte yaklaşık 1 cm açıklık oldu. 6 cm'ye yaklaşınca epidural istedim. Daha konforlu olsun diye. Epiduralden de korkmayın o da çok basit bi şey. Zaten 10 dakika sonra hiç sancı falan hissetmemeye başladım. Tam açıklık olunca da doğumhaneye götürüldüm. Doktorum da geldi, biraz ıkınma biraz dinlenme derken vakit çabucak geçti. Eşim de benimleydi doğumda. Son bir kez ıkındım ve bebeğim dünyaya geldi. Ağlamasını duymak, çocuk doktorunun kontrollerini izlemek çok büyük keyif, muhteşem bi histi. hemen göğsüme yatırdılar meleğimi, eşim ağlıyodu, ben de kokladım öptüm sabırsızlıkla beklediğimiz yavrumu. 37+0da 3230 gram, 49 cm doğdu minik kuş. Haftasına göre gayet iyi. Sağlıklı da Allaha şükür, küveze falan gerek olmadı. o andan beri hayat bambaşka kızlar, şimdiden aşığım. Canım çok yanıyor emzirmeye çalışırken ama oğlum iyi olsun da ben her şeye razıyım. Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin, bu güzel duyguyu siz de tadacaksınız. İnşallah bebeklerimizle çoook mutlu olucaz. Hepinizi öpüyorum, fırsat buldukça girmeye çalışıcam, sizi de çok merak ediyorum çünkü. Ama geçmişi okumam şu an mümkün değil, kimler doğurdu bana biri özelden mesaj atsa ya.. Ya da diğer başıkta yazıverin. Orası daha sakin, kolay okunuyo. Uzun oldu, ama her ayrıntıyı merak ettiğinizi biliyorum. :)
iznin hayırlı olsun canımcım. son 10 gün yaa ne güzel azcık kaldı. anca toparlanırsın zaten o zamana kadar. daha da çabuk geçer. arada gir ses ver.Kizlar selam
Cepten geçmişi okuyamiyorum. Pc basina otursam kalkamam vaktim degerli son 10 gune girdik malum. Herkes iyidir insallah.@selviboylum dogum yapmis sukur iyilermis. Hayirli olsun.doguran varmi baska? Iyi mi herkes?
Ben dun dr gittim. Raporu aldim ise verdim.iznim.basladi. 24 kasima.gun verildi dogum.icin.nst girdim agri vs yok.bebek iyi sukur ama 3 haftada yarim kilo almis.kendime yarıyor bebege yaramıyor sanirim artik:) abi 4 dogunca bu da oyke olur bekliyirdum ama 3300 civari olacak sanirim arda paşa. hayirlisi.. herkese hayirli cumalar olsun kolay gelsin..
vallai benimde ev müthiş durumda annemede kiyamiyorum sali yada carsamba kadin gelecek. annem ayarlayip getirecek. vallai herşey hazir onu bekliyoruz sadece süslerin stickerlari hazir degil onuda bugün halledicem insallah. bide hacisayidden cikolata alicam. dogum yaptigim günde esim kurupasta alicak hastanem bayaa merkezi bi yerde o yüzden onu son dkya bırakıyoruz.hımmm o derece durumun yani... ayy benim annemde 25inde gelecekti tutturmuş 29 una gelelim uçağı bir daha değiştirtti gününü gıcığıma gidiyor... anneme güvenip konsolun içini silmedim mutfak dolaplarımda eşim bulaşık makinesini boşaltmaya başladığından beri çöplük gibi oldu ahh annem gelecekte yapacaktaa.... amannn 2 haftaya bakalım ne olur halimiz... sen bu gidişle 2 haftaya doğuracakmışın gibi bir imaj çiziyon be bacımmm... ben de tırsıyorum iyiceeee seni okudukça
Ben basardimmmmm kapattimmmm :))))Günaydın ben de sizdenim, pazar ben de bitiriyor kapatmaliyim valizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?