Cnm hayirli oolsun.bende 32 haftada dogum yaptım.bir haftadır kuvezde kendi nefes alamıyorkızlar yeni vakit bulabildim yazmaya.Dün bebeklerim dünyaya geldi,2440 ve 2340 gram olarak. Bi tanesinde akciğer problemi çıktı,küvezde şuan,makineye bağlı kendi kendine nefes alamıyorDiğer bebeğimle taburcu olduk sabah. Aklım hep hastanede ama.Dua etmekten başka yapacak bişey yok, bekliyoruz..
olsun canım kısmet donmedıysede benımkı donuk ama ırı olursa bende normal doguramıcam en son gıttıgımde 3 kgydu bende pazartsi gidicem catı muanesınde bellı olur heralde normal olup olmuyacagı senın oldumu catı muanesı korkuorum bende ondan ya nstede sancın cıktımı benıde baglar heralde bu gıdıısmde
ben de öyle yapayim diyorum ama devlet hastanesine gitsem dr demicek mi git kendi hastanende yaptir, takibini ben yapmiyorum ki diyeCanim cuma günü nerdeyse hepsi bana da yapildi idrar ve card test hariç ama benim hastane ücret almadi bunlar için çok pahali yerinde olsam devlette yaptirir sonucu kendi doktoruma gotururum
Canim 38. Haftamdayim bende. Benden herhangi bir test istemedi. Ama testlerinin icinde elisa testi dikkatimi cekti. Bu testi gebeligin ilk donemlerinde zaten yapiyorlar kizamikciga olan bagisikligin var mi yok mu ona bakiyorlar ve varsa vardir yoksa yoktur sonradan degisen bir sey degil bir kere yapilmasi yeterli yani. O daha once yapildiysa simdi yapilmasi zaten gereksiz ama digerlerini tam olarak bilemiyorum. Ayrica devlet hastanelerinde falan da yaptirabilirsin bosa para verme bencede.kzlar,
doktor benden bir ton test istedi ya. bazilari gereksiz geliyor bana. aşaği yaziyorum hepsini. sizden istedi mi bunlari dr?
38 haftadan sonra ihtiyaç oluyormuş. Dolayisiyla 38 den önceki hamilelerden istenmiyor zaten. 38 hafta veya sonrasi hamilelere sesleniyorum. Lütfen cevap. Çünkü tüm şu testler 320 tl tututor :S
anti hcv
anti hiv 1/2, Elisa
aptt
hbsag (card test)
hemogram otomatize
kan grubu (abo)+rh (jel santrifügasyon)
protrombin zaman (koagülometre)
tam idrar tetkiki (tit)
Sansini dene derim gerekli ise oda yapar gerekli degil ise zaten yapmaz.ben de öyle yapayim diyorum ama devlet hastanesine gitsem dr demicek mi git kendi hastanende yaptir, takibini ben yapmiyorum ki diye
Kızlar ben hep bütün testlerımı devlette yaptırıp doktoruma gosterdım. Hatta devlettekı doktorada gosterdım. Bunu kendi doktorum söylemişti bana. Boşuna burda para verme gt devlette yaptır demiştı.Sansini dene derim gerekli ise oda yapar gerekli degil ise zaten yapmaz.
kzlar,
doktor benden bir ton test istedi ya. bazilari gereksiz geliyor bana. aşaği yaziyorum hepsini. sizden istedi mi bunlari dr?
38 haftadan sonra ihtiyaç oluyormuş. Dolayisiyla 38 den önceki hamilelerden istenmiyor zaten. 38 hafta veya sonrasi hamilelere sesleniyorum. Lütfen cevap. Çünkü tüm şu testler 320 tl tututor :S
anti hcv
anti hiv 1/2, Elisa
aptt
hbsag (card test)
hemogram otomatize
kan grubu (abo)+rh (jel santrifügasyon)
protrombin zaman (koagülometre)
tam idrar tetkiki (tit)
canim sen normal istemedigin için hep olumsuz tarafları goruyorsun bence ama vajina estetiğinin kesinlikle bozulması nedir bu arkadaş bu bilgiyi nerden almis valla tovbeestagfurullah bir yasima daha girdim normal doğumu bu kadar kötüleyen bir yazi hic okumadim. Birşey olacagi varsa bebegin doğduktan sonra da olur hangimizin garantisi var ki yarin bir kaza gecirirsin ve bir bakmissin yatalaksin allah korusun. Kulaklarini tikamaya calis ikisinin de belli riskleri var evet ama sezeryaninkiler çok daha fazla emin olabilursin adı üstünde normal yani. Ama bu kadar korkuyosan da yapacak birşey yok iyice düşün ve doktorunla konuş sezeryan istediğini belirt. Epidural konusunda katiliyorum milimetrik bir olay ufak bir hata felç yapabilir ben o riski asla göze alamam normal doğurmak istiyorum inşallah bebegimin ilk aglayisini kordonu kesilip hemen bana verildigi o mucizevi anı yasamak istiyorum allah nasip ederse :)Kizlar dogum sekli atastirirken bir arkadasin dedikleri iyice kafami karistirdi.Size kopyalayayim siz de fikrinizi söyleyin lütfen.Bir de bnde sanirim bel fitigi var teshis konamadan hamile kaldim.Epidural de bel rahatsizligi birakiyomus cogu kiside.Epidural normal yapan var mi aranizda bir fikir verse bize???
Kizlar karar vermek icin sizinde fikrinizi almaya calisiyorum kimseyi etkilemek degil amac ysnlis anlamayin.Hangisi hayirliysa bizimm icin Rabbim onu nasip etsin bize...
arkadaşlar hamileyim 19. haftadayım.doğum türünü fazlasıyla araştırdım.ve gördümki normal doğum en iyisi diye bişey kesinlikle yok.normal doğum sırasında sizde ve bebeğinizde olabilecek reaksiyonlar sezeryandan çok daha fazla. doğum anında bebeğin oksijensiz kalıp zeka geriliği olabileceğinden tutunda,vakumla çıkarma işleminde kafatası zedelenmesi,bebek ölümleri çok daha fazla(20 yıl önceyle karşılaştırın!) el kol bacaklarda olabilecek hasarlar yine....annede ise oluşabilecek ani tansiyon yükselmesi sonucu anne ölümleri,vajinada yırtılmalar sonucu idrar kaçırma (her 3 kadından 1'i !) , mesane sarkması(düzeltilmesi için çok sayıda operasyon geçirmeniz gerek) , vajina esteteğinin kesinlikle bozulması ve daha bir çokları........
ilk hamileliğim ve açıkcası bukadar riski göze alıp normal doğum diye tutturmalı mıyım bilmiyorum. evet sezeryan bir operasyon, narkoz aldığınız için ilk bir iki gün çok iyi hissetmeyebilirsiniz...ama yinede en risksiz ve komplikasyon geçirmeden olabileceğiniz doğum tipi....
ayrıca gerek normal gerek sezeryan epidural i kesinlike dşünmeyin derim...yapan anestezi doktorunun bir anlık hatasıyla ömür boyu felç kalabilirsiniz...
evet annelerimizden duyduğumuz hep en iyisi normal olandır ama geçmiş zamanlarda doğum sırasında olan bebek ölümleriyle şimdiki zamanı kıyaslayın lütfen ve gelişen dünyanın getirdiği yeiliklere ayak uydurun....
benim bu dediklerimede hemen inanmayın ve çok ciddi araştırmalar yapın.tek bir kişinin söylediklerine kanmayın ...
canim ya çok geçmiş olsun merakla bekliyorum dualarim seninle inşallah sağ salim kavusursun yavruna kendine çok dikkat et artik yorma kendiniTopluca sagolun :) yanimdako bayanin rahmi alindi uc cocuk dogurmus.kanserden suphelenmisler ams kanser cikmadi ciban varmis kanayan rahimde.tamamen almislar..kadini ameliyattan bi getirdiler ameliyat 12 deydi.kadin sekizde hala uyuyodu ne bisi yedi ne icti.bi tarafinda cis torbasi bi tarafinda kan torbasi yemeklerini bilee yarim yarim yedi.ben iyice tirsar oldum sezeryandan..bide bebisi olsa napcakti bu anlamadim..nasil emzircekti? Sonucta ameliyati ayni sezeryandi yani..yurumek istemio ayaga kaldirdilar zorla iki dkka yurumedi...gaz problemi var ama canida kiymetli sanirsam..bana fitil verdiler afedersiniiz tuvalete cikamadim daaa sabah kullanmak zorundaydim amaaaa ben direndim ve saatlerdir koridorda yurudum ve basardim..ilac serum hersey birbirine karisti zaten ne gerek var dimi? Icimde canli yasio sonuctasiz siz olun eger bi zorunlulik yoksaa normal dogurun..seseryan olmak zorunda olanlarda basaracagim diyip pek mizmiz olmasinlar....belki biride ben olurum.ama moral cok onemlii..bide kizlar bi kadin ilkini sezeryanla dogurmus donmedi diye ikincisini normal dogurmus ucuncude donmemis amaaaa kadin normalll dogurcam demis ve bebegi disardan dondurmusler ama kadinin karin mosmor olmus cok kan kaybetmis..hergun yeni bi hikaye yazarim size burdan :) iyi geceler bakalim simdilik...i
Bazı insanlar normal doğum diyor başka birşey demiyor çok ısrarcı ve sezeryana karşılar.bence ön yargılı olmamak lazım bizim ülkemizde normal doğum normal birşekilde yapılmıyor eğer nasibimizde sıkıntı ile karşılaşmak varsa bunu normale veya sezeryana bağlamamak lazım hayırlısını isteyip dua etmek lazım.Rabbim hepimize kolaylık versin inşCanim bnm Allah tez zamanda versin bebisinin de sifasini.Kilolari cok iyi masallah.Cabuk toparlar insallah cnm.Sag salim dogdular ya gerisu gelir ins. Allah'in izniyle.
Canim ins tez vakitte cikiverir küvözden. Kalsa bile iyi olucak ins sayili gün dayanmaya calis canim. Saglikli ya erken dogum olursa hepimizin yasayacagi bu. 1 hafta sonra evinde olcak en gec melegin,hem kendini toparlamaya vaktin olucak.İyice hazirlan o da saglikla dönsün annesine insallsh.
Cnm bnde ondan korkuyorum iste sezeryan gibi olcsk bu sefer de altimda dikisler olcak.Annem temizligi,hijyeni daha zor onda da oturamiyosun diyoArtik c.tesi ye kadar karar vermem lazim sen ne düsünüyosun bu konuda?
Canim annemde normal dogurmus ama altim cok dikisti hatta dikislerim patladi filan dedi.Oturamadim baya dedi.Sezeryan gibi olcaksa bilemedim bn.Karar vermem lazim c.tesi kontrolde cati yapicak herhalde doktorum of offf ne zormus bu karar.
Canim cooook gecmis olsun.Rabbim zor günlerini su gibi akitip gecirsin.Tez zamanda sifa versin ins.Cektiklerini bebegini alinca kucagina unutacaksin onu düsün hep.Rabbim bi kolaylik vericek insallah.
Canim iste sezeryan gibi dikisli olmasi korkutuyo beni onca sanci bi de altim dikisli. 14 Araliga kadar telas gelcek mi,gelmeyecek mi? Annem uzakta nasil yetisecek bn sancilaninca off of.Aklimda deli sorular var.Geceleri iyice uykum kaciyo artik.
Yok canim ya devletin hastanesi öyle bir şey demeye ne hakki var acil deki doktorlar bile isteyebilir bu testleriben de öyle yapayim diyorum ama devlet hastanesine gitsem dr demicek mi git kendi hastanende yaptir, takibini ben yapmiyorum ki diye
Canim senle haftalarimiz ayni bu ara bende doğum sekli konusunu düşünüyorum. Benim bebeğe hep iri bebek diyor doktorlar boyu kilosu kafasi hep 2 hafta önden gidiyor. Kafasi şimdiden 9.2cm olmuş. Bu durum beni biraz korkutuyor. Normal doğumu bende cok istiyorum ama karar veremedim daha. Sen yerimde olsan ne yapardin? Fikre ihtiyacim var gerçekten??canim sen normal istemedigin için hep olumsuz tarafları goruyorsun bence ama vajina estetiğinin kesinlikle bozulması nedir bu arkadaş bu bilgiyi nerden almis valla tovbeestagfurullah bir yasima daha girdim normal doğumu bu kadar kötüleyen bir yazi hic okumadim. Birşey olacagi varsa bebegin doğduktan sonra da olur hangimizin garantisi var ki yarin bir kaza gecirirsin ve bir bakmissin yatalaksin allah korusun. Kulaklarini tikamaya calis ikisinin de belli riskleri var evet ama sezeryaninkiler çok daha fazla emin olabilursin adı üstünde normal yani. Ama bu kadar korkuyosan da yapacak birşey yok iyice düşün ve doktorunla konuş sezeryan istediğini belirt. Epidural konusunda katiliyorum milimetrik bir olay ufak bir hata felç yapabilir ben o riski asla göze alamam normal doğurmak istiyorum inşallah bebegimin ilk aglayisini kordonu kesilip hemen bana verildigi o mucizevi anı yasamak istiyorum allah nasip ederse :)
Canim senle haftalarimiz ayni bu ara bende doğum sekli konusunu düşünüyorum. Benim bebeğe hep iri bebek diyor doktorlar boyu kilosu kafasi hep 2 hafta önden gidiyor. Kafasi şimdiden 9.2cm olmuş. Bu durum beni biraz korkutuyor. Normal doğumu bende cok istiyorum ama karar veremedim daha. Sen yerimde olsan ne yapardin? Fikre ihtiyacim var gerçekten??
Slm kizlar.. bugun evde temizlik vardi.. belki de dogumdan once son temizliktir.. kismet :) ben de kendimi baya yormusum. Belim tutmuyo diyebilirim.. aslinda sadece mobilyalari sildim banyo wc yi temizledim. Cok bi is degil ama artik yoruluyoruz. Gorumcem de her yeri dip kose supurdu sildi. Camlari silmedik. Hava yagisli zaten.. sizde ne var ne yok??
kilosu ne kadar cikiyo canim ben 33+6 da gittim en son 2327 gram dedi doktorun ne diyor o da önemli. Bebeğim iri olsaydi sanirim doktorumun sezeryan teklifini kabul ederdim ben. Benim doktor 4 kilo ustune sezeryan tarafli yanasiyo onun disinda kesinlikle normal dogum taraftari surekli beni uyariyor bebek cok iri olmasin normal sansimizi elimizden almasin diyo. Şartlar uygunsa normal doğum anne ve bebek için tehlike olusturmayacaksa doğum normal olmali ama annenin vücudu iri bir bebeği dogurmaya engelse normal doğum saglikli diye de israr etmemek lazim hakkında hayirlisi olsun canim.Canim senle haftalarimiz ayni bu ara bende doğum sekli konusunu düşünüyorum. Benim bebeğe hep iri bebek diyor doktorlar boyu kilosu kafasi hep 2 hafta önden gidiyor. Kafasi şimdiden 9.2cm olmuş. Bu durum beni biraz korkutuyor. Normal doğumu bende cok istiyorum ama karar veremedim daha. Sen yerimde olsan ne yapardin? Fikre ihtiyacim var gerçekten??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?