2014 Aralık Anneleri

Evet canim ilki normaldi. Kızım şimdi 6 buçuk yaşında. Hatırladığım söyle bir şeydi. Sabah karın agrisiyla uyanmıştim hatta bir ara hamile olduğumu unutup sanırım hasta Olcam diye düşünmüştüm sonra da gulmustum kendime.. gün boyu da birer saat yarım saat arayla birden sancı geliyodu ve ben kendimi koltuğa zor atıyodum. Ben bunları yalancı doğum sancısı diye geçiştirdim tabi. Aksam da eşim Gelince arada bir bağırırsam korkma yalancı sancı oluyo bugün dedim. Yemek sırasında yemekten sonra sancılar siklasinca ve ben her seferinde 3-5 saniye hareket edemeyince acile gittik. Orada da ebe baktı 1 cm açılma olmuş ama seni buraya alamam ilk dogumun bebekte bir sıkıntı olursa kuveze yok uzman doktor yok büyük doğuma gideceksin dedi biz de zekai tahir burak hastanesine gittik gece 1 de. 5 gibi de kızım doğdu ve öğlen de evimize geldik :)

Kismetse 38+4'te alinacak benim bebis de

merhaba canım,
zaten şimdi hamileyiz diye kadın doğumcularla uğraşıyoruz, bebişler doğarsa bebek doktorları ve onla ilgili konular olacak tek ilgi alanımız,
çok heyecanlıyım çok
hayırlısıyla bi o günlere erişebilsekk bacımmm

benim dr da geçen haftadan bir takım testleri gelecek haftaya yaparız demişti bugün 14:30 da gideceğiz bakalım ne diyecek ki bunların bir çoğunu rutin olarak yaptırttı zatenn
normal doğum olursa manuel mantıklı yoksa tabiki elektrikli daha iyi... ama şimdilik bunu alalım dedikk 200tl vereceğmize bilmiyorum doğru mu ettik
göğüs kalkanı da e bebekte 40 tl ydi biz beşikteyzi diye bir mağazadan yine philips aventin ürününü 32 tl ye aldık nereme ne zaman takacam bilmiyorum açıkcası fonksiyonunu da ama evi böyle ıvır zıvırla doldurdum vallahi
valla bizimkide öyleee maalesefki.. rüyasını gerçek hayatta yaaşr gibi eli kolu durmaz ilk bebeğimizde karnıma öyle vurmuştuki daha 3.aylık falan ancak hamileydimm gecenin 2.sinde korkarak ve ağlayarak uyanmıştımm düşün sonra eşim özür de dilese ellerimi bağlayalım yatarken dese de hiç unutamıyorumm... zaten bebeğimizide kaybetmiştikkk ben hep o vurduğu anı hatırlatırım ama neyseki ondan dolayı değildi kaybımızın sebebi.. derken bu seferkinde yok yatakları ayırlaım falan feşman derkenn aramıza set koyacak şekilde abartısız 7 yastıkla yatıyoruz 3 ü aramzıda 3ü bende 1 i eşimin başında... yastıktan yatağa sığmaz olduk o derece kaç aydır böyle devam ediyorr inann.. bazen der tosun doğsada onla yatsam diye ama ben hemen lafımı söylerimmm hı hı çocuğu uyurken boğmak için di mi derim üzülür susar... o yüzden sende dikkat et derim bacımm...

Herkes yasadigini bilir tabi ama anlattiklarina gore biraz buyutuyosun bence. Tabi su aralar cok duygusaliz. Herseyden gereginden fazla etkileniyoruz. Erkek milleti cok ayrintili dusunmuyo. Baslarda esim de beni cok incitiyodu. Sonra baktim isteyerek yapmiyo. Cok sallamamaya hatta ben de ona takilmaya basladim ve inan daha mutluyuz.

Benim de bebek tersdi kasiklarima cok baski yapiyodu ters olunca daha çok agri oluyor ben bugün yarin bekliyordum erken dogacagini biliyorum..
Ya ilginç olan benm ağrım yok ta senn nisanin filanmi geldi nerden biliyorsn erken doğum yapacagini

Benim de bebek tersdi kasiklarima cok baski yapiyodu ters olunca daha çok agri oluyor ben bugün yarin bekliyordum erken dogacagini biliyorum..
Ya ilginç olan benm ağrım yok ta senn nisanin filanmi geldi nerden biliyorsn erken doğum yapacagini

haklısınnn ama gel görki gıcık oldum hem de nasıll ki bende ne öyle çok sallayan bir tipimdir ne de bu kadar kayda alırımm ama dün bişey olmuş gibiydim... adam da ilkkez beni öyle görünce tutturdu doğurucan heralde diyee

günaydın kızlar,

ellerim ayaklarım o kadar şiş ki anlatamam, bir de çok ağrıyor gece kaç sefer uyandım ağrısından. ellerimi açıp kapatamıyorum sabah sütün kapağını bile zor açtım
bir de sanki çok uyuyabiliyormuşum gibi saçma sapan rüyalar gördümgece boyunca. son haftalar biraz zor geçecek sanırım

bu arada doktor itme falan olabilir demişti, kasıklarda ağrı, yalancı sancılar vs. ben bunların hiç birini yaşamıyorum. sadece gün içinde 1-2 kez hareketlerini normale göre daha belirgin hissediyorum, o kadar. 2 gün sonra 36 hafta bitecek ama diğer arkadaşlardaki belirtiler ağrı sancı hiç yok bende. bu çocuk zamanında doğmayacak galiba, 40 haftayı geçince de gel sezaryenle alalım derler zaten ben de o kadar zaman sancıymış nişanmış beklediğimle kalırım. ohh yazdım yine senaryomu :)

Canim ya bence o da stres yapmıştır doğum yaklaştıkca. Bir de erkek işte ne bekliyoruz ki. Sen de zaten son dönemler stresli oluyorsun. Üst üste gelmiş. Belki başka zaman gül gececegin şeyler batıyor insana. Ve yine dediğim gibi erkeklerden bazen kapasitelerinin üzerinde şeyler bekliyoruz sanırım. Baksana sancı gelirse söyle diyo adam... bizim kadar kompleks bir düşünce yapıları olmuyo dolayısıyla doğum gibi bilmedikleri bir stres de eklenince böyle durumlar yaşanıyo. Sen kendini hiç bunaltma bak az kaldı.

bacım ellerine sağlık herbirisi birbirinden güzel ve özell... ama bir çok kişi halletti bu işlemlerini bir ben kalmıştım bende geçen cuma sipariş verdirttim...

bana da öyle geliyorr benimki
erkek işte haklısınn ... çok çok sağolasın bacımm

Bende siste yok sancı da yok sadece canm hiç bisey yapmak.istemiyor yataktan kalkasim gelmiyor
bende senn gibi düşünüyorum sanırım 40i gececeim :)

günaydın canım, bazen her hareketleri batıyor bize eşlerimizin. bir de yaptıkları bir şeye kızınca üstüne gelen her hareketlerinde sanki gıcıklığına yapıyorlarmış gibi düşünüyoruz. erkekler de sağolsunlar böyle durumlarda saflaşıyor, nasıl davranacaklarını bilemiyorlar iyice işler çığırından çıkıyor :)
sen de artık bırak hamsiyi falan, illa yemek yapacaksan daha kolay şeyler yap. ya da çok istiyorsan temizlettirip getirsin eve eşin. yorma kendini artık canım az kaldı bak

canım sninki de hala dönmedi mi yaaa.. ne yapmayı düşünüosun ? bana doktor 10 gün öncesinde sezeryan a alalım dedi şok oldum %2-3 müş bundan sora dönmesi ama daa var ya inş döner bebişlerimizz
valaa en son 31 ekimde gittim bana ters 20 güne gel dönmezse sezeryana gün veririz dedi.bu hafta gidicem doktora ama karnımda bi değişiklik hissetmiyorum sanki kafa hala yukarda gibi.banada 37. haftaya kadar döner bebekler demişti ve %90 dönüyolarmış biz o %10 luk kısımda mıyız puuff inşallah dönerde herşey normal normal gelişirr

işte defalarcaa dedim alma alma diyeee... kendince tosun yesin diye alıyormuş... tosun= bebeğimize diyor bu isim takmasına bile gıcık oluyorum ya neyse....
ama ne demek iyice bıyıklı bişey oldunn ki ben lazere gitmiş vücudunda azcık bişeyiyi olmayan biriyim.. milletin bu son ayalrda eşleri kişisel temizliğini yapar bu da böyle laf atar allaha revamı,, sanırım en çok bu cümlesi ağrıma gitmiş olucakki.. zaten kendimi şişkoooo bakımsız tipsiz hissediyorumm iyice üstüme gelmiş oldu

ya benim eşim dün kanaman olursa etraf kirlenir mi dedi resmen ne soracağını bilemedin bunu sordun dedim, baya güldüm :) hakikaten akılları ermiyor bazı şeylere, çok farklılar bizden

bana da öyle geliyorr benimki

Bende siste yok sancı da yok sadece canm hiç bisey yapmak.istemiyor yataktan kalkasim gelmiyor
bende senn gibi düşünüyorum sanırım 40i gececeim :)

yalnız değilmişim ya sevindim :) bize zaten birkaç gün geri dedi doktor, ben 40ı geçeceğime kesin gözüyle bakıyorum. eşim de ayın 15inde gel kızım bak hem de maaş günü güzel güzel ciciler alırım sana diyor ama öyle olamayacak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…