Evet canim ilki normaldi. Kızım şimdi 6 buçuk yaşında. Hatırladığım söyle bir şeydi. Sabah karın agrisiyla uyanmıştim hatta bir ara hamile olduğumu unutup sanırım hasta Olcam diye düşünmüştüm sonra da gulmustum kendime.. gün boyu da birer saat yarım saat arayla birden sancı geliyodu ve ben kendimi koltuğa zor atıyodum. Ben bunları yalancı doğum sancısı diye geçiştirdim tabi. Aksam da eşim Gelince arada bir bağırırsam korkma yalancı sancı oluyo bugün dedim. Yemek sırasında yemekten sonra sancılar siklasinca ve ben her seferinde 3-5 saniye hareket edemeyince acile gittik. Orada da ebe baktı 1 cm açılma olmuş ama seni buraya alamam ilk dogumun bebekte bir sıkıntı olursa kuveze yok uzman doktor yok büyük doğuma gideceksin dedi biz de zekai tahir burak hastanesine gittik gece 1 de. 5 gibi de kızım doğdu ve öğlen de evimize geldik :)Ayy canimm ilki normal dogum mydu? Sen boyle yazinca heycanlandim yaa.. bugun bnm de belim agriyodu ardindan adet sancisi gibi sancilar girdi karnima. Bi telas aldi beni. Sonra tabi agrilar siddetlenmedi gecti.. agrin kac gibi basladi ve dogum kac saat sonra gerceklesti hatirliyo musn?
Kizz dogurmak mi istiyosunn?? Tamam ben de sabirsizlaniyorummm amaa daha erken degil mi senin?
Kismetse 38+4'te alinacak benim bebis demrb kızlar birsey sormak istiorum doktorunuz kasılmalar için kullandıgımız magnezyumu kesmeniz konusunda bi sey dedimi? suan 37+2 günlügüm artık kesmemiz lazım dedi ben onu içmesem karnımm tas gibi oluor ya( Burada 39 da sezeryan olacam kısmet olursa bir hafta önce almamız lazım dedi sezeryan olacaklar sizin kacıncı haftada alınıorr bebişlernz
Canim ben istiyorum bu cuma kontrolde unutmazsam sorcam doktora. Ankara Üniversitesi ne gidiyorum ben zaten orda kordon kanı Bankası da var. Öğrenince yazarimKızlar kordon kanı saklatmayı düşünen var mı yada araştıran?
hayırlısıyla bi o günlere erişebilsekk bacımmmmerhaba canım,
zaten şimdi hamileyiz diye kadın doğumcularla uğraşıyoruz, bebişler doğarsa bebek doktorları ve onla ilgili konular olacak tek ilgi alanımız,
çok heyecanlıyım çok
benim dr da geçen haftadan bir takım testleri gelecek haftaya yaparız demişti bugün 14:30 da gideceğiz bakalım ne diyecek ki bunların bir çoğunu rutin olarak yaptırttı zatennkzlar,
doktor benden bir ton test istedi ya. bazilari gereksiz geliyor bana. aşaği yaziyorum hepsini. sizden istedi mi bunlari dr?
38 haftadan sonra ihtiyaç oluyormuş. Dolayisiyla 38 den önceki hamilelerden istenmiyor zaten. 38 hafta veya sonrasi hamilelere sesleniyorum. Lütfen cevap. Çünkü tüm şu testler 320 tl tututor :S
anti hcv
anti hiv 1/2, Elisa
aptt
hbsag (card test)
hemogram otomatize
kan grubu (abo)+rh (jel santrifügasyon)
protrombin zaman (koagülometre)
tam idrar tetkiki (tit)
normal doğum olursa manuel mantıklı yoksa tabiki elektrikli daha iyi... ama şimdilik bunu alalım dedikk 200tl vereceğmize bilmiyorum doğru mu ettikcanım manuel pompa ii mi elektrikli almayı düşünüyoruz bu hafta gg dan sipariş verelim dedik hatta sana manueli kim dedi buarada göğüs kalkanını nerden aldın ebebek mi ben kapatamadım valizi yaa yatagımız geldi kurduk tekstil setini yıkadım
valla bizimkide öyleee maalesefki.. rüyasını gerçek hayatta yaaşr gibi eli kolu durmaz ilk bebeğimizde karnıma öyle vurmuştuki daha 3.aylık falan ancak hamileydimm gecenin 2.sinde korkarak ve ağlayarak uyanmıştımm düşün sonra eşim özür de dilese ellerimi bağlayalım yatarken dese de hiç unutamıyorumm... zaten bebeğimizide kaybetmiştikkk ben hep o vurduğu anı hatırlatırım ama neyseki ondan dolayı değildi kaybımızın sebebi.. derken bu seferkinde yok yatakları ayırlaım falan feşman derkenn aramıza set koyacak şekilde abartısız 7 yastıkla yatıyoruz 3 ü aramzıda 3ü bende 1 i eşimin başında... yastıktan yatağa sığmaz olduk o derece kaç aydır böyle devam ediyorr inann.. bazen der tosun doğsada onla yatsam diye ama ben hemen lafımı söylerimmm hı hı çocuğu uyurken boğmak için di mi derim üzülür susar... o yüzden sende dikkat et derim bacımm...kizlar ya bisey sorcam size benim esim cok deli uyur uyurken kolu bacagi berde bilmez kac kez ya eliyle karnima vurdu bi kac kerede basini dayadi gobegime en son care yatak ayirdim. Uyanincada hatirlamior ama geceleri nasil uyudugunu bildiginden cokta uzuluor kuzum ozur dilerim diyor vallahi bilmeden oldu falan filan bizim gibi yatak ayiran varmi bi yandanda vicdan azabi cekiorm kendini ona kotu hissettirdigim icin ama canimi acitior
Günaydın kızlar.. dün den beri çok kötüyümm.. eşimle kavga edip durdumm ağlama nöbetleri geçiriyorum adeta ki ben ağlayan biri de pek değilimdir
sebebine gelince okadar çok sebep sayabilirim ki...
1. ci olarak dün öğlene doğru buraya girdim eşim tv izliyor gülerekk bana hahh doğurdum, hah hastanedeyim , hastaneden yazıyorum, kafası çıktı çıkacak vs... herşeyi anlık buraya yazıyonuz demesiii zaten kavgayı ateşledi, iyice gıcık oldumm aylardır evde hapis hayatı yaşıyorum varsa yoksa bir kk onada burnunu soktu neyse henüz ağlamadımm lafını verdim geçtimmm aradan zaman geçti dinleniyorum koltukta
2.ci vaka yanıma uzandı sözde tosununu sevecekkk bu kezzz gülerek hahahaha aşkım erkek doğuracağın belli baya bıyıklı mıyıklı bişey oldunnnnnn demez miiii (ki bende cidden bu hafta sonu kuaföre gidecektim boşver dedi bende 22sine erteledim) neyse yine ağlamadımmm
ve yemek yapacammm
3.ci vakamız ben adama 1 kgm hamsi al demişim o da 2 kgm almış açtım ben bunları nasıl temizleyecem el insaf iş yaptıkça iyice beni hizmetçi ettin kendine dedim durdumm, zaten ufak ufak bebek hamsiler al bakk dedim gösterdim mutfakta yanıma gelmesinide söylemiştim o kokuyu oda koklasın diye ben iş yaaprkenn, bu kez aman gökçeeeeee kafamı şişirdin dırdırınla dök gittin hepsini çöpeeee boşver demez miiiii... yok ben yanına geliyorum destek olayım diyee sen iki saattir hamsileri konuşuyon falan feşmann yok ne zaman sigarayı bıraksa ben böyle baskı yapıyor muşumm derken hem bağırdımmmm hem hamsielri çöpe attımmmmm hemde ağlamaya başladımmm
sonraaaa tutamıyorum ama kendimi eski halim olsa valla bir iki tekme atacak gibi bir ruha büründümmm... sonra çıııkkkkkkkkkk defol diye bağırınca neyse gitmiş evden msj atmış tabi telefonum şarjdaa ben evin aşağısında bekliyorum merak etme yazmış, bir yere de gidemiyor tabi tam ağlaya ağla uykuya dalacaktımm kapıyı çalıyor anahtarınıda almammış eee evde hamal var zaten kaç aydır kalkıp birde öyle azarladım derken yine odama geçip ağlayarak uyumuşummm...
sonra 1-2 saat sonra uyandım bişeyler atıştırdım bu sigara almış içmiş yumuşamışşşşş sözde bana gel konuşalım özür dilerim falan diyor ama gördükçe gıcık oluyorummm sonra bıdık içi valiz hazırlayacamm başımızda bekliyor, yoksa normalde aslaa k....nı kaldırıpda salona gelmezz pc de oyun oynar film izler falan... bu kez çaydı kestaneydi derkenn tutturmaz mı sen bugün yarın doğarsın diyee.. önünde de laptopda tüm gebelik siteleri aç sen oku, yok yok bu ayın sonuna kalmazz vs diye birde öyle bir baskı yapmaya başladı bende hiç bişey yok ne ağrım ne sancım... bu kez durup durup sancın gelirse söylee diye aptalca bir cümle kuruyorrr, yok ben atlar arabaya giderim dedimm ALLAHIMM delirtti beni delirtti...
amannnnnnnnn
cidden ben mi abartıyorummmmm yoksa ki hamileliğin başındaki duygusallıklar sonradan mı bende etkisini gösteriyor bilemedim.. ama eşimin yaptığıda dedikleride yenir yutulur cinsden değil bence... neyseee herkese çokca selamlar
Ya ilginç olan benm ağrım yok ta senn nisanin filanmi geldi nerden biliyorsn erken doğum yapacaginiBenim de bebek tersdi kasiklarima cok baski yapiyodu ters olunca daha çok agri oluyor ben bugün yarin bekliyordum erken dogacagini biliyorum..
Ya ilginç olan benm ağrım yok ta senn nisanin filanmi geldi nerden biliyorsn erken doğum yapacaginiBenim de bebek tersdi kasiklarima cok baski yapiyodu ters olunca daha çok agri oluyor ben bugün yarin bekliyordum erken dogacagini biliyorum..
haklısınnn ama gel görki gıcık oldum hem de nasıllHerkes yasadigini bilir tabi ama anlattiklarina gore biraz buyutuyosun bence. Tabi su aralar cok duygusaliz. Herseyden gereginden fazla etkileniyoruz. Erkek milleti cok ayrintili dusunmuyo. Baslarda esim de beni cok incitiyodu. Sonra baktim isteyerek yapmiyo. Cok sallamamaya hatta ben de ona takilmaya basladim ve inan daha mutluyuz.
Canim ya bence o da stres yapmıştır doğum yaklaştıkca. Bir de erkek işte ne bekliyoruz ki. Sen de zaten son dönemler stresli oluyorsun. Üst üste gelmiş. Belki başka zaman gül gececegin şeyler batıyor insana. Ve yine dediğim gibi erkeklerden bazen kapasitelerinin üzerinde şeyler bekliyoruz sanırım. Baksana sancı gelirse söyle diyo adam... bizim kadar kompleks bir düşünce yapıları olmuyo dolayısıyla doğum gibi bilmedikleri bir stres de eklenince böyle durumlar yaşanıyo. Sen kendini hiç bunaltma bak az kaldı.Günaydın kızlar.. dün den beri çok kötüyümm.. eşimle kavga edip durdumm ağlama nöbetleri geçiriyorum adeta ki ben ağlayan biri de pek değilimdir
1. ci olarak dün öğlene doğru buraya girdim eşim tv izliyor gülerekk bana hahh doğurdum, hah hastanedeyim , hastaneden yazıyorum, kafası çıktı çıkacak vs... herşeyi anlık buraya yazıyonuz demesiii zaten kavgayı ateşledi, iyice gıcık oldumm aylardır evde hapis hayatı yaşıyorum varsa yoksa bir kk onada burnunu soktu neyse henüz ağlamadımm lafını verdim geçtimmm aradan zaman geçti dinleniyorum koltukta
2.ci vaka yanıma uzandı sözde tosununu sevecekkk bu kezzz gülerek hahahaha aşkım erkek doğuracağın belli baya bıyıklı mıyıklı bişey oldunnnnnn demez miiii (ki bende cidden bu hafta sonu kuaföre gidecektim boşver dedi bende 22sine erteledim) neyse yine ağlamadımmm
ve yemek yapacammm
3.ci vakamız ben adama 1 kgm hamsi al demişim o da 2 kgm almış açtım ben bunları nasıl temizleyecem el insaf iş yaptıkça iyice beni hizmetçi ettin kendine dedim durdumm, zaten ufak ufak bebek hamsiler al bakk dedim gösterdim mutfakta yanıma gelmesinide söylemiştim o kokuyu oda koklasın diye ben iş yaaprkenn, bu kez aman gökçeeeeee kafamı şişirdin dırdırınla dök gittin hepsini çöpeeee boşver demez miiiii... yok ben yanına geliyorum destek olayım diyee sen iki saattir hamsileri konuşuyon falan feşmann yok ne zaman sigarayı bıraksa ben böyle baskı yapıyor muşumm derken hem bağırdımmmm hem hamsielri çöpe attımmmmm hemde ağlamaya başladımmm
sonraaaa tutamıyorum ama kendimi eski halim olsa valla bir iki tekme atacak gibi bir ruha büründümmm... sonra çıııkkkkkkkkkk defol diye bağırınca neyse gitmiş evden msj atmış tabi telefonum şarjdaa ben evin aşağısında bekliyorum merak etme yazmış, bir yere de gidemiyor tabi tam ağlaya ağla uykuya dalacaktımm kapıyı çalıyor anahtarınıda almammış eee evde hamal var zaten kaç aydır kalkıp birde öyle azarladım derken yine odama geçip ağlayarak uyumuşummm...
sonra 1-2 saat sonra uyandım bişeyler atıştırdım bu sigara almış içmiş yumuşamışşşşş sözde bana gel konuşalım özür dilerim falan diyor ama gördükçe gıcık oluyorummm sonra bıdık içi valiz hazırlayacamm başımızda bekliyor, yoksa normalde aslaa k....nı kaldırıpda salona gelmezz pc de oyun oynar film izler falan... bu kez çaydı kestaneydi derkenn tutturmaz mı sen bugün yarın doğarsın diyee.. önünde de laptopda tüm gebelik siteleri aç sen oku, yok yok bu ayın sonuna kalmazz vs diye birde öyle bir baskı yapmaya başladı bende hiç bişey yok ne ağrım ne sancım... bu kez durup durup sancın gelirse söylee diye aptalca bir cümle kuruyorrr, yok ben atlar arabaya giderim dedimm ALLAHIMM delirtti beni delirtti...
amannnnnnnnn
cidden ben mi abartıyorummmmm yoksa ki hamileliğin başındaki duygusallıklar sonradan mı bende etkisini gösteriyor bilemedim.. ama eşimin yaptığıda dedikleride yenir yutulur cinsden değil bence... neyseee herkese çokca selamlar
bacım ellerine sağlık herbirisi birbirinden güzel ve özell... ama bir çok kişi halletti bu işlemlerini bir ben kalmıştım bende geçen cuma sipariş verdirttim...Merhabaaa.. birbirinden güzel ve farklı ürünlerime bir göz atın isterim :)))Eki Görüntüle 1305420 Eki Görüntüle 1305421 Eki Görüntüle 1305422 Eki Görüntüle 1305423 Eki Görüntüle 1305424 Eki Görüntüle 1305426 Eki Görüntüle 1305427 Eki Görüntüle 1305430
bana da öyle geliyorr benimkigünaydın kızlar,
ellerim ayaklarım o kadar şiş ki anlatamam, bir de çok ağrıyor gece kaç sefer uyandım ağrısından. ellerimi açıp kapatamıyorum sabah sütün kapağını bile zor açtım
bir de sanki çok uyuyabiliyormuşum gibi saçma sapan rüyalar gördümgece boyunca. son haftalar biraz zor geçecek sanırım
bu arada doktor itme falan olabilir demişti, kasıklarda ağrı, yalancı sancılar vs. ben bunların hiç birini yaşamıyorum. sadece gün içinde 1-2 kez hareketlerini normale göre daha belirgin hissediyorum, o kadar. 2 gün sonra 36 hafta bitecek ama diğer arkadaşlardaki belirtiler ağrı sancı hiç yok bende. bu çocuk zamanında doğmayacak galiba, 40 haftayı geçince de gel sezaryenle alalım derler zaten ben de o kadar zaman sancıymış nişanmış beklediğimle kalırım. ohh yazdım yine senaryomu :)
erkek işte haklısınn ...Canim ya bence o da stres yapmıştır doğum yaklaştıkca. Bir de erkek işte ne bekliyoruz ki. Sen de zaten son dönemler stresli oluyorsun. Üst üste gelmiş. Belki başka zaman gül gececegin şeyler batıyor insana. Ve yine dediğim gibi erkeklerden bazen kapasitelerinin üzerinde şeyler bekliyoruz sanırım. Baksana sancı gelirse söyle diyo adam... bizim kadar kompleks bir düşünce yapıları olmuyo dolayısıyla doğum gibi bilmedikleri bir stres de eklenince böyle durumlar yaşanıyo. Sen kendini hiç bunaltma bak az kaldı.
bacım ellerine sağlık herbirisi birbirinden güzel ve özell... ama bir çok kişi halletti bu işlemlerini bir ben kalmıştım bende geçen cuma sipariş verdirttim...
Bende siste yok sancı da yok sadece canm hiç bisey yapmak.istemiyor yataktan kalkasim gelmiyorgünaydın kızlar,
ellerim ayaklarım o kadar şiş ki anlatamam, bir de çok ağrıyor gece kaç sefer uyandım ağrısından. ellerimi açıp kapatamıyorum sabah sütün kapağını bile zor açtım
bir de sanki çok uyuyabiliyormuşum gibi saçma sapan rüyalar gördümgece boyunca. son haftalar biraz zor geçecek sanırım
bu arada doktor itme falan olabilir demişti, kasıklarda ağrı, yalancı sancılar vs. ben bunların hiç birini yaşamıyorum. sadece gün içinde 1-2 kez hareketlerini normale göre daha belirgin hissediyorum, o kadar. 2 gün sonra 36 hafta bitecek ama diğer arkadaşlardaki belirtiler ağrı sancı hiç yok bende. bu çocuk zamanında doğmayacak galiba, 40 haftayı geçince de gel sezaryenle alalım derler zaten ben de o kadar zaman sancıymış nişanmış beklediğimle kalırım. ohh yazdım yine senaryomu :)
Günaydın kızlar.. dün den beri çok kötüyümm.. eşimle kavga edip durdumm ağlama nöbetleri geçiriyorum adeta ki ben ağlayan biri de pek değilimdir
ve yemek yapacammm
amannnnnnnnn
Hmm sen doğum yaptınBenim de bebek tersdi kasiklarima cok baski yapiyodu ters olunca daha çok agri oluyor ben bugün yarin bekliyordum erken dogacagini biliyorum..
valaa en son 31 ekimde gittim bana ters 20 güne gel dönmezse sezeryana gün veririz dedi.bu hafta gidicem doktora ama karnımda bi değişiklik hissetmiyorum sanki kafa hala yukarda gibi.banada 37. haftaya kadar döner bebekler demişti ve %90 dönüyolarmış biz o %10 luk kısımda mıyız puuffcanım sninki de hala dönmedi mi yaaa.. ne yapmayı düşünüosun ? bana doktor 10 gün öncesinde sezeryan a alalım dedi şok oldum %2-3 müş bundan sora dönmesi ama daa var ya inş döner bebişlerimizz
işte defalarcaa dedim alma alma diyeee... kendince tosun yesin diye alıyormuş... tosun= bebeğimize diyor bu isim takmasına bile gıcık oluyorum ya neyse....günaydın canım, bazen her hareketleri batıyor bize eşlerimizin. bir de yaptıkları bir şeye kızınca üstüne gelen her hareketlerinde sanki gıcıklığına yapıyorlarmış gibi düşünüyoruz. erkekler de sağolsunlar böyle durumlarda saflaşıyor, nasıl davranacaklarını bilemiyorlar iyice işler çığırından çıkıyor :)
sen de artık bırak hamsiyi falan, illa yemek yapacaksan daha kolay şeyler yap. ya da çok istiyorsan temizlettirip getirsin eve eşin. yorma kendini artık canım az kaldı bak
Canim ya bence o da stres yapmıştır doğum yaklaştıkca. Bir de erkek işte ne bekliyoruz ki. Sen de zaten son dönemler stresli oluyorsun. Üst üste gelmiş. Belki başka zaman gül gececegin şeyler batıyor insana. Ve yine dediğim gibi erkeklerden bazen kapasitelerinin üzerinde şeyler bekliyoruz sanırım. Baksana sancı gelirse söyle diyo adam... bizim kadar kompleks bir düşünce yapıları olmuyo dolayısıyla doğum gibi bilmedikleri bir stres de eklenince böyle durumlar yaşanıyo. Sen kendini hiç bunaltma bak az kaldı.
bana da öyle geliyorr benimki
Bende siste yok sancı da yok sadece canm hiç bisey yapmak.istemiyor yataktan kalkasim gelmiyor
bende senn gibi düşünüyorum sanırım 40i gececeim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?