- 24 Mayıs 2014
- 3.699
- 1.802
- 178
hiç sorma, çocuk olunca büyürler belki :)
Yok ayni odadayiz ewimiz sobali oldugu icin yatak odasindada yatmioruz soba odasinda ayri ayri yatioruz :)bizde ayrı yatalım dedik ama ayrı odalardaydık olmadı gece dönemiyom kalkamıyom kramp giriyor o yüzden yine aynı odada olacak şekilde yatın sizde bacım ne olur ne olmaz...
çok çok sağoll geeçcek inşallah
Yok kac kez soyledim fayda etmior benim kocama. Cok asiri agir bi uykusu var uyanmiorda fark etmior gece nasil uyudugunu.Benmki ilk zamanlarda bır ıkı kere karnıma carpmıştı yatakta. Sabah soyledım. Ogünden berı yattıgı gbi kalıyo kımıldamıyo bile zavallı kocacımm
Hepsi ayni bu erkeklerin ya benim esimde ayin besinde gel oglum maas gunu daha oncesinde gelme dioray ne güldüm ne güldüm :) valla çocuk bu erkek milleti hiç büyümüyorlar :) ben eşime hep derim "sen evin en büyük çocuğusun" diye :)
valaa en son 31 ekimde gittim bana ters 20 güne gel dönmezse sezeryana gün veririz dedi.bu hafta gidicem doktora ama karnımda bi değişiklik hissetmiyorum sanki kafa hala yukarda gibi.banada 37. haftaya kadar döner bebekler demişti ve %90 dönüyolarmış biz o %10 luk kısımda mıyız puuffinşallah dönerde herşey normal normal gelişirr
günaydın kızlar,
ellerim ayaklarım o kadar şiş ki anlatamam, bir de çok ağrıyor gece kaç sefer uyandım ağrısından. ellerimi açıp kapatamıyorum sabah sütün kapağını bile zor açtım
bir de sanki çok uyuyabiliyormuşum gibi saçma sapan rüyalar gördümgece boyunca. son haftalar biraz zor geçecek sanırım
bu arada doktor itme falan olabilir demişti, kasıklarda ağrı, yalancı sancılar vs. ben bunların hiç birini yaşamıyorum. sadece gün içinde 1-2 kez hareketlerini normale göre daha belirgin hissediyorum, o kadar. 2 gün sonra 36 hafta bitecek ama diğer arkadaşlardaki belirtiler ağrı sancı hiç yok bende. bu çocuk zamanında doğmayacak galiba, 40 haftayı geçince de gel sezaryenle alalım derler zaten ben de o kadar zaman sancıymış nişanmış beklediğimle kalırım. ohh yazdım yine senaryomu :)
şansımız azaldı desene.inşallah döner diyoruz elimizden baaşka bişi yapamıyoruz,hayırlısı buymuş demek deriz napalımm,sağlıklı olsunlardaainş döner kuzu ya bugün şirket doktoru da zor dedi .. bol yürüyüş bol su dedi şişmiş bacaklarım ellerim ödemmiş bi sürü .. içiorum da çok şükür son haftalarda oldu yani buna da şükür napalımm herkes bi tuhaff umutlu olan yok hey allahım
Günaydın kızlar.. dün den beri çok kötüyümm.. eşimle kavga edip durdumm ağlama nöbetleri geçiriyorum adeta ki ben ağlayan biri de pek değilimdir
sebebine gelince okadar çok sebep sayabilirim ki...
1. ci olarak dün öğlene doğru buraya girdim eşim tv izliyor gülerekk bana hahh doğurdum, hah hastanedeyim , hastaneden yazıyorum, kafası çıktı çıkacak vs... herşeyi anlık buraya yazıyonuz demesiii zaten kavgayı ateşledi, iyice gıcık oldumm aylardır evde hapis hayatı yaşıyorum varsa yoksa bir kk onada burnunu soktu neyse henüz ağlamadımm lafını verdim geçtimmm aradan zaman geçti dinleniyorum koltukta
2.ci vaka yanıma uzandı sözde tosununu sevecekkk bu kezzz gülerek hahahaha aşkım erkek doğuracağın belli baya bıyıklı mıyıklı bişey oldunnnnnn demez miiii (ki bende cidden bu hafta sonu kuaföre gidecektim boşver dedi bende 22sine erteledim) neyse yine ağlamadımmm
ve yemek yapacammm
3.ci vakamız ben adama 1 kgm hamsi al demişim o da 2 kgm almış açtım ben bunları nasıl temizleyecem el insaf iş yaptıkça iyice beni hizmetçi ettin kendine dedim durdumm, zaten ufak ufak bebek hamsiler al bakk dedim gösterdim mutfakta yanıma gelmesinide söylemiştim o kokuyu oda koklasın diye ben iş yaaprkenn, bu kez aman gökçeeeeee kafamı şişirdin dırdırınla dök gittin hepsini çöpeeee boşver demez miiiii... yok ben yanına geliyorum destek olayım diyee sen iki saattir hamsileri konuşuyon falan feşmann yok ne zaman sigarayı bıraksa ben böyle baskı yapıyor muşumm derken hem bağırdımmmm hem hamsielri çöpe attımmmmm hemde ağlamaya başladımmm
sonraaaa tutamıyorum ama kendimi eski halim olsa valla bir iki tekme atacak gibi bir ruha büründümmm... sonra çıııkkkkkkkkkk defol diye bağırınca neyse gitmiş evden msj atmış tabi telefonum şarjdaa ben evin aşağısında bekliyorum merak etme yazmış, bir yere de gidemiyor tabi tam ağlaya ağla uykuya dalacaktımm kapıyı çalıyor anahtarınıda almammış eee evde hamal var zaten kaç aydır kalkıp birde öyle azarladım derken yine odama geçip ağlayarak uyumuşummm...
sonra 1-2 saat sonra uyandım bişeyler atıştırdım bu sigara almış içmiş yumuşamışşşşş sözde bana gel konuşalım özür dilerim falan diyor ama gördükçe gıcık oluyorummm sonra bıdık içi valiz hazırlayacamm başımızda bekliyor, yoksa normalde aslaa k....nı kaldırıpda salona gelmezz pc de oyun oynar film izler falan... bu kez çaydı kestaneydi derkenn tutturmaz mı sen bugün yarın doğarsın diyee.. önünde de laptopda tüm gebelik siteleri aç sen oku, yok yok bu ayın sonuna kalmazz vs diye birde öyle bir baskı yapmaya başladı bende hiç bişey yok ne ağrım ne sancım... bu kez durup durup sancın gelirse söylee diye aptalca bir cümle kuruyorrr, yok ben atlar arabaya giderim dedimm ALLAHIMM delirtti beni delirtti...
amannnnnnnnn
cidden ben mi abartıyorummmmm yoksa ki hamileliğin başındaki duygusallıklar sonradan mı bende etkisini gösteriyor bilemedim.. ama eşimin yaptığıda dedikleride yenir yutulur cinsden değil bence... neyseee herkese çokca selamlar
kızlar merhaba,
normalde böyle şeyleri yazmam ama şu sıralar dağlara taşlara yaz deseler yazasım haykırasım var.
benim kayınpederim 1 ay önce vefat etti. rahmetli sağ salim insandı. kalp krizi geçirdi. neyse eşimde babasına çok düşkündü, baya bi üzüldü. bu evrede yanında oldum. birbirimize destek olduk. 3 erkek kardeşler en büyükleri eşim.
en küçük okuyor, ortanca çalışıyor, işini bırakıp anasının yanına gelecek sözde.
kayınvalide 3 haftadır bizde. ortanca oğlan önce kasım sonu, sonra aralık başı, aralık ortası aralık sonu derken ocağın başına kadar gelme planları ertelendi.
sesimi de çıkarmıyorum acıları taze, tabi kadın bizde kalacak diye ama 3 haftadır canımdan bezdirdi. dırdırı söylenmesi yok ama benim sorunlu bir hamilelik geçirdiğimi biliyor. şekerim var insülin kullanıyorum ve ayrıca erken doğum riskim var. doğurdum doğurcam. ve 34 haftaya bu hafta giriyoruz.
akşama kadar evde. bende çalışıyorum ne yemek yaptığı var, ne evi temizlediği. hafta sonu evi temizledi sözde, içerisi ve mutfağı süpürdü evi temizledi saydı. yerleri sildiği bezle sehpaları ve tv ünitesini sildi. tabi görüyorum ama ses çıkaramıyorum. deterjanlı suda da yıkamıyor. çeşmede.
dün eşim 7 gibi 3 kere acıktım dedi. bizimkinde tık yok. ben acıkmadım daha dedi geçiştirdi. bende kalktım salata yaptım yemek ısıttım. eşim anne sende kahvaltı gibi hazırla bari bana deyince kalktı. çünkü ben sadece bulgur yiyorum yanına sulu yemek yapayım mı diyenim yok!
kasıklarım yürüdükçe ikiye ayrılcak gibi ağrıo mu. yine bişey demedim eşime watsaptan yazdım annenin bana bi faydası yok, herkes düzenini kursun diye. oda bi tribe girdi. sonra kavga ettik ikimiz. kayınvalide bugün gidicem diye başlamış. sanki umrumda defol git. sabah yine kahvaltı niyetine bi çay demlemiş. ne salatalık ne domates doğranmış. zaten kahvaltımı kendim hazırlıom. yumurtamı felan kendim yapıyorum. hazırladım yiyorum baktım yemiyor. sen yemiomusun dedim. canım istemio dedi. biz işe giderken kapıyı kapatırdı. gelip kapatmadı. aklınca tavır yapıo. karıyı gebertcem.
eşimlede konuşmuyoruz. işe geldim yazdım ağrım var die. hemen aradı doktora gidelim mi die. aslında eşimle iyiyiz. oda durumun farkında ama anasına da kıyamıo. hamile olan benim ana uzan, ana yat, ana uyu, ana acıktın mı evde gırla.
sende hamilesin diyen yok.
hakkımı da helal etmiyorum o lanet karıya. inş bir an önce gider.
herkes karnın çok aşağı inmiş diyor. sitresten ne yaptığımı bilmiyorum. ağlama kreizlerim yok ama sinir krizlerim yoğun. geceleri uykuma bile zarar.
ne yapsam kızlar. akşam eve gidince yine sitres. eve gidesim yok. evimden soğudum.
canım eşin farkındadır yapacak bisey yok ama şu durumda gık diemez rahmetli babasının emaneti gibi bi durum var bi de en büyük abi git de denmez ama kadının rahatlgı takdire şayan yani ayıp .. allah korusun bu insanlardan ya onların eline de düşürmesin .. yazık yani koca gün ne yapıo anlamıorum sen içini ferah tut kocanın elini tut gülümse en güzel en özel zamanlarımız..bol bol salavat cek Rabbim kolaylık versin canım hersey geçecek bebişine kavusacağın anı hayal ett
kuzum bende şişeyi elimden düşürüyordum sabah cok fena oluyor ellerim .. parmak uclarımın uyuşukluğu hiç geçmio her gün duş alıorum uzun uzun ya da gün aşırı rahatlatıo biraz ama anlık yani .. haftaya ellerimin filmi cekilebilir bu karpal tunel sendromu mu var die .. suyu arttır diolar 1.5 -2 lt içiorum daa ne içicem bilmiorum
ne diyimm bacımmmm iyi iş yaptırmışsınnn harikasınn.. ayrıca annesi hakkkında dediklerinde ayrı bişeyBunlarin hepsi ayri bir cins cnm bendede var oyle bir cins. Hamileymisim son gunlerimmis hic umrunda degil, hicbirseyle ilgilendigi yok, kizla bile dogru duzgun ilgilenmiyor. Bu halimle sabahlari kizi ben giydirip kahvalti yaptirip gonderiyorum krese. Dun artik dayanamadim evi bildigin b..k gotuuryordu, kalk dedim temizlik yapacaksin, camlari ve yerleri sildirdim, evide dip bucak süpürttum. Bugunde ogleden sonra kontrolumuz var medicalparkda beni alt tarafi hastaneye goturecek bin taksiye git diyor, gidemem dedim sen izin al isten gotur dedim. kirk tane laf etti en sonunda tamam izin alip gotururum dedi. Aslinda arabayi kullaniyorum ama bu halimle kullanmak istemiyorum bir zahmet son haftam ilgilensin biraz. Anasina gelince ilkinde gelmisti doguma sinir etmisti beni, bunda annen falan gelmesin onu gorunce zaten seytan gormus gibi oluyorum sutum falan kesilir mazallah dedim oda oldu aynen iletirim anneme dedi:)))
valla ha mı koptum gülmektennn kıssss....ağdayla al haahah seninki tam fena hee insanin damarina basiyo :)) bizimkine dün beni kuaföre götür dedim kapida arabada oturacak yani beklemeyi sevmez hic cikmamis kaslarin diyo nasil yalan söylüyo bildigin ido gibi olmus kaslarim hic cikmamis diyo evdeki agdayla al biyiklarini kaslarin yok zaten diyo cok sovcular yaa :)
oo harikaKızlar sabah eve kargo geldi .. Molfixden yenidoğan bezi bi adet numune :) numune istememiştim sadece sitesine üye olmuştum şaşırdım :)
ben dependden büyük istemiştim onlar orta yollamışlardıı... orta iyi oldu...kızlar benim de depend im geldi, orta boy istemiştim ama biraz küçük gibi bu ya :) neyse bakalım memnun kalırsak ya da ihtiyacımız olursa büyüğünden alırız sonra.
Evet canim ilki normaldi. Kızım şimdi 6 buçuk yaşında. Hatırladığım söyle bir şeydi. Sabah karın agrisiyla uyanmıştim hatta bir ara hamile olduğumu unutup sanırım hasta Olcam diye düşünmüştüm sonra da gulmustum kendime.. gün boyu da birer saat yarım saat arayla birden sancı geliyodu ve ben kendimi koltuğa zor atıyodum. Ben bunları yalancı doğum sancısı diye geçiştirdim tabi. Aksam da eşim Gelince arada bir bağırırsam korkma yalancı sancı oluyo bugün dedim. Yemek sırasında yemekten sonra sancılar siklasinca ve ben her seferinde 3-5 saniye hareket edemeyince acile gittik. Orada da ebe baktı 1 cm açılma olmuş ama seni buraya alamam ilk dogumun bebekte bir sıkıntı olursa kuveze yok uzman doktor yok büyük doğuma gideceksin dedi biz de zekai tahir burak hastanesine gittik gece 1 de. 5 gibi de kızım doğdu ve öğlen de evimize geldik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?