2014 Aralık Anneleri

Canim biz ozaman vanda goreevliydik ve dogumda sadece yanimda annem ve esim vardi. Akraba falan yoktu yani. 3 gun hastanede ısık tedavisi gordu ve kuvezde kaldigi icin almadilar her iki saate bir sut vermeye gittim o halimle
Cok zormus canim kardesim de de olmustu isin tedavisi gördü 1 gün o sirada ciplak yatirinca üsütmüsler menenjit gibi oldu.Kafadan serum yedi haftalarca.Öksürürken tikaniyodu kücücük bebek.Allah korusun.Ins sarilik olmazlar.

Benim hastane pisik kremi sampuan bez falan getirmwyin bizde var dedi. sampuani ne alaka dedim kafasini yıkıyoruz dedi.

pişik önleyici krem ve pişik olduktan sonra ayrı krem mi var ?

hastaneye ne soracagımı şaşırdım valla kime sorcam bi de

Gercek sanci nasil normal olan hazirlik sancilari nasil farkini bilen varmi 2 bebegim ama ilki erken oldu bi anda sanci falan cekmedim

Eskiler bir cay kasigi sekerli su verin derler sarilik olmasin diye ilkinde hurafe deyip vermemistim ama bunda deniycem :) sarilik olayi genelde birrcok bebek yakalaniyor ama onemli olan dereceesi biz cok yuksekle yatmistik 22, 23 falandi. O deger yukseldikce allah korusun dusmez ise cocukda kalici hasar birakabiliyor.

Ne guzel canim pes etmemissin emzirmissin.. insallah bu sefer sorunsuz ve guzel gecirirsin bebisinle lohusaligini..

Kızlar bu gece bişi daha hallettim . Hanfendiye isimli cerceve yaptım .. Bunu belki hastane kapısına da asabilirim .. Nette gormustum örneğini , kapıya boydan boya güpürlü kurdele koyuyorlar .. Fikir olur belki , bu arada bebek çantası için olan keseleri de koyuyorum cok derli toplu oldu çantası .. Keselerden biri dogum sonrası hemşirelere vermek üzere hastane çıkışı var diğerlerinde , farklı takımları . Ne olur ne olmaz fazla kıyafet koydum ... Bu arada buradan arkadas pişik kremi koyalım mı demiş . Bunları hastaneyle görüşmek lazım .. Bana hastane bebek bezi , kremleri , anne için ped fakan biz tedarik edıyoruz dedi .. Kontrollere gidince dogum hemşiresiyle görüşmelere fayda var

Eklentiler

• image.webp
    194,5 KB · Görüntüleme: 151
  • image.webp
    288,9 KB · Görüntüleme: 138
pişik önleyici krem ve pişik olduktan sonra ayrı krem mi var ?

hastaneye ne soracagımı şaşırdım valla kime sorcam bi de

Aynı şey canım..

Gercek sanci nasil normal olan hazirlik sancilari nasil farkini bilen varmi 2 bebegim ama ilki erken oldu bi anda sanci falan cekmedim

Yalancı sancılar düzensizdir ,en fazla 15-20 sn sürer geçer. Karnının gerilip sertleştiğini hissedersin , 15 sn sonra normale döner. Gerçek sancılar düzenli aralıklarla girer ve nispeten daha ağrılıdır.

Canim ben pisik kremi bepanthol filan almayi düsündüm diger kozmetik tarzi olanlardan almadim.Gerekirse eczanede var alir eslerimiz herhalde.ilk günden pisik kremi sürmeye gerek oluyo mu acaba her alt acista sürecek miyiz?

Kizlar ben bepanthol aldim koydum cantaya.. ne olur ne olmaz.

doğru haklısın bunu konusayım bir dahaki muayenede. yaptıkların derli toplu guzel olmus begendimm.
ben hala hangi kıyafetini once hangisini sonra giydirecegime karar veremedim. açıkcası.

Cok guzelmisss yaaa cok duygulandim...

evet : (( cok fena vurdu benii. bizi biliyorlar mı acaba.

bu arada yabancı bir uygulamada bebegin bu sıralarda şarkıları algıladıgını ve sevdigini yazıyordu. Annenin sesini ve şarkı soylemesini çok severlermiş mutlu olurlarmıs, dogunca da hatırlarmış. Çok ilginc di mi .

Canim cerceve cok guzel olmus ellerine saglik.. nasil yaptin bunu? Bi de hastane kapisina nasil asacaksin?

Bende cok kararsız kaldım .. 10 ku takım olanı ilk verme kararı aldım . Tecrübeli anneler siz ne dersiniz

Canim ilk giyecegi kiyafet en begendigin olmasin. Bn oyle yapicam. Ilki kesin baticak. 2.giydirecegin en begendigin olsn. Bn cikista da guzel bi zibin takim giydircem. Videoyu izlerken bnm oglus nasil tekmeledi var yaa sanki o da anliyomus gibi.. snra gozlermdn yaslr suzuldu tutamadm valla.. bn sarki soyluyorum ninni soyluyorum dogdugunda da asina olmus olacak ins :)

Sırf anne sütü alırken kolayu kolay pişik olmazlar zaten, ek gıdaya geçince başlıyor pişikler.
Canım cerceve ikeadan , içine saten kumas yapıştırdım .. Hafrlerıde ahşap eşya satan hobi dükkanlarından aldım . Instagramda görmüştüm bu tarz cerceve onu nasıl kullanmışlar hastane kapısında resmini atıyım canım . Bu tarz kullanmayı düşünüyorum . Sonrada odasında bu tarz çerçeveyi köşesi var oraya koyucam

Eklentiler

• image.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 126
O zamn bacim guzellikle soylee.. sen de yoruluyosun de. Benim de artik dinlenmem lazim de. Cocuklardan kafam sisiyo biraz rahat etmem lazim doguma kadar de. Acik acik soyle. Senden ve bebeginden onemli olamaz yengenin kirilmasi.. kusura bkmasin..
Doğru diyorsun canım bulucam artık bi yolunu yoksa dinlenmek haram oldu bana bide o yetmezmiş gibi evin halini gördükçe sinirlerim zıplıyor bide bebişime aldığım eşyalarıda kullanmaya başladılar kıskandığımdan değil ama ilk bebeğim ve ona özel olmalı diye düşünüyorum pişdik kremini küvetini şampuanlarını beşiğini falan hep kullandılar iyice çileden çıkıcam o anları yaşamamak için bi an önce bişiler yapmam lazım

Aynı şey canım..
.
Teşekkürlerrr.

Kizlar ben bepanthol aldim koydum cantaya.. ne olur ne olmaz.
aslında bepanthol her turlu iş için gerekli olabilir yara bere. bilemedim.

Bende cok kararsız kaldım .. 10 ku takım olanı ilk verme kararı aldım . Tecrübeli anneler siz ne dersiniz
ogluşun 10 lu hastane cıkısı turuncu krem, diğeri 8 li set maviş ve cok guzel en sevdigim kıyafeti çok ozendim jujubeden aldım, bi 5 li aldım mickeyli maviş , yetmez mi ?
ilkin giydirecegi ne kadar sure üzerinde kalır? ziyarete gelenler o giysiyle mi gorur. fotograf cekimine de maviş takımı denk gelsin istiyorum. gelen misafirlere de maviş takımı denk gelsin istiyorum.

o yuzden cok kararsızım turuncu heba olur maviyi temizce misafirler gelince mi giydiririm. yoksa ilk foto onemli mi diyorsunuz ve uzun sure kullanabilir mi. bir akıl verin yaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…