İşte maksat yardımcı olmak bana sağolsun oluyorda hiçbi iş yaptırmamaya çalışıyor ama çocuk gürültüsü yaramazlıkları derken benim sinirlerim yıprandı misafirler diye içime attım hep ama içim şişti artık sinirdenCanim valla uygun bir dille soyle. Doguma kadar biraz kafami dinlemek istiyorum sagol hersey icin de.. iki kucuk cocukla ne diye cikmis gelmis deli mi ne!!!
İşte benimde sabrımı zorlayan son nokta o oldu artık bişiler düşünüp göndermem gerekBen evden kovardim iyi sabirlisin. Oldu benim hevesle bebegime aldiklarimi onlar kullanacak. Yok ya!
Sanırım anneme söyleyip bi yol arayacağım yada çocukları bahane edeceğim annemin doğumda geleceğini biliyor bide ben dıştayım onlar annemle Balıkesirdeler yani ordan çıktı geldi yanıma aynı yerde olsak geri göndermek zor değilde dışta olduğum için nasıl yaparım bilmiyorumYani dusunceli biri olsaydi kendi cocuklarida olmus hevesini anlar kullandirtmazdi. Hem cidden 2 cocukla yardima gelinmezki daha cok eziyet olur. Araniz iyiyse birbirinize naziniz geciyorsa cidden iyi degilim cocuklari kafam kaldirmiyor de veya annem gelecek de. Ay ben sinirlendim ha
Sanırım anneme söyleyip bi yol arayacağım yada çocukları bahane edeceğim annemin doğumda geleceğini biliyor bide ben dıştayım onlar annemle Balıkesirdeler yani ordan çıktı geldi yanıma aynı yerde olsak geri göndermek zor değilde dışta olduğum için nasıl yaparım bilmiyorum
Annenin gelecegini ogrenecegi zmn gider mi?
senel abinin eşi ise abim tek başına evde gönlüm razı değil de.. annem gelecek zaten yengecim çok sağol sizinde düzeniniz bozuldu diyip gönderebilirsin tatlılıkla canım :)
Bende de gecen haftanstde sanci cikmisti bende yatmayi kabul etmedim eve giyim bi hafta sonra az kanamam oldu hemen doktora gittim dedi bana ben seni yatirsyim. Demisdim erken alabiliriz dedi ama bebegin cok küçük elimizden geldiğince geciktirelim dedi ama bebek beklemedi kendi suyunu tüketmişti mecbur sezeryan oldum bence hemen git serum falan takarlar biraz daha bebegin durur anne karninda..Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı 37 hafta oldum.iş göremez rağorumu aldım nst çektirdim ama nst'de 3 defa sancı gözüktü doktor yatış önerdi ama hiç hazır olmadığım için kabul etmedim. Tüm sorumluluğu üstüme alıyorum diye imza atmam gerektiğini söylediler ben de imzaladım çıktım. İlki sezeryan olduğu için doktor iç kanma falan olursa karışmam sen yatmıyorsun dedi. Şimdi eve geldim bişilet yiyip uzandım bol su içip bebişin hareketlerini takip edeceğim. Nst sonucunu yorumlsmayı bilen var mı içinizde?
Ben ilki de erken oldu sezerysn bu bebeğimde erken oldu yine sezeryan..Selam kızlar buradaki hamişlerin yazdıklarını okuyunca yalnız olmadığımı anlıyorum. Bugün nst'de 3 defa sancı olmasına rapmen hastaneye yatışı kabul etmedim ve evde tedirgin bekleyişim sürüyor. İlki sezeryan olup ikinci erken doğuyor mu bilen var mı? Eleman çok hareketli önemli olan bu sanırım.
Eşler de çok anlayışaız olabiliyor ama biz fazla hassasız bu aralar çok daha alıngan ve duygusalız. Ben doktora kontrole kendim gidiyorum ankara'nın merkezi bir hastanesine eşim götürmüyor araba ile gidip otopark bulup bırakıyorm.halbuki bu günlerde hiç iş yapma,yanında birisi olmadan sokağa çıkma diyorlar. İşlerim yoğun diye eşim beni hastaneye bile götürmüyor. Doğuma da kendim gideceğim bu gidişle sancılı sancılı araba kulanıp oradan acile geçer doğumu yaparım sen de o zaman gelirsin herhalde diyorum keyifle gülüyor. Offf offf herşeyi biz çekelip onlar sevsin ne ala memleket!
Annemin ne zaman gelip gelmeyeceğini bilir o yüzden annem gelecek diyemem ama bi bahaneyle anneme çağırttırayım diyorum
ben ocak annesi olacağım, sizede bir bakayım dedim,, dedimde yengene de yuuh dedim yani,,,,, kusura bakma ama, iki tane çocuklu kadının ki biri 3 aylık biri 4 yaşında kendine yararı olmaz ki sana olsun,,,,Merhaba kızlar... Bu son dönemlerimizde hepimiz hassasız anlaşılan ama benim sıkıntım eşimden yana değil yengem bana destek ve yardımcı olmak için doğuma kadar bize yerleşti ama bi 4 yaşında bide 3 aylık yiğenlerimde var yengem ne kadar yardımcı olsada çocukların gürültüsü yaramazlıkları beni daha çok yoruyor ama misafirler kırılırlar diye içime atıyorum ama olan bana oluyor iyice sinirlerim yıpranmaya başladı zaten doğumdan sonra iyice kalabalık gürültü uykusuzluk baya yorulacağım ama şimdiden kendi hassaslığımın üstüne bu kadarı fazla geliyor şimdi bi şekilde geri göndermek istiyorum ama nasıl denir nasıl yaparım bilmiyorum bi tavsiyesi olan var mı yardımcı olun bana
Bence kotulugunden yapmiyodur. Muhtemelen hamileliginde cok yalniz kaldi, sen kalma istiyodur. Oncelikleri de degismistir ondan yaymistir biraz. Sen hissettigin gibi davranmalisin. Bence elini etegini isten cek. Hizmet etme, erken kalkma, odana cekil biraz. Yalniz kalma ihtiyacini da belirt.İşte yanlış anlamasını istemiyorum bide onlar beni kaldırmıyorki ben kendimi sorumlu hissedip kalkıyorum ama mutlu mu kalkıyorsun derseniz evet diyemem çünkü düZenim bozuldu
Benim de eltim 2 cocukla geleyim ben bakmaya demisti esime. Esime kesinlikle hayir 2 cocukla bana mi bakacak ben mi onlara bakacagim dedim kabul etmedim. Esim de aynen soyledi. Isterse alinsin. Reklam yapmaya gerek yok. Senin bakima ihtiyacin var ne ben gelirim ayaklarina yatiyosun di mi.Canım çok şükür zaten yardıma ihtiyacım yok ben herşeyime yetiyorum eşimde bişi diyemiyor çünkü yengem benim tarafımdan abimin eşi yengem dediyse aramızda 8 gün var yaşıtım yani sağolsun bana yardımcı olmaya çalışıyor ama benim ihtiyacım yok bide üstüne çocuk gürültüsü yaramazlıklar beni çileden çıkarıyor alınır diye bişi yapamıyorum ama doğum öncesi yaşamak istediklerim bunlar değil onlar varken ben daha çok yoruluyorum çünkü sabah kahvaltı yapılacak beni beklerler diye miskinlik yapamıyorum akşam oldu mu sadece eşimle ben olsam çok detaylı bi yemeğe gerek yok ama kalabalık diye illa akşama ne yemek yapsak diye düşünüyorum evin dağınıklığıda cabası bi akıl verin bana
Dogdumu bebeginnnnnBen ilki de erken oldu sezerysn bu bebeğimde erken oldu yine sezeryan..
bebeğin kanala girmesi şart değil.ters olmasın yeter...doğum anında bile girebilir...doktorlar zaten sezeryan için bin türlü bahane buluyor, inanmaya hazır olursan hemen ikna ederler..dikkatli olGunaydin kizlar.. bugun 10:20'de kontrolum var insallah hersey yolundadir. Dr bebek kanala girmemis sezeryan der diye odum patliyo... esim annem teyzem cumbur cemaat gidicez :) yarina da aile hekimliginden ebe hemsire cagirdi beni. Son kez kan tahlili yapacakmis. Gebelik izlemim varmis. Emzirmeyle ilgili bilgiler faln verecekmis.
Canim senle günlerimiz ayniymis.Bebisin oldugunu biliyorum da doktor ne demisti erken gelme sebebi icin? Bi de canim nasil sezeryan oldun,epidural vs? Sonrasi nasil.oluyo sezeryanin kalkip kendi bebek bakimini yapabilir derecede misin ?Biraz anlatir misin? Cok cahilim bu konulardaBen ilki de erken oldu sezerysn bu bebeğimde erken oldu yine sezeryan..
canımmm tekrar geçmiş olsun.bundan sonra kendine dikkat et.hayırlısıyla bebişini aldın ya kucağına herşey güzel olur inşallahh.dualarımız sizlerle.Kizlar evimize geldik çook şukur...
Doğumum hakkında yazabildiklerimi yazmaya calisayim...
Hatirlarsaniz eğer benim plasenta previa vardi ve riskli gebelik grubundaydim..sezeryan dogumum oldu... Bana doğum hakkındaki soylenen riskleri sizinle paylasmistim ve aynen oldu
Ameliyat sirasinda çook kanama olmuş doktorum durduramiyorduk, ölümden dondun nerdeyse dediSonucunda Rahim Alindi 5 ayda anca kendimi toparlayabilirmisim...
ama Allah ima cook şükür aldim kucagima bebisimi... Elhamdulillah... Ama ilerleyen zamanlarda sağlik durumum inşallah düzene girer
Şuan ki durumumuz bebişim beni emmiyormama veriyorum mecburen ve çok kotu bir durum benim de çok sancim var...
İnşallah siz de hayirli vakitte saglikla kavusursunuz bebisinize... Simdilik bu kadar yazabildim artik eskisi gibi burada çok sık olamicamm:)
Çantanizi hazirlayin hazirda kalsin... Eksiklerinizi tamamlayin... Ve bekleyin bebisleri:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?