Bence üzerine oyna. Tatlım sen beni düşündün geldin ama iki çocukla bir de ben eklendim sana ben çok huzursuz oluyorum dert ediyorum kendime. Normalde birlikte üstesinden gelirdik ama bu aralar daha da hassasim çok üzülüyorum. Yapacak bir şey de kalmadı Allah razı olsun ne olur daha fazla yorulma evinde sen de dinlen. Çocuk doğuncaya kadar en azından sen de iyice dinlen sonra daha çok yardım isticem senden...... vs. Vs. Üzerine oyna ama bu durumun seni rahatsız ettiğini onların gitmesiyle huzur bulacağını anlat benceeİşte maksat yardımcı olmak bana sağolsun oluyorda hiçbi iş yaptırmamaya çalışıyor ama çocuk gürültüsü yaramazlıkları derken benim sinirlerim yıprandı misafirler diye içime attım hep ama içim şişti artık sinirden
Su içmek çok önemli canım ya, zaten doktorunun bunu şimdi değil hamileliğin bsşladığından beri soylemesi gerekiyordu.benim doktor ilk kontrolumden beri her gittiğimde bol su içiyorsun günde en az 2-2.5 lt. diye bıkıp usanmadan söylüyor. Mutlaka suyu bol iç sakın aksatma.Günaydın anneler. çok uzun zamandır yazamıyorum ama güzel haberleri takip ediyorum.. 36+3 günlüğüz artık evdeyiz ama morallerimiz bozuk biraz. dün kontrol vardı 34 haftalıkken 2500 gr çıkan kızım dün 2650 çıktı. suyuda biraz azalmış dedi doktorumuz. su içmemi önerdi. bebeğin başı aşağı inmiş suyuda azalmış olduğu için ölçümler farklı olabilir dedi. bu konuda hiç tecrübesi olan bilen var mı. Su içmekle normale döner mi..
Günaydın anneler. çok uzun zamandır yazamıyorum ama güzel haberleri takip ediyorum.. 36+3 günlüğüz artık evdeyiz ama morallerimiz bozuk biraz. dün kontrol vardı 34 haftalıkken 2500 gr çıkan kızım dün 2650 çıktı. suyuda biraz azalmış dedi doktorumuz. su içmemi önerdi. bebeğin başı aşağı inmiş suyuda azalmış olduğu için ölçümler farklı olabilir dedi. bu konuda hiç tecrübesi olan bilen var mı. Su içmekle normale döner mi..
Günaydın kızlarr :) halamiz bize park yatak almis simdi teslim aldik. benim istedigim modeli almis cok mutlu oldum canım gorumcem
10 günmü eyvahhtabi kışın çabuk kurutamıyorlardır. ben biran önce vereyim bari. birde stor perdelerimi yıkatıcam ne zahmetli işmiş şu storlar. normal güneşlik olsaymış atar makineye mis gibi asardım. bide bunalrı yıkatma derdi var. hiç kullanışlı değilmiş. görüntüsüne de aldanmamak lazımmış.
Günaydın anneler. çok uzun zamandır yazamıyorum ama güzel haberleri takip ediyorum.. 36+3 günlüğüz artık evdeyiz ama morallerimiz bozuk biraz. dün kontrol vardı 34 haftalıkken 2500 gr çıkan kızım dün 2650 çıktı. suyuda biraz azalmış dedi doktorumuz. su içmemi önerdi. bebeğin başı aşağı inmiş suyuda azalmış olduğu için ölçümler farklı olabilir dedi. bu konuda hiç tecrübesi olan bilen var mı. Su içmekle normale döner mi..
Su içmek çok önemli canım ya, zaten doktorunun bunu şimdi değil hamileliğin bsşladığından beri soylemesi gerekiyordu.benim doktor ilk kontrolumden beri her gittiğimde bol su içiyorsun günde en az 2-2.5 lt. diye bıkıp usanmadan söylüyor. Mutlaka suyu bol iç sakın aksatma.
canım bana doktorum suyunun su içmekle çok alakalı olmadığı söylemişti. düzenli beslenmemek suyu azaltabiliyor yada çoğaltıyormuş. bana yumurta süt peynir tarzı şeyleri çok tüket. yoğurdunun içine yulaf ezmesi karıştır demişti. birde elma suyu arttıryormuş. ben çok elma yerdim suyumda fazla çıktı bu sefer
Annene anlat cnm bu konuyu. Annende geliyorum ayagi yapsin gidene kadar. Yada kirmadan al karsina konus.
Teşekkur ederiz canım :) bambu beşiğimiz vardı ilk etapta kullanmak için sonrasi icin park yatak istemistik oda alindi cok şükür eksigimiz kalmadi.ne kadar şanslısınn.. düşünülüyo olmak ne güzel.. iyi günlerde kullanın
Benimde sezeryan günüme 10 gün var cnm 10 gün sonra kanala oturmazsa gün vereceğim dedi benimde ödüm patlıyor kanala oturmayacak diye bizim aile hekimliğinde kontrollerimiz bitti doğumdan sonra gidicez sadece tahlil istediler benden o yüzden bi gün aç gel dedilerGunaydin kizlar.. bugun 10:20'de kontrolum var insallah hersey yolundadir. Dr bebek kanala girmemis sezeryan der diye odum patliyo... esim annem teyzem cumbur cemaat gidicez :) yarina da aile hekimliginden ebe hemsire cagirdi beni. Son kez kan tahlili yapacakmis. Gebelik izlemim varmis. Emzirmeyle ilgili bilgiler faln verecekmis.
valla ben daha çantada hazırlamadım ev temizliğinide yapmadım. bekleyip duruyorum. sizler halılarınızı yıkatmaya verdiniz mi? ne kada rsürede getiriyorlar canım ya. versem mi acaba artık. gelince de dip köşe temizlik yaparız. 2-3 haftada pislenecek hali yok ya dimi
canım ben göğüs kalkanını aldım. internette çok güzel yorumlar okudum. onu mutlaka al derim. hastane çantana koy hatta hemşireler hemen kullandırıyorlar. hatta nasıl kullanılması gerektiğini onlar gösteriyor. göğüs pedide eninde sonunda lazım olucak zaten kullanıcaz. ama ilk zamanlar yara olmaması için kalkanı kullanmamız lazım. ped ıslak ıslak memeye yapışınca yara yapıyormuş. kalkanla kuuyunca onu koyarız diye düşünüyorum
2 lt falan içiyodum ama en az 3 iç hatta 4 olsa daha iyi dedi. elmada yiyeyim. korkmalı mıyım bilemedim. adam çok rahattı hatta iki hafta sonra gelirsin kontrole dedi. nst ye de almadı ben doppler le bakıyorum dedi.. yani doğuma yakın zamanda kafamı karıştırdı doktor güvenmeli miyim acaba diye.
canım benimkiler 1 haftada geldi istanbuldaysan avrupa yakası tavsiye edebilirim demiröz halı yıkama çok temiz olmuşlar ..
tamam canım çook saol bilgi için .. göğüs pedi bi kutu alalım en başta o zaman kullanmicaksak depolamak saçma
Kızlar ya sizinle bir şey paylaşıcam, geçen pazar eşime bebeğin çantasını hazırlayalım hadi dedim, aslında hazırdı ama başka çantadaydı kendi çantasına koyacaktık. Eşim ağız burun kıvırdı çok zoruma gitti, okadar çok kıyafet ve malzemesi oldu ki gorsun istedim heves edip baksın istedim ama öyle yapınca çok zoruma gitti.tamam gerek yok ben yaparım deyince nerede çantalar dedi getirdi kıyafetleri açıp bakmadan avuçladı avuçladı 3-4 takımı birden aldı koydu diğer çantaya.fermuarını kapattı gitti beşiğinin içine koydu. Dünde mobilyaları 3 gundur silip havalandırmıştık. Pazar gunu "yarın akşam eşyalarını yerleştiririz" dediğimde" tamam" demişti.çok sevinmiştim heveslenmeye başladı diye ama akşam hadi eşyaları yerleştirelim deyince amann şimdi mi dedi. E dun konuşmuştuk ya yarın yerleştiririz deyince tamam dedin dedim. Oda yoo ben öyle birşey demedim, senin son ayın ya unutkanlık başladı iyice yada bende başladı dedi. Bende tamam ben yarın hallederim dedim sonra yanıma gelmiş hadi yapalım dedi bende gerek yok annemle hallederim dedim.aslında annem oğlen hadi yerleştirelim demişti bende hayır akşam hep birlikte yerleştiricez demiştim. Hem kapı tülünü, süsünü de yaparız demiştim.bilseydim annemle yapardım ve şu an bu kadar üzgün olmazdım.Ben mi büyütüyorum yoksa siz olsanız sizde gücenir miydiniz eşinize?
yok canım endişelenme. bana şöyle demişti. bi sınır vardır dedi alt sınır üst sınır. ben üst sınıra yakındım ama aşmamıştı. o yüzden müdahaleye gerek yok yediklerine içtiklerine dikkat ediceksin ve düzelecek dedi. korkulacak bişey değildir sınırlara yakın olmak dedi. hiç endişelenmemişti doktorum ki benim doktorum çok titiz en ufak sorunu bile inceleyen biridir. 2 hafta dikkat ettim yediklerime hiç fast food tüketme dedi bide bana. 2. kontrolümde düzelmişti. su zaten hamilelikte çok öenmli ama direk etkisi olduğu kanıtlanmamış. yinede sulu şeyler tüket. sanırım sen alt sınıra yakınsın sadece o yüzden çok endişelenmemiş doktorun. sadece böyle bişey var diye uyarmış. bende olduğu gibi. zaten endişelenecek bişey olsa bebeğin suyu bitince hemen alıyorlar merak etme sen.
ben daha başlamadım hiç bir şeye, göğüslerimde de hiç belirti yok zaten ama yine de her ihtimale karşı başlasam diyorum. hamileliğin çok zorluklarını yaşadım ama çatlak konusunda şanslıyım ki henüz çatlak falan yok. inşallah meme uçlarım da aynı şanstan nasiplenir :)
erken bence de, daha 3 hafta var, tabi kendi tercihin ama bence hemen sezaryen tarihi olayına girişme canım bekleyebildiğin kadar bekle. kendini nasıl rahat hissedeceksin öyle düşün öyle olmasını iste doktorundan
ben yıkamaya vermedim de gökçe vermişti 10 günden uzun sürmüştü hatırladığım kadarıyla. benim halılarım çok kirli değil, aralık başında temizlikçi alıp sildirmeyi düşünüyorum canım, hem ev de yine kirlenmiş olur, son bir temizlik yapılır en azından. 2-3 haftada pislenmez tabi, zaten geç kalırsak daha çok ağırlaşırız temizlik falan yapamayız
ben ocak annesi olacağım, sizede bir bakayım dedim,, dedimde yengene de yuuh dedim yani,,,,, kusura bakma ama, iki tane çocuklu kadının ki biri 3 aylık biri 4 yaşında kendine yararı olmaz ki sana olsun,,,,
bence yengenin canı sıkılmış, onun için biraz gezmek istemiş,,, ben senin yerinde olsam,,, ya sakin ve düzgün bir dille ona ihtiyacımın olmadığını söylerim veyahut yiğenlerim sersefir oldu, benim içim rahat etmiyor derim,,,,
veyahut sabahları miskinliğimi yaparım,, kendimi o kadar yormam,,,,,
ama kendini bu kadar sıkıntıya sokma,,, bunlar hamileliğin en güzel dönemleri,,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?