2014 Aralık Anneleri

Sütümüz gelsin bebislere yetsin de napalim azcik dayanicaz meme acisina da.Gercekten mucize canim.Bn gögüslerime bakiyorum o kadar degistiler ki e5 gibi her yeri damar.ins sütümüz bol olur.
damarlarımız belirginleşti evet.. okuduğum bir yazıda son aydan itibaren balensiz alttan sıkmayan sütyenelrden giyinin süt kanalları açılsın diye diyordu ama ben hiç sevmiyorum o tarz çamaşırları ne olacak halimizzz poffffffffffff uffffff

Depend alsammiki bugun ebe bana bildigin babanne donlarindan getir bol bol dedi, bide orkid istedi baska seye gerek yok bide gecelik giyceksin ilk gun dedi.
valla depend yandan yırtarak çıkartabilirsin kullanınca.. ama rahat edermsin bilmiyorm hemşom... yine de donlardan götür bakalımmm

di mi ne yaparsak yapalımmm olacak olacak

isimli çerçevene bayıldım bacım.. çerçeve içindeki ismin harflerini neyle yazdın ki acaba?

ne kadar normal doğum yanlısı bile görünseler doktorlarında sezeryan işine geliyor canım ya. normal doğumun ne zaman olacağı belli değil. ne kadar bekleteceği belli değil. zorlukları var. ama sezeryan öylemi sabahtan çağırıyorlar, randevu saatleri başlayana kadar 9 a kadar kaç tane sezeryana giriyorlar biliyor musunuz. yarım saaten bi sabahta 3-4 doğum yaptırıp bide odasına gidip muayeneye başlıyorlar. onlarında kolayına geliyor tabi artık. insan bazen doktorlarında bu sezeryan için söyledikleri sorunlara inanıp inanmak arasında kalıyor. ne yazık aslında

Evet canım yanlız kalmak istiyorum biraz ama ayıp olur diye sürekli yanlarında durma zorunluluğu hissediyorum Allah var iş falan yaptırmıyor bana sabah kahvaltı hazır akşam yemek ne bulaşık ne bişi ama çocuk sesi laf dinlememesi yaramazlığı falan ne kadar kendi canım kanımda olsa bu günlerde kaldıramıyorum ama anneme anlattım haftasonu almaya gelecekler

İşte bizde de durumlar aynı hep yapma etmeyle geçiyor günlerimiz kaç gündür çantamı bile toplayamadım çok şükür ne bakıma ne yardıma ihtiyacım var ama işte bazen insanların zorla iyilik yapacakları tutuyor :)

Âmin canım Allah sağlıcakla ve hayırlısıyla kurtarsın hepimizi abimi araya sokmadan annemi araya sokarak hallettim cnm anneme attım topu o çözecek inşallah :)

kalkanlarımı aldım bendeee hemen valize attım valla

çok mu iri ki yusuf paşa... geçen ay doğum yapan bir arkdşmın bebişi dönmemmişti son 1 hafta döndü 38 sonunda ama kafa çapı büyüktü yine sezeryan oldu mecburen... ve 3800 doğdu bebek iyi olsunda ne yapalımm artıkk

aynennn kaşınıyorummm bende ufffffffff ...benim ailemde de çatlak yokkk birde genetik diyolar biz yeni nesil olarak fosss muyuz ne benimde baldırlarımın üstü çatladı sanki kedi tırmalamış

kokrkunda da haklısınn puffffffffffff bende sevmiyommm böyle enerjili insanalrı ufff... ne zor bir sürece gireczz 4 görümce var düğünümden ebri kimseyle görüşmedim şimdi neelr bizi bekliyorrrrrr bakalımm
iyi yapmışınnn amannnn
ben de bunu dedim dr a üstelik devlete gittim de dedim özeldeki para için yanlış yönlendiriri diye ciddiye almıyorum onu pek neyse devletteki dr şöyle anlattı sezeryanda erken alınması anne için şöyle yararlı ben nasıl yani diye sorarken dr makulce anlattı...
yok efendim düştün ve pantolonunnn sündüü inceldi o pantolonmu daha kolay dikiş tutar yoksa normalde yıpranmammış bir pantolonmu daha kolay kesip dikersin.. tabiki 2.dedim.. işte karında böyle dedi bebek büyüdükçe sünüyor karnınız ve dokuların tutması adına sezeryanalr biraz daha erken alınır bu yüzden dedi... zaten bebek 36. haftada normal zamanında doğmuş olur bizlerde 37- 38 de alırız sezeryanla annenin dikişleri kolay tutsun daha sonraki sürecinde annede deformasyon olamsın diyeee... vel hasıl gayet mantıklı gelmiştii... bu açıklamalar... bilmemm sana yazam dedim prensese

aynenn aldım ben bunlardan sadece elektrkli pompa yerine manuel aldımm şimdilik çok çok gerekirse aldırtıcam artık

ben geçtğimz zamanlarda havalr soğumuştu ya ozaman evrdim yıkamaya halıalrı inann 11 günde geldi kurumamıştı hergün arıyordum halıcıları hemen evr derim hazır havalar sıcak giderken 3-4 güne alırsın ..... ne pislenecekkk 2-3 haftada ben daha önceden yıkattım serdim bebişin kıyafetelrini öyle yıkadım evde kuruttum... halıalrdan toz gelmesin diye öyle bir süreç izledimmm....ve 36. haftamdada valizimi hazırlamış oldummm aman sen geciktirmeee:) bana ben hiç doğmayacam gibime geliyorda o yüzdennn geciktirdimm

36.cı haftada başlaaa demişti dr bende yeni oldu başlayalı bebek geriden geliyor diye tam 36 haftayı bekledim vallaa ...

uffff çatlak olayı sorma gitsin bende yok yok diyordum bir baktım bacakalrımın üstündeee ... derhal doğum sonrası için çatlak giderici krem almalıyım.. yine mustela mı alsam acabaaa
amannn bebeğemi bakalım
süt mü yapalım
kendimizimi doyuralım
bakım mı yapalımmm
amannn ben iyice bunalıma giriyorummm

sıkma canını emin ol hepsi böyleee..ben ağlaya ağlaya valizimizi düzenledim... hatta yedekleride eşimin spor çantasına koyayım dedim vermedi çantasını neymiş efendim yüzmeye gidermiş.. ben o kadar yıkadım çantayı neyse amannn dedim başka bir valize koydummm ve evi süpürecekkk haftaalrdır yok bugün değil yarın yarın değil ertesi günn deyip duruyor hepsi aynıııı hepsiiiiii....

tamam canım çook saol bilgi için .. göğüs pedi bi kutu alalım en başta o zaman kullanmicaksak depolamak saçma
bencede kaça rkş doğduysa 1 kutu bile kullanamdılar pekde yarralı bişey bulmadılar.. bir çoğu eski atletlerini kesip göğüs için bez yaptı onun için bence de gerek yokkk ben 1 kutu aldımm

kızlarrr merhaba, hazır bebigom uyurken bir iki şey yazayım size.. hani günlerce hastane çantası falan filan konuşup durduk ya, şimdi ilk ağızdan dinleyin bakalım. Öncelikle hastanede lazım olan şeyleri söyleyeyim: Mutlaka gecelik götürün, normal doğum da olsa sezeryan da olsa ilk etapta gecelik lazım. Sonrasında ise bol bol uzun kollu ve mümkünse önü tamamen düğmeli pijamalar. uzun kollu diyorum çünkü insan lohusalıkta acayip terliyo, ha bire bebeği emzirmemiz gerektiği için de o ıslaklıkla acayip üşüyo. Paketlerce kullan at kilot almıştım, bir tanesini bile kullanmadım, büyükçe bi kilot ve mesane pedleri yeterli. doğumdan sonra bu 1 hafta içinde kullandığım şeyleri yazayım, eksiğiniz varsa alın. Göğüs ucu kremi (gerçekten emzirmek zor iş), bol bol atlet (emzirme atletleri genelde dar ve vücuda yapışıyo, göğüsler o kadar acırken atlet ne kadar bol olursa o kadar iyi, ben şimdi hala eşimin atletlerini giyiyorum), göğüs pedleri, göğüs pompası (çocuk emmeyi öğrenene kadar geçen sürede lazım), bol ped, bebek için kıyafetler, otri bebe burun aspiratörü ( biz bir kere kullandık ama o olmasaydı o sümüğü ordan nasıl çıkarırdık bilmem), bezler, ağız bezleri, battaniyeler, emzirme yastığı (mama verirken de işe yarıyor, mamayı kaşıkla veriyoruz memeyle biberonu karıştırmasın diye).. bu arada ilk günlerde çocuğa mama vermemek için direnmeyin, süt hemen gelmiyor, takviye olmayınca da çocuk sarılık oluyor (benimki oldu benim inadım yüzünden, şimdi mama da süt de veriyoruz)..

çok su içeceksiniz, boza da çok süt artırıyomuş. sütüm gelmiyo diye paniklemeyin, doğru dürüst gelmesi 1 haftayı buluyo, bu arada da yaralı göğüslerle tanışmış oluyosunuz. kakao yağı da sürebilirsiniz göğüslere. ve not: insan hakikaten duygusal olarak anormal değişimler yaşıyo. hepinize kolay gelsiiinnnnn... :*

bacım yazdıkalrın için ALLAH razı olsun senden...
1) göğüs pompası manuel olsa yeter mi?
2) mama olarak hastaneye sen mi götürdünnn götürdüysen hangisini alıp koyalımmm valize
3) kaşıkda bebekler için özel olanı mı???

Selam kızlar! İçinizde doğumu yıl sonunda olacaklar var ve çoktan hazırlar ne güzel!
Ben 37'deyim en geç iki haftaya doğum yapacağım ve hala hazır değilim. Bugün bismillah deyip başladım çamaşırları yıkamaya. Halıları da yarın vereceğim yıkamaya.
Dün doktor sancı gözüktüğü için hastanede yatış önermişti ben de evde yapıyorum yatışı :) geceler zor geçiyor bu günlerde bana. Kaliteli bir uyku uyumayı özledim. Çok terliyorum, yüzüm başım ıpıslak hep. boğazım devamlı kuru ve geçmiyor, karnımın içinde acayip bir hareketlilik var. Rahim dar sanırım bu kadar hareket hissetmem umarım normaldir. Bebek hep üstte gibi geliyor bana. Karnın aşağısına inince doğum yaklaşır derler değil mi?
Bu son haftalarda bebeğin suyu azalırmış bol bol su için diyorlar. Hatta erken doğum riski olan hamilelerde ilk müdahale bebeğin suyu artsın diye serum takmakmış anneye.
Çatlaklar için bir oil kullanıyorum ve pişik için de bepanten merhem'den şaşmayın diyorum. Hepsini denedim en iyisi o. Göğüs kalkanı çok lazım olmaz. Bebekle annenin teması sütün miktarını, kalitesini etkiliyor çünkü. Her emzirmeden önce ve sonra temiz bir suya pamuğu bastırır silerseniz çatlak çok oluşmuyor göğüs ucu merhemi de kullanırsanız o kadar korkmaya gerek yok haberiniz olsun.
Eşleriniz, beyler bizim gibi değil. Onlar bebeği görüp dokununca hatta sevmeye başlayınca babalığı anlıyorlar merak etmeyin. Bana eşim görmediğim için duygusal bağ kuramıyorum Bebekle senin kurduğun gibi dedi. Üstelik çok sevdiği bir kızımız var, babalığı tattı yani ve bu bebeği benden çok istediği haldeUltrasonda görünce biraz etkileniyorlar o kadar. Ama doğduktan sonra kucaklarına alınca bir de o zaman göreceksiniz babaları. Duygusal, çocuk gibi oluyorlar.

Benimde çanta tam hazır değil ama dip köşe temizlik yapacaksan bi an önce başla cnm sonra sadece siler süpürürsün ben halılarımı yıkamaya verdim 3 gün sonra geldi o arada da perdeleri yıkayıp camları sildik halılarınızda serdim mis gibi oldu ama yengemler çocuklar gelince ev darmadağın oldu ama en azından artık silip süpürmek yetiyor yoksa büyük temizliği son zamanlara bırakmak olmaz

Kizlar dr dan geldik. Kasilmalarim cok sik oluyo. Dr 10 gunu beklemez dedi. Neyse artik gelsin zaten ama bi haftadir bebegim kilo almamis ona canim skildi. 3 kilo anca. Ama usg yaniltiyo olabilir 300 gram fazla da olabilir dedi. Zaten dogumum kolay olurmus bebis kilolu olmadigi icin. Nst de sancilarim cikti. acilmam yok henuz alttan bakti. Ama kasilmalar bir anda guclenip rahim agzini acabilir dedi. Kafasi da kanala girmemis. Cuma tekrar gidicez.

bacımmm sadece nst de mi çıktı sancıların.. yoksa sen de bu kasılmalardan dolayı anlayabiliyor musun???
benim 28de 40 larda çıkan nst değeri şimdi 10 12 elrde..yani hiç gelesi yok gibi bebişin... benimde bebek seninki gibi 2740 grm hatta ufak yani kolay doğar dedi ya bakalımmm...sen de kilosuna takılma 2 kgm ıaştıktan sonra haftalarımzda makul değerlerde..yani ciğerleride gelişti bıdıkalrımızınnn ee 38de doğmuş 39 olmuş bir farkı yokk

Seni tebrik ederim yeni anne. Allah bebeğinle sana güzel bir ömür nasip etsin. Yazdıkların bize yardımcı olacak çok sağol. Sezeryan doğum mu yaptın? Planlı mıydı? Emzirme sütyeni kullandın mı hastanede?
Rezene çayı ve adaçayı içmeni tavsiye ederim. Hem sütünü arttırıyor hem bebeğin gaz çıkartmasına yardımcı oluyor. Rezene tadı sütle geçiyormuş ve bebeklerin çok sevdiği bir tatmış. Pişmiş yemeklik soğan kavurması, kamyonu bulgur pilavı da yersen sütü arttırıyor ve kimyon gaz yapmıyormuş. Yeni doğum yapan birinin çok işine yarayan yöntemler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…