damarlarımız belirginleşti evet.. okuduğum bir yazıda son aydan itibaren balensiz alttan sıkmayan sütyenelrden giyinin süt kanalları açılsın diye diyordu ama ben hiç sevmiyorum o tarz çamaşırları ne olacak halimizzz poffffffffffff uffffffSütümüz gelsin bebislere yetsin de napalim azcik dayanicaz meme acisina da.Gercekten mucize canim.Bn gögüslerime bakiyorum o kadar degistiler ki e5 gibi her yeri damar.ins sütümüz bol olur.
valla depend yandan yırtarak çıkartabilirsin kullanınca.. ama rahat edermsin bilmiyorm hemşom... yine de donlardan götür bakalımmmDepend alsammiki bugun ebe bana bildigin babanne donlarindan getir bol bol dedi, bide orkid istedi baska seye gerek yok bide gecelik giyceksin ilk gun dedi.
di mi ne yaparsak yapalımmm olacak olacakGöğüsler icin hazirliklara baslamissiniz ama ne yaparsaniz yapin nafile ilk bir hafta o iskenceyi cekicez, kan ve yara olacak malesef ilkinde acidan emzirirken ayaklarimi asagiya oyle bir vururdumki alltaki komsu emzirmeye basladigimi anlardi:))
isimli çerçevene bayıldım bacım.. çerçeve içindeki ismin harflerini neyle yazdın ki acaba?Kızlar bu gece bişi daha hallettim . Hanfendiye isimli cerceve yaptım .. Bunu belki hastane kapısına da asabilirim .. Nette gormustum örneğini , kapıya boydan boya güpürlü kurdele koyuyorlar .. Fikir olur belki , bu arada bebek çantası için olan keseleri de koyuyorum cok derli toplu oldu çantası .. Keselerden biri dogum sonrası hemşirelere vermek üzere hastane çıkışı var diğerlerinde , farklı takımları . Ne olur ne olmaz fazla kıyafet koydum ... Bu arada buradan arkadas pişik kremi koyalım mı demiş . Bunları hastaneyle görüşmek lazım .. Bana hastane bebek bezi , kremleri , anne için ped fakan biz tedarik edıyoruz dedi .. Kontrollere gidince dogum hemşiresiyle görüşmelere fayda var
evet canım bu gittiğimizde dicem erken dogum istemiorum die .. ne zamanki sancım gelir su azalır herhangi bi gelişme olur o zaman durduk yere ne sezeryanı canım dicem .. o kdr normal doğum yanlısıydı ne değişti anlamadım
Evet canım yanlız kalmak istiyorum biraz ama ayıp olur diye sürekli yanlarında durma zorunluluğu hissediyorum Allah var iş falan yaptırmıyor bana sabah kahvaltı hazır akşam yemek ne bulaşık ne bişi ama çocuk sesi laf dinlememesi yaramazlığı falan ne kadar kendi canım kanımda olsa bu günlerde kaldıramıyorum ama anneme anlattım haftasonu almaya geleceklerBence kotulugunden yapmiyodur. Muhtemelen hamileliginde cok yalniz kaldi, sen kalma istiyodur. Oncelikleri de degismistir ondan yaymistir biraz. Sen hissettigin gibi davranmalisin. Bence elini etegini isten cek. Hizmet etme, erken kalkma, odana cekil biraz. Yalniz kalma ihtiyacini da belirt.krem kullanmasi falan da cok sorun degil. Besigi ben de istemeyebilirdim ama. :) bence o yaptigi seyi cok onemli goruyo, ondan kendine hak gordu. Bu arada disari cik gez, yuruyus yap, hakikaten yalniz kal, parka git baska cocuklari izle, hayal kur, oksijen al. :) bunlar dinlenecegimiz son zamanlar. Bunu ona da soyleyebilirsin. Sana arkadas oldugu icin teskur et, yol ver cici. :*
Benim de eltim 2 cocukla geleyim ben bakmaya demisti esime. Esime kesinlikle hayir 2 cocukla bana mi bakacak ben mi onlara bakacagim dedim kabul etmedim. Esim de aynen soyledi. Isterse alinsin. Reklam yapmaya gerek yok. Senin bakima ihtiyacin var ne ben gelirim ayaklarina yatiyosun di mi.
Dun bebek cantasi haxirlamaya yengem geldi. Onun da 2 cocugu var. 2dk. Da talan ettiler ortaligi. Cocuklara yapma etme derken cantayi nadil yaptik ne koyduk ne koymadik farkinda bike degilim. Cagirmaz olaydim dedim resmen.
senel bence abine soylemelisin yengemi uzmek istemiyorum de ama boyle onlarada yuk hissediyorum kalakamiyorum falan de oda esini cagirsin.sen kotu olma esine gelmesini istedigini soylesi .valla benim 4 yasindan 2 ay kucuk kizim var ben onu bile bazen kaldiramiyorum sen bide bebek var .kimse olmasa evi hergun temizleme ama boyle ooohoooo bosver en guzel zmanin dinlen sakinless Allah hayirlisiyla kurtarsin hepimizi
kalkanlarımı aldım bendeee hemen valize attım vallabende inanmıyorum. benim göğüslerim emzirirken hiç acımadı diyen duymadım daha. araştırdığıma göre azaltmak için tek kurtuluş göğüs kalkanı. hastaneye bile götürücem onu. hemşirler istiyor hemen kullandırıyorlar. emzirdikten sonra çamaşıra değdirmiyorlar göğsü. belki acısını azaltır. bide ben pişik kremi olarak bebişe sudokrem aldım. herkes çok iyi olduğunu söyledi kullananlar. birde benim arkadaşım yeni doğum yaptı ona da hastanedeki hemşire göğsü yara olunca onu sürdürmüş yara hemen geçmiş. hastaneye götür mutlaka o kremi dedi. o da yara olduğunda düzelmesini sağlıyormuş. hızlı bir şekilde. aklınızda bulunsun.
çok mu iri ki yusuf paşa... geçen ay doğum yapan bir arkdşmın bebişi dönmemmişti son 1 hafta döndü 38 sonunda ama kafa çapı büyüktü yine sezeryan oldu mecburen... ve 3800 doğdu bebek iyi olsunda ne yapalımm artıkkaynen canım normal doğumda iri bebek sıkıntı oluyormuş bi yandan da anneye baglı eskiler 4 kg yu geçtim 6 kg bile doğurmuş bize efsane gelenleri yasamıs koca teyzelerimizz poff su Yusuf dönmedi gitti ya totosunu seviyoruz hala göğsümün altından nese hayırlısı
aynennn kaşınıyorummm bende ufffffffff ...benim ailemde de çatlak yokkk birde genetik diyolar biz yeni nesil olarak fosss muyuz ne benimde baldırlarımın üstü çatladı sanki kedi tırmalamışkuzum kayısı yagı da sür .. valla o mustelaymıs bu yagmıs kaşıntıya engel olan bisey görmedim son zamanlarda göbeğimin sivrilmesiyle benim bi dolu catlagım oldu annemde aaa bizde olmazdı dedi napiim dedim aman iş yerinden bi arkdasım bio oil dedi doğumdan sora geçiriomuş catlakları deneyelim görelim diorum bebişler
kokrkunda da haklısınn puffffffffffff bende sevmiyommm böyle enerjili insanalrı ufff... ne zor bir sürece gireczz 4 görümce var düğünümden ebri kimseyle görüşmedim şimdi neelr bizi bekliyorrrrrr bakalımmay sorma ben alsam şimdi ömrümüz onun cocugunun eskilerini almakla gececek o yüzden en bastan ii yaptım die düşünüyorum bi de bana herseye muhalefetsin yazmıs ya şok oldum port bebe anakucagından oto koltugundan daha saglıklı ne demek bende acıkladım kibarca bebek anne karnında kaşık gibi duruo dedim o yüzden daa saglıklı fln aman zor ya emzirme zamanı yanımda olsa sürekli demek ki öledir böledir bi sürü şey sayacak .. korkuyorummmmmmmmmmmmm
buarada şu nefes nefese olma hali kötü be .. çişim de gelio her türlü nese şu iş yeri olayı bi bitsin hayırlısıylaaa perşembe sonnnn mis gibi sorası inşallah
ben de bunu dedim dr a üstelik devlete gittim de dedim özeldeki para için yanlış yönlendiriri diye ciddiye almıyorum onu pek neyse devletteki dr şöyle anlattı sezeryanda erken alınması anne için şöyle yararlı ben nasıl yani diye sorarken dr makulce anlattı...evet canım bu gittiğimizde dicem erken dogum istemiorum die .. ne zamanki sancım gelir su azalır herhangi bi gelişme olur o zaman durduk yere ne sezeryanı canım dicem .. o kdr normal doğum yanlısıydı ne değişti anlamadım
aynenn aldım ben bunlardan sadece elektrkli pompa yerine manuel aldımm şimdilik çok çok gerekirse aldırtıcam artıkkızlaaaaar bu 3 ünü alalım diyoruz gerekli mi gereksiz mi kullanmadan öğrenemicez sanırım ;
Philips Avent Scf157-02 Göğüs Kalkanı 2 Li
HEMEN KARGO+FATURALI+ORİJİNAL ÜRÜN
Satıcı: attabebek
1 Adet 2 Adet 3 Adet 29,90 TL
Sıfır Ürün
Lansinoh 60 Lı Paket Göğüs Pedi
HEMEN KARGO+FATURALI+ORİJİNAL ÜRÜN
1 Adet 2 Adet 3 Adet 4 Adet 5 Adet 6 Adet 7 Adet 8 Adet 9 Adet 10 Adet 11 Adet 12 Adet 13 Adet 14 Adet 15 Adet 16 Adet 17 Adet 18 Adet 10,70 TL
Sıfır Ürün
Lansinoh 2 si 1 Arada Elektrikli Göğüs Pompası
MOMMA TAKİPÇİ İÇECEK SETİ HEDİYELİ!+BEDAVA KARGO
1 Adet 2 Adet 3 Adet 4 Adet 5 Adet 6 Adet 7 Adet 8 Adet 9 Adet 10 Adet 11 Adet 12 Adet 13 Adet 14 Adet 15 Adet 16 Adet 17 Adet 18 Adet 19 Adet 20 Adet 199,00 TL399,00 TL
Ücretsiz Kargo
Sıfır Ürün
Seçtiklerimi: Sepetten Çıkar
ben geçtğimz zamanlarda havalr soğumuştu ya ozaman evrdim yıkamaya halıalrı inann 11 günde geldi kurumamıştı hergün arıyordum halıcılarıvalla ben daha çantada hazırlamadım ev temizliğinide yapmadım. bekleyip duruyorum. sizler halılarınızı yıkatmaya verdiniz mi? ne kada rsürede getiriyorlar canım ya. versem mi acaba artık. gelince de dip köşe temizlik yaparız. 2-3 haftada pislenecek hali yok ya dimi
36.cı haftada başlaaa demişti dr bende yeni oldu başlayalı bebek geriden geliyor diye tam 36 haftayı bekledim vallaaben daha başlamadım hiç bir şeye, göğüslerimde de hiç belirti yok zaten ama yine de her ihtimale karşı başlasam diyorum. hamileliğin çok zorluklarını yaşadım ama çatlak konusunda şanslıyım ki henüz çatlak falan yok. inşallah meme uçlarım da aynı şanstan nasiplenir :)
erken bence de, daha 3 hafta var, tabi kendi tercihin ama bence hemen sezaryen tarihi olayına girişme canım bekleyebildiğin kadar bekle. kendini nasıl rahat hissedeceksin öyle düşün öyle olmasını iste doktorundan
ben yıkamaya vermedim de gökçe vermişti 10 günden uzun sürmüştü hatırladığım kadarıyla. benim halılarım çok kirli değil, aralık başında temizlikçi alıp sildirmeyi düşünüyorum canım, hem ev de yine kirlenmiş olur, son bir temizlik yapılır en azından. 2-3 haftada pislenmez tabi, zaten geç kalırsak daha çok ağırlaşırız temizlik falan yapamayız
hayırlı olsun bacımmm güle güle kullannnın inşallahGünaydın kızlarr :) halamiz bize park yatak almis simdi teslim aldik. benim istedigim modeli almis cok mutlu oldum canım gorumcem
sıkma canını emin ol hepsi böyleee..ben ağlaya ağlaya valizimizi düzenledim... hatta yedekleride eşimin spor çantasına koyayım dedim vermedi çantasınıKızlar ya sizinle bir şey paylaşıcam, geçen pazar eşime bebeğin çantasını hazırlayalım hadi dedim, aslında hazırdı ama başka çantadaydı kendi çantasına koyacaktık. Eşim ağız burun kıvırdı çok zoruma gitti, okadar çok kıyafet ve malzemesi oldu ki gorsun istedim heves edip baksın istedim ama öyle yapınca çok zoruma gitti.tamam gerek yok ben yaparım deyince nerede çantalar dedi getirdi kıyafetleri açıp bakmadan avuçladı avuçladı 3-4 takımı birden aldı koydu diğer çantaya.fermuarını kapattı gitti beşiğinin içine koydu. Dünde mobilyaları 3 gundur silip havalandırmıştık. Pazar gunu "yarın akşam eşyalarını yerleştiririz" dediğimde" tamam" demişti.çok sevinmiştim heveslenmeye başladı diye ama akşam hadi eşyaları yerleştirelim deyince amann şimdi mi dedi. E dun konuşmuştuk ya yarın yerleştiririz deyince tamam dedin dedim. Oda yoo ben öyle birşey demedim, senin son ayın ya unutkanlık başladı iyice yada bende başladı dedi. Bende tamam ben yarın hallederim dedim sonra yanıma gelmiş hadi yapalım dedi bende gerek yok annemle hallederim dedim.aslında annem oğlen hadi yerleştirelim demişti bende hayır akşam hep birlikte yerleştiricez demiştim. Hem kapı tülünü, süsünü de yaparız demiştim.bilseydim annemle yapardım ve şu an bu kadar üzgün olmazdım.Ben mi büyütüyorum yoksa siz olsanız sizde gücenir miydiniz eşinize?
bencede kaça rkş doğduysa 1 kutu bile kullanamdılar pekde yarralı bişey bulmadılar.. bir çoğu eski atletlerini kesip göğüs için bez yaptı onun için bence de gerek yokkk ben 1 kutu aldımmtamam canım çook saol bilgi için .. göğüs pedi bi kutu alalım en başta o zaman kullanmicaksak depolamak saçma
bacım yazdıkalrın için ALLAH razı olsun senden...kızlarrr merhaba, hazır bebigom uyurken bir iki şey yazayım size.. hani günlerce hastane çantası falan filan konuşup durduk ya, şimdi ilk ağızdan dinleyin bakalım. Öncelikle hastanede lazım olan şeyleri söyleyeyim: Mutlaka gecelik götürün, normal doğum da olsa sezeryan da olsa ilk etapta gecelik lazım. Sonrasında ise bol bol uzun kollu ve mümkünse önü tamamen düğmeli pijamalar. uzun kollu diyorum çünkü insan lohusalıkta acayip terliyo, ha bire bebeği emzirmemiz gerektiği için de o ıslaklıkla acayip üşüyo. Paketlerce kullan at kilot almıştım, bir tanesini bile kullanmadım, büyükçe bi kilot ve mesane pedleri yeterli. doğumdan sonra bu 1 hafta içinde kullandığım şeyleri yazayım, eksiğiniz varsa alın. Göğüs ucu kremi (gerçekten emzirmek zor iş), bol bol atlet (emzirme atletleri genelde dar ve vücuda yapışıyo, göğüsler o kadar acırken atlet ne kadar bol olursa o kadar iyi, ben şimdi hala eşimin atletlerini giyiyorum), göğüs pedleri, göğüs pompası (çocuk emmeyi öğrenene kadar geçen sürede lazım), bol ped, bebek için kıyafetler, otri bebe burun aspiratörü ( biz bir kere kullandık ama o olmasaydı o sümüğü ordan nasıl çıkarırdık bilmem), bezler, ağız bezleri, battaniyeler, emzirme yastığı (mama verirken de işe yarıyor, mamayı kaşıkla veriyoruz memeyle biberonu karıştırmasın diye).. bu arada ilk günlerde çocuğa mama vermemek için direnmeyin, süt hemen gelmiyor, takviye olmayınca da çocuk sarılık oluyor (benimki oldu benim inadım yüzünden, şimdi mama da süt de veriyoruz)..
çok su içeceksiniz, boza da çok süt artırıyomuş. sütüm gelmiyo diye paniklemeyin, doğru dürüst gelmesi 1 haftayı buluyo, bu arada da yaralı göğüslerle tanışmış oluyosunuz. kakao yağı da sürebilirsiniz göğüslere. ve not: insan hakikaten duygusal olarak anormal değişimler yaşıyo. hepinize kolay gelsiiinnnnn... :*
valla ben daha çantada hazırlamadım ev temizliğinide yapmadım. bekleyip duruyorum. sizler halılarınızı yıkatmaya verdiniz mi? ne kada rsürede getiriyorlar canım ya. versem mi acaba artık. gelince de dip köşe temizlik yaparız. 2-3 haftada pislenecek hali yok ya dimi
bacımmm sadece nst de mi çıktı sancıların.. yoksa sen de bu kasılmalardan dolayı anlayabiliyor musun???Kizlar dr dan geldik. Kasilmalarim cok sik oluyo. Dr 10 gunu beklemez dedi. Neyse artik gelsin zaten ama bi haftadir bebegim kilo almamisona canim skildi. 3 kilo anca. Ama usg yaniltiyo olabilir 300 gram fazla da olabilir dedi. Zaten dogumum kolay olurmus bebis kilolu olmadigi icin. Nst de sancilarim cikti. acilmam yok henuz alttan bakti. Ama kasilmalar bir anda guclenip rahim agzini acabilir dedi. Kafasi da kanala girmemis. Cuma tekrar gidicez.
Seni tebrik ederim yeni anne. Allah bebeğinle sana güzel bir ömür nasip etsin. Yazdıkların bize yardımcı olacak çok sağol. Sezeryan doğum mu yaptın? Planlı mıydı? Emzirme sütyeni kullandın mı hastanede?kızlarrr merhaba, hazır bebigom uyurken bir iki şey yazayım size.. hani günlerce hastane çantası falan filan konuşup durduk ya, şimdi ilk ağızdan dinleyin bakalım. Öncelikle hastanede lazım olan şeyleri söyleyeyim: Mutlaka gecelik götürün, normal doğum da olsa sezeryan da olsa ilk etapta gecelik lazım. Sonrasında ise bol bol uzun kollu ve mümkünse önü tamamen düğmeli pijamalar. uzun kollu diyorum çünkü insan lohusalıkta acayip terliyo, ha bire bebeği emzirmemiz gerektiği için de o ıslaklıkla acayip üşüyo. Paketlerce kullan at kilot almıştım, bir tanesini bile kullanmadım, büyükçe bi kilot ve mesane pedleri yeterli. doğumdan sonra bu 1 hafta içinde kullandığım şeyleri yazayım, eksiğiniz varsa alın. Göğüs ucu kremi (gerçekten emzirmek zor iş), bol bol atlet (emzirme atletleri genelde dar ve vücuda yapışıyo, göğüsler o kadar acırken atlet ne kadar bol olursa o kadar iyi, ben şimdi hala eşimin atletlerini giyiyorum), göğüs pedleri, göğüs pompası (çocuk emmeyi öğrenene kadar geçen sürede lazım), bol ped, bebek için kıyafetler, otri bebe burun aspiratörü ( biz bir kere kullandık ama o olmasaydı o sümüğü ordan nasıl çıkarırdık bilmem), bezler, ağız bezleri, battaniyeler, emzirme yastığı (mama verirken de işe yarıyor, mamayı kaşıkla veriyoruz memeyle biberonu karıştırmasın diye).. bu arada ilk günlerde çocuğa mama vermemek için direnmeyin, süt hemen gelmiyor, takviye olmayınca da çocuk sarılık oluyor (benimki oldu benim inadım yüzünden, şimdi mama da süt de veriyoruz)..
çok su içeceksiniz, boza da çok süt artırıyomuş. sütüm gelmiyo diye paniklemeyin, doğru dürüst gelmesi 1 haftayı buluyo, bu arada da yaralı göğüslerle tanışmış oluyosunuz. kakao yağı da sürebilirsiniz göğüslere. ve not: insan hakikaten duygusal olarak anormal değişimler yaşıyo. hepinize kolay gelsiiinnnnn... :*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?