mehtup epidural normal doğumla doğmuş tuuSeni tebrik ederim yeni anne. Allah bebeğinle sana güzel bir ömür nasip etsin. Yazdıkların bize yardımcı olacak çok sağol. Sezeryan doğum mu yaptın? Planlı mıydı? Emzirme sütyeni kullandın mı hastanede?
Rize'ne çayı ve adaçayı içmeni tavsiye ederim. Hem sütünü arttırıyor hem bebeğin gaz çıkartmasına yardımcı oluyor. Rize'ne tadı sütle geçiyormuş ve bebeklerin çok sevdiği bir tatmış. Pişmiş yemeklik soğan kavurması, kamyonu bulgur pilavı da yersen sütü arttırıyor ve kimyon gaz yapmıyormuş. Yeni doğum yapan birinin çok işine yarayan yöntemler bunlar.
Bence üzerine oyna. Tatlım sen beni düşündün geldin ama iki çocukla bir de ben eklendim sana ben çok huzursuz oluyorum dert ediyorum kendime. Normalde birlikte üstesinden gelirdik ama bu aralar daha da hassasim çok üzülüyorum. Yapacak bir şey de kalmadı Allah razı olsun ne olur daha fazla yorulma evinde sen de dinlen. Çocuk doğuncaya kadar en azından sen de iyice dinlen sonra daha çok yardım isticem senden...... vs. Vs. Üzerine oyna ama bu durumun seni rahatsız ettiğini onların gitmesiyle huzur bulacağını anlat bencee
Arkadaşım Seninle benim doğum aynı günler sanırım. Sata göre benim doğum da 8 Aralık çıkıyor. Sezeryan olacağı için 4 Aralık gibi doğar demişti doktor. Ne durumdasın? Normal doğum mu yapacaksın? Kasıklarında sancı hissediyor musun ara sıra?mehtup epidural normal doğumla doğmuş tuu
aslında bu ilgisizlik değil, erkekler böyle genel yapı itabi ile,, birde bizim düşünce yapımız onlar gibi değil, misal biz bebeğimizi içgüdüsal olarak seviyoruz, hatta şimdiden bağlandık bebeğimize, bebekde bize,,, ama erkekler sonradan sevmeyi öğrenicekler bebekleri,,, hatta çoğu arkadaşımın dediğine göre en iyi ilişkileri çocuklar konuşmaya başlayınca oluşuyormuş,,,Kızlar ya sizinle bir şey paylaşıcam, geçen pazar eşime bebeğin çantasını hazırlayalım hadi dedim, aslında hazırdı ama başka çantadaydı kendi çantasına koyacaktık. Eşim ağız burun kıvırdı çok zoruma gitti, okadar çok kıyafet ve malzemesi oldu ki gorsun istedim heves edip baksın istedim ama öyle yapınca çok zoruma gitti.tamam gerek yok ben yaparım deyince nerede çantalar dedi getirdi kıyafetleri açıp bakmadan avuçladı avuçladı 3-4 takımı birden aldı koydu diğer çantaya.fermuarını kapattı gitti beşiğinin içine koydu. Dünde mobilyaları 3 gundur silip havalandırmıştık. Pazar gunu "yarın akşam eşyalarını yerleştiririz" dediğimde" tamam" demişti.çok sevinmiştim heveslenmeye başladı diye ama akşam hadi eşyaları yerleştirelim deyince amann şimdi mi dedi. E dun konuşmuştuk ya yarın yerleştiririz deyince tamam dedin dedim. Oda yoo ben öyle birşey demedim, senin son ayın ya unutkanlık başladı iyice yada bende başladı dedi. Bende tamam ben yarın hallederim dedim sonra yanıma gelmiş hadi yapalım dedi bende gerek yok annemle hallederim dedim.aslında annem oğlen hadi yerleştirelim demişti bende hayır akşam hep birlikte yerleştiricez demiştim. Hem kapı tülünü, süsünü de yaparız demiştim.bilseydim annemle yapardım ve şu an bu kadar üzgün olmazdım.Ben mi büyütüyorum yoksa siz olsanız sizde gücenir miydiniz eşinize?
evet canım bu gittiğimizde dicem erken dogum istemiorum die .. ne zamanki sancım gelir su azalır herhangi bi gelişme olur o zaman durduk yere ne sezeryanı canım dicem .. o kdr normal doğum yanlısıydı ne değişti anlamadım
36.cı haftada başlaaa demişti dr bende yeni oldu başlayalı bebek geriden geliyor diye tam 36 haftayı bekledim vallaa...
uffff çatlak olayı sorma gitsin bende yok yok diyordum bir baktım bacakalrımın üstündeee ... derhal doğum sonrası için çatlak giderici krem almalıyım.. yine mustela mı alsam acabaaa
amannn bebeğemi bakalım
süt mü yapalım
kendimizimi doyuralım
bakım mı yapalımmm
amannn ben iyice bunalıma giriyorummm
kızlarrr merhaba, hazır bebigom uyurken bir iki şey yazayım size.. hani günlerce hastane çantası falan filan konuşup durduk ya, şimdi ilk ağızdan dinleyin bakalım. Öncelikle hastanede lazım olan şeyleri söyleyeyim: Mutlaka gecelik götürün, normal doğum da olsa sezeryan da olsa ilk etapta gecelik lazım. Sonrasında ise bol bol uzun kollu ve mümkünse önü tamamen düğmeli pijamalar. uzun kollu diyorum çünkü insan lohusalıkta acayip terliyo, ha bire bebeği emzirmemiz gerektiği için de o ıslaklıkla acayip üşüyo. Paketlerce kullan at kilot almıştım, bir tanesini bile kullanmadım, büyükçe bi kilot ve mesane pedleri yeterli. doğumdan sonra bu 1 hafta içinde kullandığım şeyleri yazayım, eksiğiniz varsa alın. Göğüs ucu kremi (gerçekten emzirmek zor iş), bol bol atlet (emzirme atletleri genelde dar ve vücuda yapışıyo, göğüsler o kadar acırken atlet ne kadar bol olursa o kadar iyi, ben şimdi hala eşimin atletlerini giyiyorum), göğüs pedleri, göğüs pompası (çocuk emmeyi öğrenene kadar geçen sürede lazım), bol ped, bebek için kıyafetler, otri bebe burun aspiratörü ( biz bir kere kullandık ama o olmasaydı o sümüğü ordan nasıl çıkarırdık bilmem), bezler, ağız bezleri, battaniyeler, emzirme yastığı (mama verirken de işe yarıyor, mamayı kaşıkla veriyoruz memeyle biberonu karıştırmasın diye).. bu arada ilk günlerde çocuğa mama vermemek için direnmeyin, süt hemen gelmiyor, takviye olmayınca da çocuk sarılık oluyor (benimki oldu benim inadım yüzünden, şimdi mama da süt de veriyoruz)..
çok su içeceksiniz, boza da çok süt artırıyomuş. sütüm gelmiyo diye paniklemeyin, doğru dürüst gelmesi 1 haftayı buluyo, bu arada da yaralı göğüslerle tanışmış oluyosunuz. kakao yağı da sürebilirsiniz göğüslere. ve not: insan hakikaten duygusal olarak anormal değişimler yaşıyo. hepinize kolay gelsiiinnnnn... :*
Kizlar dr dan geldik. Kasilmalarim cok sik oluyo. Dr 10 gunu beklemez dedi. Neyse artik gelsin zaten ama bi haftadir bebegim kilo almamisona canim skildi. 3 kilo anca. Ama usg yaniltiyo olabilir 300 gram fazla da olabilir dedi. Zaten dogumum kolay olurmus bebis kilolu olmadigi icin. Nst de sancilarim cikti. acilmam yok henuz alttan bakti. Ama kasilmalar bir anda guclenip rahim agzini acabilir dedi. Kafasi da kanala girmemis. Cuma tekrar gidicez.
bacım yazdıkalrın için ALLAH razı olsun senden...
1) göğüs pompası manuel olsa yeter mi?
2) mama olarak hastaneye sen mi götürdünnn götürdüysen hangisini alıp koyalımmm valize
3) kaşıkda bebekler için özel olanı mı???
Seni tebrik ederim yeni anne. Allah bebeğinle sana güzel bir ömür nasip etsin. Yazdıkların bize yardımcı olacak çok sağol. Sezeryan doğum mu yaptın? Planlı mıydı? Emzirme sütyeni kullandın mı hastanede?
Rezene çayı ve adaçayı içmeni tavsiye ederim. Hem sütünü arttırıyor hem bebeğin gaz çıkartmasına yardımcı oluyor. Rezene tadı sütle geçiyormuş ve bebeklerin çok sevdiği bir tatmış. Pişmiş yemeklik soğan kavurması, kamyonu bulgur pilavı da yersen sütü arttırıyor ve kimyon gaz yapmıyormuş. Yeni doğum yapan birinin çok işine yarayan yöntemler bunlar.
belki ihtimal olarak söylemiştir canım, bi konuşursun yine.
ben de doktoruma küsüm, dün aradım cevap vermedi tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali küstüm ben de
ayy benim bacaklarımda çatlak yok da portakal oldum resmen pütürlü pütürlü ve löp löp et :) sadece bacaktan kilo almış gibiyim ya vücudumu ilk kez böyle görüyorum.
bunalım hepimizin başında kuzucum, ben o kadar dengesizim ki gün içinde yüz sefer ruh halimde değişiklikler yaşıyorum. bazen çok enerjik, hayat dolu, herkese karşı şefkatliyken bir bakıyorsun herkese küsmüş kimse beni sevmiyor modunda takılıyorumbakalım daha neler yaşayacağız
ayy ne iyi oldu bu bilgiler canım :) listemde sadece meme ucu kremi eksikmiş, onu da alayım tamam olacağım senin tecrübelerine göre
bebiş nasıl canım? kokusu nasıl güzeldir onun şimdi, kokla bizim için booool bool
3 kilo gayet normal canım, ben de başta çok taktım kafama bebeğim minik, zayıf diye ama şimdi düşünüyorum da Allah nasip ederse her şey yolunda gider de normal doğum yaparsam bu avantaj olacak benim için. o yüzden hiç takmıyorum. sen artık 38e girmişsin, bebiş yavaş yavaş hazırlanıyordur gelmeye. biz perşembe günü tam 36 olacağız ondan sonra her hafta çağıracakmış doktorumuz bakalım, sağlıkla gelsin inşallah hepimizin kuzucukları
bacımmm sadece nst de mi çıktı sancıların.. yoksa sen de bu kasılmalardan dolayı anlayabiliyor musun???
benim 28de 40 larda çıkan nst değeri şimdi 10 12 elrde..yani hiç gelesi yok gibi bebişin... benimde bebek seninki gibi 2740 grm hatta ufak yani kolay doğar dedi ya bakalımmm...sen de kilosuna takılma 2 kgm ıaştıktan sonra haftalarımzda makul değerlerde..yani ciğerleride gelişti bıdıkalrımızınnn ee 38de doğmuş 39 olmuş bir farkı yokk
Bende ocak annesiyim ama en başından beri erken doğum riskim olduğu ve sezeryan olacağım belli olduğu için kısmet olursa aralık annesi olucam. Ya aslında biliyorum erkekler bizim kadar duygusal değiller ama ne bilim işte insan bekliyor, oda baksın istiyorum çunku çoğu eşyasını görmedi annem aldı aldı koydu, sorsan bebeğinin ilk oyuncağı ne diye onu bile bilmez amaannn ne bilim işte yaaa üzüldüm ama arkadaşımı çağırdım onunla dolabını yerleştiricez, bundan sonra eşimden hiçbirşey istemicem kendim yaparım ben herşeyini kızımın. Madem öyle bundan sonra kendimi de bebeğimi de üzmemek için böylesi daha iyi olacakaslında bu ilgisizlik değil, erkekler böyle genel yapı itabi ile,, birde bizim düşünce yapımız onlar gibi değil, misal biz bebeğimizi içgüdüsal olarak seviyoruz, hatta şimdiden bağlandık bebeğimize, bebekde bize,,, ama erkekler sonradan sevmeyi öğrenicekler bebekleri,,, hatta çoğu arkadaşımın dediğine göre en iyi ilişkileri çocuklar konuşmaya başlayınca oluşuyormuş,,,
benim eşimde hiçbir bebek mağazasına girmiyor,,, hatta geçen gün bir yere girelim dedim ben sözüm ona onunla konuşuyorum ( ki o mağazanın önünde beklemeye karar vermiş), öyle bebek mağazasında kendi kendine konuşan bir tip, bir baktım arkama eşim yok,,, artık gülüyorum,,,
gerçi hamilelğimin ilk başlarında, eşim biraz öküzdü ( komik anlamda) , bende öküzlüklerine ağlayıp duruyordum, birde hamileliğin verdiği stres var tabii,,, ,farkettim ki bu sadece beni üzüp bebeği sterse sokuyor,ama ben zamanla biraz kabullendim, biraz daha gülüp geçiyorum,,, oda eskisine göre daha ilgili,,, böyle yavaş yavaş orta yolu bulduk ve sende eminim ki bulursun,,,,,
bu arada ben ocak annesiyim arada size takılıyorum bir sorun yoktur umarım,,,
Kizlar dr dan geldik. Kasilmalarim cok sik oluyo. Dr 10 gunu beklemez dedi. Neyse artik gelsin zaten ama bi haftadir bebegim kilo almamisona canim skildi. 3 kilo anca. Ama usg yaniltiyo olabilir 300 gram fazla da olabilir dedi. Zaten dogumum kolay olurmus bebis kilolu olmadigi icin. Nst de sancilarim cikti. acilmam yok henuz alttan bakti. Ama kasilmalar bir anda guclenip rahim agzini acabilir dedi. Kafasi da kanala girmemis. Cuma tekrar gidicez.
belki ihtimal olarak söylemiştir canım, bi konuşursun yine.
ben de doktoruma küsüm, dün aradım cevap vermedi tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali küstüm ben de
ayy benim bacaklarımda çatlak yok da portakal oldum resmen pütürlü pütürlü ve löp löp et :) sadece bacaktan kilo almış gibiyim ya vücudumu ilk kez böyle görüyorum.
bunalım hepimizin başında kuzucum, ben o kadar dengesizim ki gün içinde yüz sefer ruh halimde değişiklikler yaşıyorum. bazen çok enerjik, hayat dolu, herkese karşı şefkatliyken bir bakıyorsun herkese küsmüş kimse beni sevmiyor modunda takılıyorumbakalım daha neler yaşayacağız
ayy ne iyi oldu bu bilgiler canım :) listemde sadece meme ucu kremi eksikmiş, onu da alayım tamam olacağım senin tecrübelerine göre
bebiş nasıl canım? kokusu nasıl güzeldir onun şimdi, kokla bizim için booool bool
3 kilo gayet normal canım, ben de başta çok taktım kafama bebeğim minik, zayıf diye ama şimdi düşünüyorum da Allah nasip ederse her şey yolunda gider de normal doğum yaparsam bu avantaj olacak benim için. o yüzden hiç takmıyorum. sen artık 38e girmişsin, bebiş yavaş yavaş hazırlanıyordur gelmeye. biz perşembe günü tam 36 olacağız ondan sonra her hafta çağıracakmış doktorumuz bakalım, sağlıkla gelsin inşallah hepimizin kuzucukları
canım ben ancak okuyabiliyorum geçmişi.haftasonları bayağı gelişmeler oluyor:)benimde en son tersti.bakalım cuma gidicem doktora.ama ne istediğimide bilmiyorum.normal doğumdan da sezeryandan da korkuyorumcanım benimde ters .. Allahım hiç istemiodum sezeryan dr direk bundan sora dönmesi cok düşük ihtimal dedi .. hayırlısı diorum artık ya saglıkla gelsin de en önemlisi o ..
ben geçtğimz zamanlarda havalr soğumuştu ya ozaman evrdim yıkamaya halıalrı inann 11 günde geldi kurumamıştı hergün arıyordum halıcılarıhemen evr derim hazır havalar sıcak giderken 3-4 güne alırsın ..... ne pislenecekkk 2-3 haftada ben daha önceden yıkattım serdim bebişin kıyafetelrini öyle yıkadım evde kuruttum... halıalrdan toz gelmesin diye öyle bir süreç izledimmm....ve 36. haftamdada valizimi hazırlamış oldummm aman sen geciktirmeee:) bana ben hiç doğmayacam gibime geliyorda o yüzdennn geciktirdimm
canım benim ya inşallah tez zamanda çıkarsın dualarımız seninle.Kizlar yaaa cok canim sikiliyor...benim karaciger enzimlerde yuksek heryerum delik desik oldu...safra kesesindeki tasi dusurmusum ama oniki parmak bagirsagima gecmis..pankreasimin iltihabi kotu...bebegimizi nst ye bagliyolar bizim kipirdak kiz orda bile sporda :) hemsire ablalari durumu iyi diyor..ben tuvalete cikamiyorum fitil verdiler sabaha...heryerimden kanlar fiskiriyor birde...kilik kiyafet dayanmiyor.serum yoluyla vermiyorlar artik cunki damarim kabul etmiyor..mahfoldu kollarim.hergun kan aliolar tupleri saymak bile zor...hergun trombosite karsi igne yapilio bacaktan ayaklarimda varis corabi var inanilmaz sikiyor gece uyutmuyor..midem yaniyor hala ve karnim kasiniyorkasinti cekenleri simdi anladim..karaciger enzimlerim ve safra kesesi asidimden dolayiymis.acliga devam yemek yok hamislerin duasi kabul olurmus dua edin bizlerede cok uzun kalmayalim ve en kisa zamanda cikalim buradan.cok sikici...
canim zaten 10 güne normal dogum zamani olur hayirlisiylan alirsin kucagina
Ben de c.tesi gidicem canim doktor sorucak ben de hala karar veremedim ikisinden de deli gibi korkuyorum.Ne yapicaz bilmiyorum.Bi sekilde cikicaklar onu biliyorum sadece .Ama nasilcanım ben ancak okuyabiliyorum geçmişi.haftasonları bayağı gelişmeler oluyor:)benimde en son tersti.bakalım cuma gidicem doktora.ama ne istediğimide bilmiyorum.normal doğumdan da sezeryandan da korkuyorum
aynen ya dönmedi sevinsem mi üzülsemmi bilemedim eşim ne istiosun diyor ben bilmiyorum çok korkuyorum diyorum.normal istiyorum diye kararlı davrananlara hayranım.dua ediyorum hayırlısı ne ise o olsun diye.sezeryanı çok korkunç anlatanlarda var.ebe hemşire halamın kızı o da dioki sezeryan ol normalde yerleri tırmalarsın nasıl sağlıkçı anlamadım kendi sezeryanla doğum yaptı.karmakarışığımBen de c.tesi gidicem canim doktor sorucak ben de hala karar veremedim ikisinden de deli gibi korkuyorum.Ne yapicaz bilmiyorum.Bi sekilde cikicaklar onu biliyorum sadece .Ama nasil
kızlar bir de hani yatak mı beşik mi, kaç dens falan konuşuyoduk ya, çok kasmayın. biz sepet beşik almıştık, kuzu orda uyumayı sevmiyo şimdilik, yatırınca hemen ık mık ötüyo, koltukta uyuyo deli :)
Benimde çanta tam hazır değil ama dip köşe temizlik yapacaksan bi an önce başla cnm sonra sadece siler süpürürsün ben halılarımı yıkamaya verdim 3 gün sonra geldi o arada da perdeleri yıkayıp camları sildik halılarınızda serdim mis gibi oldu ama yengemler çocuklar gelince ev darmadağın oldu ama en azından artık silip süpürmek yetiyor yoksa büyük temizliği son zamanlara bırakmak olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?