2014 Aralık Anneleri

en güzelini istiyorsun canım hayırlısı nasılsa öyle olsun hem bebeklerimiz hem de bizim için. valla ben hamileliğimin başından beri neredeyse her şeyi kafama taktım düşündüm tedirgin oldum ama bu doğum şekli konusunu hiç takmadım. doktoruma güveniyorum en başından beri, hangisi sağlıklı olacaksa onu yapacağını çok iyi biliyorum. fikrimi de söyledim, bebeğin ve benim sağlığımız tehlikeye girmediği sürece normal istiyorum diye. bundan sonrası tabi ki her şeyden önce Allah'ın takdiri, sonra da doktorun yönlendirmesiyle olacak. düşünme şimdi, o an bir gelsin de karar verilir. o illa sezaryen yap, yok illa normal yap diyenleri de takma hiç. herkesin vücudu, ağrıya tepkisi çok farklı sonuçta.

benim ablamda aynı bu şekildeydi. normalden çok korkuyodu ama normal gidiyordu herşey. acaba sezeryan mı istesem diye hep kafasına takılıyordu. son anda Allah'tan gönlüne göre verdi herhalde sancısı gelmedi açılmasıda olmayınca hiç suni demediler sezeryana aldılar. ama sezeryanla akşamına kalktı yürüdü. hiç zorluk çekmedi. bana bile gelmiş nasıl normal yapıcaksın diye korkuyo. diyorum ben doğurucam bu sefer sen değil Allah herkesin gönlüne göre versin canım. hangisi hayırlısıysa bizim için o olsun.

mehtapppppp öncelikle sen nasıl düşünceli bi insansın yaa ender boşluklarından birinde bize yazmışsın kocaman teşekkürler sana güzel anne ben pijama daha rahat olur die düşünüodum hep bu hafta bir gecelik alacaktım 2 mi alsam bilemedim gecelik alttan üşütmüyor mü canım müsait olduğunda yine yazarsan harika olur .. kanaman azaldı mı bu arada normal pedlere geçtin mi ? Emzirme atletleri için doğru sölüosun bi arkadaşım daa demişti canım buarada sarılık geçti mi bebeğin nasıl .. Allahım ikinize de şifa versin canım kolay gelsinn aklına gelirsek bize de dua ett hepimiz saglıklı normal doğumlar yapalımm ..

Cikayimda bababe donlarindan alayim

Gogus kalkanina hemen gerek varmi ki? Kimi cok lazim oluyo diyo kimi olmuyo diyo. Kafam allak bullak oldu.

Geçmiş olsun canım, hemencik atlatır inşallah kuzucuk :) çok sağol güzel dileklerin için, dua et bize aklına geldikçe

Cikayimda bababe donlarindan alayim

Gogus kalkanina hemen gerek varmi ki? Kimi cok lazim oluyo diyo kimi olmuyo diyo. Kafam allak bullak oldu.

göğüs kalkanını bilmiyorum canım ben almadım da, babaanne donlarından kesinlikle al onu herkes tavsiye ediyor

E envai doubleanne bebekleriniz nasıl arkadaşlar? Güzel haberlerinizi bekliyorum tez zamanda. raziyesilyayla sen nasılsın canım sesin çıkmıyor. Arkadaşlar bir çoğunuz ilk gebeliği olduğu için herşey mükemmel olsun diye uğraşıyor biliyorum ve hatta benim bööle bilmiş yazılarıma gıcık da olanlar vardır :) ama inanın evdeki hesap çarşıya uymuyor. her insanın ağrı eşiği farklı dolayısıyla size anlatılanlar sizin için geçerli olacak diye bişey yok. ben 3 sezeryan oldum, hepsi planlı, ilk ikisi genel anesteziydi. uyandığımda karnımda öyle bir ağrı vardı ki " herhalde dikmeyi unuttular" diye düşündüm resmen. uyandırma (ya da bizdeki adıyla postop) odasında daha sezeryandan çıkalı yarım saat olmasına rağmen sedyede kalktım oturdum :) mümkün değil yatınca karnım o kadar geriliyordu ki oturarak acımı azaltabildim. "sabır Allah'ım bu da geçecek" diye diye atlattım o ilk saati. 3. spinaldi ama planlanandan 4 gün önce atımları zayıfladığı için sezeryana girdim. hem spinalden korkum hem plansız bi sezeryan olması hem de kapıdaki görevlilerin eşimi almak istememesi yüzünden sezeryan esnasında tansiyonum yükseldi ve beni maskeyle uyuttular. yani bebeğimi göremedim yine spinalde ilk 4 saat bacaklarım uyuşuk olduğu için kalkamadım onun dışında bütün sezeryanlarımda 2-3 saat sonra fıldır fıldır ayaktaydım :) bu 4. sezeryanım olacak inşaallah. duyanlarsen ne biçim sağlıkçısın 3ten fazla sezeryan olunur mu diyor. ama 3. sezeryanımı yapan doktorumdan izni aldım " bi, üç daha doğurursun" diye :) şaka bi yana hepsi bünye meselesi. bi çok arkadaşım 2. gün daha yatağa yapışıktı. normal kötü sezeryan iyi demek gibi bi derdim yok sadece hiçbir şeye şartlanmayın. evet doktorlar sezeryan taraftarıdır ve büyük ihtimalle sizi de bu tercihe yönlendirmek için korkutacaklardır. normal doğum istiyorsanız biraz mütevekkil olmanızı tavsiye ederim. ninelerimiz tarlada bahçede doğurup işe devam etmiş, bu kadar riski bilseler onlar da korkardı galiba :) kulağınızı tıkayın Rabbime dua edin, inş. herşey yolunda gidecek. bebek konusuna gelince; onlar doğduktan sonra size ne yapmanız gerektiğiniz gayet güzel öğretiyorlar hiç merak etmeyin. hiçbirşeyi stok yapmayın, ilk 3-4 saat lazım olmayacak hiçbirşeyi boşuna almayın. medeniyetin göbeğindeyiz birçok hastanenin çevresi eczane medikal kaynıyor. doğurana kadarkeyfini bozmayan kocacıklardoğumdan sonra biraz koşsunlar di mi ya çok uzattım hakkınızı helal edin

valla uzun olmuş olmuş ama uzatmamışsın bence canım, zevkle okudum. çok doğru söylüyorsun doğum şekli konusunda aynen senin gibi düşünüyorum. bu arada 4. bebiş geliyor demek, maşallah cesaretine hayran kaldım. Allah bağışlasın bütün kuzucuklarını, huzurla yaşayın inşallah birlikte. kalabalık aileleri ben de çok severim ama cesaret edemem sanırım :)
bundan sonra tecrübelerinden faydalanmak için sorularla bunaltırız seni, sabırlı olmasan 4 çocuk yapmazsın bizim sorulara da sabredersin artık

cok güzel yazmışsın canim ağzına sağlık :) bende anlamıyorum sezeryani yada normali deliler gibi övenleri nasilda o sorumlulugun altina girebiliyorlar. herkesim vücudu agri esigi bebegi kendine özel. ben dün o yüzden doktoruma biraktim bu isi sezeryansa sezeryan normalse normal. gogus pompasi falan almadim ben doğduktan sonra ne olucak bilmiyorum bosuna almak istemedim. benim arkadasim okadar mobilya besik falan aldi gicir gicir duruyo yatmadi kuzucuk. o yuzden bende kuzenimden sepet besigi aldim halasida park yatak almis tamam 700 tl verdi o mobilya besige. uyumuomus icinde. ben 500 tlye ikeadan dolap sifonyer bide sepet besige örtü diktirdim. bazilarimiz abartmayi seviyoruz. buarada benim doktorum kendiside zamaninda belden uyusturmali bi ameliyat olmus 15 gün başağrısı cekmis o yuzden genel anestezi daha iyi diyo o başağrısı hayattan sogutuomus. ama yinede sen bilirsin dedi. tarlada bahçede dogum hikayelerini bende cok dinledim ama he he diyip geçiyorum. yani ibrahim tatlisesin urfada oxford vardida bizmi okumadik olayina benziyo. emin ol imkanı olsa oda canini çölden bulmadi ya simdi yaslilar ovunerek anlatıyolar ama eminim imkan olsaydi doktorun dediginden disari cikmazlardi.

canım ya kalkanları nasıl sterilize ettin kaynar suya mı attın valize koymadan önce?

yusuf paşa aşırı iri diil ama 1 hafta fln önde.. dr şaşırıyor kilo durumuna hep maşallah dio .. valla öle ya bende biraz bekliim diorum 3 aralık erken gelio bi hafta sorası olsa ya da 10 aralık gibi 39 + 6 oluyor .. bilemedimm .. kendisi sancısıyla gelir inş ya biz hesaplamadan ..

valla biz mi fos cıktık çok mu kilo aldık bilmiorum 16 kg yu geçtim toplamda annem bende de kızkardeşimde de 9 kg almış ve normal dogumda hepsini vermiş hastaneden mis gibi çıkmış hatta biz öle diiliz ki evde krize giriyorum bu iştahım grip edecek beni dün uyku şaşkını eşimden mandalina istedim saolsun soydu yedirdi ama soguktu sabah kalktım bogazlarım fena bio oil önerdiler buarada doğum sorası çatlaklar için bence bi bakalım onu kullanalım ..
bende de 3 görümce var bakalım neler olacak annem var yanımda dicem kibar bi dille 1 hafta başa çıkamam ben onlarla ya..eşimi de üzmek istemiorum ama ztn normalde de tuhaf geliolar bana çok gülüyorlar herşeye vara yoğa ve çok sesli konuşuyorlar fln ben gelemem öle şeylere ki lohusanın uykuya ihtiyacı olur onlar anlamaz.. mevlüte gelsinler hanım hanımcık gitsinler istiyorum .. çok merak ediorum o süreci şimdiden .. bi de sacma sapan kime benzio muhabbetleri amann zor be ..

ya sezeryan olayında herkes anne karnında ne kadar cok durursa o kdr ii dio aklımı karıştıran bu .. herşeyin bi zamanı var o yüzden erken olmasını istemiorum hem belki dönecek tam o sıra.. bakalım hayırlısı olsun belki keyfi gelir döner yusuf bey 3-5 güne

Aynen cnm kiz kardesimde depend goturdu ama rahat edemedi. Zaten hastaneden cikarken bi lazim oldu ona hastanede hep hasta beziyleydi. Cikarkende orkid takip cikti.

Cnm zevkle okudum. Tecrubesizler olarak okudugumuz her tecrube bizim icin altin degerinde.

başım gözüm üstüne, dilim döndüğünce anlatmaktan zevk alırım. (soruların cevaplarını bu kadar uzatmayayım di mi )

Aynen cnm kiz kardesimde depend goturdu ama rahat edemedi. Zaten hastaneden cikarken bi lazim oldu ona hastanede hep hasta beziyleydi. Cikarkende orkid takip cikti.

ben de 4 tane koydum yeter herhalde :)

başım gözüm üstüne, dilim döndüğünce anlatmaktan zevk alırım. (soruların cevaplarını bu kadar uzatmayayım di mi )

başın gözün var olsun derler bizim oralarda :)
yok canım ben okurum valla ihtiyacımız oluyor tecrübeleri dinlemeye

spinalden sonra başağrısı çekmek kesinlikle facia, bizim ameliyat edip 2 gün sonra geri yatırdığımız hastalarımız oluyor ve maalesef o durumda yapılabilecek pek bişey yok. bol sıvı, kafein ve başın 45 derece olacak şekilde yatmak. gerisi Allah'ın takdiri. Ama bu baş ağrısı da insanın kendi hatası bu bahsettiğim hastaların çoğuna 4-5 lt su iç deyip de içiremeyiz mesela. ben spinalden sonra odama geçer geçmez direkt nescafe / kola tüketimine başladım. ben de çok korkmuştum ama şükür sorun olmadı. biraz da yapan doktorla alakalı, kateteri takarken 1-2 cc omurilik sıvısı aksa al sana baş ağrısı

canım valla helal olsun upuzun yazmıssın böle özenenleri görünce meht_up gibi bi de maşallah diorum sanal die dalga geçen annem ve eşim anlamıolar burda nasıl güzel bi arkadaşlığın olduğunu ..

yazın kesinlikle bilmiş diil yaşadıklarını önerilerini paylaşmışsın ne güzel bende normal die tutturuyorum biraz ama tabi ki olumsuz bi durum varsa sezeryan olsun sadece 10-15 gün önceden sezeryana alınma taraftarı diilim .. bakalım hayırlısı yine de ..

buarada şimdi bebeği 1 yaşında bi arkadaşımla görüştüm hiç sütü olmadğı için pompa kullanmamış ve almamış sen ne dersin sepete attım ölece duruo elektrikli pompa aklım cok karıştı o da öle diince az da diil 200 tl öncelikle manuel mi alsak ya da diorum almısken elektrikli mi olsa ne yapsak kafamda deli sorulaarr

şahsi kanaatim pompanın ilk 24 saat için elzem olmadığı yönünde. sütün %80 geliyor zaten bikaç saate. ola ki gelmese bile 3-4 günde pompa temin edilebilir (tabi acil durumlarda 1 saatte bile temin eder insan) hastanelerin süt sağma makineleri vardır sanırım. bizim uyduruk devlet hastanesinde bile varsa! her anneye ait bi süt seti veriyolar kullanabiliyorsun. ama çalışan anneler için eni sonu lazım olacak. ben ilk aylarda fazla sütleri sağıp dondurucuya atmıştım işe başladıktan sonra 1 ay kadar onlarla idare ettik. illa doğum çantanda olmasına gerek yok, ama doğum sonrası ücretsiz izin düşünmüyorsan ve pompanın özellikleri / fiyatı iyiyse alabilirsin bence.

vallai benim doktor 15 gün ise gelemedim diyo kafasi kalkmiyomus. bide anestezistte iyi degilki başağrısı şikayeti cok oluyo ben o yüzden genel yapiyorum dedi bende siz nasıl isterseniz dedim. benimde sagim solum belli olmaz zaten kesin başağrısı beni bulur :)

gerçekten doktor konusunda benimkiside çok güvenilir birisi .normal doğum yanlısı.ama dönmezse de sezeryan yapmak zorunda.bende ona bırakmalıyım.konuşmak istedim doktorla ama daha erken dediii.umarım hepimiz için hayırlısı olurrr

canım seni tebrik ediyorum ne gzel kararlısın valla normal doğum için.allah hepimizin gönlüne göre versin.bide kötü doğum anılarını dinlemememiz lazım bu aralar.kararlarımızı etkiliyor.inşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız bebişlerimizi

. .
Off benımde göbeğim 3-5 gündür cok gerıldı kasınıyor . Sadece bebek yağı sürüyorum .kayısı yağı kaşıntıyı mı engellıyır. Henüz çatlamadım ama catlıycam sanırım
Hazırladım cok şükür çantamı , sabahlık , biberon ve Bebiş için ıslak mendilimiz eksik .. Bide burada cok yazılmış göğüs kalkanım yok kararsız kaldım
Ben olsam bende gücenırdim ama etrafta cok aynı dertten Müzderip hamıleker var erkeklerın doğasında bu sanırım . Bide saba yakın annen , arkadaşların var ya onlara güveniyor sanırum . Bizim kımsemiz olmadıgundan eşim donuma kadar hastane cantasını bıliyor mecburiyetten
Canım harfleri ulus suluhandan aldım ahşap malzeme satan dükkandan tanesi 1tl hazırları instagramda cok pahalıydı
. Ben hep aynı seyı söylüyorum ama kasılmayı anlamıyorum .. Arada bebek özellikle hareketliyken ki genelde hareketli canımı yakıyo bazı hareketleri . 2 gündür rahîmde bıçak gibi sızılarım arttı benimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…