aynen ya dönmedi sevinsem mi üzülsemmi bilemedim eşim ne istiosun diyor ben bilmiyorum çok korkuyorum diyorum.normal istiyorum diye kararlı davrananlara hayranım.dua ediyorum hayırlısı ne ise o olsun diye.sezeryanı çok korkunç anlatanlarda var.ebe hemşire halamın kızı o da dioki sezeryan ol normalde yerleri tırmalarsın nasıl sağlıkçı anlamadım kendi sezeryanla doğum yaptı.karmakarışığım
aynen ya dönmedi sevinsem mi üzülsemmi bilemedim eşim ne istiosun diyor ben bilmiyorum çok korkuyorum diyorum.normal istiyorum diye kararlı davrananlara hayranım.dua ediyorum hayırlısı ne ise o olsun diye.sezeryanı çok korkunç anlatanlarda var.ebe hemşire halamın kızı o da dioki sezeryan ol normalde yerleri tırmalarsın nasıl sağlıkçı anlamadım kendi sezeryanla doğum yaptı.karmakarışığım
kızlarrr merhaba, hazır bebigom uyurken bir iki şey yazayım size.. hani günlerce hastane çantası falan filan konuşup durduk ya, şimdi ilk ağızdan dinleyin bakalım. Öncelikle hastanede lazım olan şeyleri söyleyeyim: Mutlaka gecelik götürün, normal doğum da olsa sezeryan da olsa ilk etapta gecelik lazım. Sonrasında ise bol bol uzun kollu ve mümkünse önü tamamen düğmeli pijamalar. uzun kollu diyorum çünkü insan lohusalıkta acayip terliyo, ha bire bebeği emzirmemiz gerektiği için de o ıslaklıkla acayip üşüyo. Paketlerce kullan at kilot almıştım, bir tanesini bile kullanmadım, büyükçe bi kilot ve mesane pedleri yeterli. doğumdan sonra bu 1 hafta içinde kullandığım şeyleri yazayım, eksiğiniz varsa alın. Göğüs ucu kremi (gerçekten emzirmek zor iş), bol bol atlet (emzirme atletleri genelde dar ve vücuda yapışıyo, göğüsler o kadar acırken atlet ne kadar bol olursa o kadar iyi, ben şimdi hala eşimin atletlerini giyiyorum), göğüs pedleri, göğüs pompası (çocuk emmeyi öğrenene kadar geçen sürede lazım), bol ped, bebek için kıyafetler, otri bebe burun aspiratörü ( biz bir kere kullandık ama o olmasaydı o sümüğü ordan nasıl çıkarırdık bilmem), bezler, ağız bezleri, battaniyeler, emzirme yastığı (mama verirken de işe yarıyor, mamayı kaşıkla veriyoruz memeyle biberonu karıştırmasın diye).. bu arada ilk günlerde çocuğa mama vermemek için direnmeyin, süt hemen gelmiyor, takviye olmayınca da çocuk sarılık oluyor (benimki oldu benim inadım yüzünden, şimdi mama da süt de veriyoruz)..
çok su içeceksiniz, boza da çok süt artırıyomuş. sütüm gelmiyo diye paniklemeyin, doğru dürüst gelmesi 1 haftayı buluyo, bu arada da yaralı göğüslerle tanışmış oluyosunuz. kakao yağı da sürebilirsiniz göğüslere. ve not: insan hakikaten duygusal olarak anormal değişimler yaşıyo. hepinize kolay gelsiiinnnnn... :*
bebiş iyi çok şükür, sarılık oldu onu atlatıyo bu aralar, kokusu çoooooooooook güzel, dünyadaki hiçbi şeye değişilmez, şimdiden kısacık uykularda rüyalarımda görüyorum, sesi sürekli kulaklarımda çınlıyo.. :) darısı hepinize inşallah
Cikayimda bababe donlarindan alayim
Gogus kalkanina hemen gerek varmi ki? Kimi cok lazim oluyo diyo kimi olmuyo diyo. Kafam allak bullak oldu.
E envaidoubleanne bebekleriniz nasıl arkadaşlar? Güzel haberlerinizi bekliyorum tez zamanda. raziyesilyayla sen nasılsın canım sesin çıkmıyor. Arkadaşlar bir çoğunuz ilk gebeliği olduğu için herşey mükemmel olsun diye uğraşıyor biliyorum ve hatta benim bööle bilmiş yazılarıma gıcık da olanlar vardır :) ama inanın evdeki hesap çarşıya uymuyor. her insanın ağrı eşiği farklı dolayısıyla size anlatılanlar sizin için geçerli olacak diye bişey yok. ben 3 sezeryan oldum, hepsi planlı, ilk ikisi genel anesteziydi. uyandığımda karnımda öyle bir ağrı vardı ki " herhalde dikmeyi unuttular" diye düşündüm resmen. uyandırma (ya da bizdeki adıyla postop) odasında daha sezeryandan çıkalı yarım saat olmasına rağmen sedyede kalktım oturdum :) mümkün değil yatınca karnım o kadar geriliyordu ki oturarak acımı azaltabildim. "sabır Allah'ım bu da geçecek" diye diye atlattım o ilk saati. 3. spinaldi ama planlanandan 4 gün önce atımları zayıfladığı için sezeryana girdim. hem spinalden korkum hem plansız bi sezeryan olması hem de kapıdaki görevlilerin eşimi almak istememesi yüzünden sezeryan esnasında tansiyonum yükseldi ve beni maskeyle uyuttular. yani bebeğimi göremedim yine spinalde ilk 4 saat bacaklarım uyuşuk olduğu için kalkamadım onun dışında bütün sezeryanlarımda 2-3 saat sonra fıldır fıldır ayaktaydım :) bu 4. sezeryanım olacak inşaallah. duyanlarsen ne biçim sağlıkçısın 3ten fazla sezeryan olunur mu diyor. ama 3. sezeryanımı yapan doktorumdan izni aldım " bi, üç daha doğurursun" diye :) şaka bi yana hepsi bünye meselesi. bi çok arkadaşım 2. gün daha yatağa yapışıktı. normal kötü sezeryan iyi demek gibi bi derdim yok sadece hiçbir şeye şartlanmayın. evet doktorlar sezeryan taraftarıdır ve büyük ihtimalle sizi de bu tercihe yönlendirmek için korkutacaklardır. normal doğum istiyorsanız biraz mütevekkil olmanızı tavsiye ederim. ninelerimiz tarlada bahçede doğurup işe devam etmiş, bu kadar riski bilseler onlar da korkardı galiba :) kulağınızı tıkayın Rabbime dua edin, inş. herşey yolunda gidecek. bebek konusuna gelince; onlar doğduktan sonra size ne yapmanız gerektiğiniz gayet güzel öğretiyorlar hiç merak etmeyin. hiçbirşeyi stok yapmayın, ilk 3-4 saat lazım olmayacak hiçbirşeyi boşuna almayın. medeniyetin göbeğindeyiz birçok hastanenin çevresi eczane medikal kaynıyor. doğurana kadarkeyfini bozmayan kocacıklardoğumdan sonra biraz koşsunlar di mi ya çok uzattım hakkınızı helal edin
cok güzel yazmışsın canim ağzına sağlık :) bende anlamıyorum sezeryani yada normali deliler gibi övenleri nasilda o sorumlulugun altina girebiliyorlar. herkesim vücudu agri esigi bebegi kendine özel. ben dün o yüzden doktoruma biraktim bu isi sezeryansa sezeryan normalse normal. gogus pompasi falan almadim ben doğduktan sonra ne olucak bilmiyorum bosuna almak istemedim. benim arkadasim okadar mobilya besik falan aldi gicir gicir duruyo yatmadi kuzucuk. o yuzden bende kuzenimden sepet besigi aldim halasida park yatak almis tamam 700 tl verdi o mobilya besige. uyumuomus icinde. ben 500 tlye ikeadan dolap sifonyer bide sepet besige örtü diktirdim. bazilarimiz abartmayi seviyoruz. buarada benim doktorum kendiside zamaninda belden uyusturmali bi ameliyat olmus 15 gün başağrısı cekmis o yuzden genel anestezi daha iyi diyo o başağrısı hayattan sogutuomus. ama yinede sen bilirsin dedi. tarlada bahçede dogum hikayelerini bende cok dinledim ama he he diyip geçiyorum. yani ibrahim tatlisesin urfada oxford vardida bizmi okumadik olayina benziyo. emin ol imkanı olsa oda canini çölden bulmadi ya simdi yaslilar ovunerek anlatıyolar ama eminim imkan olsaydi doktorun dediginden disari cikmazlardi.E envaidoubleanne bebekleriniz nasıl arkadaşlar? Güzel haberlerinizi bekliyorum tez zamanda. raziyesilyayla sen nasılsın canım sesin çıkmıyor. Arkadaşlar bir çoğunuz ilk gebeliği olduğu için herşey mükemmel olsun diye uğraşıyor biliyorum ve hatta benim bööle bilmiş yazılarıma gıcık da olanlar vardır :) ama inanın evdeki hesap çarşıya uymuyor. her insanın ağrı eşiği farklı dolayısıyla size anlatılanlar sizin için geçerli olacak diye bişey yok. ben 3 sezeryan oldum, hepsi planlı, ilk ikisi genel anesteziydi. uyandığımda karnımda öyle bir ağrı vardı ki " herhalde dikmeyi unuttular" diye düşündüm resmen. uyandırma (ya da bizdeki adıyla postop) odasında daha sezeryandan çıkalı yarım saat olmasına rağmen sedyede kalktım oturdum :) mümkün değil yatınca karnım o kadar geriliyordu ki oturarak acımı azaltabildim. "sabır Allah'ım bu da geçecek" diye diye atlattım o ilk saati. 3. spinaldi ama planlanandan 4 gün önce atımları zayıfladığı için sezeryana girdim. hem spinalden korkum hem plansız bi sezeryan olması hem de kapıdaki görevlilerin eşimi almak istememesi yüzünden sezeryan esnasında tansiyonum yükseldi ve beni maskeyle uyuttular. yani bebeğimi göremedim yine spinalde ilk 4 saat bacaklarım uyuşuk olduğu için kalkamadım onun dışında bütün sezeryanlarımda 2-3 saat sonra fıldır fıldır ayaktaydım :) bu 4. sezeryanım olacak inşaallah. duyanlarsen ne biçim sağlıkçısın 3ten fazla sezeryan olunur mu diyor. ama 3. sezeryanımı yapan doktorumdan izni aldım " bi, üç daha doğurursun" diye :) şaka bi yana hepsi bünye meselesi. bi çok arkadaşım 2. gün daha yatağa yapışıktı. normal kötü sezeryan iyi demek gibi bi derdim yok sadece hiçbir şeye şartlanmayın. evet doktorlar sezeryan taraftarıdır ve büyük ihtimalle sizi de bu tercihe yönlendirmek için korkutacaklardır. normal doğum istiyorsanız biraz mütevekkil olmanızı tavsiye ederim. ninelerimiz tarlada bahçede doğurup işe devam etmiş, bu kadar riski bilseler onlar da korkardı galiba :) kulağınızı tıkayın Rabbime dua edin, inş. herşey yolunda gidecek. bebek konusuna gelince; onlar doğduktan sonra size ne yapmanız gerektiğiniz gayet güzel öğretiyorlar hiç merak etmeyin. hiçbirşeyi stok yapmayın, ilk 3-4 saat lazım olmayacak hiçbirşeyi boşuna almayın. medeniyetin göbeğindeyiz birçok hastanenin çevresi eczane medikal kaynıyor. doğurana kadarkeyfini bozmayan kocacıklardoğumdan sonra biraz koşsunlar di mi ya çok uzattım hakkınızı helal edin
kalkanlarımı aldım bendeee hemen valize attım valla
çok mu iri ki yusuf paşa... geçen ay doğum yapan bir arkdşmın bebişi dönmemmişti son 1 hafta döndü 38 sonunda ama kafa çapı büyüktü yine sezeryan oldu mecburen... ve 3800 doğdu bebek iyi olsunda ne yapalımm artıkk
aynennn kaşınıyorummm bende ufffffffff ...benim ailemde de çatlak yokkk birde genetik diyolar biz yeni nesil olarak fosss muyuz ne benimde baldırlarımın üstü çatladı sanki kedi tırmalamış
kokrkunda da haklısınn puffffffffffff bende sevmiyommm böyle enerjili insanalrı ufff... ne zor bir sürece gireczz 4 görümce var düğünümden ebri kimseyle görüşmedim şimdi neelr bizi bekliyorrrrrr bakalımm
iyi yapmışınnn amannnn
ben de bunu dedim dr a üstelik devlete gittim de dedim özeldeki para için yanlış yönlendiriri diye ciddiye almıyorum onu pek neyse devletteki dr şöyle anlattı sezeryanda erken alınması anne için şöyle yararlı ben nasıl yani diye sorarken dr makulce anlattı...
yok efendim düştün ve pantolonunnn sündüü inceldi o pantolonmu daha kolay dikiş tutar yoksa normalde yıpranmammış bir pantolonmu daha kolay kesip dikersin.. tabiki 2.dedim.. işte karında böyle dedi bebek büyüdükçe sünüyor karnınız ve dokuların tutması adına sezeryanalr biraz daha erken alınır bu yüzden dedi... zaten bebek 36. haftada normal zamanında doğmuş olur bizlerde 37- 38 de alırız sezeryanla annenin dikişleri kolay tutsun daha sonraki sürecinde annede deformasyon olamsın diyeee... vel hasıl gayet mantıklı gelmiştii... bu açıklamalar...bilmemm sana yazam dedim prensese
Geçmiş olsun canım, hemencik atlatır inşallah kuzucuk :) çok sağol güzel dileklerin için, dua et bize aklına geldikçe
göğüs kalkanını bilmiyorum canım ben almadım da, babaanne donlarından kesinlikle al onu herkes tavsiye ediyor
E envaidoubleanne bebekleriniz nasıl arkadaşlar? Güzel haberlerinizi bekliyorum tez zamanda. raziyesilyayla sen nasılsın canım sesin çıkmıyor. Arkadaşlar bir çoğunuz ilk gebeliği olduğu için herşey mükemmel olsun diye uğraşıyor biliyorum ve hatta benim bööle bilmiş yazılarıma gıcık da olanlar vardır :) ama inanın evdeki hesap çarşıya uymuyor. her insanın ağrı eşiği farklı dolayısıyla size anlatılanlar sizin için geçerli olacak diye bişey yok. ben 3 sezeryan oldum, hepsi planlı, ilk ikisi genel anesteziydi. uyandığımda karnımda öyle bir ağrı vardı ki " herhalde dikmeyi unuttular" diye düşündüm resmen. uyandırma (ya da bizdeki adıyla postop) odasında daha sezeryandan çıkalı yarım saat olmasına rağmen sedyede kalktım oturdum :) mümkün değil yatınca karnım o kadar geriliyordu ki oturarak acımı azaltabildim. "sabır Allah'ım bu da geçecek" diye diye atlattım o ilk saati. 3. spinaldi ama planlanandan 4 gün önce atımları zayıfladığı için sezeryana girdim. hem spinalden korkum hem plansız bi sezeryan olması hem de kapıdaki görevlilerin eşimi almak istememesi yüzünden sezeryan esnasında tansiyonum yükseldi ve beni maskeyle uyuttular. yani bebeğimi göremedim yine spinalde ilk 4 saat bacaklarım uyuşuk olduğu için kalkamadım onun dışında bütün sezeryanlarımda 2-3 saat sonra fıldır fıldır ayaktaydım :) bu 4. sezeryanım olacak inşaallah. duyanlarsen ne biçim sağlıkçısın 3ten fazla sezeryan olunur mu diyor. ama 3. sezeryanımı yapan doktorumdan izni aldım " bi, üç daha doğurursun" diye :) şaka bi yana hepsi bünye meselesi. bi çok arkadaşım 2. gün daha yatağa yapışıktı. normal kötü sezeryan iyi demek gibi bi derdim yok sadece hiçbir şeye şartlanmayın. evet doktorlar sezeryan taraftarıdır ve büyük ihtimalle sizi de bu tercihe yönlendirmek için korkutacaklardır. normal doğum istiyorsanız biraz mütevekkil olmanızı tavsiye ederim. ninelerimiz tarlada bahçede doğurup işe devam etmiş, bu kadar riski bilseler onlar da korkardı galiba :) kulağınızı tıkayın Rabbime dua edin, inş. herşey yolunda gidecek. bebek konusuna gelince; onlar doğduktan sonra size ne yapmanız gerektiğiniz gayet güzel öğretiyorlar hiç merak etmeyin. hiçbirşeyi stok yapmayın, ilk 3-4 saat lazım olmayacak hiçbirşeyi boşuna almayın. medeniyetin göbeğindeyiz birçok hastanenin çevresi eczane medikal kaynıyor. doğurana kadarkeyfini bozmayan kocacıklardoğumdan sonra biraz koşsunlar di mi ya çok uzattım hakkınızı helal edin
valla uzun olmuş olmuş ama uzatmamışsın bence canım, zevkle okudum. çok doğru söylüyorsun doğum şekli konusunda aynen senin gibi düşünüyorum. bu arada 4. bebiş geliyor demek, maşallah cesaretine hayran kaldım. Allah bağışlasın bütün kuzucuklarını, huzurla yaşayın inşallah birlikte. kalabalık aileleri ben de çok severim ama cesaret edemem sanırım :)
bundan sonra tecrübelerinden faydalanmak için sorularla bunaltırız seni, sabırlı olmasan 4 çocuk yapmazsın bizim sorulara da sabredersin artık
Aynen cnm kiz kardesimde depend goturdu ama rahat edemedi. Zaten hastaneden cikarken bi lazim oldu ona hastanede hep hasta beziyleydi. Cikarkende orkid takip cikti.
başım gözüm üstüne, dilim döndüğünce anlatmaktan zevk alırım. (soruların cevaplarını bu kadar uzatmayayım di mi)
cok güzel yazmışsın canim ağzına sağlık :) bende anlamıyorum sezeryani yada normali deliler gibi övenleri nasilda o sorumlulugun altina girebiliyorlar. herkesim vücudu agri esigi bebegi kendine özel. ben dün o yüzden doktoruma biraktim bu isi sezeryansa sezeryan normalse normal. gogus pompasi falan almadim ben doğduktan sonra ne olucak bilmiyorum bosuna almak istemedim. benim arkadasim okadar mobilya besik falan aldi gicir gicir duruyo yatmadi kuzucuk. o yuzden bende kuzenimden sepet besigi aldim halasida park yatak almis tamam 700 tl verdi o mobilya besige. uyumuomus icinde. ben 500 tlye ikeadan dolap sifonyer bide sepet besige örtü diktirdim. bazilarimiz abartmayi seviyoruz. buarada benim doktorum kendiside zamaninda belden uyusturmali bi ameliyat olmus 15 gün başağrısı cekmis o yuzden genel anestezi daha iyi diyo o başağrısı hayattan sogutuomus. ama yinede sen bilirsin dedi. tarlada bahçede dogum hikayelerini bende cok dinledim ama he he diyip geçiyorum. yani ibrahim tatlisesin urfada oxford vardida bizmi okumadik olayina benziyo. emin ol imkanı olsa oda canini çölden bulmadi ya simdi yaslilar ovunerek anlatıyolar ama eminim imkan olsaydi doktorun dediginden disari cikmazlardi.
canım valla helal olsun upuzun yazmıssın böle özenenleri görüncemeht_up gibi bi de maşallah diorum sanal die dalga geçen annem ve eşim anlamıolar burda nasıl güzel bi arkadaşlığın olduğunu ..
yazın kesinlikle bilmiş diil yaşadıklarını önerilerini paylaşmışsın ne güzel bende normal die tutturuyorum biraz ama tabi ki olumsuz bi durum varsa sezeryan olsun sadece 10-15 gün önceden sezeryana alınma taraftarı diilim .. bakalım hayırlısı yine de ..
buarada şimdi bebeği 1 yaşında bi arkadaşımla görüştüm hiç sütü olmadğı için pompa kullanmamış ve almamış sen ne dersin sepete attım ölece duruo elektrikli pompa aklım cok karıştı o da öle diince az da diil 200 tl öncelikle manuel mi alsak ya da diorum almısken elektrikli mi olsa ne yapsak kafamda deli sorulaarr
vallai benim doktor 15 gün ise gelemedim diyo kafasi kalkmiyomus. bide anestezistte iyi degilki başağrısı şikayeti cok oluyo ben o yüzden genel yapiyorum dedi bende siz nasıl isterseniz dedim. benimde sagim solum belli olmaz zaten kesin başağrısı beni bulur :)spinalden sonra başağrısı çekmek kesinlikle facia, bizim ameliyat edip 2 gün sonra geri yatırdığımız hastalarımız oluyor ve maalesef o durumda yapılabilecek pek bişey yok. bol sıvı, kafein ve başın 45 derece olacak şekilde yatmak. gerisi Allah'ın takdiri. Ama bu baş ağrısı da insanın kendi hatası bu bahsettiğim hastaların çoğuna 4-5 lt su iç deyip de içiremeyiz mesela. ben spinalden sonra odama geçer geçmez direkt nescafe / kola tüketimine başladım. ben de çok korkmuştum ama şükür sorun olmadı. biraz da yapan doktorla alakalı, kateteri takarken 1-2 cc omurilik sıvısı aksa al sana baş ağrısı
gerçekten doktor konusunda benimkiside çok güvenilir birisi .normal doğum yanlısı.ama dönmezse de sezeryan yapmak zorunda.bende ona bırakmalıyım.konuşmak istedim doktorla ama daha erken dediii.umarım hepimiz için hayırlısı olurrren güzelini istiyorsun canım hayırlısı nasılsa öyle olsun hem bebeklerimiz hem de bizim için. valla ben hamileliğimin başından beri neredeyse her şeyi kafama taktım düşündüm tedirgin oldum ama bu doğum şekli konusunu hiç takmadım. doktoruma güveniyorum en başından beri, hangisi sağlıklı olacaksa onu yapacağını çok iyi biliyorum. fikrimi de söyledim, bebeğin ve benim sağlığımız tehlikeye girmediği sürece normal istiyorum diye. bundan sonrası tabi ki her şeyden önce Allah'ın takdiri, sonra da doktorun yönlendirmesiyle olacak. düşünme şimdi, o an bir gelsin de karar verilir. o illa sezaryen yap, yok illa normal yap diyenleri de takma hiç. herkesin vücudu, ağrıya tepkisi çok farklı sonuçta.
canım seni tebrik ediyorum ne gzel kararlısın valla normal doğum için.allah hepimizin gönlüne göre versin.bide kötü doğum anılarını dinlemememiz lazım bu aralar.kararlarımızı etkiliyor.inşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız bebişlerimizibenim ablamda aynı bu şekildeydi. normalden çok korkuyodu ama normal gidiyordu herşey. acaba sezeryan mı istesem diye hep kafasına takılıyordu. son anda Allah'tan gönlüne göre verdi herhalde sancısı gelmedi açılmasıda olmayınca hiç suni demediler sezeryana aldılar. ama sezeryanla akşamına kalktı yürüdü. hiç zorluk çekmedi. bana bile gelmiş nasıl normal yapıcaksın diye korkuyo. diyorum ben doğurucam bu sefer sen değilAllah herkesin gönlüne göre versin canım. hangisi hayırlısıysa bizim için o olsun.
. .günaydın herkesee...
herşey yolundadır inşallahhh...
benim bir kaç gündür bitmek bilmeyen dinmeyennn adeta kendimi parçalaycak kadar karnım kaşınıyor... dünden beri bebek yağına da başladımmm ....
bu lansinonnuda sürüyorummm tüm meme uçlarıım parça parça kopuyorrr şaşkınımmmm ne olucakkk....
Off benımde göbeğim 3-5 gündür cok gerıldı kasınıyor . Sadece bebek yağı sürüyorum .kayısı yağı kaşıntıyı mı engellıyır. Henüz çatlamadım ama catlıycam sanırımkuzum kayısı yagı da sür .. valla o mustelaymıs bu yagmıs kaşıntıya engel olan bisey görmedim son zamanlarda göbeğimin sivrilmesiyle benim bi dolu catlagım oldu annemde aaa bizde olmazdı dedi napiim dedim aman iş yerinden bi arkdasım bio oil dedi doğumdan sora geçiriomuş catlakları deneyelim görelim diorum bebişler
Hazırladım cok şükür çantamı , sabahlık , biberon ve Bebiş için ıslak mendilimiz eksik .. Bide burada cok yazılmış göğüs kalkanım yok kararsız kaldımgünaydın kızlar,
bu hafta doğum haberi almadık henüz :) ama tarihler yaklaşıyor iyice. hepimiz için hayırlısı olsun. biz hazırlıklarımızı tamamladık ama daha çok vaktimiz var. her şey tamam olduktan sonra vakit de geçmek bilmiyor :)
siz nasılsınız, çantalar tamam mı?
Ben olsam bende gücenırdim ama etrafta cok aynı dertten Müzderip hamıleker var erkeklerın doğasında bu sanırım . Bide saba yakın annen , arkadaşların var ya onlara güveniyor sanırum . Bizim kımsemiz olmadıgundan eşim donuma kadar hastane cantasını bıliyor mecburiyettenKızlar ya sizinle bir şey paylaşıcam, geçen pazar eşime bebeğin çantasını hazırlayalım hadi dedim, aslında hazırdı ama başka çantadaydı kendi çantasına koyacaktık. Eşim ağız burun kıvırdı çok zoruma gitti, okadar çok kıyafet ve malzemesi oldu ki gorsun istedim heves edip baksın istedim ama öyle yapınca çok zoruma gitti.tamam gerek yok ben yaparım deyince nerede çantalar dedi getirdi kıyafetleri açıp bakmadan avuçladı avuçladı 3-4 takımı birden aldı koydu diğer çantaya.fermuarını kapattı gitti beşiğinin içine koydu. Dünde mobilyaları 3 gundur silip havalandırmıştık. Pazar gunu "yarın akşam eşyalarını yerleştiririz" dediğimde" tamam" demişti.çok sevinmiştim heveslenmeye başladı diye ama akşam hadi eşyaları yerleştirelim deyince amann şimdi mi dedi. E dun konuşmuştuk ya yarın yerleştiririz deyince tamam dedin dedim. Oda yoo ben öyle birşey demedim, senin son ayın ya unutkanlık başladı iyice yada bende başladı dedi. Bende tamam ben yarın hallederim dedim sonra yanıma gelmiş hadi yapalım dedi bende gerek yok annemle hallederim dedim.aslında annem oğlen hadi yerleştirelim demişti bende hayır akşam hep birlikte yerleştiricez demiştim. Hem kapı tülünü, süsünü de yaparız demiştim.bilseydim annemle yapardım ve şu an bu kadar üzgün olmazdım.Ben mi büyütüyorum yoksa siz olsanız sizde gücenir miydiniz eşinize?
Canım harfleri ulus suluhandan aldım ahşap malzeme satan dükkandan tanesi 1tl hazırları instagramda cok pahalıydıdamarlarımız belirginleşti evet.. okuduğum bir yazıda son aydan itibaren balensiz alttan sıkmayan sütyenelrden giyinin süt kanalları açılsın diye diyordu ama ben hiç sevmiyorum o tarz çamaşırları ne olacak halimizzz poffffffffffff uffffff
valla depend yandan yırtarak çıkartabilirsin kullanınca.. ama rahat edermsin bilmiyorm hemşom... yine de donlardan götür bakalımmm
di mi ne yaparsak yapalımmm olacak olacak
isimli çerçevene bayıldım bacım.. çerçeve içindeki ismin harflerini neyle yazdın ki acaba?
. Ben hep aynı seyı söylüyorum ama kasılmayı anlamıyorum .. Arada bebek özellikle hareketliyken ki genelde hareketli canımı yakıyo bazı hareketleri . 2 gündür rahîmde bıçak gibi sızılarım arttı benimdeaynen insana öyle geliyor ya.. bende aradım halıcıyı şimdi vericem. 1 haftada veririz diyolar ama stor perdelerimide vericem. uzun sürebilir gerçekten. halılar gelincede temizlik yaptırırım tamam. oturur rahatla doğumu beklerim artık.
kızlar bide bişey sorucam 2-3 gündür kasılmalarım çok oluyor. dün geceden beride yürürken rahim ağzımda ağrı var. sanki spor yaparsında kolun bacağın ham olunca tutulur ya. aynı o şekilde sanki tutulmuş gibi. adım attıkça ağrı var. sizdede oldumu böyle bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?