spinalden sonra başağrısı çekmek kesinlikle facia, bizim ameliyat edip 2 gün sonra geri yatırdığımız hastalarımız oluyor ve maalesef o durumda yapılabilecek pek bişey yok. bol sıvı, kafein ve başın 45 derece olacak şekilde yatmak. gerisi Allah'ın takdiri. Ama bu baş ağrısı da insanın kendi hatası bu bahsettiğim hastaların çoğuna 4-5 lt su iç deyip de içiremeyiz mesela. ben spinalden sonra odama geçer geçmez direkt nescafe / kola tüketimine başladım. ben de çok korkmuştum ama şükür sorun olmadı. biraz da yapan doktorla alakalı, kateteri takarken 1-2 cc omurilik sıvısı aksa al sana baş ağrısı
VALLA bacımm benim en zor 2. trimestr denen 4-7. aylarım geçti.. 28. haftamda kasılmalar taş gibi olmalar sancılarım vardı ama şimdi alıştı bıdık karnımaaa pek gelmek istemiyor galiba .. çok çok avm de gezersemmm vajinam çatı dedikleri kısmı ağrıyorr.. yoksa gayet iyim şu sıralar... ve normal doğum düşünüyomm deli cesaretimi dersinn bilmediğimden mi dersin öyle bişey bendeki...Arkadaşım Seninle benim doğum aynı günler sanırım. Sata göre benim doğum da 8 Aralık çıkıyor. Sezeryan olacağı için 4 Aralık gibi doğar demişti doktor. Ne durumdasın? Normal doğum mu yapacaksın? Kasıklarında sancı hissediyor musun ara sıra?
kurban olurum yaradana.... oyy yerime de koklaaakızlar bir de hani yatak mı beşik mi, kaç dens falan konuşuyoduk ya, çok kasmayın. biz sepet beşik almıştık, kuzu orda uyumayı sevmiyo şimdilik, yatırınca hemen ık mık ötüyo, koltukta uyuyo deli :)
çok çok sağol bacımmcanım benimki elektrikli ama manuel de yeterli olabilir bilmiyorum. ama birkaç derecesi olsa iyi olur, mesela benimkinin 4 farklı emiş gücü var 1 tanesi göğsümü kanatıyo
mama ben götürmedim, hastanede milupa vermişler ama doktorla konuştuk sonra sma 1 veriyoruz.
hayır normal çay kaşığını sterilize edip kullanıyoruz
inşallah bacımmmteşekkür ederim, sezeryan değil, epidural normal doğum yaptım, plansızdı :) emzirme sütyeni falan kullanmadım, dar onlar.. ilerde emzirmeye alışınca lazım olurlar. sütle ilgili dediklerin doğru, hepsini ben de duydum, çok sağol
bebiş iyi çok şükür, sarılık oldu onu atlatıyo bu aralar, kokusu çoooooooooook güzel, dünyadaki hiçbi şeye değişilmez, şimdiden kısacık uykularda rüyalarımda görüyorum, sesi sürekli kulaklarımda çınlıyo.. :) darısı hepinize inşallah
. .
Off benımde göbeğim 3-5 gündür cok gerıldı kasınıyor . Sadece bebek yağı sürüyorum .kayısı yağı kaşıntıyı mı engellıyır. Henüz çatlamadım ama catlıycam sanırım
Hazırladım cok şükür çantamı , sabahlık , biberon ve Bebiş için ıslak mendilimiz eksik .. Bide burada cok yazılmış göğüs kalkanım yok kararsız kaldım
Ben olsam bende gücenırdim ama etrafta cok aynı dertten Müzderip hamıleker var erkeklerın doğasında bu sanırım . Bide saba yakın annen , arkadaşların var ya onlara güveniyor sanırum . Bizim kımsemiz olmadıgundan eşim donuma kadar hastane cantasını bıliyor mecburiyetten
Canım harfleri ulus suluhandan aldım ahşap malzeme satan dükkandan tanesi 1tl hazırları instagramda cok pahalıydı
. Ben hep aynı seyı söylüyorum ama kasılmayı anlamıyorum .. Arada bebek özellikle hareketliyken ki genelde hareketli canımı yakıyo bazı hareketleri . 2 gündür rahîmde bıçak gibi sızılarım arttı benimde
. Cabım ben alttan muayene olmuştum 2 hafta önceki kontrolde ntsde sancı cıkınca .. Gercekten korkmaya hiç gerek yok bi anda olup bitiyo kasmayın kendiniziyarın kontrolüm var bizim günlerimizde yakın. sorucam doktoruma bakalım ne dicek. bu arada bir arkadaş alttan muayene olmuş hiç acımadı dedi. acır diye sakın kasma dedi.
valla haleti ruhumuz nasılda değişti di mi... amannn amannnbelki ihtimal olarak söylemiştir canım, bi konuşursun yine.
ben de doktoruma küsüm, dün aradım cevap vermedi tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok misali küstüm ben de
ayy benim bacaklarımda çatlak yok da portakal oldum resmen pütürlü pütürlü ve löp löp et :) sadece bacaktan kilo almış gibiyim ya vücudumu ilk kez böyle görüyorum.
bunalım hepimizin başında kuzucum, ben o kadar dengesizim ki gün içinde yüz sefer ruh halimde değişiklikler yaşıyorum. bazen çok enerjik, hayat dolu, herkese karşı şefkatliyken bir bakıyorsun herkese küsmüş kimse beni sevmiyor modunda takılıyorumbakalım daha neler yaşayacağız
ayy ne iyi oldu bu bilgiler canım :) listemde sadece meme ucu kremi eksikmiş, onu da alayım tamam olacağım senin tecrübelerine göre
bebiş nasıl canım? kokusu nasıl güzeldir onun şimdi, kokla bizim için booool bool
3 kilo gayet normal canım, ben de başta çok taktım kafama bebeğim minik, zayıf diye ama şimdi düşünüyorum da Allah nasip ederse her şey yolunda gider de normal doğum yaparsam bu avantaj olacak benim için. o yüzden hiç takmıyorum. sen artık 38e girmişsin, bebiş yavaş yavaş hazırlanıyordur gelmeye. biz perşembe günü tam 36 olacağız ondan sonra her hafta çağıracakmış doktorumuz bakalım, sağlıkla gelsin inşallah hepimizin kuzucukları
50-60 çıktıysa hey maşallah doğum sancıısı düzeylerinde çekmeye başlamışın demekmiş.. ben o ağrıyı 28.haftaalrda çekiyordum prematüre doğacak diye öldüm öldüm diridim.. kaç kez dr doğarsa yaşaamz demişti işe gitmedimmm amann bugünümüze şükürler olsunnn.. yani doğsada bugün herşey yolunda olur diye ümid ediyorum... sen de kilosuna üzülme benimkide ufak boyuna ilk günden ebri uzun diyolar kilo tutmadı gitti veled... bu arada senin bebişe kocaman maşallah diyelimmm.. nazar olmasınCanim nst de duzenli olarak artiyo azaliyo. 50-60 lara cikiyo. Yani duzenli olarak kasiliyorum. Bir de muayene boyunca hep kasilmam oldu. Dr eliyle yokladi hep. Evet canim cigerler gelisti insallah. Su an 37+1 iz. Dr dogabilir artik sorun yok dedi. Zaten ciger gelistirici de yaptirmisti iki doz. Amaann saglikla dogsun da eli ayagi duzgun goreyim baska bisi istemiyorum. Kilo almamasina su yonden sasiriyorum. Hep iki hafta filan ondeydi ya da bir hafta. Ama birden boyle olunca uzuldum. Bir haftadir hic kilo almamis gibi bisey. gecen ay da az kilo aldi. Nazara geldi bebisim. O saglikla dogsun da annesi onu tosun yapacak
ver ver halılar en önemli şeyleraynen insana öyle geliyor ya.. bende aradım halıcıyı şimdi vericem. 1 haftada veririz diyolar ama stor perdelerimide vericem. uzun sürebilir gerçekten. halılar gelincede temizlik yaptırırım tamam. oturur rahatla doğumu beklerim artık.
kızlar bide bişey sorucam 2-3 gündür kasılmalarım çok oluyor. dün geceden beride yürürken rahim ağzımda ağrı var. sanki spor yaparsında kolun bacağın ham olunca tutulur ya. aynı o şekilde sanki tutulmuş gibi. adım attıkça ağrı var. sizdede oldumu böyle bişey
bacım ben fos çıktımm seni bilmemm de hiç anamın kızı değilmişim hani..... kalkanları şimdilik sıcak suya azcık karbonat atıp sözde strelize ettim ama kendim için ya çok sallamadım ama arkdşm mamajonun 60 tl ye sterilizasyonunu almış muhakka al dedi emzik biebron pompa mama kaşığı vs için gerekli dedi eşimde eee bebek 3-4 yaşına dek kullanılacak bişey bu bizde alalım dedik ama henüz alamadık o fiyata bulaamdık açıkcası bilmiyom ki ne yapsakkk....canım ya kalkanları nasıl sterilize ettin kaynar suya mı attın valize koymadan önce?
yusuf paşa aşırı iri diil ama 1 hafta fln önde.. dr şaşırıyor kilo durumuna hep maşallah dio .. valla öle ya bende biraz bekliim diorum 3 aralık erken gelio bi hafta sorası olsa ya da 10 aralık gibi 39 + 6 oluyor .. bilemedimm .. kendisi sancısıyla gelir inş ya biz hesaplamadan ..
valla biz mi fos cıktık çok mu kilo aldık bilmiorum 16 kg yu geçtim toplamda annem bende de kızkardeşimde de 9 kg almış ve normal dogumda hepsini vermiş hastaneden mis gibi çıkmış hatta biz öle diiliz ki evde krize giriyorum bu iştahım grip edecek benidün uyku şaşkını eşimden mandalina istedim saolsun soydu yedirdi ama soguktu sabah kalktım bogazlarım fena bio oil önerdiler buarada doğum sorası çatlaklar için bence bi bakalım onu kullanalım ..
bende de 3 görümce var bakalım neler olacak annem var yanımda dicem kibar bi dille 1 hafta başa çıkamam ben onlarla ya..eşimi de üzmek istemiorum ama ztn normalde de tuhaf geliolar bana çok gülüyorlar herşeye vara yoğa ve çok sesli konuşuyorlar fln ben gelemem öle şeylere ki lohusanın uykuya ihtiyacı olur onlar anlamaz.. mevlüte gelsinler hanım hanımcık gitsinler istiyorum .. çok merak ediorum o süreci şimdiden .. bi de sacma sapan kime benzio muhabbetleri amann zor be ..
ya sezeryan olayında herkes anne karnında ne kadar cok durursa o kdr ii dio aklımı karıştıran bu .. herşeyin bi zamanı var o yüzden erken olmasını istemiorum hem belki dönecek tam o sıra.. bakalım hayırlısı olsun belki keyfi gelir döner yusuf bey 3-5 güne
. .
Off benımde göbeğim 3-5 gündür cok gerıldı kasınıyor . Sadece bebek yağı sürüyorum .kayısı yağı kaşıntıyı mı engellıyır. Henüz çatlamadım ama catlıycam sanırım
Hazırladım cok şükür çantamı , sabahlık , biberon ve Bebiş için ıslak mendilimiz eksik .. Bide burada cok yazılmış göğüs kalkanım yok kararsız kaldım
Ben olsam bende gücenırdim ama etrafta cok aynı dertten Müzderip hamıleker var erkeklerın doğasında bu sanırım . Bide saba yakın annen , arkadaşların var ya onlara güveniyor sanırum . Bizim kımsemiz olmadıgundan eşim donuma kadar hastane cantasını bıliyor mecburiyetten
Canım harfleri ulus suluhandan aldım ahşap malzeme satan dükkandan tanesi 1tl hazırları instagramda cok pahalıydı
. Ben hep aynı seyı söylüyorum ama kasılmayı anlamıyorum .. Arada bebek özellikle hareketliyken ki genelde hareketli canımı yakıyo bazı hareketleri . 2 gündür rahîmde bıçak gibi sızılarım arttı benimde
ayrıca bacımmm senin daha ilk bebişin tabiki son ana kadar durması karnında daha normal hemde dönebilir sancılarla... önemli olan kontrolünde oksijeni yeterli mi???canım ya kalkanları nasıl sterilize ettin kaynar suya mı attın valize koymadan önce?
yusuf paşa aşırı iri diil ama 1 hafta fln önde.. dr şaşırıyor kilo durumuna hep maşallah dio .. valla öle ya bende biraz bekliim diorum 3 aralık erken gelio bi hafta sorası olsa ya da 10 aralık gibi 39 + 6 oluyor .. bilemedimm .. kendisi sancısıyla gelir inş ya biz hesaplamadan ..
valla biz mi fos cıktık çok mu kilo aldık bilmiorum 16 kg yu geçtim toplamda annem bende de kızkardeşimde de 9 kg almış ve normal dogumda hepsini vermiş hastaneden mis gibi çıkmış hatta biz öle diiliz ki evde krize giriyorum bu iştahım grip edecek benidün uyku şaşkını eşimden mandalina istedim saolsun soydu yedirdi ama soguktu sabah kalktım bogazlarım fena bio oil önerdiler buarada doğum sorası çatlaklar için bence bi bakalım onu kullanalım ..
bende de 3 görümce var bakalım neler olacak annem var yanımda dicem kibar bi dille 1 hafta başa çıkamam ben onlarla ya..eşimi de üzmek istemiorum ama ztn normalde de tuhaf geliolar bana çok gülüyorlar herşeye vara yoğa ve çok sesli konuşuyorlar fln ben gelemem öle şeylere ki lohusanın uykuya ihtiyacı olur onlar anlamaz.. mevlüte gelsinler hanım hanımcık gitsinler istiyorum .. çok merak ediorum o süreci şimdiden .. bi de sacma sapan kime benzio muhabbetleri amann zor be ..
ya sezeryan olayında herkes anne karnında ne kadar cok durursa o kdr ii dio aklımı karıştıran bu .. herşeyin bi zamanı var o yüzden erken olmasını istemiorum hem belki dönecek tam o sıra.. bakalım hayırlısı olsun belki keyfi gelir döner yusuf bey 3-5 güne
ben aldımmm biberon avent cam mamajonunda plastiği vs.. koymadımmm onada eşim burnunu soktu dayımın çocuğu olunca hastane tutturdu biberon gerek diye gece gece biberon aramıştık al yanınaaa kullanmassak getirriz demiştiii..bende öylesine attım bir tane valizeay bende biberon almadım ya cam biberon var avent onu mu götürcez bi dk o var .. panik oldum bi an ..
canım kayısı yagı ii gelio annem almıstı bana da bebe yagı tüylenme yapıo diolar ondan kullanmadım direk mustela ve kayısı yagı kullandım ama çatladım göbeğim cok sivriiiiii
Cok acimasiz bir laf gercekten bütün esler böyle düsünüyor bence.Ama bu cocuk bnm parcam ve esimin parcasi kimin neyi oluyosa olsun.Ben dogurmasaydim kimsenin biseyi olmayacakti sonucta.Ne o öle ortak mal gibi.Bn canimdan can kattim ona sonucta.Benim iste benim yavrum.valla haleti ruhumuz nasılda değişti di mi... amannn amannn
50-60 çıktıysa hey maşallah doğum sancıısı düzeylerinde çekmeye başlamışın demekmiş.. ben o ağrıyı 28.haftaalrda çekiyordum prematüre doğacak diye öldüm öldüm diridim.. kaç kez dr doğarsa yaşaamz demişti işe gitmedimmm amann bugünümüze şükürler olsunnn.. yani doğsada bugün herşey yolunda olur diye ümid ediyorum... sen de kilosuna üzülme benimkide ufak boyuna ilk günden ebri uzun diyolar kilo tutmadı gitti veled... bu arada senin bebişe kocaman maşallah diyelimmm.. nazar olmasın
ver ver halılar en önemli şeyler
bacım ben fos çıktımm seni bilmemm de hiç anamın kızı değilmişim hani..... kalkanları şimdilik sıcak suya azcık karbonat atıp sözde strelize ettim ama kendim için ya çok sallamadım ama arkdşm mamajonun 60 tl ye sterilizasyonunu almış muhakka al dedi emzik biebron pompa mama kaşığı vs için gerekli dedi eşimde eee bebek 3-4 yaşına dek kullanılacak bişey bu bizde alalım dedik ama henüz alamadık o fiyata bulaamdık açıkcası bilmiyom ki ne yapsakkk....
görümceler için dediklernede katılıyorummmaynennn mümkünse hiç gelmesinlerr dermişim... ama eşim sadece senin çocuğun değill bu doğan.. birinin torunu diğerinin yiğeni ötekinin kuzeni.... sadece sana ait değilllllllllll demişti ve o zaman çok kötü olmuştumm.. 9 ay karnında taşı acısını yaşa çile çek böyle laflar duy.... amannnn ufff neyse
hakkaten kayısı yağı kaşındırtmayacaksa aldırtayım aktardan .. öldüm yaaaa.... göğüs kalkanı aldık koyduk ama doğum yapan 2 arkdşmdan biri hiç gerek görmediiiiii diğeride o beni kurtardı acımı dindirdi dedi.. bende bilemiyom herşeyi alıp doldurduk ya bunuda aldım.... .
valla haleti ruhumuz nasılda değişti di mi... amannn amannn
50-60 çıktıysa hey maşallah doğum sancıısı düzeylerinde çekmeye başlamışın demekmiş.. ben o ağrıyı 28.haftaalrda çekiyordum prematüre doğacak diye öldüm öldüm diridim.. kaç kez dr doğarsa yaşaamz demişti işe gitmedimmm amann bugünümüze şükürler olsunnn.. yani doğsada bugün herşey yolunda olur diye ümid ediyorum... sen de kilosuna üzülme benimkide ufak boyuna ilk günden ebri uzun diyolar kilo tutmadı gitti veled... bu arada senin bebişe kocaman maşallah diyelimmm.. nazar olmasın
ver ver halılar en önemli şeyler
bacım ben fos çıktımm seni bilmemm de hiç anamın kızı değilmişim hani..... kalkanları şimdilik sıcak suya azcık karbonat atıp sözde strelize ettim ama kendim için ya çok sallamadım ama arkdşm mamajonun 60 tl ye sterilizasyonunu almış muhakka al dedi emzik biebron pompa mama kaşığı vs için gerekli dedi eşimde eee bebek 3-4 yaşına dek kullanılacak bişey bu bizde alalım dedik ama henüz alamadık o fiyata bulaamdık açıkcası bilmiyom ki ne yapsakkk....
görümceler için dediklernede katılıyorummmaynennn mümkünse hiç gelmesinlerr dermişim... ama eşim sadece senin çocuğun değill bu doğan.. birinin torunu diğerinin yiğeni ötekinin kuzeni.... sadece sana ait değilllllllllll demişti ve o zaman çok kötü olmuştumm.. 9 ay karnında taşı acısını yaşa çile çek böyle laflar duy.... amannnn ufff neyse
bencedeeeeee BENİM OOOOOOOOOOOCok acimasiz bir laf gercekten bütün esler böyle düsünüyor bence.Ama bu cocuk bnm parcam ve esimin parcasi kimin neyi oluyosa olsun.Ben dogurmasaydim kimsenin biseyi olmayacakti sonucta.Ne o öle ortak mal gibi.Bn canimdan can kattim ona sonucta.Benim iste benim yavrum.
Ben bir de kilo ile alakali oldugunu duymustum canim dogru mu?ben de aslında epidural istemiştim, epiduralde omuriliğin direkt içine değil zarla omurilik arasına ilaç veriliyor. kateter takıp sonrasında da ağrı kesici olarak ilaç verme şansı var. düzgün yapılan bi epiduralde başağrısı riski yok. ama el becerisi ister :) bi de spinalden daha eziyetli (takan için tabii) yok taktın, ağrısı olduğunda anestezi geldi ilaç verdi, sonra çektin derken bi sürü iş :) spinalde direkt iğneyle gir beyin omurilik sıvısı geliyorsa ilacı ver çık işte bu kadar. benim doktorum uğraşmamak adına spinalci çıktı :) epidural şansın varsa kullan, ağrı acı hissetme korkun olmasın bacakların da uyuşuk olmaz büyük ihtimal olsa bile çok daha kısa sürede açılır.
ayrıca bacımmm senin daha ilk bebişin tabiki son ana kadar durması karnında daha normal hemde dönebilir sancılarla... önemli olan kontrolünde oksijeni yeterli mi???
suyu tam mı? ona göre dr yönlendirir.... kafan karışmasın bacımmm... asıl 2. bebişde süreç önemli sezeryanda
baksana bizim kızlara esra babylove ayseduzler hepsi günler öncesinden sezeryan tarihlerini almışlardı kasım 24 ee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?