2014 Aralık Anneleri

canım seni tebrik ediyorum ne gzel kararlısın valla normal doğum için.

içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir gezmeeeee isteği varrrr..... eşim gelsede çıksakkkk..bu gidişle arabada doğuracam bennn annem gibi annemde en küçüğümüzü arabada doğurmuş :)
bende öleyim kuzu hep gezelim istiorum cuma akşamı sinema istiorum .. off off bi avm de doğum haberi duyarsanız o benim ya da sen

Az kanamam oldu doktora gittimhastaneye yatirdi serum falan verdiler karnim agriyodu adet olur gibi ama nstde sancim cikmiyodukasilmam cok oluyodu biraz kasilmalarim azaldi doktor eve cikaracakti tekrar ultrasyonla bakti bebegin suyu azalmisti diger gun sezeryanla aldi bebegim kuvezde oldugu icin ben evdeyim bebek evde olsadi cok zorlanirdim zaten yaninda birinin olmasi lazim bebegi verir sadece emzirirsin ben epidural oldum belden uyusturdular uyaniktim

Benimki de kafayi gommus vajinama doğru o da zor. Kemiklerim ikiye ayriliyor gibi oluyor. Bizim ayaklar yukarda sag tarafimdaymis. Zaten hep ordan tekme yiyordum ayaklari varmis guzumun. Biz bayagi erken döndük 33. Hafta civari kafa asagidaydi. Seninki de dönebilir belki donmezse de konus annesini uzmesin canini yakmasin

bende öleyim kuzu hep gezelim istiorum cuma akşamı sinema istiorum .. off off bi avm de doğum haberi duyarsanız o benim ya da sen
yok ben cinemaya gitmeyecemmm ses efektinden dolayı akıllandımm... ama 21 kasımda güldür güldür şova bilet almıştı eşimmmmmm arkadaşlarına sattıkkk 15 gün önce yok doğurmuş olurum diye ama tık yok boşu boşuna gitti biletimiz ona yanıyom.. artık 3 yıl sonra ancakkk gidebiliriz

sağlık konusunda çok rahat kandırılabiliriz maalesef. çünkü istesek de her konuda yeterince bilgi sahibi olamıyoruz. bir de çaresizlik anında karşındakinin tatlı dili güler yüzü ne yaptığından daha önemli oluyor. ben size çok basit bi olay anlatayım. beraber çalıştığımız bi dahiliye uzmanı vardı, hastalar çok ilgili, güler yüzlü, dinler vs. o zamanlar özel muayenehanede var tabi. vatandaş bunun muayenehanesinde muayene olur gelir devlete yatar ama hallerine baksan hastaneyi satın almış :) bi sabah vizit geziyoruz, hastanın biri ısrarla oram ağrıyo buram ağrıyo deyip duruyo 2 gündür. tedavisinde ağrı kesici varama işe yaramıyo. yine hasta doktora ağrım var dedi. bizimki " hemşire hanım şu yurtdışından getirttiğimiz ilacı bu teyzemize yapalım" dedi. ben ööle kaldım tabi. ne yurt dışısı ne ilacı hepsi mavra :) benim halimi görünce bi de " ne şaşırıyosun hemşire hanım hastamızdan kıymetli mi" demez mi :) yıllar geçti hala gülerim. ama o teyze işin iç yüzünü bilmeyince inandı garibim, eminim kendini bayağı da özel hissetmiştir.

Canım doğum yapmışsın. Ve bulduğun küçük vakitte de bizi bilgilendirmişsin çok sağol. İnş Allah sarılığınızı da hemencecik atlatırsınız. Rabbim bize de nasip etsin o misss gibi kokularını koklayabilmeyi. Bol bol sütünüz olsun inş Allah.
Ben avent cam biberonu koydum. Başka modelde almamıştım zaten. Gerekli olursa vereceğiz biberonla ama kaşıkla verin diyenler de var. göreceğiz bakalım.
epidural doğum içinnn! kızlar sizin dr da bir kaç kan testi istedi mi??? benden bişeyler istedi bunları yaptırt yoksa epidural yapamam sana dedi...
Ben en son çarşamba günü gittim. hafta olarak senden öndeyim ama benden öyle bir şey istemedi. Ayrıca daha önce konuştuğumuzda epidural o anda karar verilebilecek bir şey. Hiç açılma yokken zaten yapılmaz bazı durumlarda ters tepebiliyor o yüzden o anda karar vereceğiz demişti. Burdan anladığım kadarıyla yatışım yapılırken yaparsa test yapar. Bakalım perşembe günü tekrar gideceğim o zaman isteyecek mi ?
Merhaba, mesleğin ne bilmiyorum ama bilgilisin galiba bu konularda. Sezeryan olacak bir kişi de sadece epidural uygulanıyor mu ? onu merak ediyorum. Benim bildiğim spinal ile birlikte epidural uygulanabiliyor ama tek başına epidural ile sezeryan oluyor mu ? Gerçi ben normal doğum istiyorum ama burda konuşurken aklıma takıldı. Bilgin varsa paylaşır mısın ?

bazısıda manuel daha iyi diyor. diğeri çok ses çıakrıyormuş başka yerde kullanamzsın dediler. aman ne bileyim bende almadım valla. gerekirse gider alır biri yarım saatlik iş. napalım. herşeyde tam olmasın

canım öle deme işte ya akraba olduk artık .. bende senin gibi düşünüodum ama öle olursa çok problem cıkar .. sabredicez ne biliim onlarda yerlerini bilirler inş duracakları yeri ..

merhaba arkadaşım, 14 yıllık hemşireyim, +3 de gebelik geçirince normal di mi? tek epiduralle sezeryan olabilir, zaten spinal yapılmışsa epidural yapmanın bi anlamı yok ki! omuriliğin içine girersen spinal, girmeyip ilacı dış zara verirsen epidural olur. Tabi epidural yapmak niyetiyle girip hızını alamayıp omurilik zarını geçerek ilacı yanlışlıkla omurilik sıvısına veren doktorlarımız bunu tek epidural olmaz diye açıklayabilirler :)

canım doktorun normal doğumu konuştu mu? sen bizden öndesin doktorun daha detaylı konuşur artık senle. mesela açılman yoksa gnlerin dolduysa suni sancı yapıyorlarmı?

ben de bilmiyorum ..epidural veya sipinall hepsi için olması gerekli bu testler dedi...

Epidural de bacaklarını tam olmasa bile hissediyorsun, spinal de tamamen hissiz kalıyorsun ya o yüzden epidural sezeryan için yeterli uyuşmayı sağlayamaz gibi bir hisse kapılmıştım da :) sağol verdiğin bilgi için.
canım doktorun normal doğumu konuştu mu? sen bizden öndesin doktorun daha detaylı konuşur artık senle. mesela açılman yoksa gnlerin dolduysa suni sancı yapıyorlarmı?
Doktorum normal istediğimi biliyor. Ama uzun uzadıya şöyle olur böyle olur diye konuşmadık. Normal istediğim için çatıyı bile bu haftaya bıraktı. Usg ile bakıp her şey normal için uygun gözüküyor son aşama çatı onda da uygunsundur büyük ihtimal ama bakacağız dedi. Suni sancı olayına hiç girmedik. gereksiz şeyleri konuşup seni gerip korkutmak istemiyorum. Ya sancın gelecek ya suyun daha zamanımız da var. Gelmezse o zaman ayrıntıları konuşuruz diyor. Bakalım bu perşembe neler konuşacağız.

kavs bacımmmm benden de dr bir kaç test istedi pptt gibi bişeydi yazdığı kağıt eşimde yok o testler olmassa epidural yapamam dedi.. doğrumudur? nedir ne değildir?

kgokce muhtemelen kanama - pıhtılaşma zamanını gösteren testlerdir. her hastanenin ve doktorun prosedürü farklı olur. Allah korusun pıhtılaşma bozukluğun varsa bu testlere bakmadan kateter takarken kanaman olursa doktor sorumlu olur. özellikle titiz doktorlar en ufacık operasyonda bile kanama testleri ve sarılık testlerini görmek isterler.

kavs bacımmmm benden de dr bir kaç test istedi pptt gibi bişeydi yazdığı kağıt eşimde yok o testler olmassa epidural yapamam dedi.. doğrumudur? nedir ne değildir?

ptz (protrombin zamanı) aptt az önce bahsettiğim testler gökçecim. endişelenme doktorun işini şansa bırakmak istememiş.

ewet ewet pıhtı şeysi demişti....
ve hatta benim bir bebeğim kürtajla alınmıştı geçen yıl ozaman pıhtı esti genetik testi de yaptırmıştıkkk o belgeleri getirsem dedim yok yok son ayda yaptırtman gerekli dedi.... demek bu çok sağol bacımmm

kavs bacımmm ayrıca doğunca bebişin hepatit aşısını yapıyolar di mi???
birde biz bir dua topicinden tanışıyoz olabilir miyiz yoksa nickimi karıştırdımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…