başka biriyle karıştırdımmmyok kuzu bergüzara benzemio benimki ,
dur bak link atiim ; http://www.yunusemrehastanesi.com/OpDrNazife-Ergen-Micozkadioglu_hkmd_105.aspx
canım seni tebrik ediyorum ne gzel kararlısın valla normal doğum için.benim ablamda aynı bu şekildeydi. normalden çok korkuyodu ama normal gidiyordu herşey. acaba sezeryan mı istesem diye hep kafasına takılıyordu. son anda Allah'tan gönlüne göre verdi herhalde sancısı gelmedi açılmasıda olmayınca hiç suni demediler sezeryana aldılar. ama sezeryanla akşamına kalktı yürüdü. hiç zorluk çekmedi. bana bile gelmiş nasıl normal yapıcaksın diye korkuyo. diyorum ben doğurucam bu sefer sen değilAllah herkesin gönlüne göre versin canım. hangisi hayırlısıysa bizim için o olsun.
içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir gezmeeeee isteği varrrr..... eşim gelsede çıksakkkk..bu gidişle arabada doğuracam bennn annem gibiannemde en küçüğümüzü arabada doğurmuş :)
Az kanamam oldu doktora gittimhastaneye yatirdi serum falan verdiler karnim agriyodu adet olur gibi ama nstde sancim cikmiyodukasilmam cok oluyodu biraz kasilmalarim azaldi doktor eve cikaracakti tekrar ultrasyonla bakti bebegin suyu azalmisti diger gun sezeryanla aldi bebegim kuvezde oldugu icin ben evdeyim bebek evde olsadi cok zorlanirdim zaten yaninda birinin olmasi lazim bebegi verir sadece emzirirsin ben epidural oldum belden uyusturdular uyaniktimCanim senle günlerimiz ayniymis.Bebisin oldugunu biliyorum da doktor ne demisti erken gelme sebebi icin? Bi de canim nasil sezeryan oldun,epidural vs? Sonrasi nasil.oluyo sezeryanin kalkip kendi bebek bakimini yapabilir derecede misin ?Biraz anlatir misin? Cok cahilim bu konularda
Benimki de kafayi gommus vajinama doğru o da zor. Kemiklerim ikiye ayriliyor gibi oluyor. Bizim ayaklar yukarda sag tarafimdaymis. Zaten hep ordan tekme yiyordum ayaklari varmis guzumun. Biz bayagi erken döndük 33. Hafta civari kafa asagidaydi. Seninki de dönebilir belki donmezse de konus annesini uzmesin canini yakmasincnm belkide bir önceki gittiginde kilosu fazlaydi az cikmisti ya da simdi cok cikti ultrasondan belli olmuyo bnde pek güvenmiyorum.Masallah bebise rahati yerindeyse dursun annesi ne kadar dursa o kadar kar.Benim bebis de pek cikmaya niyetli degil.Ters oldugu icin ayagi karnimi cok acitiyo artik itince sadece onu biliyorum.Karnimi cikmadan yirtcak gibi ya hayirlisiii
yok ben cinemaya gitmeyecemmm ses efektinden dolayı akıllandımm... ama 21 kasımda güldür güldür şova bilet almıştı eşimmmmmm arkadaşlarına sattıkkk 15 gün önce yok doğurmuş olurum diye ama tık yok boşu boşuna gitti biletimiz ona yanıyom.. artık 3 yıl sonra ancakkk gidebilirizbende öleyim kuzu hep gezelim istiorum cuma akşamı sinema istiorum .. off off bi avm de doğum haberi duyarsanız o benim ya da sen
Canım doğum yapmışsın. Ve bulduğun küçük vakitte de bizi bilgilendirmişsin çok sağol. İnş Allah sarılığınızı da hemencecik atlatırsınız. Rabbim bize de nasip etsin o misss gibi kokularını koklayabilmeyi. Bol bol sütünüz olsun inş Allah.teşekkür ederim, sezeryan değil, epidural normal doğum yaptım, plansızdı :) emzirme sütyeni falan kullanmadım, dar onlar.. ilerde emzirmeye alışınca lazım olurlar. sütle ilgili dediklerin doğru, hepsini ben de duydum, çok sağol
bebiş iyi çok şükür, sarılık oldu onu atlatıyo bu aralar, kokusu çoooooooooook güzel, dünyadaki hiçbi şeye değişilmez, şimdiden kısacık uykularda rüyalarımda görüyorum, sesi sürekli kulaklarımda çınlıyo.. :) darısı hepinize inşallah
Ben avent cam biberonu koydum. Başka modelde almamıştım zaten. Gerekli olursa vereceğiz biberonla ama kaşıkla verin diyenler de var. göreceğiz bakalım.ay bende biberon almadım ya cam biberon var avent onu mu götürcez bi dk o var .. panik oldum bi an ..
canım kayısı yagı ii gelio annem almıstı bana da bebe yagı tüylenme yapıo diolar ondan kullanmadım direk mustela ve kayısı yagı kullandım ama çatladım göbeğim cok sivriiiiii
Ben en son çarşamba günü gittim. hafta olarak senden öndeyim ama benden öyle bir şey istemedi. Ayrıca daha önce konuştuğumuzda epidural o anda karar verilebilecek bir şey. Hiç açılma yokken zaten yapılmaz bazı durumlarda ters tepebiliyor o yüzden o anda karar vereceğiz demişti. Burdan anladığım kadarıyla yatışım yapılırken yaparsa test yapar. Bakalım perşembe günü tekrar gideceğim o zaman isteyecek mi ?epidural doğum içinnn! kızlar sizin dr da bir kaç kan testi istedi mi??? benden bişeyler istedi bunları yaptırt yoksa epidural yapamam sana dedi...
Merhaba, mesleğin ne bilmiyorum ama bilgilisin galiba bu konularda. Sezeryan olacak bir kişi de sadece epidural uygulanıyor mu ? onu merak ediyorum. Benim bildiğim spinal ile birlikte epidural uygulanabiliyor ama tek başına epidural ile sezeryan oluyor mu ? Gerçi ben normal doğum istiyorum ama burda konuşurken aklıma takıldı. Bilgin varsa paylaşır mısın ?epiduralle spinalde kilo açısından bi fark yok canım. sorun şu ki epiduralde 2-3 mmlik bi alana ulaşıp orda durmayı becerebilmeli doktor. bu da biraz el becerisi istiyor. kilolu kişilerde omurilik sıvısına /zarına ulaşmak için daha uzun ve büyük kateter kullanılıyor sadece
yokk sigara konusunda iiler içmiolar benim annem içio bizde içmez ama bakarken ben işe dönünce de içmez inşallah ..
kuzum buarada pompa almicam ben şimdilik doğumdan soraya kalsın diorum .. belki senin gibi manuel de alabilirim .. kararsızımm şu doğumda belli diil iice stres oldum
Cok acimasiz bir laf gercekten bütün esler böyle düsünüyor bence.Ama bu cocuk bnm parcam ve esimin parcasi kimin neyi oluyosa olsun.Ben dogurmasaydim kimsenin biseyi olmayacakti sonucta.Ne o öle ortak mal gibi.Bn canimdan can kattim ona sonucta.Benim iste benim yavrum.
Merhaba, mesleğin ne bilmiyorum ama bilgilisin galiba bu konularda. Sezeryan olacak bir kişi de sadece epidural uygulanıyor mu ? onu merak ediyorum. Benim bildiğim spinal ile birlikte epidural uygulanabiliyor ama tek başına epidural ile sezeryan oluyor mu ? Gerçi ben normal doğum istiyorum ama burda konuşurken aklıma takıldı. Bilgin varsa paylaşır mısın ?
Canım doğum yapmışsın. Ve bulduğun küçük vakitte de bizi bilgilendirmişsin çok sağol. İnş Allah sarılığınızı da hemencecik atlatırsınız. Rabbim bize de nasip etsin o misss gibi kokularını koklayabilmeyi. Bol bol sütünüz olsun inş Allah.
Ben avent cam biberonu koydum. Başka modelde almamıştım zaten. Gerekli olursa vereceğiz biberonla ama kaşıkla verin diyenler de var. göreceğiz bakalım.
Ben en son çarşamba günü gittim. hafta olarak senden öndeyim ama benden öyle bir şey istemedi. Ayrıca daha önce konuştuğumuzda epidural o anda karar verilebilecek bir şey. Hiç açılma yokken zaten yapılmaz bazı durumlarda ters tepebiliyor o yüzden o anda karar vereceğiz demişti. Burdan anladığım kadarıyla yatışım yapılırken yaparsa test yapar. Bakalım perşembe günü tekrar gideceğim o zaman isteyecek mi ?
Merhaba, mesleğin ne bilmiyorum ama bilgilisin galiba bu konularda. Sezeryan olacak bir kişi de sadece epidural uygulanıyor mu ? onu merak ediyorum. Benim bildiğim spinal ile birlikte epidural uygulanabiliyor ama tek başına epidural ile sezeryan oluyor mu ? Gerçi ben normal doğum istiyorum ama burda konuşurken aklıma takıldı. Bilgin varsa paylaşır mısın ?
ben de bilmiyorum ..epidural veya sipinall hepsi için olması gerekli bu testler dedi...Canım doğum yapmışsın. Ve bulduğun küçük vakitte de bizi bilgilendirmişsin çok sağol. İnş Allah sarılığınızı da hemencecik atlatırsınız. Rabbim bize de nasip etsin o misss gibi kokularını koklayabilmeyi. Bol bol sütünüz olsun inş Allah.
Ben avent cam biberonu koydum. Başka modelde almamıştım zaten. Gerekli olursa vereceğiz biberonla ama kaşıkla verin diyenler de var. göreceğiz bakalım.
Ben en son çarşamba günü gittim. hafta olarak senden öndeyim ama benden öyle bir şey istemedi. Ayrıca daha önce konuştuğumuzda epidural o anda karar verilebilecek bir şey. Hiç açılma yokken zaten yapılmaz bazı durumlarda ters tepebiliyor o yüzden o anda karar vereceğiz demişti. Burdan anladığım kadarıyla yatışım yapılırken yaparsa test yapar. Bakalım perşembe günü tekrar gideceğim o zaman isteyecek mi ?
Epidural de bacaklarını tam olmasa bile hissediyorsun, spinal de tamamen hissiz kalıyorsun ya o yüzden epidural sezeryan için yeterli uyuşmayı sağlayamaz gibi bir hisse kapılmıştım da :) sağol verdiğin bilgi için.merhaba arkadaşım, 14 yıllık hemşireyim, +3 de gebelik geçirince normal di mi? tek epiduralle sezeryan olabilir, zaten spinal yapılmışsa epidural yapmanın bi anlamı yok ki! omuriliğin içine girersen spinal, girmeyip ilacı dış zara verirsen epidural olur. Tabi epidural yapmak niyetiyle girip hızını alamayıp omurilik zarını geçerek ilacı yanlışlıkla omurilik sıvısına veren doktorlarımız bunu tek epidural olmaz diye açıklayabilirler :)
Doktorum normal istediğimi biliyor. Ama uzun uzadıya şöyle olur böyle olur diye konuşmadık. Normal istediğim için çatıyı bile bu haftaya bıraktı. Usg ile bakıp her şey normal için uygun gözüküyor son aşama çatı onda da uygunsundur büyük ihtimal ama bakacağız dedi. Suni sancı olayına hiç girmedik. gereksiz şeyleri konuşup seni gerip korkutmak istemiyorum. Ya sancın gelecek ya suyun daha zamanımız da var. Gelmezse o zaman ayrıntıları konuşuruz diyor. Bakalım bu perşembe neler konuşacağız.canım doktorun normal doğumu konuştu mu? sen bizden öndesin doktorun daha detaylı konuşur artık senle. mesela açılman yoksa gnlerin dolduysa suni sancı yapıyorlarmı?
kavs bacımmmm benden de dr bir kaç test istedi pptt gibi bişeydi yazdığı kağıt eşimde yok o testler olmassa epidural yapamam dedi.. doğrumudur? nedir ne değildir?merhaba arkadaşım, 14 yıllık hemşireyim, +3 de gebelik geçirince normal di mi? tek epiduralle sezeryan olabilir, zaten spinal yapılmışsa epidural yapmanın bi anlamı yok ki! omuriliğin içine girersen spinal, girmeyip ilacı dış zara verirsen epidural olur. Tabi epidural yapmak niyetiyle girip hızını alamayıp omurilik zarını geçerek ilacı yanlışlıkla omurilik sıvısına veren doktorlarımız bunu tek epidural olmaz diye açıklayabilirler :)
kavs bacımmmm benden de dr bir kaç test istedi pptt gibi bişeydi yazdığı kağıt eşimde yok o testler olmassa epidural yapamam dedi.. doğrumudur? nedir ne değildir?
ewet ewet pıhtı şeysi demişti....kgokce muhtemelen kanama - pıhtılaşma zamanını gösteren testlerdir. her hastanenin ve doktorun prosedürü farklı olur. Allah korusun pıhtılaşma bozukluğun varsa bu testlere bakmadan kateter takarken kanaman olursa doktor sorumlu olur. özellikle titiz doktorlar en ufacık operasyonda bile kanama testleri ve sarılık testlerini görmek isterler.
ne cin gözdür doktorummmmmmmm o işini bilir.. ben de bu testleri isteyince yoksa sezeryana yer mi yapıyorr bu doktor diye işgillendim vallaptz (protrombin zamanı) aptt az önce bahsettiğim testler gökçecim. endişelenme doktorun işini şansa bırakmak istememiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?