2014 Aralık Anneleri

Tecrübeli annişler birde bebişinizi nasıl uyutuyorsunuz. SAllıyormusunuz ? emzirip yatırıyormusunuz ? ne yapmak gerek.
Swiftcim sallamaya hic alistirma kizim 5 yasinda bir kere kucagimda, ayagimda yada besikte salladigimi bilmem. Emzik olayina mutlaka alistir, emzik olunca bide gazsiz nir bebekse emzigi cok cok emerek kendi kendine uyur. En ufak mizildamasinda kucaga sakin alma. Bide biberonmu kasikmi demissin, kucuk 30 cc lik biberonlar var onlardan almani tavsiye ederim. Mamaya ihtiyac duyarsan onla verirsin.

Canım çok sağol. Gecelik doğum öncesi mi sonrası için mi gerekli. Ben yeni gecelik almadım. Sonra dan kullanamam diye ablamın kini koydum yanıma ama içim de rahat değil. Alsam mı çok mu ihtiyaç olur diye düşünüyorum.
bizimde 2740 gr dün gittik ve bizim ilk günden beri 1 hafta geriden geliyorrr ya bakalımmm
Sisinki de çok geri değilmiş aslında kilosu. Biraz da biz büyütüyoruz. Doktoruna göre eminim sorun yoktur. Benim kine göre gayet normal. Ama içimiz rahat etmiyor işte. Hayırlısı olsun. İnş allah toparlayıp öyle gelirler.

_swift_
canim bnmki de zayif. Bugun gittim dr.a bebis 1 haftadir nerdeyse hic kilo almamis. Gecen ay da az almisti. Onceleri kilosu hep ondeydi simdi geriledi. 2900 gr gibi bisey. 300 gr hata payi vermis usg. Fazla da olabilirmis. Ama dr normal dedi. Niye boyle oldu anlamadim. Yediklerime de hep dikkat ediyorum. Demek ki almayan cocuk almiyo. Bir ayda 1 kilo aldigi olmustu. Artik almiyo. Demek ki gelisimleri tamamlandi. Gelsinler artik :)

Yok canim ya sorun edilecek bir durum değil... Biz abisimizi hemen yaptirmistik bir sorun yasamadik çok şükür... Daha 3-4 günlükken yaptirmistik.. Gece uykularimiz bolunuyor ama büyütülecek sekilde değil çok şükür bendeki heyecan nasilsa esimde de aynisi var o da hakli tabi ... Benn simdi dünyalar benim gibi Rabb ime cook şükür aldim ya saglikla Eymen imi kucagima Elhamdulillah:) abisimiz ablasimizin heyecanlari bizimkine bin basiyor ama ablamiz prensesim kiskanc ciktii

Son düzenleme:
Alıştırmak istemiyorum zaten sallamaya. Birde ben çalışacağım annem bakacak. İşte çalış gel akşam salla zor valla. Emzik te alıştırmayı düşünüyorum. Almadım o minik biberonlardan alayım bari. Benim ki avent cam biberon 120 ml lik. anne memesine en yakın ben işteyken sütümü bırakacağım beni bırakmasın diye öyle aldımda göreceğiz bakalım bırakacak mı ne yapacak. Sağol canım bilgiler için. Deneyimli anne hali bir başka işte :)
Sezeryan olursam hastane belli bir ücret karşılığı korse takacak. Normal olursam ablam gidip hemen alıp gelecek. ama ne alacak hiç bilmiyorum Hastaneden normal için verirlerse onu da ordan alabilirim aslında doktoruma sorup. Bu da fikir olsun bakalım.
Ayy canım ya benimde öndeydi önceleri şimdi birden geriledi sıpa. Ne zoru varsa. Dediğin de doğru demekki alacaklarını aldılar :) Kalanı biz doğunca aldıracağız. sağlıkla gelsinler de kiloy çok takmıyorum artık ama merak ediyorum yine de :)

Aslina bakarsan ben de boydan gecelik koymadim sezeryandi benimki bir de ama koysan daha rahat olurmuş gibime geldi.. Doğum sonrasi için..
Ben de pijama takimi koydum ama sorun olmadi benim icin

Aralık Ocak hiç belli olmaz cnm bende Aralık annesiyim sözde ama ay sonuna doktorum gün verirse Kasım annesi olacağım Allah hepimize hayırlısını nasip etsin

Ya benim yavrun hala donmedi. Catiyi da 38. Haftaya verdi. Ama cati dogumu tetikleybiliyo diye duydum, korktum. Tetiklerse ve donecek zamani kalmazsa diye.

maşallah canım bende kardeşimi kıskanmıştım doğduğu ilk zamanlar Allah kolaylık versin ya 3 çocuk hem çok güzel hem çok zor bende de neyime güveniosam 3 hayalim var bakalım hayırlısı .. annem genç eşim yardım edio bakalım Yusuf gelince değişcek mi düşünceler planlar..

Aslina bakarsan ben de boydan gecelik koymadim sezeryandi benimki bir de ama koysan daha rahat olurmuş gibime geldi.. Doğum sonrasi için..
Ben de pijama takimi koydum ama sorun olmadi benim icin
Ben türbanlıyım. Yere kadar gecelik ile rahat edemem. Geceliğin boyu yarım olursa bacaklar meydan da yine rahat edemem. O yüzden gecelik olmasa olmaz mı modundayım :) ama olabiliyormuş bak. İyi bari almadığıma pişman olmayayım. Normal olursa 1-2 saat odanın içinde sancı çekerken ablamın geceliği ile idare ederim sonra pijamalarımı giyer otururum. SAğol canım verdiğin bilgiler için.
oleyyyyyyyy burger king whopper yemeye gidiyozzzzzzzzzzzz iyi akşamalr herkese
Cık cık cık söylenir mi ama bu şimdi bu kadar hamişin içinde. ) . ayına girmiş ama halen aşeren hamişler var burda örn. ben Kocam evde olsaydı direkt çıkarırdım dışarı ama malesef çalışıyor. Yarın akşama çıkarız artık ne yapalım :)
Ya benim yavrun hala donmedi. Catiyi da 38. Haftaya verdi. Ama cati dogumu tetikleybiliyo diye duydum, korktum. Tetiklerse ve donecek zamani kalmazsa diye.
Canım çatı muaynesi 5 saniyelik bir durummuş. Hemen o kadardan rahmin uyarılacağını sanmam. Sırf rahimi uyarmak için yapılan farklı muayne çeşitleri var, normal doğumu başlatmak için. Onlar gibi değil ki bu çatı muaynesi. Bence korkma boşuna. Ayrıca sancıyla bile dönen bebişler var. Hayırlısını iste. Hayırlısı ise döner zaten. Bol bol konuş bebişinle ve çömelerek otur, yer sil, köpek pozisyonunda dur. Bunlar bebişi döndürebiliyormuş. Netten de araştır istersen.

canım bizimki de dönmedi hala doktor dönmezse çatı muayenesi yapmam dedi seninki yapacak mı kesin bana da haber veerrrr .. poffff anca ittirsin Yusuf bey dönmesin .. daha doğmadan anne baba olarak oğluşumuza küsüyoruz çok alemiz yaa

İyi aksamlar arkadaşlar bende cantami hazirliyorum bebek için bir tek bez ve İslak mendil ihtiyacim kaldi 3 takim kiyafet koydum biri orgu biri penye yelek corap patik 3 battaniye koydum biberon emzik mama falan koymadim hastanem getirmeyin diye not yazmis ihtiyac listesine kendim için de 2 gecelik bir pijama koymayi düşünüyorum bir de sabahlik bir patik koydum emzirme sutyeni ve atlet büyük iç camasirlari göğüs pedi kremi koydum ped alicam büyük boy. Başka ne koyabilirim olmazsa olmazlardan eksiğimiz var mi acaba kizlar? Bir de bebeğe kaç tane bez koysam bilemedim. Daha oda suslerim var onları da hazirladim bakalim elimiz kolumuz dolu dolu gidicez hastaneye

Kilosunu cok takmayalim canim saglikla gelsinler eli ayagi duzgun goreyim baska bisi istemiyorum. Hem dogum da kolay olur insallah. Gecen bi dogum yaptirmis bnm dr. Bebis tam gununu doldurmus. Kilosu 2800 grammis.

ayyy bitek ben değilim burger kingci cok sevindimm :) hatta bugün kizlar brnim arada kola istiyo canim iciyorum ama ictikten sonra vicdan azabi cekiyorum dicetimki benden birileri varmis :))

hakikaten ya örtü olayini napicaz hic bakmadim daha ama mavi patik buldum ceyizimden onu koydum görünmeyecek ama olsun bir de kucak olayiyla ilgili bir yorum yapmak istiyorum ayşe öner demişti ki bebeğimiz agladiginda önce kucaginiza alin onu sevin bazen sadece sizin kokunuzu istediği için agliyor olabilir dedi. Eğer susmuyorsa zaten karni ac olabilir alti pislenmistir gazi vardır ya da allah korusun bir yeri agriyordur. Ben bebeğimi kucagima almaktan cekinmicem en güzel zamanlarında onu bol bol kucaklayip sevicem büyüdüklerinde istersek de sevdirmezler hangi erkek çocuğu annesine kendini mırç mırç sevdiriyo di mi ama ben keyfini çıkarmaktan yanayim sallamaya alistirmak istemiyorum tabi o konuda herkes hemfikirdir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…