Swiftcim sallamaya hic alistirma kizim 5 yasinda bir kere kucagimda, ayagimda yada besikte salladigimi bilmem. Emzik olayina mutlaka alistir, emzik olunca bide gazsiz nir bebekse emzigi cok cok emerek kendi kendine uyur. En ufak mizildamasinda kucaga sakin alma. Bide biberonmu kasikmi demissin, kucuk 30 cc lik biberonlar var onlardan almani tavsiye ederim. Mamaya ihtiyac duyarsan onla verirsin.Tecrübeli annişler birde bebişinizi nasıl uyutuyorsunuz. SAllıyormusunuz ? emzirip yatırıyormusunuz ? ne yapmak gerek.
Canım çok sağol. Gecelik doğum öncesi mi sonrası için mi gerekli. Ben yeni gecelik almadım. Sonra dan kullanamam diye ablamın kini koydum yanıma ama içim de rahat değil. Alsam mı çok mu ihtiyaç olur diye düşünüyorum.Simdii anne icin pijama takimi mümkünse önden düğmeli, gecelik 1 er tane yeter bence... Çorap, iç camasiri bol olsun... Terlik, emzie sutyeni atlet, ped, hirka peçete İslak mendil.. Göğüs pedi gogus kremi vb. bunlar anne için kesinlikle olmazsa olmaz Dediklerim... Çorap kalin olursa daha iyi olur çünkü usume fazla oluyor.. Diğer eklemeler kişiye gore değişiyor.... Bebis için de olmazsa olmazlar da 2 tane hastane cikisi veya 1 tam takim hastane cikisi 2 - 3 tane 5 li takim olabilir , battaniye bir tane kalin olsun hani polar olanlar var ya sicacik tutuyor... Agiz mendili, İslak mendil, bebek bezi, çorap biberon olsa iyi olur diye düşünüyorum... Alt temizleme örtüsü vb. Bunlar en önemli ihtiyaclar... Haa sonra annenin cikarken giyeceği kiyafet de var... Diş macunu falan da var...
İkramliklar kisiye gore olduğu için yazmadim onu siz bilirsiniz fotoğraf makinesini de unutmayin...
Mama takviyesi yaptim hala da yapiyorum maalesef
Sisinki de çok geri değilmiş aslında kilosu. Biraz da biz büyütüyoruz. Doktoruna göre eminim sorun yoktur. Benim kine göre gayet normal. Ama içimiz rahat etmiyor işte. Hayırlısı olsun. İnş allah toparlayıp öyle gelirler.bizimde 2740 gr dün gittikve bizim ilk günden beri 1 hafta geriden geliyorrr ya bakalımmm
Yok canim ya sorun edilecek bir durum değil... Biz abisimizi hemen yaptirmistik bir sorun yasamadik çok şükür... Daha 3-4 günlükken yaptirmistik.. Gece uykularimiz bolunuyor ama büyütülecek sekilde değil çok şüküroh maşallah canımbazıları göbek bağı olayını çok büyütüyor cidden sorunlu bi durum mu sence de ? sünnet olayı aklımı cok karıstırıo .. hemen yaptırsak mı diorum bazen bakalım ne olacak .. sen kendini nasıl hissediosun peki 1 hafta geçti eşin nasıl heyecanlı mısınız hala gece uykularınız nasıl .. sürekli ayakta mısın mesela yoksa ara ara dinlenebilio musun
Alıştırmak istemiyorum zaten sallamaya. Birde ben çalışacağım annem bakacak. İşte çalış gel akşam salla zor valla. Emzik te alıştırmayı düşünüyorum. Almadım o minik biberonlardan alayım bari. Benim ki avent cam biberon 120 ml lik. anne memesine en yakın ben işteyken sütümü bırakacağım beni bırakmasın diye öyle aldımda göreceğiz bakalım bırakacak mı ne yapacak. Sağol canım bilgiler için. Deneyimli anne hali bir başka işte :)Swiftcim sallamaya hic alistirma kizim 5 yasinda bir kere kucagimda, ayagimda yada besikte salladigimi bilmem. Emzik olayina mutlaka alistir, emzik olunca bide gazsiz nir bebekse emzigi cok cok emerek kendi kendine uyur. En ufak mizildamasinda kucaga sakin alma. Bide biberonmu kasikmi demissin, kucuk 30 cc lik biberonlar var onlardan almani tavsiye ederim. Mamaya ihtiyac duyarsan onla verirsin.
Sezeryan olursam hastane belli bir ücret karşılığı korse takacak. Normal olursam ablam gidip hemen alıp gelecek. ama ne alacak hiç bilmiyorumkızlaaaaaar iş yerinden bi abla mutlaka korse dedi hemen doğum sorası kullanılıomuş siz kullandınız mıselvboylum meht_up
önerisi de bu oldu : http://www.e-hamile.com/asp/product/271/Kifidis-SI-030-Vimaflex-3-Bantli-Korse-21cm
sezeryan yaptıgı halde göbeği kalmadı ..
Ayy canım ya benimde öndeydi önceleri şimdi birden geriledi sıpa. Ne zoru varsa. Dediğin de doğru demekki alacaklarını aldılar :) Kalanı biz doğunca aldıracağız._swift_
canim bnmki de zayif. Bugun gittim dr.a bebis 1 haftadir nerdeyse hic kilo almamis. Gecen ay da az almisti. Onceleri kilosu hep ondeydi simdi geriledi. 2900 gr gibi bisey. 300 gr hata payi vermis usg. Fazla da olabilirmis. Ama dr normal dedi. Niye boyle oldu anlamadim. Yediklerime de hep dikkat ediyorum. Demek ki almayan cocuk almiyo. Bir ayda 1 kilo aldigi olmustu. Artik almiyo. Demek ki gelisimleri tamamlandi. Gelsinler artik :)
Aslina bakarsan ben de boydan gecelik koymadim sezeryandi benimki bir de ama koysan daha rahat olurmuş gibime geldi.. Doğum sonrasi için..Canım çok sağol. Gecelik doğum öncesi mi sonrası için mi gerekli. Ben yeni gecelik almadım. Sonra dan kullanamam diye ablamın kini koydum yanıma ama içim de rahat değil. Alsam mı çok mu ihtiyaç olur diye düşünüyorum.
Aralık Ocak hiç belli olmaz cnm bende Aralık annesiyim sözde ama ay sonuna doktorum gün verirse Kasım annesi olacağım Allah hepimize hayırlısını nasip etsinaslında bu ilgisizlik değil, erkekler böyle genel yapı itabi ile,, birde bizim düşünce yapımız onlar gibi değil, misal biz bebeğimizi içgüdüsal olarak seviyoruz, hatta şimdiden bağlandık bebeğimize, bebekde bize,,, ama erkekler sonradan sevmeyi öğrenicekler bebekleri,,, hatta çoğu arkadaşımın dediğine göre en iyi ilişkileri çocuklar konuşmaya başlayınca oluşuyormuş,,,
benim eşimde hiçbir bebek mağazasına girmiyor,,, hatta geçen gün bir yere girelim dedim ben sözüm ona onunla konuşuyorum ( ki o mağazanın önünde beklemeye karar vermiş), öyle bebek mağazasında kendi kendine konuşan bir tip, bir baktım arkama eşim yok,,, artık gülüyorum,,,
gerçi hamilelğimin ilk başlarında, eşim biraz öküzdü ( komik anlamda) , bende öküzlüklerine ağlayıp duruyordum, birde hamileliğin verdiği stres var tabii,,, ,farkettim ki bu sadece beni üzüp bebeği sterse sokuyor,ama ben zamanla biraz kabullendim, biraz daha gülüp geçiyorum,,, oda eskisine göre daha ilgili,,, böyle yavaş yavaş orta yolu bulduk ve sende eminim ki bulursun,,,,,
bu arada ben ocak annesiyim arada size takılıyorum bir sorun yoktur umarım,,,
Hayir canim ben korse giymedim doktorum da söylemedi benim de aklima gelmedikızlaaaaaar iş yerinden bi abla mutlaka korse dedi hemen doğum sorası kullanılıomuş siz kullandınız mıselvboylum meht_up
önerisi de bu oldu : http://www.e-hamile.com/asp/product/271/Kifidis-SI-030-Vimaflex-3-Bantli-Korse-21cm
sezeryan yaptıgı halde göbeği kalmadı ..
Ya benim yavrun hala donmedi. Catiyi da 38. Haftaya verdi. Ama cati dogumu tetikleybiliyo diye duydum, korktum. Tetiklerse ve donecek zamani kalmazsa diye.Epidural de bacaklarını tam olmasa bile hissediyorsun, spinal de tamamen hissiz kalıyorsun ya o yüzden epidural sezeryan için yeterli uyuşmayı sağlayamaz gibi bir hisse kapılmıştım da :) sağol verdiğin bilgi için.
Doktorum normal istediğimi biliyor. Ama uzun uzadıya şöyle olur böyle olur diye konuşmadık. Normal istediğim için çatıyı bile bu haftaya bıraktı. Usg ile bakıp her şey normal için uygun gözüküyor son aşama çatı onda da uygunsundur büyük ihtimal ama bakacağız dedi. Suni sancı olayına hiç girmedik. gereksiz şeyleri konuşup seni gerip korkutmak istemiyorum. Ya sancın gelecek ya suyun daha zamanımız da var. Gelmezse o zaman ayrıntıları konuşuruz diyor. Bakalım bu perşembe neler konuşacağız.
Yok canim ya sorun edilecek bir durum değil... Biz abisimizi hemen yaptirmistik bir sorun yasamadik çok şükür... Daha 3-4 günlükken yaptirmistik.. Gece uykularimiz bolunuyor ama büyütülecek sekilde değil çok şükürbendeki heyecan nasilsa esimde de aynisi var o da hakli tabi ... Benn simdi dünyalar benim gibi Rabb ime cook şükür aldim ya saglikla Eymen imi kucagima Elhamdulillah :) abisimiz ablasimizin heyecanlari bizimkine bin basiyor ama ablami prensesin kiskanc ciktii
oleyyyyyyyy burger king whopper yemeye gidiyozzzzzzzzzzzz iyi akşamalr herkese
Ben türbanlıyım. Yere kadar gecelik ile rahat edemem. Geceliğin boyu yarım olursa bacaklar meydan da yine rahat edemem. O yüzden gecelik olmasa olmaz mı modundayım :) ama olabiliyormuş bak. İyi bari almadığıma pişman olmayayım. Normal olursa 1-2 saat odanın içinde sancı çekerken ablamın geceliği ile idare ederim sonra pijamalarımı giyer otururum. SAğol canım verdiğin bilgiler için.Aslina bakarsan ben de boydan gecelik koymadim sezeryandi benimki bir de ama koysan daha rahat olurmuş gibime geldi.. Doğum sonrasi için..
Ben de pijama takimi koydum ama sorun olmadi benim icin
Cık cık cık söylenir mi ama bu şimdi bu kadar hamişin içinde.oleyyyyyyyy burger king whopper yemeye gidiyozzzzzzzzzzzz iyi akşamalr herkese
Canım çatı muaynesi 5 saniyelik bir durummuş. Hemen o kadardan rahmin uyarılacağını sanmam. Sırf rahimi uyarmak için yapılan farklı muayne çeşitleri var, normal doğumu başlatmak için. Onlar gibi değil ki bu çatı muaynesi. Bence korkma boşuna. Ayrıca sancıyla bile dönen bebişler var. Hayırlısını iste. Hayırlısı ise döner zaten. Bol bol konuş bebişinle ve çömelerek otur, yer sil, köpek pozisyonunda dur. Bunlar bebişi döndürebiliyormuş. Netten de araştır istersen.Ya benim yavrun hala donmedi. Catiyi da 38. Haftaya verdi. Ama cati dogumu tetikleybiliyo diye duydum, korktum. Tetiklerse ve donecek zamani kalmazsa diye.
Ya benim yavrun hala donmedi. Catiyi da 38. Haftaya verdi. Ama cati dogumu tetikleybiliyo diye duydum, korktum. Tetiklerse ve donecek zamani kalmazsa diye.
Alıştırmak istemiyorum zaten sallamaya. Birde ben çalışacağım annem bakacak. İşte çalış gel akşam salla zor valla. Emzik te alıştırmayı düşünüyorum. Almadım o minik biberonlardan alayım bari. Benim ki avent cam biberon 120 ml lik. anne memesine en yakın ben işteyken sütümü bırakacağım beni bırakmasın diye öyle aldımda göreceğiz bakalım bırakacak mı ne yapacak. Sağol canım bilgiler için. Deneyimli anne hali bir başka işte :)
Sezeryan olursam hastane belli bir ücret karşılığı korse takacak. Normal olursam ablam gidip hemen alıp gelecek. ama ne alacak hiç bilmiyorumHastaneden normal için verirlerse onu da ordan alabilirim aslında doktoruma sorup. Bu da fikir olsun bakalım.
Ayy canım ya benimde öndeydi önceleri şimdi birden geriledi sıpa. Ne zoru varsa. Dediğin de doğru demekki alacaklarını aldılar :) Kalanı biz doğunca aldıracağız.sağlıkla gelsinler de kiloy çok takmıyorum artık ama merak ediyorum yine de :)
hakikaten ya örtü olayini napicaz hic bakmadim daha ama mavi patik buldum ceyizimden onu koydum görünmeyecek ama olsun37+2 de gitmiştim geçen Çarşamba 2.845 kg idi. Şimdi perşembe günü gideceğim 38+3 te gideceğim bakalım kaç olmuş. 1 hafta geriden geliyor son 2 haftadır ne hikmetse hep 3-4 gün önden gidiyorduk ne oldu anlamadım. Doktorumuza göre böyle şeyler çok normal. Bakalım gidince yazarım yine. sizin ki kaç kg.
Amin inş allah canım. Sorularıma başlıyorum. Hastanede olmaz sa olmaz ne mesela mutlaka çantamıza koymamız gerekenler. Sarılık olunca mama takviyesi yaptın mı ? Ayy bir sürü soru vardı aklımda uçtu hepsi
Mama yı kaşıkla mı biberonla mı veriyorsun. Bazıları diyor bırakacak sa memeyi kaşıkla da versen bırakır biberonla versende. Gerekli olurda mama vermem gerekirse neyle vereceğim çok kararsızım.
Ben türbanlıyım o yüzden örtü eşarp arayışındayım canım. Ayy çok sağol canım yokluğum anlaşılıyormuş. Fırsat buldukça giriyorum ama malum evde olunca işler hiç bitmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?