Ben gectim buguuun! Bi de ne diycem: agdaci dedi ki, eger sezeryana karar verirse dr'un ameliyattan once gel de sezeryan yerindeki tuyleri agdayla alalim, yoksa oraya jilet yaparlar. Benim hicbi fikrim yok konuyla ilgili ama kadin boyle dedi.
Aa hadi hayirlisi.1gun aramiz varmis erken degil mi biraz. Bebis aceleci mi yoksa:)guzel haberlerini bekliyoruz. .Kızlar slm nasilsiniz uzun süre yazmadım gorusemedik. Kızlar size bir haber vereceğim BEN YARİN SABAH 8 DE SEZERYAN İLE DOGURUYORUMMMMM :)
Aa cnm hayırdır ya taş mi dusurdun geçmiş olsun.cok kötüdür onun sancisi. Ben bekarken dusurdum ve dr dogum sancisindan korkma artık bu en beter sancidir demisti cok gecmis olsun.bebis iyi ama degil miKizlar gecmisi okuyamadim..ben eve geldim.cikisimi verdiler.bebisim iyi hala karnimda oynuyor...teshis olarak alti ay sonunda mutlakaaaa safra kesesi alinmali en buyuk iki tasi dusurdum..pankreas iltihaplanmasi var degerlerim berbat...soyle diyim 8-53 arasinda olmasi gereken deger bende 853.5 bildiginiz facia yani...baska enzimlerde bozuk bunu yapanda safra kesem ve pankreasimin iltihabi.pankreas iltihabi olumcul biseymis allah korusun.bebek kendini kurtardi cok sukur ama bdnim cok dikkat etmem lazim.bi hafta daha etimek ve mide rahatlatici cay ile beslencem..baska biseye izin yok...he bide su :) bebegimde insallah gerilemez seni tuketir korkma dediler..en kisa zamanda herseyimi toparlayip beklemeye gecicem artik.kendimi yormak yok agir is yok surekli yatcakmisim bakalim...bizi yalniz birakmadoginiz icin tesekkurler hepinizede...
Canimmmm iyi dileklerimizi gerçekten benim için büyük moral :) En kısa zamanda dönüş yaparım inşallah :)Ay canim hakkinda hayırlısı olsun. Sag salim bebisini kucagina alirsin insallah. Cabucakta ayaklanirsin. Dualarimiz seninle. Doğumdan sonra vakit bulursan bilgilendir bizi. Merak ederiz :)
Gecmisler olsun canim benim. Allah sifa versin bir an önce. Saglicakla al bebegini kucagina.Kizlar gecmisi okuyamadim..ben eve geldim.cikisimi verdiler.bebisim iyi hala karnimda oynuyor...teshis olarak alti ay sonunda mutlakaaaa safra kesesi alinmali en buyuk iki tasi dusurdum..pankreas iltihaplanmasi var degerlerim berbat...soyle diyim 8-53 arasinda olmasi gereken deger bende 853.5 bildiginiz facia yani...baska enzimlerde bozuk bunu yapanda safra kesem ve pankreasimin iltihabi.pankreas iltihabi olumcul biseymis allah korusun.bebek kendini kurtardi cok sukur ama bdnim cok dikkat etmem lazim.bi hafta daha etimek ve mide rahatlatici cay ile beslencem..baska biseye izin yok...he bide su :) bebegimde insallah gerilemez seni tuketir korkma dediler..en kisa zamanda herseyimi toparlayip beklemeye gecicem artik.kendimi yormak yok agir is yok surekli yatcakmisim bakalim...bizi yalniz birakmadoginiz icin tesekkurler hepinizede...
Canım 2 gündür doğum sancim var bebekte büyük 4 kilo. Alalım dedi doktor artık beklemesine gerek yok dedi :)Aa hadi hayirlisi.1gun aramiz varmis erken degil mi biraz. Bebis aceleci mi yoksa:)guzel haberlerini bekliyoruz. .
Ayy masallh masallh cnm. Hayirli saglikli dogumlar inssCanım 2 gündür doğum sancim var bebekte büyük 4 kilo. Alalım dedi doktor artık beklemesine gerek yok dedi :)
Canım çok geçmiş olsun çook dikkat et kendine :)Kizlar gecmisi okuyamadim..ben eve geldim.cikisimi verdiler.bebisim iyi hala karnimda oynuyor...teshis olarak alti ay sonunda mutlakaaaa safra kesesi alinmali en buyuk iki tasi dusurdum..pankreas iltihaplanmasi var degerlerim berbat...soyle diyim 8-53 arasinda olmasi gereken deger bende 853.5 bildiginiz facia yani...baska enzimlerde bozuk bunu yapanda safra kesem ve pankreasimin iltihabi.pankreas iltihabi olumcul biseymis allah korusun.bebek kendini kurtardi cok sukur ama bdnim cok dikkat etmem lazim.bi hafta daha etimek ve mide rahatlatici cay ile beslencem..baska biseye izin yok...he bide su :) bebegimde insallah gerilemez seni tuketir korkma dediler..en kisa zamanda herseyimi toparlayip beklemeye gecicem artik.kendimi yormak yok agir is yok surekli yatcakmisim bakalim...bizi yalniz birakmadoginiz icin tesekkurler hepinizede...
neden normal yapmıyormuş ? ozel bir nedeni mi varCanım 2 gündür doğum sancim var bebekte büyük 4 kilo. Alalım dedi doktor artık beklemesine gerek yok dedi :)
Aminnn inşallah Rabbim hayırlı ve sağlıklı evlatlar versin inşallah :)Ayy masallh masallh cnm. Hayirli saglikli dogumlar inss
Çatı muayenesinde çatın en fazla 3.500 kiloyu çıkartabilir dedi. Çatı müsait değilmis malesefneden normal yapmıyormuş ? ozel bir nedeni mi var
Aynen benim de ilkinin sezeryan olma nedeni ayniydi.catim cok darmis asla normal dogum yapamazsin demislerdi.zaten cati muayenemde o yuzden cok canim yanmisti.simdi bu da mecbur sezeryanÇatı muayenesinde çatın en fazla 3.500 kiloyu çıkartabilir dedi. Çatı müsait değilmis malesef
kızlarrr merhaba, hazır bebigom uyurken bir iki şey yazayım size.. hani günlerce hastane çantası falan filan konuşup durduk ya, şimdi ilk ağızdan dinleyin bakalım. Öncelikle hastanede lazım olan şeyleri söyleyeyim: Mutlaka gecelik götürün, normal doğum da olsa sezeryan da olsa ilk etapta gecelik lazım. Sonrasında ise bol bol uzun kollu ve mümkünse önü tamamen düğmeli pijamalar. uzun kollu diyorum çünkü insan lohusalıkta acayip terliyo, ha bire bebeği emzirmemiz gerektiği için de o ıslaklıkla acayip üşüyo. Paketlerce kullan at kilot almıştım, bir tanesini bile kullanmadım, büyükçe bi kilot ve mesane pedleri yeterli. doğumdan sonra bu 1 hafta içinde kullandığım şeyleri yazayım, eksiğiniz varsa alın. Göğüs ucu kremi (gerçekten emzirmek zor iş), bol bol atlet (emzirme atletleri genelde dar ve vücuda yapışıyo, göğüsler o kadar acırken atlet ne kadar bol olursa o kadar iyi, ben şimdi hala eşimin atletlerini giyiyorum), göğüs pedleri, göğüs pompası (çocuk emmeyi öğrenene kadar geçen sürede lazım), bol ped, bebek için kıyafetler, otri bebe burun aspiratörü ( biz bir kere kullandık ama o olmasaydı o sümüğü ordan nasıl çıkarırdık bilmem), bezler, ağız bezleri, battaniyeler, emzirme yastığı (mama verirken de işe yarıyor, mamayı kaşıkla veriyoruz memeyle biberonu karıştırmasın diye).. bu arada ilk günlerde çocuğa mama vermemek için direnmeyin, süt hemen gelmiyor, takviye olmayınca da çocuk sarılık oluyor (benimki oldu benim inadım yüzünden, şimdi mama da süt de veriyoruz)..
çok su içeceksiniz, boza da çok süt artırıyomuş. sütüm gelmiyo diye paniklemeyin, doğru dürüst gelmesi 1 haftayı buluyo, bu arada da yaralı göğüslerle tanışmış oluyosunuz. kakao yağı da sürebilirsiniz göğüslere. ve not: insan hakikaten duygusal olarak anormal değişimler yaşıyo. hepinize kolay gelsiiinnnnn... :*
Sanirim bende doguma makine yada jiletle alip girecem dun kontrola gitmistim cuma bidaha gidecem pazartesi doguma girecem uzatip agdaya gidecek vakit yok malesefal bendende okadarjiletle almistim ama ccok cabuk cikti yine.
Safra kesesi tasi dusurdum ama Ici haka taslim resmen dedi berbatmis isi.dogumdan alti ay sonra ameliyat olcam..onun sancisi surada dursun o tas duserken pankreasimi iltihaplandirmis mahfoldum mahfoldum.esimde sitelerden okudu...tas dusuren hamileye dogum sancisi viz gelir tiris gidermis bakalim nolcak :) bebegim cok iyi hergun nst ye bagladilar...pazar gecesi 90 larda sancim cikti o da karnimdaki kasilmayla alakaliydi...yoksa elhamdulillah kipir kipir hele bi kac gundur topugunu sag gogsume dayadi bayiliyorummm cok tatli.bugun cikis yaparken hastanede 2.5 kg dogmus bebek gordum allahimmm sabahtan beri aklimda o var.inanilmaz biseydi...son komtrolde 2.5 demislerdi diyorumki o kadar bisi var icimde insan bi tuhaf oluoAa cnm hayırdır ya taş mi dusurdun geçmiş olsun.cok kötüdür onun sancisi. Ben bekarken dusurdum ve dr dogum sancisindan korkma artık bu en beter sancidir demisti cok gecmis olsun.bebis iyi ama degil mi
Yok canim artik takmiyorum sadece merak ediyorum. Aynen saglikla gelsinlerde minik olurlarsa biz buyuturuz ins allah.Kilosunu cok takmayalim canim saglikla gelsinler eli ayagi duzgun goreyim baska bisi istemiyorum. Hem dogum da kolay olur insallah. Gecen bi dogum yaptirmis bnm dr. Bebis tam gununu doldurmus. Kilosu 2800 grammis.
Ben ariyorum bulmam lazimhakikaten ya örtü olayini napicaz hic bakmadim daha ama mavi patik buldum ceyizimden onu koydum görünmeyecek ama olsunbir de kucak olayiyla ilgili bir yorum yapmak istiyorum ayşe öner demişti ki bebeğimiz agladiginda önce kucaginiza alin onu sevin bazen sadece sizin kokunuzu istediği için agliyor olabilir dedi. Eğer susmuyorsa zaten karni ac olabilir alti pislenmistir gazi vardır ya da allah korusun bir yeri agriyordur. Ben bebeğimi kucagima almaktan cekinmicem en güzel zamanlarında onu bol bol kucaklayip sevicem büyüdüklerinde istersek de sevdirmezler hangi erkek çocuğu annesine kendini mırç mırç sevdiriyo di mi ama ben keyfini çıkarmaktan yanayim sallamaya alistirmak istemiyorum tabi o konuda herkes hemfikirdir :)
Hayirlisi olsun canim. Rabbim saglikla kucagina alabilmeyi nasip etsin. Habersiz birakma bizi.Kızlar slm nasilsiniz uzun süre yazmadım gorusemedik. Kızlar size bir haber vereceğim BEN YARİN SABAH 8 DE SEZERYAN İLE DOGURUYORUMMMMM :)
Evet cok guzel olur da bulabilirsekay acık mavi üzerine beyaz puantiyeli desenler ama renkler çok soft olcak. çok şık olurdu : )
Allah hayırlısı ile kucagına almayı saglıklı buyutmeyi nasip etsin
En azindan evine cikmissin. Rabbim sifa versin.Kizlar gecmisi okuyamadim..ben eve geldim.cikisimi verdiler.bebisim iyi hala karnimda oynuyor...teshis olarak alti ay sonunda mutlakaaaa safra kesesi alinmali en buyuk iki tasi dusurdum..pankreas iltihaplanmasi var degerlerim berbat...soyle diyim 8-53 arasinda olmasi gereken deger bende 853.5 bildiginiz facia yani...baska enzimlerde bozuk bunu yapanda safra kesem ve pankreasimin iltihabi.pankreas iltihabi olumcul biseymis allah korusun.bebek kendini kurtardi cok sukur ama bdnim cok dikkat etmem lazim.bi hafta daha etimek ve mide rahatlatici cay ile beslencem..baska biseye izin yok...he bide su :) bebegimde insallah gerilemez seni tuketir korkma dediler..en kisa zamanda herseyimi toparlayip beklemeye gecicem artik.kendimi yormak yok agir is yok surekli yatcakmisim bakalim...bizi yalniz birakmadoginiz icin tesekkurler hepinizede...
Bu bebislerebir haller oldu. Onde giderlerjken birden duruldular. Benim sipa da oyle yapti. Hayirlisi ile gelsinler ne yapalim. Saglikla kucaklarimiza alalim ins allahMerhaba kızlar nasilsiniz ben hafta sonundan beri giremedim ama aklim burdaydi hep.gecmis okunacak gibi degil..dogum yapanlar oldu mu son 3-4gundur bilmiyorum. Olduysa anali babali buyusunler ins.
hafta sonu her iki gun de brunch vardi.bi arkadasin cocugunun doğum gunu vardi.dun muayene vardi.ardindan bi komsum caya davet etti falan cok yogun gecti.bi jubilemi yapip kabuguma cekilemedim yani:)
dun kontrolum vardi.odayi gezdik tekrar.hasta bezi vs getrmeyin veriyoruz dediler. ilk defa nst ye girdim.sanci vs cikmadi sasirdim kasilmalarim var cunku.esim dalga geciyo olumsuz bisey duysan rahatlicaksin diye:) haftaya cagirdi baya bi kan tahlili isticekmis.bi sonraki haftada sezeryan olcam.1aralik degismedi yani simdilik. Biraz da moralim bozuldu once cunku 2haftada ben 3kg almisim bebegimse 250gr.hep 2hafta onde gidiyordu simdi haftasiyla uyumlu cikti.3100gr 49cm.ben bu kadar kilo alirken bebegin 250gr almasina sinir oldum. Belli olmuyo demekki..
Bugun de bi ara bi sancim tuttu aha dedim geliyo heralde.bi ter bosaldi stres oldum heralde.sonra gecti bi daha olmadı.ve cantami hala kapatmadigim aklıma geldi.tarak, makyaj cantam, foto makinası ,yuz yikama jeli hala koymadim
Dun arkadasin cay davetinde 6-7bayandik.3unun de bebegi vardi hem cok sekerlerdi hem de cok gozum korktu.hepsi göğüs yarası yasamis ilk 15-20gun.ben de taktim bu konuya ilkinde cok cektigim icin.kremliyorum ama bakalım nolcak.
benden havadisler boyle kizlar..
Sormammi? Dedimki olurda bebegim dogmazda sezeryan olursam o zaman yetki versemde iki ameliyati birden yapsaniz nasil olur dedim tam bi facia olur dedi iki ayri doktorda...sezeryanin acisimi safra kesesinin acisimi yoksa bebeginlemi ilgilenceksin dedi...alti ayi serumlarla atlatiriz dedi sutunu sagip koruz iki gun o sekilde besleriz bebegini dedi..peki kese ameliyati nasil dedim...gobek deliginden girioruz bes dakkalik is dedi.o basit bi ameliyat dedi..bende dusundumde yanimdaki kadinin rahmi alindi ya bildigin sezeryan ameliyati oldu yani...kadin olu gibi uyudu..o halde nasil iki ameliyati kaldiraykm dedim..allah kolaylik versin...bi yaninda cis torbasi bi yaninda kan torbssi surekli serum verip durdular..amannn nebiliyim psikolojimin bozulmasina az kalmisti valla..toparlanmam lazim... Iraziyesilyayla asıl olsa 6 ay sonra kese ameliyatı olacaksın demişler, keşke sorsaydın bebeği sezeryanla alıp peşine de keseyi almazlar mı? tek anesteziyle ikisini de halletseler ne güzel olur. (neden böyle bi fikir attın dersen benim safra kesemde de 6 tane 1,5cm çaplı taş var. hazır sezeryan olacakken onu da halletseler ne güzel olur diye hesap yapıyorum kendimce)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?