@envai @doubleanne bebekleriniz nasıl arkadaşlar? Güzel haberlerinizi bekliyorum tez zamanda.raziyesilyayla sen nasılsın canım sesin çıkmıyor. Arkadaşlar bir çoğunuz ilk gebeliği olduğu için herşey mükemmel olsun diye uğraşıyor biliyorum ve hatta benim bööle bilmiş yazılarıma gıcık da olanlar vardır :) ama inanın evdeki hesap çarşıya uymuyor. her insanın ağrı eşiği farklı dolayısıyla size anlatılanlar sizin için geçerli olacak diye bişey yok. ben 3 sezeryan oldum, hepsi planlı, ilk ikisi genel anesteziydi. uyandığımda karnımda öyle bir ağrı vardı ki " herhalde dikmeyi unuttular" diye düşündüm resmen. uyandırma (ya da bizdeki adıyla postop) odasında daha sezeryandan çıkalı yarım saat olmasına rağmen sedyede kalktım oturdum :) mümkün değil yatınca karnım o kadar geriliyordu ki oturarak acımı azaltabildim. "sabır Allah'ım bu da geçecek" diye diye atlattım o ilk saati. 3. spinaldi ama planlanandan 4 gün önce atımları zayıfladığı için sezeryana girdim. hem spinalden korkum hem plansız bi sezeryan olması hem de kapıdaki görevlilerin eşimi almak istememesi yüzünden sezeryan esnasında tansiyonum yükseldi ve beni maskeyle uyuttular. yani bebeğimi göremedim yine spinalde ilk 4 saat bacaklarım uyuşuk olduğu için kalkamadım onun dışında bütün sezeryanlarımda 2-3 saat sonra fıldır fıldır ayaktaydım :) bu 4. sezeryanım olacak inşaallah. duyanlarsen ne biçim sağlıkçısın 3ten fazla sezeryan olunur mu diyor. ama 3. sezeryanımı yapan doktorumdan izni aldım " bi, üç daha doğurursun" diye :) şaka bi yana hepsi bünye meselesi. bi çok arkadaşım 2. gün daha yatağa yapışıktı. normal kötü sezeryan iyi demek gibi bi derdim yok sadece hiçbir şeye şartlanmayın. evet doktorlar sezeryan taraftarıdır ve büyük ihtimalle sizi de bu tercihe yönlendirmek için korkutacaklardır. normal doğum istiyorsanız biraz mütevekkil olmanızı tavsiye ederim. ninelerimiz tarlada bahçede doğurup işe devam etmiş, bu kadar riski bilseler onlar da korkardı galiba :) kulağınızı tıkayın Rabbime dua edin, inş. herşey yolunda gidecek. bebek konusuna gelince; onlar doğduktan sonra size ne yapmanız gerektiğiniz gayet güzel öğretiyorlar hiç merak etmeyin. hiçbirşeyi stok yapmayın, ilk 3-4 saat lazım olmayacak hiçbirşeyi boşuna almayın. medeniyetin göbeğindeyiz birçok hastanenin çevresi eczane medikal kaynıyor. doğurana kadarkeyfini bozmayan kocacıklardoğumdan sonra biraz koşsunlar di mi ya çok uzattım hakkınızı helal edin
Bu arada bisi daha dicem yaa senin agrin sizin yokmj hic? Ben tekrar ayni seyi yasayacagim diye cok korkuyorum..zaten kadinlarda risk daha cokmus...dogum sayisi arttikcada risk artiyorumus.insallah bu hamileligide en iyi sekilde atlat.benimki hamilelik doneminde atak yapmis cunku.kullandigim magnezyum hapi beni mahfetmis...raziyesilyayla nasıl olsa 6 ay sonra kese ameliyatı olacaksın demişler, keşke sorsaydın bebeği sezeryanla alıp peşine de keseyi almazlar mı? tek anesteziyle ikisini de halletseler ne güzel olur. (neden böyle bi fikir attın dersen benim safra kesemde de 6 tane 1,5cm çaplı taş var. hazır sezeryan olacakken onu da halletseler ne güzel olur diye hesap yapıyorum kendimce)
Allah yardımcın olsun. Habersiz Bırakma bizi öptüm kocaman :)Kızlar slm nasilsiniz uzun süre yazmadım gorusemedik. Kızlar size bir haber vereceğim BEN YARİN SABAH 8 DE SEZERYAN İLE DOGURUYORUMMMMM :)
aynen canım arada zaman yokki ağdalık boya gelmiyor yaa zamanında yaymayıp epilasyon yaptıracaktım yada şimdi katlanıcam zaten ilk yapacaklarım listemde 1 numarada epilasyon var özellikle hamile kalınca anladımki çok önemli bişeymiş.Sanirim bende doguma makine yada jiletle alip girecem dun kontrola gitmistim cuma bidaha gidecem pazartesi doguma girecem uzatip agdaya gidecek vakit yok malesef(
Bende korkuyorum ama yarın kesip alacaklar diyen herkes çok kolay olduğunu söylüyorCati darmiymis allahim bizimki nasil acaba iri bebegi nasil dogurcam sezeryandan korkuyom ben
Çatı sıkıntısı varsa riske atmıyorlarmış zatenAynen benim de ilkinin sezeryan olma nedeni ayniydi.catim cok darmis asla normal dogum yapamazsin demislerdi.zaten cati muayenemde o yuzden cok canim yanmisti.simdi bu da mecbur sezeryan
Aa hakikaten donmezse yapmasi cok sacma aslinda nasilsa sezeryan olcak.. Yarin bi gitcem bakalim haftaya cati diycek mi yine.. Su an ayaklar karnima calisiyo pitiptiti. :S yavrum ya ne diye donmuyo acaba niye kavrayamadi olayi? :))
En kısa zamanda donecegimm inşallah çok dua edin bende hepinize edeceğim :)Allah yardımcın olsun. Habersiz Bırakma bizi öptüm kocaman :)
canım ben 3-4 gundur biraz kotuydum .. karnım cok gerildi kasınmaya basladı artık hareketlerimin baya kısıldıgını hıssedıyorum ..bebek de cok hareketli masallah . bu aksam daha iyiyim.. bu arada hastane cantalarımızda hazırladım ..sen nasılsın ??dilek2014 senin durumlar nasıl
iyi cesaret etmıssın ben asla ızleyemıyorum .. hatta yorumlara bıle bakmıyorum yasayıp gorucem cok etkilenırım yoksa bu halde izlemekten ..ya sezeryanla doğumu izledim çok korktum ben
maş Allah size. Sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin Rabbim.Anneler ANCA geldik eve kontrolümüz vardı 35+5 günlüğüz kilomuz 2.890 doguma sezeryan olarak karar verdi doktorumuz. Rahim ameliyatım Yüzünden risk almak istemiyor doğum zor olursa rahim çok kasılırmıs malum benim rahim kaslarının bi kısmı ameliyatla alınmıştı. Ama ani bi durum gelişirse bakıcaz artık. Doğum tarihi 7 Aralık ile 13 Aralık. Dr son güne kadar beklicez erkenden Doğmak yok ne kadar içeride kalırsa o kadar iyi olur dedi. İşte son haberlerimiz bunlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?