2014 Aralık Anneleri

evet canım ya bizim günlerimiz de aynı olduğu için hatırlıyorum hatta bizim kilolalr bile aynı gidiyordu sanki. gerçi ben aldım başımı gidiyorum. 59 la kalmıştım 77 oldum 18 kg oldum. 20 yle tamamlıcam heralde.
sıkma canını sonuçta biz aynı besleniyoruz. senin de haftasıyla uyumlu sayılır. benim bebik 2 hafta önce 35+2 ydi galiba 2850ydi. 10 gün önde demişti dr. daha önce hep 2 hafta önde çıkıyodu. yarım kg alıyodu hep. şimdi 250 gr almış 2 gün önde çıktı. benim canımı sıkan ben 2,5 kg almışım. her zamankinden fazla almışım yani. haftaya gittiğimizde daha az almış olmaz umarım. dr kızımı sordu o kaç kg doğdu diye. 3500 dedim. bu da öyle olur dedi. 2 haftada 400 gr alması lazım öyle olması için. dediğin gibi hata payı da oluyor.
önce biraz canım sıkıldı. sonra renkli usg de izledik biraz moralim yerine geldi :) her seferinde renklide bakıyo dr ama benim utangaç kızım elleriyle yüzünü kapatıyodu hep. dün ilk defa çok net gördük. hatta 4 tane foto verdi dr. burnu fındık gibi aynı ablasına benzettim :) hele bi karede elini yalıyordu öyle tatlıydı kii :)

memeyi tutmuyor mu canım. hemşireler tutturamadı mı hiç. sakın pes etme. benim görümceminki de günlerce tutmadı hep sağdı verdi. 20 günlükken falan anca tuttu sonra 2 sene bırakmadı :)

canım ben giremedim birkaç gün foruma geçmişi de okuyamadım bilmiyordum tekrar çok geçmiş olsun. ben de böbrek taşı düşürdüğüm için bilirim ağrısını sen böyle yazınca sanki sızladı orası hafiften. inş bebeğini sağlıcakla kucağına aldıktan sonra ameliyatını da başarılı bir şekilde olur kurtulursun. dr ların söylediklerinin dışına çıkma..

memeyi tutmuyor mu canım. hemşireler tutturamadı mı hiç. sakın pes etme. benim görümceminki de günlerce tutmadı hep sağdı verdi. 20 günlükken falan anca tuttu sonra 2 sene bırakmadı :)

yok canım, ilk gün zorlandık sadece tutturmakta, hemşireler yardım etti, biri yarım saat uğraştı resmen alsın diye, almıştı aslında ama sonra sarılık oldu, mama takviyesine başlayınca hazır ağzına verilmesine alıştı emmekle uğraşmıyo şu an zibidi. alıştırcam inşallah bakalım, hayırlısı

Bu bebislerebir haller oldu. Onde giderlerjken birden duruldular. Benim sipa da oyle yapti. Hayirlisi ile gelsinler ne yapalim. Saglikla kucaklarimiza alalim ins allah
genelde öyle oluyor heralde cnm. önden önden gidip sonra yavaşlıyorlar. amaaan hiç önemli değil. 3 kg yu geçtiler gelişimlerini de tamamladılar artık.

evet canım öyle oluyo. kafası karışıyo bebeklerin hem meme hem emzik hem biberon. bi de biberondan mama haldır haldır geliyor. ne kadar küçük delikli olsa da. memeden o hızla gelmeyince sinirlenip tutmuyorlar. ben de mamayı fincanla veriyordum. bi çocuk dr prof öyle demişti. emziği 40 günlükken verdim. memeye iyice alışmadan başka aparat karıştırma demişti dr. o yüzden bunda da hastaneye emzik biberon falan götürmeyeceğim.

maş Allah size. Sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin Rabbim.
Günaydın :) sen normal bekliyorsun değil mi? Aslında bende normal çok istiyorum ama çok fazla risk faktörümüz var. Dr istersen deneyebilirsin ama ben sorumluluk almam dedi ve ben 3 tane çocuk istiyorum Allah kısmet ederse tabii. Ama sezeryanla iki diyo bizim Dr.

günaydın herkesee... mutlu sağlıklı bir gün diliyorummmm..
@ayseduzler bacımm dualarımız senlee.. ALLAHIM yardımcın olsun inşallah güzel haberlerini alırız

emzirme atleti rahatsa 2 tane alayım ama hangisine baktıysam body gibiydi vaz geçtim o yüzden
Allah razı olsun canım Rabbim hepimizi kurtarsın inşallah :)
aminnnnnnnnn canım aminnn
Yarın bildiririm canım ben de o kadar iri olur mu bende merak ediyorum :)
haydi bakalım sağlıcakla al da sen bıdığını.. sonra konuşuruz kilosunu

valla mehtap ne güzel kurtardınnn sennnn bizde hala tık yokkk ne olacakk halimmmm hiç doğuramayacakmışım gibime geliyor... doktor bile aman 40. haftalara kalmasın kendisi isteği ile gelsinnn desede yok anacımmm ne sancı ne açılmaa.. sırt ağrılarım bile geçtiiiiii acaba ev işimi yapsammm hareket mi yapsam ne etsemmm

kızlar kurabiyesini kendi yapanlar sizlere soruyorumm şeker hamurunu hangi marka alayım
aybil sugar mı
suana mı
veya ne???

Canım Bebeğin kilosunu ana karnında tartamıyorlar. Sadece kafa çapını ölçüyor doktor ona göre Ultrasonografi yaklaşık tahminde bulunuyor. Eğer doktor bi mm fazla ya da az ölçerse kilo ölçümü farklı çıkıyor. Hemde baya fark ediyor. Bende bunu doktordan öğrendim

günaydın kızlar,
yarın kontrolümüz var bakalım bıdık büyüdü mü ne halde, nst ye de gireceğiz ilk kez.
bu arada bulantılar kusmalar yeniden başladı, yediğim her şeyi çıkardım dün yine. ne sorunlu bir gebelik geçirdim diye aklımdan geçiyor ister istemez, sonra da vicdan azabı çekiyorum şükrediyorum. oldukça karışık ruh halim yani :)

günaydın kızlar,
@ayseduzler canım Allah yardımcın olsun. iki ayetel kürsi okudum sizin için, biri bebeğe biri sana. Allah kurtarsın ikinizi de. . bebeğin sağlıkla gelsin inşallah

oleyy sen de mi : ) hayırlı olsun
bilmiyorum, ameliyat olmak kolay bişey midir.

evet canım ben de :)
ben de senin gibi gizliden maillerime bakıyorum hala... işi devrettiğim arkadaşın ALlah yardımcısı olsun hem kendi işi hem benim işim nası yetişcek bakalım.

ben dün rapor yazdırmak için hastaneye gittim kızlar. doğum katını gezdim. bakım hemşiresi bana odayı ve bebek bakım için hazırladıkları camlı odayı gezdirdi.
camlı odayı anlatırken işte siz henüz gelmemiş olacaksınız, biz bebeğinizi alıp giydiricez burda, aileniz izlicek vs anlatırken gözlerim doldu..
bebek bezi, ya da kendim için bez götürmeme gerek yokmuş
ayrıca biberon emzik pompa vs de istemedi.
ben evde hazır tutacağım bunları gerekirse ev yakın eşime aldırırım.
güya bebek dostu hastane oldukları için emzirmeye çalışcaklarmış
ayrıca normal doğum mu yoğunlukta, sezaryen mi dedim.
normal daha yoğun, anneler artık daha dayanıksız. az bi zorlansınlar hemen sezaryene dönmek istiyorlar dedi hemşire

Bende de fitik vardi doktor fitik baslangici demisti ben sezeryan olurken doktoruma sordum birsey olmaz dedi bende epidural oldum simdilik iyiyim sorun olmadi ..

günaydın canım, Allah yardımcın olsun, neden böyle oldun ki. doktor ne diyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…