valla ben hepsini battaniyesine bohça yaptım öyle vericez. ayırmadım hiç bir parçayı. benimki de 10 lu. giydirmediklerini de verirler heraldeMerhaba hamişler :) bugünkü ilk sorum şu bebek Doğunca giydirmek için ben 10lu takım koydum ama hepsini giydirmeyecekler o yüzden ayırayım diyorum tecrübeli anneler ne vereyim ebelere ne giydiriyorlar
öff aynı dert bende de olacak. kayınvaldem ve kayınpeder gelcek haftaya. kayınpederim çok üşür gider gelir açar petekleri. şimdi bebek olunca iyice abartacak biliyorum ama bebekler sıcağı sevmez. kızımı alıştırmadım bunu da alıştırmıcam inş.
benim kız kardeşim dil eğitimi için bi süre ingileterede bi ailenin yanında kaldı. o sırada ev sahiplerinin bebeği oldu. bi bez üstünde bir zıbınla duruyormuş bebek. battaniye falan yok. bi de orası soğuk bi yer. evler de soğukmuş bizim gibi yakmıyorlar. kardeşim gidip üzerine bişey örtmeye çalışıyormuş hemen çekip alıyorlarmış napıyorsun diye. dr lar da öyle öneriyormuş. evde tek üşüyen ve hasta olan kardeşimdi :)
Sagol canim hic mecalim yok...acim cunku altincI gun bugun uc kilodan fazla verdim...elim ayagim tutmuyor...kv gelmedi tam bilet alirken esim engelledi..yapilcak hiccc bisi yok zaten.bakima Ihtiyac olincak bi durumda degilim esim herseyi hallediyor...bende zaten su ve cayla yasiom yani yatip yatip uyuyom...muslumanin musluman kardesine yaptigi dua kabul olur o yuzden dua istiyorum herkesten..öyleee ya bakalımmm
amanin niyekiiiii bu durummm.. benimse en zor geçen dönemimmm 2.trimesterdı karnım zr zor büyüdü şimdi en rahat anlarım vIlladoğumda çıkacak acısııı...geçer geçer bacımm az daha sabret heleee.. ama kan hapın mı yaptı kusmayı yoksa... dikkat ett yine de bacımm...
günaydın bacımmm
aynenn öyleeeee dün bi kola burger yaptıkkyok ben son ay azıttımmm yoksa hiç yememiştimmm ama bu ay 4 kez yedim
tamam bacım
hayırrrrrrrrrrrrr
dün koladan sonraa aman içme dedim kendimeeebugün içek amaa
sağol bacımmm.. sen nasılsınnn daha iyi olmanı diliyorum rabbimden.... kv geldi mi ?
Merhaba hamişler :) bugünkü ilk sorum şu bebek Doğunca giydirmek için ben 10lu takım koydum ama hepsini giydirmeyecekler o yüzden ayırayım diyorum tecrübeli anneler ne vereyim ebelere ne giydiriyorlar
Sagol canim hic mecalim yok...acim cunku altincI gun bugun uc kilodan fazla verdim...elim ayagim tutmuyor...kv gelmedi tam bilet alirken esim engelledi..yapilcak hiccc bisi yok zaten.bakima Ihtiyac olincak bi durumda degilim esim herseyi hallediyor...bende zaten su ve cayla yasiom yani yatip yatip uyuyom...muslumanin musluman kardesine yaptigi dua kabul olur o yuzden dua istiyorum herkesten..
Ilac tedavisi nasil oluyormus? Benim Iltihap icin verdi kesenin tek tedavisi ameliyat dediler...buradakiler kesinlikle karsi cikti iki ameliyata birden.baska bi prof daha bulduk bide ona gozukecegim bakalim...Ihrkese günaydın arkadaşlar :)raziyesilyayla canım ben safra kesemden bi sıkıntı duymadım pek. kasıklarımda ağrı var diye 1 yıl önce usg yaptırdım ben yumurtalıklarımda bişey var sanırken 6 tane aslan parçası gibi taş çıktı kesemde. O aralar bebek istediğim için ameliyata pek sıcak bakmadım açıkçası ama bi taraftan da korktum Allah korusun bizim 4-5 aylık hamileyken kese ameliyatı yaptığımız hastalar oldu. 3-4 ay arayla iki ameliyat Allah muhafaza.
bizim cerrahlardan biri her durumda ameliyat taraftarı, diğeri ilaç tedavisi. tabi ben ilaç tedavisi sevene sordum napsam diye. :) bişey yapma, tıkanma, iltihap falan yaparsa alırız belki de ölene kadar yaşarsın o taşlarla dedi :) kendi hastanemde sezeryan olacak olsaydım o cerrah arkadaş alıvereyim sezeryanda demişti ama ben özele gidiyorum sezeryan için ve özel para kaybetmeyi sevmez. o yüzden hiç sormadım bile. normalde kese ameliyatı 4800 tl, sezeryan 2500 civarı. ikisini bi arada yaparsa sadece kesenin parasını alabilecek uğraşmak ister mi? senin yurt dışı olunca belki olabilir diye yazmıştım.
Dun cikarttilar..yatiyorum ac kaldigim surece sorun yok mecalim yok bembeyazim..usuyorum hep.ama bIt kadar bisi yiyim o zaman mahfoluyorum..bakalim napcam dua edinAllah yardımcın olsun canım benim, çarşamba çıkacğım demiştin evde misin ne yaptın? Allah şifa versin, çabucak toparlanırsın inşallah
Benim kesedeki taslara bagli pankreas Iltihaplanmasi var Iste.yani antibiyotik agri kesicilerle tedavi edildi ama hala degerler bozuk en azindan tahtali koyu boyalayacak kadar olmadigi icin yolladilar.yani yavas yavas dusuyormus hergun kan alindi..delik desigim..bende sordum doktora bidaha agrim tutunca nolcak diye dosyan acik burada geleceksin sana serum baglicaz aciini dindircez yollicaz dedi..Iins su ameliyati olana kadar bidaha tas felan dusurmem isin kotusu kanalim suan buyumus her an bi tas daha dusebilir...duserkende yine iltihaplandirabilir..alti yedi ay idaree etcem insallah.burada sezeryana bile karsilar..heleki sezeryanda onuda yapin desem yapmazlar kesin hepsi ayni cevabi vercek bence...istekli sezeryan yok..sutum gelir gelmez dolaba sut saklicam aniden bisi olursa yavrum ac kalmasin diye..alti ay saklanio o sutler dolapta..allahim hayirlisiyla iltihabi bi atlatsam..o mahfedio adami..alti gunde uc kilo vermisim...zaten 4 almistim 3 u geri gitti..bu hamilelik beni zayiflatmaya yemin vermis..kizim tuketti beni :)ilaç tedavii genel bi tanım tabi. ama doktorun biri kesede taş varsa (ya da kum) derhal alalım der. bu doktorum da kese de taşa bağlı iltihap olmuşsa antibiyotikle tedavi eder, sonra ameliyatı planlar. 6 ay sonra gel demişler iyi hoş da ben şundan korkarım doğumdan 1 ay sonra taş tekrar kanalı tıkarsa ya da kesede enfeksiyon olursa ne olacak? minicik bbeyle ameliyat olanları da gördüm. sana diyorum da ben de ısrarcı olamıyorum, doktor milleti yok dediyse olmaz o iş :)
hadi ya, neyse alalım bakalım deneyerek öğreneceğiz hangisiyle rahat edeceğimizi :)
bana şimdi bile zor geliyor atlet giymekhatta sütyen takmak daha çok sıkıyor beni, üzerimde yük varmış gibi hissediyorum. normalde göğüslerim çok büyük değildi, şimdi irileşti tabi haliyle. sanırım o yüzden, alışık olmadığım için daralıyorum :)
sevgili agaydin yorumlarından okuduğum kadarıyla doktorun suyunun azaldığını söylemiş. ben de 32. hafta kontrolüne gittiğimde dr.um suyun azaldığını ve hafatada bir kontrole gidip nstye girmem gerektiğini söyledi. şimdi 34. haftalık oldu takip ediyoruz bakalım. sen neler yaptın? bir gelişme var mı? suyla ilgili deneyimini paylaşırsan çok sevinirim...
Canım dun ben bır bebek mevlütüne gıttım. Kadın resmen abıye elbise gıymiş cok şaşırdım. Ama dagtmak için cok guzel şeyler yaptrmıştı fikir oldu banada. Bebegı daha 10 günlük falandi. Ben okadar abartı düşünmüyorym kıyafetı. Ya bı pantolon bluz. Yada tayt bluz. Fazlası sacma bence
evet canım 30. haftamdı sanırım, suyumun azaldığını söyledi ama bir sonraki kontrolde normaldi. dinlendim biraz yediğime içtiğime dikkat ettim buradaki arkadaşlar armut ve havucun iyi geldiğini söylemişlerdi bol bol tükettim. onların etkisi olmuş olabilir. şu an için suyunun yeterli olduğunu söyledi doktorum en son. inşallah seninki de normale dönmüştür
Benim kardesm sezeryan oldu dogumdan 2 hafta sonra 12 kg verdi ama 25 kg aldigini hesaba katarsak. Sezeryandan sonra korseyi cok zorlandi takarken 2 gun falan takabildi birakti. Normal dogumda da daha cok icin temizlenir diyolar ablamda okuz gibi yemis 30 kg almis dogumdan sonra 6 kg eksikle eve donmus geri kalanini 5 ay icinde vermis. 50 kg su an. Veririz biz ya okadar almadik hem. Fistik gibiyiz. Benim sadece memeler ve gobek buyudu. Gobegimi bu aralar kucagima alip tasicam ztn oyle bi agir hissediyorum dustu asagi iice
sezeryan sonrası mı hemen takmış. bana 1 hafta sonra dedi. kızımda da öyle demişlerdi.
valla al benden de o kadr.git gide şişiyorum 18 kg aldım. 20 yle bitse iyidir. iştahım çok açık. ama abur cubur tatlı yemiyorum. 2 ay sonra spora başlayabilirsin dedi. yürüme bandım var ona güveniyorum bakalım
aynen yaa zaten sinir olıuyorum o vakit inşallahh haşlamammm:)3 maymunu iyi oynamamız gerek... bende amcamın karısını istemiyom dır dır dır kafam gidiyorrr o eve girince
valla canım her gün kilo alıorum herkes çok iisin dio ki son 10 gündür öküz gibi yiorum vekg alıorum .. her gün alıorum hatta ya .. Ödemim yoktu o da basladı canım eskisi gibi iddialı diilim artık zayıflama konusunda deli gibi yiorum bi de iradeli diilim hiç .. cok şükür bebiş de alıyor ama geçen cumartesi 3 kg 49 cm di
Gelinlik giyemişkıyafet neyse de sacıma basıma bi fön cektirmek istiorum bende abiye nedir ya hu bi de mevlutte
şık bi kazakla tayt olabilir cidden ya da elbisetabi nasıl bi bedende olcaz kim bilirrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?