- 5 Temmuz 2013
- 460
- 107
- 73
off kızlar dünden beri çok kötüyüm. doğum öncesi hasta oldum boğaz enfeksiyonu. bütün gece uyuyamadım ne ağzımdan ne burnumdan nefes alabiliyorum tıkandım resmen. sesim kısıldı tamamen. yutkunamıyorumılık su ballı süt falan içiyorum inş toparlarım çünkü kırgınlık da var haliyle hiç halim yok.. nerden kaptım bilmem. aman dikkat edin kendinize..
Valla cnm ben bildigin menepozlu gibiyim sort tisort dolasiyorum. Corap da giyemiyirum terlik giyiyorum gezerkenmaşallah cok guzel insallah bende de yavaslama olur ya boş kilo olsun istemiyorum. babasına da kızıyorum getiiryor tatlıları diyorum snein yuzunden normal dogum yapamıcam : D
corap giymek gerekiyor mu hamileyken ya emzirirken gaz olmasın diye gerekiyormus da simdi gerekiyor mu.
Off ins cok zor zaten nefes nefeseydim.bi de sesim kisildi tamamen.telefonda falan konusamadim bugüngecmis olsun canim ayni sikayet bende de var :S resmen gribim ins dogum olmadan atlatirim hic halim yok
Evet bu garmastani ben de duydum cok kisiden.gidip alamadim bi türlü.humanayi sut icin cok ictim ama pek faydasini gormedim benkızlar kasım annelerinden bir tavsiye varr burdande birisi bu pomadı yazmıştı @dilek_ sen mi yazmıştın ne bacımm.. çok çok önemliymişşş bu krem
Tavvsiyee
Kizlar herkes garmastan pomad alsin
Lansinoh ttam bir hikayeeee...
Dogurmayanlar hastane cantanizda mutlaka humana still tea ve garmastan olsunn cok onemli
Annem beni dogururken ben duz gelirken son dakikada makata donmusum. Bi kac dr disaridan elle dondurmusler. Annemi de uyutmuslar ama dogal dogum olmus nasi oldugunu anlamadim. Annem dogumdan sonra topuklarim cok aciyodu diye anlatir o da ne alaka anlamadim. Yani biraz sancili bi surec galiba.
Bi de ben eskiden hic bebek istemezken esime "ben dogum yapmak istiyorum" diye sardim. Yani bebekten once o icgudum yakalamisti beni. Simdi dogum olmazsa kendimi cok garip hissedicem ya. ;(( bi de hemen arkasindan otekini yavrularim diyodum onu da yapamiycam. Ne gicik bisi.donsunler noluur. Nolur nolur!
37 hafta 4 gunluguz :)haydi kolay gele bacımmm...38 hafta gözüküyonnn hamilelik takviminde ...
Siz soyledikce ben daha bi fena oluyorum ay ben KV demde olucam gorumcelerimin çocukları var ilkokula gidiyorlar kis ortasi o çocuklar okuldan gelip yapisacaklar bebise misafirler desen ayri dert yasli teyzeler mutlaka alir kucaklarina zaten gorumcelerim eltilerim ayri bi dert ilk günden söyle güzel bi goz ayirsam hepsine kotu gelin olsam onunu alir miyim acaba olayların:) gormemisin oğlu olmuş hesabi napim yaaa gece bütün bunlar aklima gelince uykum kaciyo resmen allah esirgesin bütün bebisleri
Kızlar ben o konuda biraz şanslıyım.ki saatlık uzagım herkeze cunku. Bize hafta içi annem. Hafta sonu ablam kv gelir okadar. İlk seferde halamlar zıyarete gelir heralde. Kalmaya kımse gelmez bize. Kv yi tek çekemem zaten kalmasını falan. Allahtan eniştem çalıştıgı için hafta sonu gelebilir. Neysekı ablamla kv hep aynı zamana denk gelicekler. Telde bir sanıye bile sesını duymaya tahammül edemiyorum. Her aradgnda üçüncü dördüncüsünde açıyorum. Hergün arıyo cok lazımmış gbi.Canım fena bi ortammış o ya biraz sıkıntılı bi durum eşinle paylaştın mı kaygılarını ? kv nin de tutumu önemli belki anlayışla karşılar buarada orda kalmak zorunda mısın .. hepimiz zorluk cekeceğiz bugün yine iş yerinden bi abla 2 ay misafir kabul etme annen ve kv sana baksın dedi şaşırdım öle bi ortam yok yani klasik türk adetleri hasta ziyaretlerini bile abartan insanlarız dikkat etmeye çalışıyorum ben de ama yok sıkıntılı bu konular hep.. Allah hepimize kolaylık versin bu zor dönemde ve bebişlerimizi korusun
Sagol cnm benim. Evet nazar degmesın kocam hep romantîktir. Bir koca kutu evlendgmz gunden berı yazan notlarımız var yani
Aynı korkuları yasıyoruz. Kendi annen gelemez mi yanına şöyle en azından iki hafta dursa seninle gerçi diyene bak benimkilerde uzakta bi de hasta BAKIYOR kendi annem nasıl gelecek onu düşünüyoruz. Benim kv de bu ara bana çok iş yaptırmıyor ama önceden hep ben yapıyordum ki doğumdan sonra da yapıcam. Akşamları beraber yiyoruz yemekleri bi yemeği yapar onun dışında her şeyi ben Yaparım en küçük kIzı evde kös kös oturuyor bir Çatal sofraya koymaz sürekli her şeyi eleştirir ona bile sesim çıkmaz. Walla bende bilemiyorum doğumdan sonra neler bekliyor beni Allah bize yardımcı olsun. Cidden senin işin de zor. Ne meraklıymış bebek bakmaya bence rahat bıraksın seni sen kendi kendine yetersin. Gölge etmesinler gitsin kendi evine. Offf offfff asla böyle kaynana olmayacağım benKafana vur ekmegi al degil aslinda canim. Sen saygini koruyosun. Saf degilsin. Esinin ailesidir diye hurmet ediyosun onlar kiymetini bilmiyolar canimcim.. bnm esimin ailesi iyidir aslnda canm. Kv de de iyidir ama bazen cileden cikariyo laflariyla. Oraya giderim karnm burnumda diye is yaptirmaz gercekten hakkini yiyemem. Ama dun dedi ki ben artik yoruldum oglumuz dogsun ben besiginin basinda oturcam daha da kalkmicam. Her sey senden artik. Ki onceden hamileligimden once giderdim oraya herseyi yapardim ederdim. Kizinin bebegine bakiyodu ben herseyine yardimci oluyodum yeni gelinken gecem gunduzume karisiyodu oraya git is yap eve gel is yap. Ve kizinin sutu olsun diye hicbisi yaptrmiyodu ona. Bebegin altini bile kv degistiriyodu. Kizi sadece emziriyodu uyutuyodu sadece bebegiyle ilgileniyodu. Ben gideni geleni de agirliyodum yemek de yapiyodum. Neyse bn daha bebegimle birbirimize alismadan kimseyle ugrasamam. 9 ay cok cektim hamilelikten. Hep rahatsizlaniyodum. Bir gun olsun gelmedi bize. Hep sen sen gel. Hala da ben gidiyorum. Kizinin cocuguna bakmaktan bi de yaslisi var ona bakmaktan yorgun dustu bize ne yapti ki anlamiyorum. Gidiyorum sofrada bi tabak da bana koyuyo yani. Dogum yapicakmisim 40 gun bizdelermis oturcakmis. Ben onlara mi bakicam (ki sadece kv kp yok kizlari torunu da var kucuk) geleni gideni mi agirlicam bebegimle mi ilgilenicem koca evin isini mi yapicam yemek mi pisirip tasiricam.. offf akil verin bana.. inanin dogum yapmak istemiyorum. Oraya da gitmek istemiyorum. Ama esim dogum yaklasti diye evde tek kalmama izin vermiyo. Annemler de uzak.. simdiden psikolojim bozuldu. Bi de bebegime dokunup opup mikrop kaptiracaklar endisesi var ekstra sorun olarak...
teşekkür ederim canım benim insallah hep birlikte kalabaliklasalim hayirlisiyla. benim bu aralar her wcye gittigimde bolca gaz cikariyorum canim normalde gaizm yok ama wcye gittigimde cikiyo istemsiz. canim benim karnima hafif sanci girdi ama kasilma aninda bi agri aci hissetmiyorum ben. ben o şekilde kasildigimda makinada 50 60larda cikiyodu. 100lerde nasil kasilicam bilmiyorum.nice mutlu mesut ve giderek kalabalıklaşan yıldönümlerinize bacım
bu arada dün akşam sende sancılanmışsınnn.. bende öldüm adetaaa.. dkk tuttum ama geçmek bilmedi... sen bu kasılmalardan sonra bağırsakalrından gırrrgurrr sesler geliyor mu???
birde kasılmalar sonrası ishal oluyon mu???
benimki akrın ağrısımıydı ishal bağırsak sancısımı yoksa normal kasılmamı çözemedimm
Kızlar ikinizde biraz cadılaşın. Nekadar sessiz kalırsan kv ler gorumceler okadar azıyo. Ben şimdiden herkeze atarı verdm. Benim cocuguma istemedgm hiçbişey kimse yapamaz. Ben varken cocugum buyudugunde pişt bile diyemez kımse dedım.seven adabıyla sever. Benım buyutmeme kurallarıma karışamaz dedım. Eşimde tam destekçim. Birde herkez bilir hedıyede olsa sevmedgn birşeyi evime sokmam. Yada bebegıme gıydırmem. Atarm bi köşeye kalır. Sonrada çöpe gider. Benim kv evimle benle ilgili agzını acamaz. Önceden açıyodu. İki senedır evliyim. Sadece bır ıkı ay izin verdım sonra koydum tavrımı. Gorumce falan yok bende şükür. Yoksa parcalardm heralde
Canim doktorum antepte bulunduğum ilce küçük devlet hastanesi var o da pek hoş sayilmaz yapamam buradaCanım fena bi ortammış o ya biraz sıkıntılı bi durum eşinle paylaştın mı kaygılarını ? kv nin de tutumu önemli belki anlayışla karşılar buarada orda kalmak zorunda mısın .. hepimiz zorluk cekeceğiz bugün yine iş yerinden bi abla 2 ay misafir kabul etme annen ve kv sana baksın dedi şaşırdım öle bi ortam yok yani klasik türk adetleri hasta ziyaretlerini bile abartan insanlarız dikkat etmeye çalışıyorum ben de ama yok sıkıntılı bu konular hep.. Allah hepimize kolaylık versin bu zor dönemde ve bebişlerimizi korusun
canim benim bildiğim tek sey var nisani gormeden yada saglam sancilar hissetmeden hastaneye gitmem. hastaneey kim erken gittiyse ya suni sanciya yada gereksiz muameleye maruz kalip kendine eziyet ediyo. ben o yüzden cok aci cekmeye basladigimda gitcem hastaneye. erken gidince elini veriyosun kolunu kaptiriyosun bide birakmiyolarmis.Amanin hediye olarak gelmesin sipa
Daha da siklasirsa doğru hastaneye canim
Kocanın destek olması çok güzel benimki hemen anasını savunuyor onun aptal düşüncelerine bayılıyor hemen onaylıyor. Bana hiç bi şeyi sormuyor. Yeminle savaşıyorum hepsiyle. Zaten kızımı asla böyle bi yere de gelin etmek istemiyorum. Oh en rahatı seninki bende çocuk doğsun diye bekliyorum. Ondan sonra borumu ottururum azıcık azıcık diye. Ama biz sustukça Başımıza çıkıyorlar. Bende kendim için çok taviz verdim ama bebeğim için veremem diyorum inşallah ta öyle olur. Bi hediye geldi bebek askısı ama bizim Kıyafet asacak dolabımız yok bari bunu değiştireyim dedim kendi yeğeni hediye etmişti aman nasıl bozuldu astı suratını çekti gitti oğlu da bana triplendi neymiş çok güzel dicekmişim susacakmışım depiştirmeyecekmişim bi daha evlen deseler yeminle hayır derimKızlar ikinizde biraz cadılaşın. Nekadar sessiz kalırsan kv ler gorumceler okadar azıyo. Ben şimdiden herkeze atarı verdm. Benim cocuguma istemedgm hiçbişey kimse yapamaz. Ben varken cocugum buyudugunde pişt bile diyemez kımse dedım.seven adabıyla sever. Benım buyutmeme kurallarıma karışamaz dedım. Eşimde tam destekçim. Birde herkez bilir hedıyede olsa sevmedgn birşeyi evime sokmam. Yada bebegıme gıydırmem. Atarm bi köşeye kalır. Sonrada çöpe gider. Benim kv evimle benle ilgili agzını acamaz. Önceden açıyodu. İki senedır evliyim. Sadece bır ıkı ay izin verdım sonra koydum tavrımı. Gorumce falan yok bende şükür. Yoksa parcalardm heralde
Sagolasin canim:) bugun Tam doktora gidicekken hazirlaniyordum benim sezeryan dikiş yerinde kanama oldu biraz adam akilli hazirlanamadan acele acele gittik hastaneye... Neyseki sorun değilmiş dezenfekte edeceğim artik batikonla... Benim kontrol de yarindi zaten ama biraz kanama olunca endiselendim:) bebisimiz de doktor amcamiza gorundu sariligimiz gecmemis ama normal seviyedeymis:) inşallah kisa surede tamamen biter de duzenimiz yerine gelir artik:) çünkü bu yüzden çok uykucu ve emmiyor kuzum..İnş Allah bitmiştir sarılığınız. Haber ver bize de.
Geçmiş olsunn :) Bu arada bebeğin boyu ile kilosu kaçtı bende kendimce bilgisayarıma not alıyorumdaSagolasin canim:) bugun Tam doktora gidicekken hazirlaniyordum benim sezeryan dikiş yerinde kanama oldu biraz adam akilli hazirlanamadan acele acele gittik hastaneye... Neyseki sorun değilmiş dezenfekte edeceğim artik batikonla... Benim kontrol de yarindi zaten ama biraz kanama olunca endiselendim:) bebisimiz de doktor amcamiza gorundu sariligimiz gecmemis ama normal seviyedeymis:) inşallah kisa surede tamamen biter de duzenimiz yerine gelir artik:) çünkü bu yüzden çok uykucu ve emmiyor kuzum..
Valla gider ayaktim dondum :) oglusum bekleme karari aldi. Suyum yeterliymis sizma olmasi dogal dedi yada islakligim idrarda kacirmis olabilirsin dediamannnn canımm dikkat ett dualrım seninleee.inşallahh güzel haberlerle gelirsinnn.bak yaa gider ayak espride yapıoo,kızım niye beklemiyon bennii aşk olsunn
Benimde esimin babaannediyle dedesi gelecekmis daha bebegim hastanede kuvezde bide kucuk dogdu yaslilar ne kadar temiz olurlarki ufffgelirse iki uc ayda kalirlar ben onlarami bakayim bebegemi bide sezeryanliyim uc yasinda oglumda var ne yapacam...Off bu kaynanalar nedir yaa. bizimkide hergün ariyo sagolsun ama kadini bizim eve sokamiyoruz yaa sürekli kendi kaynanasini bahane ediyo. bebegim var diyo. bakalim bizim bebek dogduktan sonra nasil gelecek. gelip minciklamaya nasil vakit bulcak? gecen hastaneye gelmisti bu erken dogum riskimin olduğu dönemlerde. bende dedim egerki erken dogar ve eve çıkmasına musade ederlerse uzunca bi sure misafir istemiyorum cocuk zaten erken gelmis bide sacmasapan millet bebek görecek keyiflenecek diye mikrop kapmasini göze alamam dedim. benim annemde yanımızda. kayinvalidem diyoki ama cokta buldumcuk olmak iyi değil dimi dunurum diyo annemide destek almaya calisiyo. vallai dedim bu tarz seyler yasadikca oglum gözümde dahada kıymetleniyo kaldiki oglun dahada buldumcuk haberin olsun dedim :)) vallai kimse kusurabakmasin hic yalan soyliycek halim yok cok fena buldumcukum simdiden. benden baska kimse dokunsun istemiyorum heleki yaslilar dokunsun hic istemiyorum. esimin babaanesi wcden cikiyo elini yikamiyo dislerini çıkartıp takarken elini yikamiyo bende takintili insanim napiym yani. esim bu iyi hali eskiden idrar kokardi babaannem yanina yaklasamazdik diyo. allah askina haksizmiyim bennasıl birakiym kayınvalideme ayni evdeler sonucta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?