maşallahhh bacımm... bugünnn devlet hastanesindeki dr bize 34+3 yazmışşş düşünnn yaaa geçen haftada devlete gitmiştim 35+5 ken bugün 34 yazmış eşime dedim aman o dr aptal diyor... madem 34 nst ye niye gel 3 günde bir gir diyor anlamadımm.. artık klavyede 7 basacakken 4 mü yaptı neee;=) bizim hep geriden geliyordu şimdi iyice geriyi yazınca işkillendimm.. sizin 2 gün bişey değil cidden yanılıyorlar bıdıkalrımız iki büklüm durduğuğu içinnn ölçüm hatasıdırrrptesi günkü kontrolde 3100 gr çıktı. 2 güncük önde çıktı. normalde hep 2 hafta öndeydi. ben de 18 aldım. benim kiloama da artık bişey demedi az kaldı diye heralde. eskiden azarlıyodu tatlı tatlı :)
çantayı söz de hazırladım ama eksiğim gediğim var ...anaa. 10 gün mü. cantan hazır mııı. hediyeliklerinn .
ben mobilyayı bda silemem cunku simdiden mobilyanın ici doldu. allahım ben gelecek hediyeleri nereye soksturucamm.
çorap giyinnn tabi.. biizm adam ev botu almış bana bir bunalıyommm her akşam zorla giydiriyor tosunu üşütücen diyeee bir baskı bir baskımaşallah cok guzel insallah bende de yavaslama olur ya boş kilo olsun istemiyorum. babasına da kızıyorum getiiryor tatlıları diyorum snein yuzunden normal dogum yapamıcam : D
corap giymek gerekiyor mu hamileyken ya emzirirken gaz olmasın diye gerekiyormus da simdi gerekiyor mu.
amaninn bacımmm çok çok geçmiş olsun sen de dikkat et yine.. ılık şeyler iç.. süt gibioff kızlar dünden beri çok kötüyüm. doğum öncesi hasta oldum boğaz enfeksiyonu. bütün gece uyuyamadım ne ağzımdan ne burnumdan nefes alabiliyorum tıkandım resmen. sesim kısıldı tamamen. yutkunamıyorumılık su ballı süt falan içiyorum inş toparlarım çünkü kırgınlık da var haliyle hiç halim yok.. nerden kaptım bilmem. aman dikkat edin kendinize..
meme uçalrı param parçaa....kahverengi parçalar düşüyor tek tek elime krem sürünceishal olayi bende de var meme ucuna nolmus canim onuda bi aydinlatsan
amannnn kv ne söyleee gelmesinlerrr.. ne işleri var amannnBenimde esimin babaannediyle dedesi gelecekmis daha bebegim hastanede kuvezde bide kucuk dogdu yaslilar ne kadar temiz olurlarki ufffgelirse iki uc ayda kalirlar ben onlarami bakayim bebegemi bide sezeryanliyim uc yasinda oglumda var ne yapacam...
neyyy sezeryana gün mü verdi,ne zamana aldın canımmValla gider ayaktim dondum :) oglusum bekleme karari aldi. Suyum yeterliymis sizma olmasi dogal dedi yada islakligim idrarda kacirmis olabilirsin dedisezeryane gun verip yolladi beni hafi hayirlisi bakalim.
peki bu humana kilo yapıyor mu... ben de öyle garip şeyleri içememmm.... en iyisi dere otu derler onu da sevmemm hiçç dolapda olsa kokusu salatalığa sinse yememm haniEvet bu garmastani ben de duydum cok kisiden.gidip alamadim bi türlü.humanayi sut icin cok ictim ama pek faydasini gormedim ben
canim o dokuntuler bendede olmaya basladi 4-5gunden beri ama benim ikinci oldugu icin telas etmedim kizimdada olmustu sut kanallari aciliyo korkulacak bisi degil yara belirtisi degil yanibrahat ol bendedebishal oldu gecti dogum belirtisi diye okumustum evt bakalim gercekcikacakmi ama herkes soylenen yada yasanan olmuyo biliyosun kontrolde pazartesi benim bakalim dr ne dicek yada p.tesiyi gorebilecemmi bilmiyorum bugun iki kere saglam bi agri girdi kasiklarima kasilmalarimda var zaten simdide tas gibi ve cok sisim sanki keyifsiz gibin ama sancim felan yok suan bakalim beklicez gorcez :)kasım annelerine göğüs uçlarını ve ishali sordummmmm kızlar.... cevap ise şu...
bende doğumumdan 10 gün öncesinde ishal yaşadım ve de meme uçlarıda öyle oldu ... ayyyyyyyyy çok heyecan yaptım şimdi 10 gün sonra bıdığım doğsaaa amaninnnnn ne ederim bennn annem zaten 9 gün sonra gelecekkk odası eşyası duruyorrr ... kolilerde daha bebek arabası uyku seti... amannninnn bu hafta sonu bebeişin mobilyasını yeniden sileyimm en iyisi...
vallaaa haklısın 28-32 arası kasılmalarım oluncaaa taş gibi oluyordu karnım yaa bakalım henüz o kadar sertleşemedi... pazartesi gidip görücezz artık ehr hafta doktordayız :)teşekkür ederim canım benim insallah hep birlikte kalabaliklasalim hayirlisiyla. benim bu aralar her wcye gittigimde bolca gaz cikariyorum canim normalde gaizm yok ama wcye gittigimde cikiyo istemsiz. canim benim karnima hafif sanci girdi ama kasilma aninda bi agri aci hissetmiyorum ben. ben o şekilde kasildigimda makinada 50 60larda cikiyodu. 100lerde nasil kasilicam bilmiyorum.
sen numuneyi iste canım muhtemelen yetişmez gelmesi ama iste yinede aras kargo ile geliyorr...Birşey soracağım. Depend numuneyi hangi kargo ile gönderiyor?
Burada y.içi kargosuyla çok sorun yaşıyoruz özellikle online alışverişlerde hiç tercih etmemeye çalışıyorum hatta etmiyorum. Ona göre bi numunede biz isteyelim dedik
bacımmm bizim ilk olunca böyle aleme yazar oldummm... ama öncesinde böyle olmasına şaşırdımmm vallaa.... kimse de yazmadı krem kullananlardan bir ben demi oluyor bilemedim.... ishal olayınıda evet öyle diyolarrr bakalımmm bugün ne olucak.. özellikle akşamalrı eşim geliyor yemekten sonraaa acaip bişey oluyor banaa öncesinde sizlerle gayet rahat yazışıyom konuşyom mutfakta yemek yapıyom yatıyom kalkıyom tık yok ama 8 le 12 arası ölüyommm yaaa bişey oluyorrr sankiiicanim o dokuntuler bendede olmaya basladi 4-5gunden beri ama benim ikinci oldugu icin telas etmedim kizimdada olmustu sut kanallari aciliyo korkulacak bisi degil yara belirtisi degil yanibrahat ol bendedebishal oldu gecti dogum belirtisi diye okumustum evt bakalim gercekcikacakmi ama herkes soylenen yada yasanan olmuyo biliyosun kontrolde pazartesi benim bakalim dr ne dicek yada p.tesiyi gorebilecemmi bilmiyorum bugun iki kere saglam bi agri girdi kasiklarima kasilmalarimda var zaten simdide tas gibi ve cok sisim sanki keyifsiz gibin ama sancim felan yok suan bakalim beklicez gorcez :)
Alım canımcım. Baş edemicegım kımse yok. Kasımpaşalıyız sonuçtabebeğim bendeki 3 lüden 1 ini alsan yeter aslında
Hepsi ayrı dert valla. Canım bende başta yani düğünden önce cok iyiydık aramDa eşimin ailesıyle çok iyiydı. Taki bizi bı sürü borcla bırakıp kayınpederim takılarımızı paralarımızı çalana kadar. Ozamandan berı onlara karsı resmen şeytanlaştım. Ve agızlarını bana asla acamazlar. Babasyla zaten ogunden berı konuşmuyoruz. Bıze gelemiyo ki gelse kovarım cok iyi biliyo.onların evinede elim kırılmasn dıye 5 dk bayramda gtmiştım okadar. Oda otrdm ve geldim bu. Konu cok derın bizde yanı. Benm ailesıyle çok büyük kavgalarmz oldu.e onlar haksz oldugu için eşim cok bişey demedı bana dıyemezse.Kocanın destek olması çok güzel benimki hemen anasını savunuyor onun aptal düşüncelerine bayılıyor hemen onaylıyor. Bana hiç bi şeyi sormuyor. Yeminle savaşıyorum hepsiyle. Zaten kızımı asla böyle bi yere de gelin etmek istemiyorum. Oh en rahatı seninki bende çocuk doğsun diye bekliyorum. Ondan sonra borumu ottururum azıcık azıcık diye. Ama biz sustukça Başımıza çıkıyorlar. Bende kendim için çok taviz verdim ama bebeğim için veremem diyorum inşallah ta öyle olur. Bi hediye geldi bebek askısı ama bizim Kıyafet asacak dolabımız yok bari bunu değiştireyim dedim kendi yeğeni hediye etmişti aman nasıl bozuldu astı suratını çekti gitti oğlu da bana triplendi neymiş çok güzel dicekmişim susacakmışım depiştirmeyecekmişim bi daha evlen deseler yeminle hayır derim
Aynı korkuları yasıyoruz. Kendi annen gelemez mi yanına şöyle en azından iki hafta dursa seninle gerçi diyene bak benimkilerde uzakta bi de hasta BAKIYOR kendi annem nasıl gelecek onu düşünüyoruz. Benim kv de bu ara bana çok iş yaptırmıyor ama önceden hep ben yapıyordum ki doğumdan sonra da yapıcam. Akşamları beraber yiyoruz yemekleri bi yemeği yapar onun dışında her şeyi ben Yaparım en küçük kIzı evde kös kös oturuyor bir Çatal sofraya koymaz sürekli her şeyi eleştirir ona bile sesim çıkmaz. Walla bende bilemiyorum doğumdan sonra neler bekliyor beni Allah bize yardımcı olsun. Cidden senin işin de zor. Ne meraklıymış bebek bakmaya bence rahat bıraksın seni sen kendi kendine yetersin. Gölge etmesinler gitsin kendi evine. Offf offfff asla böyle kaynana olmayacağım ben
allah yardimcin olsun canim ayni konudan muzdaripiz :) bide sendemi kalacaklar anlamadjm? kaynanan falan nerde? yada yasadiginiz yerde kendi cocugu yokmu? sezeryanla dogum yapacak kadina yasli yatili misafirmi olur allahaskina?Benimde esimin babaannediyle dedesi gelecekmis daha bebegim hastanede kuvezde bide kucuk dogdu yaslilar ne kadar temiz olurlarki ufffgelirse iki uc ayda kalirlar ben onlarami bakayim bebegemi bide sezeryanliyim uc yasinda oglumda var ne yapacam...
yani eşim olmasa ben yanarmisim.o lafini dobra dobra söyler.ama benim öyle olmam şart, bebeklerimiz hep bizle olcak çünkü.ders aliyim biraz kocamdancanım estagfirullah öle deme bende en başında laf yedim alttan aldım ama artık eyvallahım yok olmayacak da çalışıp eve gelmek ki eşim yardımcı oluyor Allah razı olsun zor hem iş yerinde sinirlerin yıpransın hem evde olmuyor ya.. susamıyorsun bi yerden sora
valla helal olsun.bugüne kadar yumyşakliktan bi yarar görmedim hatta zarar var.abartisiz cok umreniyorum yaaaKızlar ikinizde biraz cadılaşın. Nekadar sessiz kalırsan kv ler gorumceler okadar azıyo. Ben şimdiden herkeze atarı verdm. Benim cocuguma istemedgm hiçbişey kimse yapamaz. Ben varken cocugum buyudugunde pişt bile diyemez kımse dedım.seven adabıyla sever. Benım buyutmeme kurallarıma karışamaz dedım. Eşimde tam destekçim. Birde herkez bilir hedıyede olsa sevmedgn birşeyi evime sokmam. Yada bebegıme gıydırmem. Atarm bi köşeye kalır. Sonrada çöpe gider. Benim kv evimle benle ilgili agzını acamaz. Önceden açıyodu. İki senedır evliyim. Sadece bır ıkı ay izin verdım sonra koydum tavrımı. Gorumce falan yok bende şükür. Yoksa parcalardm heralde
canım Allah yardımcin olsun.böyle bi durumda bende napicami bilemezdim.ama sen baştan çok aliştirmisin.her isini senin gormen ve kendi ihtiyaclarin da var.şu birazcik cadi olmayi biraz düsünmemiz lazim bence çokça hemdeKafana vur ekmegi al degil aslinda canim. Sen saygini koruyosun. Saf degilsin. Esinin ailesidir diye hurmet ediyosun onlar kiymetini bilmiyolar canimcim.. bnm esimin ailesi iyidir aslnda canm. Kv de de iyidir ama bazen cileden cikariyo laflariyla. Oraya giderim karnm burnumda diye is yaptirmaz gercekten hakkini yiyemem. Ama dun dedi ki ben artik yoruldum oglumuz dogsun ben besiginin basinda oturcam daha da kalkmicam. Her sey senden artik. Ki onceden hamileligimden once giderdim oraya herseyi yapardim ederdim. Kizinin bebegine bakiyodu ben herseyine yardimci oluyodum yeni gelinken gecem gunduzume karisiyodu oraya git is yap eve gel is yap. Ve kizinin sutu olsun diye hicbisi yaptrmiyodu ona. Bebegin altini bile kv degistiriyodu. Kizi sadece emziriyodu uyutuyodu sadece bebegiyle ilgileniyodu. Ben gideni geleni de agirliyodum yemek de yapiyodum. Neyse bn daha bebegimle birbirimize alismadan kimseyle ugrasamam. 9 ay cok cektim hamilelikten. Hep rahatsizlaniyodum. Bir gun olsun gelmedi bize. Hep sen sen gel. Hala da ben gidiyorum. Kizinin cocuguna bakmaktan bi de yaslisi var ona bakmaktan yorgun dustu bize ne yapti ki anlamiyorum. Gidiyorum sofrada bi tabak da bana koyuyo yani. Dogum yapicakmisim 40 gun bizdelermis oturcakmis. Ben onlara mi bakicam (ki sadece kv kp yok kizlari torunu da var kucuk) geleni gideni mi agirlicam bebegimle mi ilgilenicem koca evin isini mi yapicam yemek mi pisirip tasiricam.. offf akil verin bana.. inanin dogum yapmak istemiyorum. Oraya da gitmek istemiyorum. Ama esim dogum yaklasti diye evde tek kalmama izin vermiyo. Annemler de uzak.. simdiden psikolojim bozuldu. Bi de bebegime dokunup opup mikrop kaptiracaklar endisesi var ekstra sorun olarak...
canım Allah yardımcin olsun.böyle bi durumda bende napicami bilemezdim.ama sen baştan çok aliştirmisin.her isini senin gormen ve kendi ihtiyaclarin da var.şu birazcik cadi olmayi biraz düsünmemiz lazim bence çokça hemde
aynen canim sen gel hepimizeHehe aynen ben gelim herkeze. Benm annemde der kımseye vermez bebegımı. Buarada evet camide yapanı duydum bende. Şimdi benim ev herkeze iki saat mesafede annmde yapim dedım. Eşimde tutturdu evimde okutucam kım gelirse gelir dedı. Benm kalabalık olcagnı zannetmıyorum. Ama annem bende yapıcam dedı. 40 ında evimde yapıcam. Maksat kuran okunsun evimde. Cunku cok arkaşlardan gelen olucak. Sonrada annmde yapılır heralde
iste bende çatlarım ama çatladigimla da kalirim öyleeeeeeBaktim ki bebegimle ilgilenemiyorum carlarim valla.. cok iyiyimdir tersim de pistir hic ugrasamam. 9 ay boyunca bir gun gelmedin derim. Kendi kizini yerinden kaldirmiyodun ben yardimci oluyodum. Bana yardimin olmicaksa ben basimin caresine bakarim derim. Tabi once davranislarina bakmam lazim :)
Aynı durumdayz canm. Bizimkilerınde arası acık. Ama kv yüzsüz oldugu için ben anneme her gıttıgımde 10 dklıkta olsa işten cıkınca mutlaka gelir oda. Bende ınadına o gelince eşime hadı kalkalım yolumuz uzun falan derim. Ama anneme söylerım bebegı vermez onun kucagına cok. Verdırtmem alırım hemen ben zaten.aynen canim sen gel hepimizebenim annem alcak bebegi gezdircek, ilk kv atlar üstüne.bizim aileler kavgali da.inanin ş dogumda kavga cikmasinda nolursa olsun modundayim ya.sütüm faln etkilenmesin diye takmamaya cakisiyorum ama öyle bisi bekliyorum bitarftan da.hazirluklu olmakta fayda var demi
iste bende çatlarım ama çatladigimla da kalirim öyleeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?