2014 Aralık Anneleri

İşte bende ona bırakmak istemiyorum çünkü bende çok güvenmiyorum ölçümlere yada doktoruma diyeyim çünkü beni kesmek için gözüne kestirmiş hissettim bende artık hayırlısı neyse o olsun diyorum

allahım acil şifalar versinnn

acaba o biri kimmmmmm bıdığın olmasın sakın.... göğüs kafesim benimde helede sağ tarafımm ittirip duruyordu işte dönmüştü o zaman bebek ayaklarıymış meğer... aşağı inmeden ziyade bebeğin dönmesi olmuş olabilir

ama zaten dönüktü. şimdi bu da neyin nesi bilemedim ki geri mi döndü yoksa : S

hayırlısı gene anneler koşuyor herşeye : )))[/QUOTE]

Aynen canım sağolsun annem destek olduda hallettim yoksa doktor gün vermedi dememe rağmen gitme düşünceleri yoktu :)

ama zaten dönüktü. şimdi bu da neyin nesi bilemedim ki geri mi döndü yoksa : S
yok yokkk kafasını debeliyordur kanala doğruuu... göğüs kafesini ağrıtanda elleri ayakalrıdır poposunu indirip kaldırıyordur veled o yüzdendir.. yeri daraldı şişmanladı göğüs kafesine baskı bu yüzden

hakikaten yer kalmadı bence diyorum. Büküle büküle daha ne oalcaktı. gene ilk aylardaki deride olan uyusuma ve deri gerilmesi gene baladı belki de derim genişlio. sabah zaten artık bacaklarıma dogru giden catlakları farkettim. karnımda olmasın diye kantaron yagı sürdüm.

benim bacak üstlerimmm çatladı ki ne çatlakkk... amannn artık lazere birde çatlak tedavisine gideriz
... şu 1 haftadır benimde karnım uyuşuyor yineee...

evet ben de dusunuyorum catlak tedavisi, surdugum halde yahu. badem yagı sure sure sac cıkacak oralardan nerdeyse ama yine de catladı. bebişim buyudu ondan hep. benim halim ne olacak merak ediyorum. oturamıyom kalkamıyom yatamıyom yuruyemyorum. eheeyy.

Canim ben okiyorum hergun ama yazmaya mecalim yok pek.aklim calismiyo niyeyse..agrim sizim yok doktora gittik bugun.nst de hersey normal...bebek kanala girmis rahim boynum kisalmis dogum yaklasmis...herkeste farkli olurmus ama normal dogum icin sadecee sancilari beklemek kaldi artik..allah zahmetsizce saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin
Canim son vajinal muayenem acile kaldirildigim geceydi.tarihi: 7 kasimdi sanirom cumartesiydi...orada bi durum yoktu.son uc dort gundur alt kismimda bi yanma gerilme hissediodum...dun bebegimin her hareketinde ahanda kacirdim diye bekliodum bide cis tutamiodum..gidiorumki az bi islaklik olmus..meger bizim kuzu kanala yerlesmis.rahim boynumuz kisalmis..az daha kisalinca acilma baslar artik..bunun tarihi yokmus herkeste farkliymis..ama normal dogum icin sancida geldimmi hersey tamamdir ins...bide alt tarafim etli etli anlion yani bi sislik var orada.bide elledigin zaman en alt tarafin sipsisik...eskiye gore bisi var yani insan anlio esime demistim ben zaten kanala yerlesio bizimki diye..insan kendini cozuyor ya...

olsun yazmasanda iyi ol yeter bacımmm... eslem hatunun kanala inmeside iyi olmuşşş.. güzelce normal doğum yaparsında başka acı sızı çekmessin inşallhh... haydi sağlıcakla kal bacım

Ayni durumdayiz canim el cikarip sallicak gibi geliyo o kadar asagida hissediyorumki normal oturamiyom izin vermiyoo
evt canim gecen sancilandigimda usg ile bakti dr once sonra acilma varmi diye sordugumda burdan goremem vajinal kontrol etmem gerek demisti sonra dvm etyi usg ile alttan bakmam lazim dedi bakti ve acilma hrnuz yok dedi yani ansiklopedin dogru demis :)

Hadi bkalim hayirlisi.. sanci kaclarda cikti?? Bir haftada mi indi asagiya o kadar? Yksa gecen gittiginde de kanala girmis miydi?
Canim benim 32. Haftadan beri benim ters donmus vaziyetteydi zaten ama simdi cok asagida nerdeyse ultrasonu seyime sokacakti:) istersen alttan muayne edip bakalim dedi ben istemedim.

raziyesilyayla
canim cok sevindim bebisinin kanala girmesine.. ah benimki de bir yerlesse.. benim de zorluyo kasiklarima vuruyo bazen asagida hareket hissediyorum ama hala yukarda. Hatta bazen bn de cis kaciracak gibi oluyorum. Bi de alt tarafta siskinlik oluyo demissin ya o vajinadaki sislik yani bebisin dogacagi yerde bende de sislik var. Ama karnim inmedi yani bikini bolgemin ustunde faln siskinlik yok. O kadar yuruyorum her gun bi yerlesemedi yaa.. bi de sen yatiyosun ona ragmen yerlesti dimi? O zamn hareketle hic ilgisi yok. Bebis isteyince yerlesiyor bence.. sabret sen de az kaldi canim bak hersey yoluna giriyo yavas yavas..

Canim kafasi buyuk diye bicok kisiye soyluyolar ama nihayetinde normal dogum oluyo. Sen gun istemedigini soyle. Baska bi dr.a daha gorunsene..

Oyle yapacam once bebegimle ilgilenecem .zaten uykusuzda kalacagiz bide yorgun olmayacagiz ki sutumuz olsun ben simdi sutumu sagim hastaneye goturuyorum 45 dakika 1 saat sagiyorum..
allah yardımcın ola bacımmm

oh ohhh şimdi temizlenip silinip yerleşsin eve mis koku geliorrr kolay gele bacımm

bende baktım 40 hala doğmadı sezeryana alın diyecem ısrarlaaa.. eşimin dayısın karısı 40 oldu doğmadı 41 oldu suyuda gelmedi bebek kakayı yapmış yemiş ve şimdi 5 yıldır yatalak beyni gelişmeyen bir çocuk allahım uzak edeee.. çok zor çok zorr

öyle vallaaa

orda çalışan bir hemşire velim vardı... o kordon kanını sen versende bankada pek senin için kullanılacağnı sanmıyorum demişti.. şimdilik öylesine depolanıyor yurt dışından ihtiyaç olsa derhal oraya yollanıyor tutupda size siz efendim kordon kanınızı kullanabilir miyiz diye bir bilgi bile evrmiyolar danışmıyolar demişti.. bende amann ne etsem bilemedim.. yine de yarrlı bişey olucaksa yaptırmak gereklii bilinçi aileelr olarak... bu arada batuhanlamı yaptıracan doğumu bacım... cem mi? yoksa normal doğum mu gidişatın?

ben 32-33 de denedimmm 1 haftada geriden geliyordu bebek.. sonra 34+2 de gittik zorla da olsa şükranın ağzından yani dr mun ağzından bebeğin döndüğü bilgisini aldık ama yine geri dönebilirmişmiş... birde dediğin gibi benim bebek 1750 di ozamannn çok ufaktııı gerçi şimdi de 2750 de ya yine de fark ediyor hareket alanı daralmış oluyor haklısınnn...

çok yaşaaaaaaaaa bacım
amannn kaçır ped tak enfeksiyon kapma yeterrr[/QUOTE]
Canim zaten bağış adıyla veriyorsun. Başkasina kullanılmasini da kabul ediyosun doğal olarak ama ek bir işlem yapmiyosun nasıl olsa doğum anında ekip ordan alıp saklıyor. Kendimize gerek olmaz insallah ama başka bir çocuğa umut olması dahi yeterli.
Ben Batuhan in hastasıyım ama normal olacak dedi Tuncay Bey o yüzden sanırım kime denk gelirsem

Canim benim ilk dogumumda sancılanip acile gittiğimde ordaki ebe catala çıkarıp açılmaya bakmıştı öyle ultrasonda gorulebilecek bir şey değil sanırım... sonraki aciklik kontrolleri de hep elle yaptılar akabinde doğum oldu zaten :)

Kuzummmmm Rabbim şifa versin insallah Ya Safi adının hurmetine... bizim de doğumdan sonra böyle bir sıkıntı yaşama riskimiz var. Rabbim kimseye yasatmasin

maşallah Swiftcim. darısı bizimkilere bakalım. inşallah bizimki de 3 kg yu geçer.
ptsi gitcem bakalım
Amin canım. İnş Allah geçer. Ben çok sevindim geçmesine doğal olarak. Sende yazarsın merakla bekliyorum bakalım ama büyük ihtimalle geçmiştir seninki de bu bebişler biz annelerini şaşırtmayı çok seviyorlar :)
Valla canım orası hiç belli olmuyor. Benim de hiç umudum yoktu hiç tahmin etmediğim kadar çok almış. Belli olmuyor. Sen rahat ol. Almıştır mutlaka. 38+3 tüm doktora gittiğimde. 39. ve 40. haftayı da sayarak ortalama 2 hafta dedi. 40+ lardan bahsetti yani. Kanla yerleşti mi bilmiyorum. Ama kafa yerleşimi çok iyi zaten karnın da aşağı inmiş belli dedi. Kanal olarak bahsetmedi. zaten kafa aşağı indikten sonra sancı ile kanala da girer. Girmeye niyeti yoksa zaten girmez
Benim evim 2+1 yani oturulacak tek odam var. Kimi sıkıştırayım oraya Birde salon da yapıp evimi temiz tutmak, salon da işimiz bitince rahat rahat evime gelip hayatıma devam etmek çok mantıklı geldi. Malum mevlüt gibi olaylardan sonra birde temizlik ile uğraşmak epey yorucu oluyor. Bakalım deneyip göreceğiz inş Allah bizim planladığımız gibi kolay olur.
bacımmm maşallah tosuncuk olmaya mı başlamış bıdığın... kaç hafta kaç güne 3295 çıktıı???
Sağol canım. Pek tosuncuk denmez. 5 gün geriden geliyor ama orası hiç önemli değil. 38+3 te 32895 gram dı.
Valla gider ayaktim dondum :) oglusum bekleme karari aldi. Suyum yeterliymis sizma olmasi dogal dedi yada islakligim idrarda kacirmis olabilirsin dedi sezeryane gun verip yolladi beni hafi hayirlisi bakalim.
Yok ben bu doktorları anlayamayacağım. Biri azalmış biri hayır diyor. Yok mu bunun net anlaşılır bir şeyi canım. Ya azdır ya iyidir. Boşuna panik yaptırıyorlar. Sezeryan mı istiyordun sen. Hayırlısı olsun o halde hakkında.
Canım bak bebeğin kilo alması az diye hiç üzülme son haftalarda bu bebişlere bir şey oluyor. Kilo almıyorlar. Ama sonradan toparlıyorlarmerak etme. Bak benim de öyleydi toparladı bile. Sadece rahat ol kafana takma.
Maşallah ikinize de canim..
Sağol tatlım.
Ben de sonunda oglusumun kiyafetlerini attim makineye yikaniyor. Sonra da kendi kiyafetlerimi atacagim. Sonra ütü merasimi. En son da cantaya attik miydi gelebilir efem
Hazırla tabi ne olur ne olmaz. Gerçi diyene bak daha 2-3 gün önce tamamladım eksiklerimi
Maş Allah kızına. Endişelenecek bir durum olsaydı acil sezeryan alırlardı. Sadece kontrol eltında tutacak artık. zaten sürekli kontrol altındayız o da ayrı :)
Senin adına sevindim çık artık izne Nasıl rahatlık anlatamam. Gerçi hala iş yerindeki pc ye bağlanıp işlerin bir kısmını yapıyorum ama evde ki rahatlığa paha biçilemez. İşlerimi rahat rahat yapıyorum. Geziyorum bol bol. Gören herkes yollarda doğurcan diyor Sende anlarsın bak ne güzelmiş evde olmak modundayım. Ev hanımı olmak istiyorummmmmmm
Çok geçmiş olsun canım. Ateş basıyor ya bizi incecik giyiniyoruz sonra şifayı kapıyoruz. Dikkat etmemiz lazım.
Aras kargo ile canım.
Aman dikkat et dikiş yerlerine. En azında ilerlememiş bu da sevindirici. Peki bu sarılığın normal değer aralığı kaç olmalıymış ki. 11 den sonra sı mı risk li ? tez vakitte geçer inş allah. Gün ışığında yatırmaya çalış. Güneş gören yere koy sürekli.

Benimde esimin babaannediyle dedesi gelecekmis daha bebegim hastanede kuvezde bide kucuk dogdu yaslilar ne kadar temiz olurlarki ufffgelirse iki uc ayda kalirlar ben onlarami bakayim bebegemi bide sezeryanliyim uc yasinda oglumda var ne yapacam...
Canım açıkçası biraz bencil olmakta fayda var. Eşine söyle gelmesinler. Sen anca bebişin ve oğlunla ilgileneceksin. Eşine bile vakit ayıramayacaksın kaldı ki sezeryan olacakmş senin zaten yardıma bakıma ihtiyacın var. Bu kadar düşüncesizliğe de ne olur sesinizi çıkarın. Yazık günahtır size de. Kaça ayrılacaksın. Konuş bence eşinle.
Çok ayıp etmiş. Çok kırıldığını anlamıştır belki ama açıkça ifade et kırıldığını.
Cevabın güzel olmuş. Karnın inmesi bebişin kanal yaklaştığının göstergesi de tam olarak girip girmediğinin göstergesi midir onu bilmiyorum. Benim doktorum direkt beni görünce üst taraf baya boşalmış. İnmiş aşağıya demişti. Kafa yerleşimi de gayet güzel demişti ama kanala girmiş mi diye sormak aklıma gelmedi.
Evet canım ya sınırım dı. Çok şükür geçtik sınırımız Kesinlikle ideal. Daha fazlası olmasın zaten çıkaramamaktan korkarım canım 38+3 tüm yani 39 ve 40 olarak saydı. 40+ lara kadar falan bekler. 42 ye kalmayız sanırım.
çok ama çok sevindim. Rabbim tez vakitte kavuşmanızı nasip etsin. Rabbim sabır,dayanma gücü versin biz tek bebişle ne yapacağız derdindeyiz. Sana bol bol sabır diliyorum. Amin kimseyi evladıyla sınamasın. SAğlıkla kavuş inş Allah bebişine. Sonra bize ikisinin yan yana çekilmiş ellerinin fotosunu atarsın.
kilo almamak için ne yapabilirmişiz ki canım? tabi normal doğumda kilolu olmaması en iyisi. 3,5 kiloya kadar olan bebişlerin daha rahat oluyor doğumların.
Valla dediği sadece kendine kadar ye. Bebiş kilo alsın diye ekstra bir şey yeme dedi. Nasıl ayarlayacaksam onu. Çok ta ayrıntıya girmek istemedim. Daha ne kadar alır ki zaten
Bir yerde okumuştum sanırım eşinle beraber olursan rahimdeki kasılmalar ve bazı etkenlerden dolayı doğum başlayabiliyormuş. Bir de onu dene istersen :)
Başlasa bende başlardı Herkes te aynı etki olmuyor malesef. Hiç ara vermeden hala devam ediyoruz benim zorumla ama açılmam bile yokmuş daha Bu arada haftada ya da 2 hafta da bir çok sık değil zaten ama sıklaştırmayı düşünüyorum önümüzdeki hafta. Gelsin artık yeter.
Merhaba kizlar son kontrolumuzdan geldik, nst de cok sancim cikti ama ben hissetmiyorum onu anlamadim, dr ultrasonla bakti cok asagida bebek dedi pazartesi gunumuz ama haftasonu bize supriz yapabilir hazir ol dedi heran dogurabilirmişim..
Canım çok sancı derken kaçları buldu sancın. Bende 50 lik sancıları hiç hissetmemiştim. 60 lık çıktı onları da aman aman hissetmedim. Bebişin sert hareketleri gibi algıladım hayırlı hakkımızda. Sağlıkla kucağına al inş Allah.
Canım korkulacak bir şey yok. Kendini rahat bırakır kasmazsan canın acımaz. Sadece basınç hissedersin o kadar. Ben de daha dün oldum. Kendime dediğim hep şu oldu. Normal doğum istiyorsun bir çatıyı bile yaptıramayacaksan niye diretiyorsun normal diye dedim hep. Emin ol çok kolay geçecek. Yazarsın sende nasıl olduğunu merak ederim :)
Rabbim yardımcınız olsun şifa versin. SAbır ve dayanma gücü versin zor ama geçici bir süreç kavuşacaksınız tez vakitte inşa Allah.
Canım 2 akşam önce göğüs kafesimde ağrı vardı nefes alırken bile acıyordu. Üşüttüğümü düşündüm açıkçası. Sende üşütmüş olabilirsin. Dikkat et. Ayaklarını sıcak tut. Bebişin aşağı inmesi daha çok seni rahatlatırözellikle nefes almanı. Sanmıyorum ondan olacağını ama hala devam ediyorsa doktorunu haberdar et bence.

Kızlar bu arada insan biraz düşünür giremeyenler bu kadar sayfayı okumakta zorlanır az yazalım falan der. Kaç saattir okuyorum. Anca okuyup bitirdim. Destan gibi de bir cevap yazdım

_swift_ napak bacımmmm kırılsakdaaa
Canim zaten bağış adıyla veriyorsun. Başkasina kullanılmasini da kabul ediyosun doğal olarak ama ek bir işlem yapmiyosun nasıl olsa doğum anında ekip ordan alıp saklıyor. Kendimize gerek olmaz insallah ama başka bir çocuğa umut olması dahi yeterli.
Ben Batuhan in hastasıyım ama normal olacak dedi Tuncay Bey o yüzden sanırım kime denk gelirsem [/QUOTE]neyse hayırlısı olsunda kime denk gelirsennn artıkk evet kordon kanını almaya başka hastaneye gelirlerse süper olur

hımmm anladım demek doğruymuş okuduklarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…