2014 Aralık Anneleri

Kızlar bebişlerin burçları.

YAY 23 Kasım - 21 Aralık
Yay bebeği çok rahattır ve kendi bildiğini okur. Erken yürür. Keşfetmeyi çok sevdiğinden sürekli hareket halindedir. Bağımsız ve özgür ruhludur. Ona rahat rahat dolaşabileceği alanlar yaratmalısınız. Sınırlandırılmış alanlar bu bebek için felaket sayılır. Halka açık alanlarda bir gözünüz onun üstünde olmalıdır çünkü her an bir yerlere keşfe çıkıp kayıplara karışabilir. Yeni bir arkadaş olsun ya da yeni bir oyuncak, yay bebeği keşfetmeyi çok sever.
Ayrıca, arkadaş edinmeyi iyi bilir. Pek çok arkadaşı vardır ve olacaktır. İster evde olsun ister dışarıdaki dünyada, yay bebeği bir grubun parçası olmaya bayılır. Aslında onun görmek istediği bu dünyadır ve bu yüzden daha fazlasını görmek için keşfe çıkmakta tereddüt etmez. Tren, uçak ya da gemi faketmez, bu bebekler diğer bebeklere oranla yolculuk yapmaya daha yatkındır.

OĞLAK 22 Aralık - 20 Ocak
Oğlak bebeğinin doğduğu günden itibaren bir planı vardır ve ona sadık kalır. Diğer bebeklere göre daha ciddi, disiplinli, metodlu ve düzenlidir. Çok dikkatli ve kararlıdır. Maceracı bir ruha sahip olmayan oğlak bebeği, neredeyse tek düze görünür. Her şey üzerinde fazla zaman harcar. Yavaş öğrenir ama bunun sebebi her şeyi iyi öğrenmek istemesidir. Ona sorumluluk vermekten kaçınmayın çünkü önemli hissettirilmekten hoşlanır. Büyüdükçe her şeyi daha iyi anlamaya başlar. Ödül sisteminin yararlarını sever. İyi niyet ödüllendirilir! Bu bebek bu inançla mutlu yaşar. Öğrenmeye gelindiğinde, oğlak bebeği acele ettirilmemeli, kendi keşfetme yolunu bulması beklenmelidir. İlk dersleri organizasyonel olmalıdır çünkü bu bebeğin kafası bu şekilde çalışır: mesela bir oyun grubu organize edilmesi gibi.

Yay Burcu Bebeği ( 23 Kasım – 21 Aralık )

Büyük oyuncaklara meraklı olur. Evde sessizlik varsa, bilin ki o bir muzurluk peşindedir. Yay bebekleri dikkat çekici ve hayat doludurlar. Değerli uykuları büyük bir ihtimalle onun bitip tükenmek bilmeyen istekleri yüzünden pek çok kez bölünebilir. Aralıklarla
mama isterler, uyurken birisini görmekten mutlu olurlar.
Büyüdüklerinde hareketlilikleri ve yaramazlıkları durulmaz. Yay çocuklarını teşhis etmek çok kolaydır. Bir şey istediklerinde ya da istedikleri yapılmadığında ağızlarını açıp avaz avaz bağırmaktan çekinmezler. Muzip ifadeleriyle ortalığı karıştırmayı çok severler. Tüm çocuklarda var olan patavatsızlık, yay çocuklarında had safhadadır. Sık sık anne, babasının yaptığı dedikoduları etrafa yetiştirerek büyüklerini zor durumda bırakabilirler. Ama her halleriyle çok sevimli ve cana yakındırlar. Hiç tanımasalar da heyecanla karşısındakinin boynuna atlayıp tatlı tatlı gülümseyip, saç-baş çeken çocukların çoğu Yaydır.

Konuşmayı çabuk öğrenir sonra da büyüklerini inanılmaz sorularla bunaltırlar. Yeni kavramaya başladıkları dünya, onlar için fantastik bir
yerdir. Yay çocukları okulun zeki ve sosyal insanlarıdır. Ancak okuldaki başarı oranları vasattır. Kolay uyum sağlarlar ama ders çalışmayı pek sevmezler. Yaratıcılıkla ilgili dallara teşvik edilmeleri iyi olur. Keskin hayal güçlerini serbest bırakmaları onları ileri götürecektir. O zaman gerçekten çalışkan çocuklar haline gelirler. Bütün mesele onun fazla enerjisini uygun bir alana yöneltebilmektedir. Bu çocuğun bol bol oynaması, spor yapması ve böylece oyalanması da şarttır.

Yaramaz ve meraklıdırlar, fakat mantıklı bir açıklama getirildiğinde, neden öyle davranmaları gerektiğini anlar, inatçılık etmezler. Bu çocuklar sınırları zorlamaya şiddetli isteklidirler. Biraz disiplin edilmeleri gerekir. Ancak bu sayede sorumluluk sahibi olmasını öğrenecektir. Sorumluluk almayı sevmeseler bile, yapılması gerekenin ne olduğunu aslında bilirler, kendisine ısrar edilmediğini görünce büyük bir ciddiyetle sorumluluklarını anlarlar.

Ev, onlar için lunapark kadar eğlencelidir. Yay çocukları aile yaşamlarında sevimli, dürüst ve eğlencelidirler. Özgür ve sevgi dolu Yay çocuklarını standart kurallarla yetiştirmek yanlış olacaktır. Ona ısrar etmek ve onu cezalandırmak hatalıdır. Çünkü bu çocuk doğuştan bağımsızdır. Bu bağımsızlığını da korumaya kararlıdır. Onun için çocuğa, güler yüz, sevgi ve şefkatle davranmalı ve yumuşaklıkla her şeyi öğretmelidir.

Sevgi dolu halleriyle aile içinde gerçek sıcaklığın, güçlü bir mizaç anlayışının oluşmasını sağladıkları için, aynı ilgiyi ailenin diğer üyelerinden beklerler. Kişisel hürriyetleri olduğunu daha küçük yaşlarda kavrarlar. Gözü açık Yay çocukları, kardeşleri varsa, anne-babasının ondan istediği şeyi kardeşlerine yaptıracak kadar uyanıktır.

Evde kurallar ve bol yasaklar yoksa ondan mutlu olanı yok demektir. Yay kardeşleri arasında gürültücüdür ve bir numara olmaktan hoşlanırlar. Her an hareket halinde olan bu çocukları zapt etmek aileler tarafından zor olabilir. Kardeşleriyle sağlıklı ilişkileri vardır. Dikkatlidirler ve onlarla yakından ilgilenirler. Yay çocukları akrabaları dünyanın öbür ucunda bile olsa ziyaret etmek için elinden geleni yaparlar. Hareketli ve yerinde duramayan yay çocuğu, evlerinin arı kovanı gibi olmasından hoşlanırlar. Annelerine sormadan eve
arkadaşlarını hatta akrabalarını bile davet ederler. Bu tutumları karşısında ebeveyni ters tepki verirse, kırılırlar fakat yaptıklarından da vazgeçmezler.

Hep beraber tatile çıkmaktan, macera peşinde koşmaktan çok hoşlanırlar. Ailesiyle ilişkisi kuvvetli Yay çocuklarının büyüdükleri zaman aralarında sürtüşmeler çıkabilir. Çünkü çocuklarına fazlasıyla alışmış anne-babanın onu bir başkasıyla paylaşması zor olacaktır.

Oğlak Burcu Bebeği ( 22 Aralık – 20 Ocak)

Yazık ki kötü haber; Oğlak burcunda doğan çocuk, küçüklüğünde oldukça sık hastalanır. Kızamık, su çiçeği,kabakulak gibi hastalıkları sırayla geçirme ihtimalleri vardır. Ancak bu dönemi atlattıktan daha sonra hemen hemen hiç hastalanmaz ve çok sağlıklı olurlar.

Oğlak çocukları genelde sessiz, sakin, akıllı çocuklardır. Uslu ve düzenli bebeklerdir. Mama saatleri geciktiği zaman o sessiz çocuk bir anda
çehre değiştirip, huysuzlaşabilir. Duygularını gözyaşlarıyla belli ederler. Eğer onları rutin bir düzene alıştırırsanız, uykunuzun sıkça bölünmeyeceğine emin olabilirsiniz.

Bu burçta doğan çocuk, çekingen, içine kapalı, kolay kolay gülmeyen bir karaktere sahiptir. Zaten bu burçta doğanlar, çocukluk çağlarından itibaren olgunlaşırlar ve orta yaştan sonra da gençleşmeye başlarlar.

Zeki Oğlak çocuğunu oyalamak çok kolaydır. Renkli oyuncaklarla dolu bir oda onlar için yeterli olacaktır. Dakikalarca hiç sesi çıkmadan oynayabilirler. Küçük gülücüklerle etrafa mutluluk saçarlar. Söz dinleyen Oğlak çocuğu, anne-babasının sözünden çıkmamaya
özen gösterir. İletişim konusunda herkese sevecen olmayan bu çocuklar, sevdikleri kişilere karşı açık ve güler yüzlü olurlar.

Biraz içine kapanık Oğlak çocukları bazen bir çocuk için fazla ciddi görünürler. Oynamaya, paylaşmaya, eğlenmeye teşvik edilirse, daha sosyal bireyler olurlar. Genelde kendisinden büyük çocuklarla oynamayı tercih ederler. Bu çocuğun hislerini anlamak, onu duyduğu güvensizlikten kurtarmak gerekir.Anne ve baba, ona sevgi, anlayış ve şefkat göstererek her problemiyle ilgilenirse çocuk değişebilir. Hislerini daha kolay açıklayabilir.

Hırsları inanılmazdır, daha küçük yaşta, gelecek ve kariyer planları yapmaya başlarlar. Oğlak çocuğu okumaya çok heveslidir. Yeni bir şey öğrenmekten zevk alırlar. Oldukça hırslı ve sabırlıdırlar. Bu yüzden de derslerine çok dikkat eder ve sabırla çalışır. Bu tutumuyla kendisinden daha zeki öğrencilerden daha da fazla başarılı olur. Yaşı büyüdükçe de daha planlı ve metodlu hareket etmeye başlar. Çünkü zamanı iyi kullanır.

Büyümeye fazla heveslidir. Ergenlik döneminde ikilemlere düşebilir ama bu dönemi atlatmaları zor olmayacaktır. Arkasına ailesinin desteğini alan Oğlaklar daha başarılı olurlar. İyi bir arkadaş grubu ve yeteneklerini gösterebilecek bir alanda yetiştirilirse, kendine olan güvenleri artar. Şımarmaya çok meyilli, özellikle kız Oğlaklar çok konuşkan olabilirler.

Oğlak burcu çocukları içe dönük ve çekingen olurlar. Kontrol altına almaya çalışıldıkça, evde gergin bir ortam yaratabilirler. Onlar büyüklerine karşı söz söylemektense surat asıp küsmeyi tercih ederler. Bu davranışları karşısındakileri bir süre sonra çileden çıkarabilir. Daha çok burunlarını kitaplara gömmeyi tercih ederler.

İnsanlarla sessiz, nazik bir ilişki kurmaya özen gösterirler. Konu ne olursa olsun sıkı bir destekleyicidirler. Sadıktırlar.

Sevgi ve saygıya dayalı geleneksel aile ortamını ararlar. Hassas bir dayanışma içinde hem kendilerine hem de ailelerine büyük saygı gösterilmesini isterler. Oğlak çocukları küçük yaşlardan itibaren aile kökenlerini araştırıp, ortaya çıkarmaya hatta görüşmedikleri akrabalarına bile ulaşmaya çabalayabilirler. Büyüdükten sonra aile toplantılarına ayrı bir önem verir bunu bir mirasın paylaşımı olarak görürler. Aynı zamanda aile kavramının büyüklüğüne ve devamına yürekten inanırlar.

Kardeşleriyle ilişkileri çok olumludur fakat şakalara tahammülleri yoktur. Gururlarıyla oynandığını zanneden bu çocukların
hayatta her şeyin onların istediği gibi gitmeyeceğini öğrenmeleri biraz zaman alacaktır. Oğlak çocukları hayatta karşılarına çıkan her fırsatı değerlendirmek isterler. Zaten ebeveynler de onların eğitimine ayrı bir özen gösterirler. Oğlak çocuğunun babası çok dikkatli olmalı ve fazla sert davranmamalıdır. Zamanla aile içi problemler çözülecek ve ilişkiler daha iyi bir hal alacaktır. Bunun için ebeveynler hatalardan ders almalı ve anlayışlı davranmalıdır.

Insallah yerlesir canim..8-9 gundur yatiyorum..buna ragmen inmis..hatta evde bile kalkmiom pek ayaga herseyi esim halledio..az kaldi sabir bakalim..inanilmsz uyku basio beni bide...dustugum yerde uyuyom..tabi bide su varmis kanala girince kanal seviyesi varmis. -3 -2 -1 +1+2+3 ..sirasi boyleymis.+3 dedimmi dogum oluomus.+2 de doktor eliyle basini elleyebilirmis..bizimki belkide daha -3 dedir.gerci bana rahim boynuda kisalmis dedi.o ne demekse:)

Kuza versin insallah Ya Safi adının hurmetine... bizim de doğumdan sonra böyle bir sıkıntı yaşama riskimiz var. Rabbim kimseye yasatmasin
Evet cnm haklısın bide sadece carsamba ve cumartesi gorebiliyoruzz.oda bes dk filann.amin insallah rabbim kimseye yasatmasin

Canim kafasi buyuk diye bicok kisiye soyluyolar ama nihayetinde normal dogum oluyo. Sen gun istemedigini soyle. Baska bi dr.a daha gorunsene..

Aklımdan geçiriyorum aslında başka bi doktora daha gideyim diye ama Perşembe en azından durumunu öğreneyim ona göre sezeryan istemiyorum falan mı desemki?... Bilemedim zaman daraldıkça kafam Allah bullak oluyor

Ama napiyim insanı bazen zorluyorlar tamam sana göre Herhangi biri olabilirim ama kendime göre özelim dimi ama :) şurada kalmış kaç gün insan biraz ilgi bekliyor :)

sağol canım.Atarım inşallah resimlerini :) Bende seni merak etmiştim.Uzun süre giremeyince doğurduğunu düşündüm :)) Maşallah bebişine kilo almış.Benim evdeki bebiş 2230 a düşmüş çok çok minik.Küçük bebeğe bakmak daha zor.

doubleanne geçmiş olsun diyememiştim onuda çıkarayım aradan, haberler gayet iyiii tezz zamanda diğer bebişide sapasağlam alırsın yanına inşallah :)

Canim benim bebekler doğduktan sonra 500 gr kadar kilo veriyolar zaten korkma kendini üzme bununla. Sislikleri falan iniyo normal yani. Rabbim ikisini de evinde bakanı nasip etsin :)

Cnm baktim kagida simdi 80 ile 100 arasi cikmis genelde..

Kiyamam sanaa zaten agirlastik bi de sen rahatsizsin canim ondan uyukluyosun hep. Bi de ac geziyon kiyamam halin kalmiyo.. Allah kolayliklar versin. Kanal derecesi de nesi yaa cok sasirdimmm :) hep seyimin ustunde hareketi var ama kafa az sagda duruyo nazli oglumun. Bkalim girer elbet. Dr um bnden daha inancli.dur daha vakti var yerlesir dio. Rahim boynu kisalinca acilmasina az kalmis demektir. Yani dogum yakin.

Aklımdan geçiriyorum aslında başka bi doktora daha gideyim diye ama Perşembe en azından durumunu öğreneyim ona göre sezeryan istemiyorum falan mı desemki?... Bilemedim zaman daraldıkça kafam Allah bullak oluyor

Bnce normal dogumcu baska bi dr.a gorun canim.

Arkadaşlar ben hala bebek şekerine karar veremedim yaaa sizce ne olmalı şişede kolonya mı kutuda sabun mu? Hangisi daha makbul olur? Siz neler yaptınız ve kaça yaptırdınız öğrenebilirmiyim? Kurabiyesi var daha onu da yaptırmadım kendim mi yapsam acaba

selam kızlar,
bugün eksiklerimden bir kısmını daha hallettim.
gezdim yoruldum..
iznin 4. günü bitti bile, zaman ışık hızında geçiyor evdeyim diye..
oğluşum da iyi tekmeleyip duruyor teyzeleri
babylove , @esr06 iyi haberlerinizi bekliyoruz.
doubleanne hastanedeki yavrun iyiymiş maşallah ona. ozsen8279 ve doubleanne yavrularınız bir an önce evinize kavuşsun inşallah sağlıkla

neverthemummy sen de iyi değilmişsin dün gece, geçmiş olsun kuzu, Allah ferahlık versin
bebekprenses izne çıktın mı?

herkese çok selamlar kızlar,

Malesef o yuzden cani cekenler kiloyu dusunmesin...yiyin gitsin vallaaa.bide dusununki bunu hayatinda hep kilolu olmus ben diyorum.yiyin icin keyfini cikarin.inanin canim yemedigim seyleri bile cekiyor garip bisey.ama bi haftayi gecti tabi dayanmak cok zor bencede inancini bozma bakarsin sanciyla ittirir kendini..boynun kisaligini ozellikle sordu esim benim israrimla tam olarak ne demek yani diye..acilma yok ama az daha ilerleyince acilma baslicak sanirim..hayirlisi artik..hastanede cok iyi bakildi haklarini yiyemem ama tekrar sikintili donemler gecircem diye psikolojim bozuk biraz...tekrar gitmek istemiyorum..bundan on gun once dogsun diye beklerken simdide az daha dursun modundayim valla.kisa zamanda o hastaneyi cekebilcemmi ki bidaha? Geceleri tek kalmak...esimi aglayarak ugurlamak...ayyy cok zordu

raziyesilyayla eslem hatun kanala girmiş, sağlıkla gelsin inşallah. kilosu nasılmış?
Sagol canim kanala girmis suan tamda suan resmen asagiya bi baskilar yapio sorma gozumu kapayip sikiyorum kendimi ister istemez..sagligiyla gelir hepsi insallah...kilosunu bilmiyoruz bakmadi bizim doktor hanimefendi...dedigi tek sey hastanede bakilmis hersey yolunda o senden istedigi herseyi aliyor sen hic korkma..senin diyetin suan onu etkilemez.sen yemek yeme dikkat et dogumu atlat.sikinti cekilceksede sen cek...suni sanciya karsiyim bebek o stresi yasamali...kendi kendine gelmesini bekle..sakin ol pozitif dusun daha cok gencsin..kendini toparla..bidahaki randevuda yine gulerek gel sana boyle olmak yakismio felan filan.elle karnima bakti plasenta iyi suyu iyi vajinal muayenede aciklik yok ama hem kanalda hemde rahim boynu kisaldi dedi bu cok iyi dedi..normal doguma hazirlik yapio vucudun dedi..nst de hersey normal cikti dedi.bide bi sivi aldilar.dogum esnasinda anneden bebege gecen bi virus varmis..onu tasiyip tasimadigima bakti.testin sonucu negatif cikti..cok sukur son testide atlattik.idrar normal demir seviyemiz normal tansiyon dusuk.10 a 6 cikti..son zamanlarda yukselcegine dustu benimki.ve kiloda -4 kilo olduk..onu hic sorun bile yapmadi..ben yaptim acikcasi cunku bi haftada 4 kilo vucudum icin cok zor bisi.herseyi kafaya taktim zaten psikolojim altust oldu niyeyse..nasil dayancam ben doguma bilmiom...ama sonra diomki sonunda elime bebisim verilcek ins..bunda elime bisi gecmedi o yuzden daha cok etkilendim heralde..

güzell bebişlerimm ve yavruları nasıllar bakalımm .. annemle sabahın 9undan 4 e kadar eminönündeydik .. bana sürpriz yaptı kapalı çarsıya girdik bilezik alcam dedi kendime bana aldıkk beğen sen canım dedi birden şokk oldum ama bilezik yerine kolye aldık tabi ki taçlı veeeee Yusuf yazdırdık beğendiniz miiiiiiii

yarın 10:45 te Yusufumuzu görcezz hala dönmedi sanırım kafasını hissedorumm yukarda .. dua edelimm tüm bebişler dönsün artıkkkkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…