- 7 Ağustos 2014
- 227
- 149
- 48
benımde yuzum baya sısıyo annem teyzm falan heralde gunun tamamlandı dogum yakın flan dyolar korkuyorum:)bakalım hayrlısıbende doğurmak istiyorum kızlar dünden beri yüzüm şişiyoo herkeste farkediyoo acaba doğum belirtisimidirki ya eskiler hep öle der ya ama nette öle ibşi yazmıyo sizde böle bi kocakarı dedikodusu duydunuzmu hiçç doğumdan bi kaç gün önce gebenin yüzü şişermişşş
bencede kilodan canim ya, cunku ayni sen gibi sessiz sedasiz yatan biriydim.bizdede ses kaydeden genelde ben olurdum ama bu sefer işler tersine döndüKilo aldığımız için olabilir canım. Ben çok sessiz uyurdum, herkes çıt çıkarmıyorsun uyurken derdi. Son haftalarda bana sen de gürültlü uyuyorsunn dedi hatta ggeçen hafta salonda ikili koltukta uyuduğum bir an sesimi telefona kaydeymiş kıs kıs gülüyor bu kim bil diye. benim olduğumu söyleyince nasıl bozuldum anlatamam. Zaten ters dönmüş kaplumbağa gibi oldum, doğrulamıyorum, devamlı tuvaletteyim, şişkinlik, uykusuzluk vs iyice bezmişim bir de uyuz ıyuz gülmesine dayanamadım ağzıma geleni söyledim kendisine. benim şu anki durumum özel her zaman böyle miyim diye
Benim eşimin horlama problemi hep vardı bu ciddi bir sorun aslında bunun için daha önce burnundan ameliyat oldu kemik, et aldırdı kilo almaması gerekiyordu. Kilo alınca geniz eti vs horlama tekrarlanıyor. Uyku apnesi var diye korkuyorum bazen tıkanıyor uykuda Biraz kilo aldı ve yoğun çalışıyor bayağı gürültülü uyuyor. Ondan sonra uykuya dalacak olursam kafayı yiyorum kızımla beraber bu konuda onunla çok uğraşırdık, bizim ufaklık ona burun bandı alacağını falan söylerdi o da benden imtikam alıyor şimdi.
Canım günlerimiz cok yakın .. Sezeryan istemenin özel bi nedeni var mı ilk dogum mumerhaba kızlar 35 inci haftayı bitirip 36 ya doğru yol aldık bugün. kontrolümüz vardı. herşey normal. paşam 2700 gram 46 cm. doğum en geç 25 aralık. benim aklımdaki tarih 23 aralık 2014 salı. 37. haftada tarihe karar vereceğiz.
40 beklemek istemediğimi söyledim. o güne kadar normal yollardan gelirse normal eğer gelmezse sezeryan.
epiduralde hemfikiriz. yani işte son iki hafta bebeğime kavuşmama son 4 hafta. allah herkese güzel haberler aldırsın.
bir sürü endişeden sonra sonunda rahat nefesler aldığım son dönemlerdeyim :)
aynen kizlar yaa, ben de cok merak ediyorum.anlatsaniza bi bizedeBir dogımumuz daha olmuş.hayırlısı olaun inşallah Normal dogum yapanlar öncesinde ve sonrasında neler yaşadıgını detaylı anlatabilirmi çok merak edıyorum
Canım bdnde Kasım annelerının dogum hıkayelerini okudum .. Orayada bakabılırsın bi değişik oluyor insanBir dogımumuz daha olmuş.hayırlısı olaun inşallah Normal dogum yapanlar öncesinde ve sonrasında neler yaşadıgını detaylı anlatabilirmi çok merak edıyorum
canim dr yalan oldu, eşim gelemedi malesef.uzak bide yalniz gitmemi istemedi.haftaya gelirsek ben satimdan cok emin olamadigim icin dr kontrllerde 38 im suan.ama benim tahmini satima gorede 37.buraya da onu girmisimbu da normal dogum icin skinti aslinda demi ya.ya bebek cok beklerse ve haftasi gecerse
Canım günlerimiz cok yakın .. Sezeryan istemenin özel bi nedeni var mı ilk dogum mu
benimkide demiyoda cok kiloluysa benim cesaretim yok dedim 4 kg nasil cikariym ben.suanda ultrasonda 3700 civarında cikiyo zamanini beklersek 4ü gecicek. hemde kanala inmedi o yüzden sezeryan olmak zorundayim.Canim hakkinizda hayirlisi inşallah :) benimki de iri biraz senin nazil kilosu söyler misin benim için de fikir olur benim doktor hic sezeryan demiyo ben korkuyorum
Ben de uyuyorum valla esimi yolcu ettim simdi ikinci uykuma yatarim ben de :) Bu arada hic durmuyorum üst dolaplara uzaniyodum hep yine üst dolaptan zar zor kagit havlu aldim karnimin sol yanina agri girdi yattim.ama hala aciyo gecer mi acaba uff ya ne salagim bisey olur mu kizlar?
Ayy ne güzel masallah canimmm Allah anali babali büyütsün.Kizlar daha aceleci sanki erkekler popislerini yayiyo daha bakalim.Dogum hikayeni bekliyoruz.Ve minik kızım süpriz bir kararla dün 21:20 de normal doğumla dünyaya merhaba dediDarısı hepinizin başına inşallah...
Aynen benimki de asagida oldugu icin ölcümler tam net olmuyor artik canim .3.5 dogsun yeter zaten daha da tombis olmasin. Ayy cok az kalmis sana heyecanlisindir simdi.Kizin da heyecanlaniyo mu?Fark8nda mi ?günaydın annişler. bu saatte günaydın olmaz gerçi ama ben gece boyu yine uyuyamadığım için kızımı kreşe verdikten sonra uyudum. şimdi kahvaltımı yaptım.
dün muayene oldum bi sorun yok suyumuz vs normal. bebiş baya hareketliydi muayene esnasında kalp atışları kan akışı vs de iyi dedi. nst ye gerek görmüyorum doppleri iyi olduğu için dedi. nst ye girmedim yani. ameliyat öncesi rutin tahlilleri istedi kan verdim. 65 tl tuttu. ilk defa bu sefer muayene ücreti vermicem diye seviniyordum 10 günü geçmediği için :) her 15 de bir 77 vere vere ..tahlillerde kan sayımı, kan grubu, karaciğer enzimleri (ast alt), pıhtılaşma testi, kan şekeri vs bakıldı. 1 aralık saat 9 da gircem sezeryana. 8 de burda olun dedi. ben hafta içi bi daha çağırır demiştim ama gerek yok dedi. bebeğin hareketleri çok önemli, bundan sonra ona konsantre ol saatte en az 1 hareket hissetmelisin dedi ki çok daha fazla hissediyorum allahtan. saymama gerek kalmıyor maşallah diyeyim:). ama ya öncesinde sancı gelirse kalp atışları yavaşlarsa hareketleri azalırsa vs diye tırsım tırsım tırsıyorum. gece falan da olsa su, kan, sancı gelmesi durumunda hemen geliyorsun benim de haberim olur hemen alırız dedi.
bebeğin kilosuna gelince hiç birşey anlamadım. bacak boyunu ve göbek çevresini iki kere ölçtü ama kafasını ölçemedi bi türlü. kafasını sokmuş bi yere. bi de karnım baya bi aşağıya inince net görüntü alamadı dr. ama bacak ve göbeğe göre 3820 dedi şok oldum. özellikle göbüş çevresi büyükmüş baya :)en son 3100 dü. 1 haftada 700 gr alamaz heralde dimi?. 500 gr a kadar yanılma payı oluyor dedi. bana ablası gibi 3500 civarı doğacak gibi geliyor bakalım hayırlısı çok önemli değil..
Bnde 40i beklemek istemiyorum diyecektim ama doktor normal dogum yanlisi benim 40i dolana kadar bekler ama gecirmez öyle risk almiyo cünkü.Bnde 39 da gelsin istiyorum insallah bekletmez.Yoksa suni sanciyla filan normal dogum sacma geliyo bana.Bisey kendi akisinda ilerlemiyosa normal degil sezeryan olunmali bence.Sancim gelmezse sezeryan isteyecegim ben de.ilk doğumum canım. hamile kalmadan önce aklımda hep normal doğum vardı. hatta bundan 2 ay öncesine kadar normal diye diretiyordum ama gebelik şekerim çıktı ve insülin kullanıyorum. suyum, bebeğin kilosu, erken doğum riski derken çok sitresli günler geçirdim ve doğum şekline bakış açım değişti.
benim şahsi fikrim doğumun sezeryanı yada normalin olmaması. sonrasında rahat edip hemen ayaklanmak istiyordum ama kendim rahat edicem diye bebeğimi ekstra sitrese sokmak istemiyorum.
bekleme süreci beni yoracak. birde 41-42 yi bekleyen tüm gebeliklerde suni sancı ve devamında sezeryan gözlemledim ve bebekler doğumdan sonra hep sitresli.
çok araştırarak bu karara vardım. 39 kadar normal doğum olursa ne güzel. hayallerimdeki gibi bağır çağır doğururum ama 40 heleki 41 i beklemek beni sadece sitrese sokar.
doktorumda kararıma saydı duyup nasıl istersen öyle yapalım dedi. o yüzden 23 aralığa kadar doğum gerçekleşmezse planlı sezeryan ile doğum istiyorum. tabi herşey nasip.
canım benim arkadaşım geçen yıl normal doğum yapmıştı.o 37 den sonra günde 3 kez yemeğe başlamaış.son hafta neredeyse 1 paket yedim demişti sezeryana girmemmek için.doğumuda çok kolay koldu maşallah.ımarım bizimde öle olur.bide defne ağacı yaprağı çayını söylüyolar ama denemedim korkuyorum bişi olursa diyehurma mı kaç tane yemek gerek ki... ahh birde ona dadanmayayım tatlı tatlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?