2014 Aralık Anneleri

burdan çok şeyler öğrendik.birbirimizi görmeden arkadaş olduk.çok güzel oldu.inşallah devam ederizzz

Aaaa hadi agrisiz sizisiz alirsin kucagina insallah. Ne heyecan vardir sende simdi

Kizlar kolay dogum icin Allah (c.c)'nün Er Rakib ismini 312 kez okumak gerekirmis.Elimizden geldigince okuyalim. Cuma günü okumak da makbulmüs. internette faziletlerini anlatiyo. Ins hepimis kolay dogum yapariz.Bir de kizlar vajinaya banyo sonrasi zeytinyagiyla masaj yapmak kolaylastiriyomus dogumu disina tabii.Yapan var mi hic?

HANIMLAr merhaba, aktif olarak yazmasamda sürekli okuyorum ve son zamanlarda gözlemlediğim bişey var, lütfen dikkat edelim diye belirtmek istiyorum.
herkes normal doğum yapmak zorunda değil. lütfen sezeryan için sanki dünyanın en kötü olayıymış gibi konuşmayalım. sonuçta doğum doğumdur. hepimizin amacı evlatlarına kavuşmak.
sezeryan bi hastalık değil doğum şekli. imkanı sağlık şartı elveren zaten normal doğum yapıyor. yapamayanları düşünüp ona göre yazalım lütfen.

canım allah yardımcın olsun.dualarımız seninle.tez zamanda dön aramıza:)

canım ben barmardan aldım.eve geldi ama daha yapamdım.acelen yoksa yapınca yazarım sana memnun kalıp kalmadığı

vallai bizimki zaten 34. haftada döndü zaten tam donmiycek dedik dondu herşeyi gec benim oglumun ama doktor bu ara kanala girmesi lazimdi diyince artik sansimizi zorlamanin anlami yok dedik.

vallai bizimki zaten 34. haftada döndü zaten tam donmiycek dedik dondu herşeyi gec benim oglumun ama doktor bu ara kanala girmesi lazimdi diyince artik sansimizi zorlamanin anlami yok dedik.
hehehh ee yanii madem herşeyi geç,doğumu erken oluversin paşanınn

Azıcık kalmış hayırlısıyla inşllah kucağınızda olur yarın . Guzel hanerlerınızı beklıyoruz

kimyager25 hadi cnm gözün aydin darisi basimiza :)

Hadi hayirlisi canim..nerden anliyabiliyorlar acaba yaklasamayacagini? Yani cok yukardaysa mi acaba oyle diolar? Hayirlisi bakalim...mutlaka haber ver bizede...saglicakla kavusun inss

Anaaaa sastim kaldim. Bu ne hiz? Sicak gelişme hadi hayirlisi olsun canim. Gelisimi tamamlandi artik donmuyorsa da gelsin oglus.. sag salim al gel evine inşallah.

kanala girmiycek ne yapcak, içimde mi kalcak deseydiniz keske daha gunune cok var canim. niye acele ediyorsun

Aaaa hadi agrisiz sizisiz alirsin kucagina insallah. Ne heyecan vardir sende simdi

canım allah yardımcın olsun.dualarımız seninle.tez zamanda dön aramıza:)
Kızlar hepinize cok teşekkür ederim. karnimin altindan tutup kafasinin oturup oturmadigini anladi doktorum sonra ultrasondan bakti kanala girmemis dedi. bende zaten kilosundan dolayi tereddutteydim vede kafa capi sinirin üstünde ve daha 2 hafta beklersem 4u gecicek dahada onemlisi herseyi gectim 2 hafta icinde kanala gireceginin garantisi yok. yani sezeryanin yollari tastan dedik hakkimizda hayirlisi olsun. bide bende hic dogum belirtisi yok doktorada söyledim. ne asagida bi baski yada agri nede idrara sikısma falan hicbisi hissetmiyorum. Çünkü kanala bayagi uzak dedi ondan dedi.

Canim kirmizi iken etkili demissin görünümü mü azalıyor ya da iyileşiyor mu? Benim göbek harita gibi kipkirmizi catlak dolu. Artik catlamiyor ama gecirecek bir sey lazim. Kakao yagi gecirir mi acaba?
kırmızıyken iyileştiriyor beyazlaşınca da az önce bi arkadaş paylaşmış sarı kantaron yağı iyi geliyormuş canım

Canim tabi ki sezeryan kotu birsey degil ama keyfii de degil. Normal doguma elverisliysen elbette normal yaomak isteriz. Normal olmazsa kusarak cikaricaz demiyoruz. Yanlizca doktorlarin aceleci olmalarina bizim yazdiklarimiz. Ayrica normal dogum korkusu olup sezeryana yonelmekte dogru degil ama herkezin kendi tercihi tabi. Sezeryan bir ameliyat ve dogal olarak ameliyat sonrasi agrisi sizisi var. Dikis acisi var. Bunlardan bahsediyoruz biz. Ama sartlar sezeryanida elveriyorsa hayirlisi neyse o olsun diyoruz basindan beri. Sanirim pek takip etmiyorsun yazilanlari burda kimse kimseyi sezeryandan korkutup kotulemedi...

sürekli okuyorum arkadaşım. kötüleme korkutmadan ziyade ben onunda bir doğum şekli ve tercih edilebilir bir seçenek olduğunu vurgulamak istedim.

"Ayrica normal dogum korkusu olup sezeryana yonelmekte dogru degil ama herkezin kendi tercihi tabi. Sezeryan bir ameliyat ve dogal olarak ameliyat sonrasi agrisi sizisi var. Dikis acisi var. Bunlardan bahsediyoruz biz. Ama sartlar sezeryanida elveriyorsa hayirlisi neyse o olsun diyoruz basindan beri. Sanirim pek takip etmiyorsun yazilanlari burda kimse kimseyi sezeryandan korkutup kotulemedi..."

BEN TARTIŞMA amaçlı bir yazıdan ziyade ricada bulunmuştum. ama madem ki böyle saldırgan bir cevap şeklin var senin kendi yazını sana örnek gösterebilirim.

Saldirgan mi? Simdi surda sunu mi soylemem gerekirdi sezeryan cok guzel hic agri sizi olmuyor hastaneden ciktigin gibi normal hayata donuyorsun..! Bunlar gercek. Bunun oldugu kadar normal dogumunda zorluklari var. Biz kimseye burda hayir dur sezeryan olma demiyoruz. Sezeryan bir dogum sekli degildir ayrica acil mudehaledir. Beni bu sekilde anlamani hormonlarina veriyorum. Bazen bende boyle oluyorum.

Kizlar bugün kayinvalidem yarın dogum icin olan tüm enerjimi emdi. esimle konustuk haber verdim çok mutlu olduk falan. sonra ben dedim annenlerede haber ver canim. neyse haber verdiki kayinvalidem beni aradi. ve telefonu acar acmaz öyle bir ses tonu vardiki tüm enerjim gitti üstüne bana dedigi şey senmi istedin yoksa doktormu uygun gördü. yaa sanane ben istesem sanane doktor dese sanane. bi hayirli olsun geliym evde yapilicak bisi varmi falan yok. vallai bu sefer eşime soyledim. benim annem cahil diyo üslup bilmiyo dedi. rica ediyorum yarin oglumuza kavusuyoruz takilma dedi. bende ne dedigi umrumda degil hayatim sadece insani suclar gibi söylüyo. sen bile benim dogum kararima karismadin bende karismadim doktoruma biraktim ama annen cok biliyo canim dedim. su olaylar bi dursun ablama söyliyim onu torpulesin dedi ben soylersem gereksiz yere olay büyücek dedi. bende tamam dedim.

Selam kızlar sinirlerinizi bozmayın, herkes bu aralar fazla alıngan herhalde. Bende de aşırı duygusallık var olur olmaz şeylere hüngür hüngür ağlıyorum. Sabah tv'de bir kadın eşinden bahsetti, ona ilgisiz davrandığından vs. Bir de bebeği olmuş yeni hüngür hüngür ağladım kadına bu yapılır mı diye ya da hükümetin yaptığı haksız hukuki muamele sonucu mağdur insanlar gözlerimi yaşartır oldu.
Sabah 9 gibi dişçiye gittim ve diş hekimi hiç birşey yapmadı ne tedavi yaptı ne ilaç verdi. Bir de kadının biri antibiyotik kullanmış dişi için sonra bebeğinin böbreklerinde problem olmuş ben riske giremem dedi. Yarın doğum hastanesinin dişçisine gideceğim bir de. Sağlığınızın kıymetini bilin hamilelik dertletini, mide yanması, kabızlık, yorgunluk arar oldum geçmeyen diş ağrısı berbat bir şey. İnş. Doğum ednadında ve sonrasında olmaz.

heyecanlanıyor canım evet. bi de çocuklara 9 ay çok uzun geliyor. geç söylemek daha mantıklı aslında.
o da geri sayım yapıyor her sabah kalktığında. anne bugün 6 kaldı 5 kaldı diye :)

canım giremedim ben de birkaç gündür. maşallah maşallah çok iyi doğmuş. demek gününü beklese abisi gibi 4 kg olacakmış. ölçümlere çok güvenmemek gerekiyor işte. bana da son kontrolde 3800 civarı dedi ama kafayı ölçemedi. göbek be bacağa göre söyledi. o kadar olacağını sanmıyorum .
ne güzel sen de 1 gece kalmışsın. emre nasıl karşıladı. pek anlamıyorlar gerçi..
inş yara olmaz canım. benim 1 hafta sonra falan olmuştu sanki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…