2014 Aralık Anneleri

başka doğum haberi var mı bilmiyorum giremedim 2 gündür. varsa allah analı babalı büyütsün. doğuma gideceklere de kolaylıklar dilerim.

Boşver hiç dert etme bence. Benim kayınvalide de öyle, ruhsuz ha ben doğuruyorum ha yoldan geçen biri. Ufacık bir sevinç, heyecan belirtidi yok. Hatta moral bozucu şeyler söylüyor. İlk doğumumda sen neyi oluyorsun diye sormuştu hemşireler ve hasta bakıcılar. Kayınvalidediyim dedi onlar bile ne kadar belli kayınvalide olduğun dediler. Kayınpeder de yapma çiçek getirmiş şu dandik güllerden. Onda da surat bir karış. Sanki suç işledim. Eşim onlar heyecanlanmışlardır, duygularını hiç belli etmezler aldırma sen dedi herhalde öyle. Hadi kayınvalidem eşimi sevse de 6 yaşından beri baksa da öz değil onu anlıyorum kayınpeder de cahil işte. İnsan değerli ya da anlamlı bir doğum hediyedi almaz mı gelinine yaaa.

Canım şu anlarını böyle saçma şeyleri düşünerek heba etme yarın en mutlu günün olacak cahil de geç seni çok ii anlıyorum böyle konuşması senin moralini alt üst etmiştir ama bugün farklı düşünmeye çalış ve duyma görme tekmelerin tadını çıkar çok özliceksin bak doğunca :) buarada sağlıkla kucağına alırsın inş kendine gelince yaz mutlaka

. Aman ya surda iki dua et moral ol dimi neyi sorguluyorsun .. Sen hiç takma eşin ne guzel sana destek işte salla dıgerlerını

Gunaydın kızlarr :))

ben hala bebeğime arabasını ve bebek bakım ürünlerini almadım.

bebek bakım ürünlerinde hangi marka önerirsiniz? ıslak mendilde yeni doğan uni baby diyorlar. kararsız kaldım:S
saka gibi hemen hemen 9 Ay'ı beraber atlattık bir çok kez dert arkadaşları olduk beraber sevindik. Neredeyse sürecimizi tamamladık. Allahım hayırlı dogum nasip etsin sağ sağlim evladına kavuş. Kafana takma onu bunu ilk fırsatta da iki kelam yaz bize. Sağlıcakla git gel

Aman Allahim nasıl bir duygu bu? Tamam yarın alalım bebeği . Ben bekliyorum hala. Doktor 40 haftayı görür beklicez dedi hiç sormuyolar hastanede sezaryen yapalım mı diye... ben normal beklicem sanırım. Her gün ablam annem arkadaşlar arıyorlar sen daha dogurmadin mi diye ama bekliyorum
inşallah yarin güzel haberlerini bekliyoruz

Canim GG den kartussepeti diye bir satıcı var. Ondan almıştı kgokce sanırım. Ben de ondan alicam inşallah. Şeker sugar markası var raziyesilyayla arkadaşımızın önerisi o markaya güvenebiliriz. Kolay gelsin

Benim gibi panikmisiniz sizde yaklasio dogum ya , sayili gunler kaldi Allah yardimcimiz olsun , kolaylikla sorunsuz atlatalim insallah bebisimizin we benim kiyafetler canta hazir sukur , besik puset emzik biberon kaldi onlarda haftaya insallah cok yoruldum ;( dr sabah aksam 1 er saat yuru dedi , 1 haftadir ayaklarima karasular indi , 11 kilo aldim we ole yurumek cok yorucu oluo ;( ama sukurler olsun ! Sizlerde durumlar ne ?

Annişler herkese merhaba biraz uzunca olsada bugün doktora gittiklerinde olanları anlatmak ve fikir almak istiyorum sizden.

Biliyorsunuz ki annem benim doğumumda birçok aksilik yaşadığı için başından beri sezeryan istiyor. Annem 38 yaşında bu arada. Bugün doktora gidiyorlar, bebek hala ters. annem sezaryan istediğini belli ediyor. Doktor say bahanelerini derken
Annem önceden (3 kere) yüz felçi geçirdiğini söylüyor ve doktor bunu nöroloji uzmanına gönderiyor. Buraya kadar herşey normal. Ama doktorumuz olacak kişi normal doğum manyağı. Annemden Mr falan istiyor. Nöroloji uzmanı ise kesinlikle karşı çıkıyor. Mr çekersek %40 oranında kör, %90 oranında bebeğin sağır olması kaçınılmaz diye. Ayrıca yaşın var, yüz felçi geçirmişsin bu yüzden normal doğum yapman senin için sakıncalı diye. Tekrar doktora gidiliyor ama doktor hala bebek dönecek bekleyeceğiz ve normalde olsa sezrynda olsa mr çekilmesini istiyorum diyor..

Bu arada biz eylül ayına kadar özel hastaneye gidiyorduk ama doktorumuzda hamileydi ve eylülün ortasında doğum iznine çıktı. Bizde araştırma hastanesinde çok önerilen bir doktora devam etmiştik. Ama adam göre göre annemi tehliheye itiyor. Bende özele aynı doktora gitmemizi teklif ettim. Kasımda dönecekti zaten ordaki doktorumuz.Kafam allah bullak olduu yorum istiyorum.

Not: Bu arada yüz felcini 3 kere geçirmesi beyinden dolayı olduğunu nöroloji uzmanı demiş. Bir kere olsaymış altında başka sebepler aranabilirmiş.

Canim hamilelere rontgen mr falan kesinlikle yasak. Doktorunuz nasil boyle birsey isteyebilir ki. Annen icin tehlikesi varsa ve psikolojik olarak daha once yasadiklari normal dogumunu etkileyeckse elbette sezeryan olsun. Kimse keyfinden sezeryan istemezki. Ozelde ki doktorunuz donduyse birde ona gidin bence.

Bunu ben bile biliyorum yani yoldan birini çevirin hamilelerde mr ile rontgen yasak mıdır diyin alakasız biri bile evet diye cevap verebilir. Ama kadın doğum uzmanı olan bu adam annemden mr istiyor ve zorunlu tutuyor. Maddi olarakta özel biraz zorluyor açıkcası, doğum iznine çıkması bize bahane olmuştu. Öyle yada böyle ben annemle kardeşimi yolda bulmadım ya ben sinir oldum burdan adama.
Neyse zaten özel tek çare. kafası iyi doktorun heralde.

Sacmslamış Dr ya mr istenırmı hamıle kadından bide doger Dr bebeğe risk oluşturur dediği halde .. Ee siz istanbuldasınız dimi başka bir devlet hastanesine gitseniz illa özel olmasa

Tek kadin dogum uzmani o mu hastanede? Her diplomayi alan doktor olmus. Alani olmayan noroloji uzmani bile kabul etmezken kadin dogumcuya bak! Yada baska bir universite hastanesi yada arastirma hastanesine gitseniz?

tatlım hamilelikte mr ın bir zararı yok. radyasyon yaymadığı için. illa gerekliyse çektirilebilir.çektiren tanıdığım hamileler var. ama röntgen tomografi vs zararlı tabi.hayati önem olmadığı sürece çektirilmiyor diye biliyorum

Tatlim bu kadar risk varsa zorlamya gerek yok.annecigin gerilmedin daha cok.o dr dan uzaklasin bence

Sacmslamış Dr ya mr istenırmı hamıle kadından bide doger Dr bebeğe risk oluşturur dediği halde .. Ee siz istanbuldasınız dimi başka bir devlet hastanesine gitseniz illa özel olmasa

Tek kadin dogum uzmani o mu hastanede? Her diplomayi alan doktor olmus. Alani olmayan noroloji uzmani bile kabul etmezken kadin dogumcuya bak! Yada baska bir universite hastanesi yada arastirma hastanesine gitseniz?
Karabükteyiz pek hastane seçeneğimiz yok. Ya devlet ya özel yada araştırma hastanesi.. Araştırma hastanesindede başka iyi doktor yok bilmiyorum araştırma içindeyiz. Son aya geldik doktor arıyoruzz. Ama babama dedim özele dönelim diye, napalım döneriz bir tolga beyide araştırayım dedi. Tolga beyde araştırma hastanesnde bir diğer doktor.. Kafamız allah bullak oldu yani şu son haftalarda

Pek bilmiyoum ama zaten durumda pek bir acillik yok. 3 kere geçirdiği için zaten nöroloji uzmanı beyinden kaynaklıdır diyormuş ve ben çekemem demiş zararlarından tehlikelerden bahsetmiş. k.doğum Doktoru sadece emin olmak istiyor sanırım. Normalde olsa sezaryanda olsa istiyormuş mrı tek dediği buymuşş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…