2014 Aralık Anneleri

niye yanlış olsun ki canım?
gelişimini tamamladıysa 1 gün önce ya da geç farketmez.
ben de günü kendim seçtim. doktor 1-7 aralık arası bir gün seçebilirsin dedi ben de seçtim.

Ayy kizlarr dogumlar ne cok artti bi andaa:) korksam mii sevinsem mi bilemedim.yaklasti hepimizin
Raziye brnimde kanala girdi dedi dr.gercekten 1 2haftaya oluyo muymus kanala girince??

saol canim ya.korkuyorum valla.Allah yaridmcimiz olsun hepimizin
Canim gecen hafta persembe gunu ayni sikintilari yasadim ultrasonda az gozuktu suyu sonra alttan muayene etti su geliormu die daha sonrada biseyler yaptilar alttaan bi alet ile su olctuler en son suyu iyi deyip ewe yolladilar

ilk hamile olduğumu öğrendiğim an geldi aklıma. 24 nisan 2014 akşam üstü 18:10 civarı işyerinde idrar testi yapmıştım. 2 dakka içinde ikinci çizgi çıkmıştı. inanamayıp arkadaşıma ben doğru mu görüyorum diye sormuştum o da bende görüyorum deyince ikimiz doğruca özel bi hastaneye kan testine gitmiştik. hatta 1 saat sonra çıkması gerekirken 2 saat beklemiştim şansıma. kan değeri de yüksek çıkınca inanmış hatta bi süre inanamamıştım. şimdi geldik 36. hafataya. paşam hareket ettikçe gülümsüyorum. yaşama nedenimi buldum desem yeri.
önce ki telaşlarım boş ve yersizmiş meğerse.
son haftalara yaklaşınca öyle aklıma geldi. aslında unutulmaması gereken müthiş heyecanlar. ama annelik. bir an önce zamanında kucağımıza gelsin istiyoruz. çünkü korkuyoruz haklı olarak :)

Haklisin cnm ama esim de bn kalcam ben kalcam diye heves ediyordu ben de sesimi cikarmadim hic bu zamana kadar onu da kirmak istemiyorum nasil söyliycem?

bilmiyorum ki benim annem de kv n kalır belki diyor anne dedim allah askına ben mecbur kalmadıkca nasıl o halde baktırırım kendime. ne gerek var dedim. neyse iyisini Allah bilir.

canım bilemedim .

Selam arkadaşlar son günler geçmek bilmiyor. 38 haftalık olana kadar hiç doğumu kafama takmıyordum tatilimin tadını çıkarıyordum karnımdaki minik kızımla .Şimdi son bir haftam kaldı ve strese girmeye başladım. Sancı nasıl bir şey kendi sancım gelecek mi? suni sancı mı verilecek. Son anda sezeryan derlerse ne yapacağım gibi sorular benim huzurumu kaçırdı. Anesteziden ve ameliyattan çok korkuyorum. normal doğum düşünüyorum ama tecrübesizim nasıl olacak bilmiyorum. kısacası bu aralar çok huzursuzum. etrafımda hemen hemen herkes sezaryen oluyor. Sezaryen olmaya karar verenler kendi isteğiniz mi yoksa bir aksilik mi söz konusu, Kendimi ona da hazırlamaya çalışıyorum nolacağı belli olmuyor sonuçta. Tek isteğim sağ salim hepimizin bebeklerimize kavuşması.

inan yalnız değilsin canım hepimizde aynı telaşlar var.
en ufak bir ağrıda işte sancı geldi doğuruyorum diyorum
ben her türlüsünden korkuyorum normalden, sezeryandan, anesteziden, serum yolu açmalarından vs.. çok tırsığım ben
sezeryana ben kendim karar verdim, normal yapamam ben asla. bebeğim de tedavi ile zar zor geldi ona bir şey olsun istemiyorum Allah korusun.
sen de kendini her ikisi için hazırla canım.
içimizde kalmayacak bir şekilde gelecek bebeklerimiz.
bunlar başına gelecek ilk kişi değiliz ve son kişi de olmayacağız.
bebeğimi görünce hepsini unutacağımı düşünerek rahatlıyorum ben.
minicik eller ayaklar açılmamış gözler masum masum yatacak kucağımızda düşünsene

ahh ahhh ben hiç unutamıyorum canım ilk öğrendiğim anı.
hiç inanmadım. 3.aşılamada geldi mucizem ve ben tamamen umudumu yitirmişken.
artık olmayacak tüp bebek yaptırıcaz diyordum.
sabah ilk idrar ile yaptım silik çıktı inanamadım, eşim tuvaletteydi, sessizce yaklaştım, aşkım galiba hamileyim dedim hadi canımm diye bağırdı çıktı wcden sonra sakin olmaya çalıştı hiç umut vermek istemiyordu bana çünkü aşırı üzülüp ağlıyordum..
tamam canım olabilir ama kanda çıkana kadar her şeye hazırlıklı ol dedi, haklıydı, yanlışlık olabilirdi ve ben yine hayal kırıklığı yaşabilirdim.
akşamına kan verdim 89 çıktı değerim yine inanamadım. 2 gün sonra bir daha verdim 183 çıkmıştı, doktor gebesin şu gün gel keseyi görelim dedi benim kafa uçtu gitti tabii hiç kendimde değildim.
sonra keseyi görene kadar bir korku, sonra kalp atışını duyana kadar bir korku taa ki riskli dönemi atlatana kadar elim yüreğimde geçti hep..
Rabbime binlerce kez şükürler olsun bu günleri gösterdi. Bir de sağlıkla kucağımıza alırsak daha ne isterim Rabbimden..

not: ay amma uzatmışım kızlar pardon

İnşallah dediğin gibi olur minicik bebeklerimize bakınca her şey geride kalır. Yazdıkların bana çok iyi geldi. hamileliğimin başından beri ona bir şey olacak korkusu yaşadım. ve bunu biliyorum ki ömrüm boyunca hep yaşayacağım.annelik nasıl bir şey onunla öğreneceğim. İnşallah senin de güzel haberlerini alırız.

canım benim azcık faydam olduysa ne mutlu bana
aynı korkuyu ben de yaşadım ve hala da yaşıyorum, yukardaki mesajımı okursan daha iyi anlayacaksın beni
hayatta annelik kadar güzel ve yine annelik kadar zor hiç bir şey yok diyorlar, sanırım çok haklılar..
Allah hepimizi sağ salim kurtarsın ve bebeklerine kavuştursun inşallah..

Ah ahh riskli gunlerimiz geçti ve şuan gün sayiyoruz kucagimiza almak icin kesin ben aglarim onu ilk gördüğümde :) şuan diyorum ki inşallah ilk ben görürüm bebeğimi sezeryani ben sörf bu yüzden istemiyorum Rabbim ggönlümüze gore versin..

Selam arkadaşlar dogumlarimiz olmuş yine bugün maşallah Allah anali Babıali buuutsun hayirli evlat olsunlar inşallah bende bugün 12 de hastanedeydim kontrolum normal geçti 36+1 iz bugün ama doktorum nst istedi girdim sanci cikti birşeyler yiyip tekrarlattilar bu sefer daha da artmis bir ara 70 i gördüm ekranda ama ben hic agri hissetmiyordum doktorumun isi vardi gitmiş sanci diktiği için tekrar muayene olmam gerekti başka doktora yönlendirildi alttan muayene etti acilma var mi diye yokmuş ama rahimagzi yumusakmis doktor da hissetmiyordum musun sanxilari dedi hayir dedim bu arada elini sokar sokmaz ooo catin çok dar falan dedi kendi doktorum daha yapmamisti moralin bozuldu hem sanci hissetmeyip hem cari dar olunca genelde sezeryan oluyor hastalar dedi ama normal istersen beklemen lazim dedi çok heyecanladim gözlerim dolu dolu oldu suyun kanaman olursa hemen gel dedi yarin da cagirdi aslında ama ben gitmek istemiyorum iki de bir muayene etmelerini istemiyorum rahim uyariliyo sonra ya hem daha kafasi yerleşmemiş kanala ne yapsam arkadaşlar kararsizim yarin kendi doktorumuz arayip anlatayim son durumu bebeğim inşallah erken gelmez 36 yi yeni bitirdikten daha biraz daha buyusun istiyorum kilosu 2750 falan haftasina gore biraz ondeymis aslında ama olsun ay çok uzattim kusura bakmayin bende durumlar boyle işte

Merhabalar,

Hamileler ile ilgili yüksek lisans tez çalışmasını cevaplamak isteyen hamileler için link paylaşıyorum; https://tr.surveymonkey.com/s/39YNLQH Daha önceden çalışmayı yapanların tekrar yapmaması gerekiyor.
Şimdiden teşekkür ediyorum ve sağlıklı günler diliyorum.

Okudum canım ve ben de o ilk günlerime gittim. Gözlerim dolu dolu yazıyorum zaten. Benim eşim de olmazsa üzülürüm diye her ay heveslenme diyordu, kafamdan hamileliği tamamen çıkardım artık olmayacak diyordum ki 3 gün üst üste başım döndü. hiç yaşamadığım bir şeydi bu yürürken sendeliyordum adeta. Okuldan bir arkadaşım hamilesindir test yap deyince yok ya saçmalama demiştim hatta. ama hamileymişim. ve o aralar ben hamile kalmadan önce oküler migren atakları çekiyordum ve çok sık oluyordu haftada 3 kere olduğu bile oluyordu ve artık çok kötü etkilenmeye başlamıştım bebeğim benimle yola çıktıktan sonra ise Allah tan mucizevi bir şekilde bu ataklar kesildi 8 aydır çok şükür hiç migrenim olmadı. bu migren gözü de etkiliyor ve ben gebelik testi yapıp ikinci çizgiyi silik gördüğümde bir gözüm etrafı migrenden dolayı hiç görmüyordu. O son atağımdı bebeğim 5 haftalıkmış o an. sonrasında hiç yaşamadım inşallah bi daha yaşamam tamamen iyileşmişimdir inşallah.

Benim genelde belden vurdu kasiklara dogru..sol belim agridi..ayaga kalkinca agrin oluosa bebek yerlesiodur iste..baski olmasi iyi dedi doktorum.baski demek bebegin kendini doguma hazirlamasi demekmis.ben krem suruyorum goguslere..hurmada gunde bi tane yiyorum ama sevdigim icin yiyorum..ne kadar karnimizda o kadar iyi onlar icin..bugun pek bi agrim yok demekki bugun faaliyet yok icerde :)

BBugun sanki bende biraz daha fazla hissediyorum adet agrisina benzer agrilari. Ama cok hafif ani gelip gidiyo.

kizlar hastanede bir gece kalicaz ama yanimda hem memleketten gelen annem hem esim kalmak istiycek napicam bilemedim.Kime öbürü kalsin desem
kirilcak offf of.2 kisi kalmaya izin
verirler mi acaba? Sizin yaninizda kim
kalacak?
Ben de esim kalsin istiyodum. Onun
yaninda daha rahat olurum diye ama
annen kalsin dedi herkes. Her seferinde hemsire caguramazsin.
Bunun aglamasi var, emzirmesi var (ki
memeyi nasil tutturacagimizi bile
bilmiyoruz daha) alt almasi var, pis
pislamasi var. Annen tecrubeli. Esin
ilk gunden cildirir dedi herkes. dogru aslinda anneme siginabilirim bu durumlarda. Ben sadece kendimi dusunmustum once tualete kim goturecek yataktan kaldiramazki annem beni yasli kadin. Aman ne bileyim. Ben de karar veremedim tam olarak anlayacagin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…