- 16 Eylül 2014
- 683
- 627
- 158
- 33
Canim internetin yalancisiyim doktor her an dedu tarih vermedi.bes gun arayla muayene oldum vebes gunde kanalda ilerlemeye devam ediyormus.cuma kanala girdi demisti dun yine gittik kanalda ilerleme sancilari bublar dedi..esim dogum yaklastimi dedi.e tabi esin 38 haftalik hamile dedi.bebis istedimmi kafayi dayayacak ve acilmayi baslatacak yani..bundan sonrasinda allah kerim bakalim nolcak?Ayy kizlarr dogumlar ne cok artti bi andaa:) korksam mii sevinsem mi bilemedim.yaklasti hepimizin
Raziye brnimde kanala girdi dedi dr.gercekten 1 2haftaya oluyo muymus kanala girince??
Canim katildim ama ne kadar uzunmus uyuyacaktim valla )) malum gebeyiz uyuyup duruyoruz *)Merhabalar,
Hamileler ile ilgili yüksek lisans tez çalışmasını cevaplamak isteyen hamileler için link paylaşıyorum; https://tr.surveymonkey.com/s/39YNLQH Daha önceden çalışmayı yapanların tekrar yapmaması gerekiyor.
Şimdiden teşekkür ediyorum ve sağlıklı günler diliyorum.
Canim ben anlayamadim seni...hem 37 haftaligiz dion hemde bdt ile uyumlu degil..bdt ye gore 38 olman lazim senin.benim bdt de 18 aralikta ondan diyorum.geridenmi gelio yoksa yazdigin gibi haftasindan ondemi? 37 38 haftalarda dogumlar normal cok korkma elbet dogacaklar.tabikide ne kadar cok karinda obkadar iyi ama bdt ye bakinca 38 haftaliksin biseyciklee olmaz ins...gunu gelip sanci bekleyen arkadaslar var o da ayri bi stres..seninki miyadini doldurmus korkma.bende bugun yarin bekliyorum ve zamanida artik gelebilir :)Selam arkadaşlar dogumlarimiz olmuş yine bugün maşallah Allah anali Babıali buuutsun hayirli evlat olsunlar inşallahbende bugün 12 de hastanedeydim kontrolum normal geçti 36+1 iz bugün ama doktorum nst istedi girdim sanci cikti birşeyler yiyip tekrarlattilar bu sefer daha da artmis bir ara 70 i gördüm ekranda ama ben hic agri hissetmiyordum doktorumun isi vardi gitmiş sanci diktiği için tekrar muayene olmam gerekti başka doktora yönlendirildi alttan muayene etti acilma var mi diye yokmuş ama rahimagzi yumusakmis doktor da hissetmiyordum musun sanxilari dedi hayir dedim bu arada elini sokar sokmaz ooo catin çok dar falan dedi kendi doktorum daha yapmamisti moralin bozuldu hem sanci hissetmeyip hem cari dar olunca genelde sezeryan oluyor hastalar dedi ama normal istersen beklemen lazim dedi çok heyecanladim gözlerim dolu dolu oldu suyun kanaman olursa hemen gel dedi yarin da cagirdi aslında ama ben gitmek istemiyorum iki de bir muayene etmelerini istemiyorum rahim uyariliyo sonra ya hem daha kafasi yerleşmemiş kanala ne yapsam arkadaşlar kararsizim yarin kendi doktorumuz arayip anlatayim son durumu bebeğim inşallah erken gelmez 36 yi yeni bitirdikten daha biraz daha buyusun istiyorum kilosu 2750 falan haftasina gore biraz ondeymis aslında ama olsun ay çok uzattim kusura bakmayin bende durumlar boyle işte
Oyy canim sen de zor zamanlar gecirmissin.Kizlar ne güzel hikayelerinizi anlatmissiniz benim de bebegim bsna cok süpriz oldu korunmayi haziran gibiabiraktim 5 cm cikolata kistim vardi.Doktor doktor gezdim hepsi dene bakalim 1 sene dedi olmazsa tüp bebek ameliyat vs. dediler pek umut yoktu.Hapi birakinca büyüdü tabi.Esime 4 saat uzakta calisiyorum ögretmenim.Sadece cuma gelip evime pazar geri dönüyorum .Esime de hap bir süre koruyomus deyip cocuk istemiyo gibi takiliyorum.Sonra subat ayinda mucize gibi evime yakin okula görevlendirdiler beni.Bu arada bnm kist 7 cm oldu adetlerim iyice kafayi yedi.15 günde bir oluyorum yumurtlama günlerim sasti filan.Subat ayinda adet olmadim 40 gün gecti cok heveslendim ama strestenmis bebek yokEn son nisan ayinda annemle doktora gittik adetime 4 gün vardi kisyime baktirdim hamileleri görüp ic gecirdim falan.Evime döndügümde adet günümde yine asiri sancim var yine adet olacam dedim.Bu arada ovulasyon testi kullaniyodum testler adet günümde kopkoyu cikiyo.Adetim 3 gün gecince gizli bir hamilelik testi ve iki cizgi 10 saniyede...Esimi cagirdim eline koydum sadirdi.Tabi kana kadar heveslenme dedi. Hafta sonu gecer gecmez kan verdim 3000lerde degerim inanamadim hala da inanamiyorum.Doktorlar beni sallamadi ama Rabbim duydu sesimi mucizem benimle.
Resmen iyileştirdi bebeklerimiz bizi. Benim de aurali migrenim vardı canim gözümün önünde parlak kristaller ucardi goremezdim ve sonra siddetli bas agrisi.Okudum canım ve ben de o ilk günlerime gittim. Gözlerim dolu dolu yazıyorum zaten. Benim eşim de olmazsa üzülürüm diye her ay heveslenme diyordu, kafamdan hamileliği tamamen çıkardım artık olmayacak diyordum ki 3 gün üst üste başım döndü. hiç yaşamadığım bir şeydi bu yürürken sendeliyordum adeta. Okuldan bir arkadaşım hamilesindir test yap deyince yok ya saçmalama demiştim hatta. ama hamileymişim. ve o aralar ben hamile kalmadan önce oküler migren atakları çekiyordum ve çok sık oluyordu haftada 3 kere olduğu bile oluyordu ve artık çok kötü etkilenmeye başlamıştım bebeğim benimle yola çıktıktan sonra ise Allah tan mucizevi bir şekilde bu ataklar kesildi 8 aydır çok şükür hiç migrenim olmadı. bu migren gözü de etkiliyor ve ben gebelik testi yapıp ikinci çizgiyi silik gördüğümde bir gözüm etrafı migrenden dolayı hiç görmüyordu. O son atağımdı bebeğim 5 haftalıkmış o an. sonrasında hiç yaşamadım inşallah bi daha yaşamam tamamen iyileşmişimdir inşallah.
Canim kendi doktorunlar görüş. Hatta yarin ya da sonraki gün git nst ye bir kez daha gir belki yalanci sancidir. Surekli takip etmek lazim seni nst ile sık sık. Eger gercekten sanci varsa ve bebegi de etkiliyorsa dogurman en guzeli. Nasil olacagina da doktorunla karar verirsiniz. Sansina kendi doktorun yapsaydi çatı muayenesini iyi olurdu ama gerekirse o da baksin ona göre karar verin.Selam arkadaşlar dogumlarimiz olmuş yine bugün maşallah Allah anali Babıali buuutsun hayirli evlat olsunlar inşallahbende bugün 12 de hastanedeydim kontrolum normal geçti 36+1 iz bugün ama doktorum nst istedi girdim sanci cikti birşeyler yiyip tekrarlattilar bu sefer daha da artmis bir ara 70 i gördüm ekranda ama ben hic agri hissetmiyordum doktorumun isi vardi gitmiş sanci diktiği için tekrar muayene olmam gerekti başka doktora yönlendirildi alttan muayene etti acilma var mi diye yokmuş ama rahimagzi yumusakmis doktor da hissetmiyordum musun sanxilari dedi hayir dedim bu arada elini sokar sokmaz ooo catin çok dar falan dedi kendi doktorum daha yapmamisti moralin bozuldu hem sanci hissetmeyip hem cari dar olunca genelde sezeryan oluyor hastalar dedi ama normal istersen beklemen lazim dedi çok heyecanladim gözlerim dolu dolu oldu suyun kanaman olursa hemen gel dedi yarin da cagirdi aslında ama ben gitmek istemiyorum iki de bir muayene etmelerini istemiyorum rahim uyariliyo sonra ya hem daha kafasi yerleşmemiş kanala ne yapsam arkadaşlar kararsizim yarin kendi doktorumuz arayip anlatayim son durumu bebeğim inşallah erken gelmez 36 yi yeni bitirdikten daha biraz daha buyusun istiyorum kilosu 2750 falan haftasina gore biraz ondeymis aslında ama olsun ay çok uzattim kusura bakmayin bende durumlar boyle işte
canim ben biraz acele ettim doktora gitmeden hamile olduğumu ogrenir öğrenmez hemen takvim yaptim burda ama megerse geç yumurtlamisim o ay adet tarihini bir hafta ileri aldi doktorum sonra da duzeltemedim takvimi oylece kaldi :)Benim takvim bir hafta ileri gözüküyor o yüzden normalde 37.haftaya yeni girdik bebeğim de haftasiyla uyumlu gidiyor ama tedirgin oldum catin çok dar sancilari da hissetmiyosun sezeryan olabilirsiniz falan deyince üzüldüm biraz ama hayirlisi olsun saglikla kavusalim da başka birşey istemiyorumCanim ben anlayamadim seni...hem 37 haftaligiz dion hemde bdt ile uyumlu degil..bdt ye gore 38 olman lazim senin.benim bdt de 18 aralikta ondan diyorum.geridenmi gelio yoksa yazdigin gibi haftasindan ondemi? 37 38 haftalarda dogumlar normal cok korkma elbet dogacaklar.tabikide ne kadar cok karinda obkadar iyi ama bdt ye bakinca 38 haftaliksin biseyciklee olmaz ins...gunu gelip sanci bekleyen arkadaslar var o da ayri bi stres..seninki miyadini doldurmus korkma.bende bugun yarin bekliyorum ve zamanida artik gelebilir :)
Disimizi sıkıp dayanicaz canim.Ben de hepsinnden ve her islemden tursan biriyimmmm
sağol canim ya iki kere yapildi ikincisinde hem sancilarin sayisi hem şiddeti artmis görüldü o yüzden hemen alttan muayeneye aldilar. Acilmam yokmuş da hem ben biraz kasildim ama zor olmadi muayene biraz acidi o kadar ama doktor çok dar dedi kendi doktorum daha bahsetmemisri cati muayenesinden bilmem ki o ne der geniş diyeceğini sanmıyorum ben dar olduğunu hissediyordum zaten ayiptir söylemesi ilişkide zorlaniyodumCanim kendi doktorunlar görüş. Hatta yarin ya da sonraki gün git nst ye bir kez daha gir belki yalanci sancidir. Surekli takip etmek lazim seni nst ile sık sık. Eger gercekten sanci varsa ve bebegi de etkiliyorsa dogurman en guzeli. Nasil olacagina da doktorunla karar verirsiniz. Sansina kendi doktorun yapsaydi çatı muayenesini iyi olurdu ama gerekirse o da baksin ona göre karar verin.
Ama sancilar yalanci olabilir. Bebek riske girmedikce almazlar zaten. Tutabildikleri kadar tutarlar icerde.
Selam arkadaşlar son günler geçmek bilmiyor. 38 haftalık olana kadar hiç doğumu kafama takmıyordum tatilimin tadını çıkarıyordum karnımdaki minik kızımla .Şimdi son bir haftam kaldı ve strese girmeye başladım. Sancı nasıl bir şey kendi sancım gelecek mi? suni sancı mı verilecek. Son anda sezeryan derlerse ne yapacağım gibi sorular benim huzurumu kaçırdı. Anesteziden ve ameliyattan çok korkuyorum. normal doğum düşünüyorum ama tecrübesizim nasıl olacak bilmiyorum. kısacası bu aralar çok huzursuzum. etrafımda hemen hemen herkes sezaryen oluyor. Sezaryen olmaya karar verenler kendi isteğiniz mi yoksa bir aksilik mi söz konusu, Kendimi ona da hazırlamaya çalışıyorum nolacağı belli olmuyor sonuçta. Tek isteğim sağ salim hepimizin bebeklerimize kavuşması.
CANIM 39 DAN ÖNCE SANcım gelirse açılmam da iyi olursa normal doğum istiyorum. inşallah öyle olur. ama 39u geçirmek istemiyorum. zaten 1 hafta ileride şekerim var oda beni korkutuyor. riske girmeyip doktorumla 25 aralığa kadar bekleme kararı aldık. iki doğum şekline de açığım yani :)
Benim genelde belden vurdu kasiklara dogru..sol belim agridi..ayaga kalkinca agrin oluosa bebek yerlesiodur iste..baski olmasi iyi dedi doktorum.baski demek bebegin kendini doguma hazirlamasi demekmis.ben krem suruyorum goguslere..hurmada gunde bi tane yiyorum ama sevdigim icin yiyorum..ne kadar karnimizda o kadar iyi onlar icin..bugun pek bi agrim yok demekki bugun faaliyet yok icerde :)
BBugun sanki bende biraz daha fazla hissediyorum adet agrisina benzer agrilari. Ama cok hafif ani gelip gidiyo.
Ben de esim kalsin istiyodum. Onun
yaninda daha rahat olurum diye ama
annen kalsin dedi herkes. Her seferinde hemsire caguramazsin.
Bunun aglamasi var, emzirmesi var (ki
memeyi nasil tutturacagimizi bile
bilmiyoruz daha) alt almasi var, pis
pislamasi var. Annen tecrubeli. Esin
ilk gunden cildirir dedi herkes.dogru aslinda anneme siginabilirim bu durumlarda. Ben sadece kendimi dusunmustum once tualete kim goturecek yataktan kaldiramazki annem beni yasli kadin. Aman ne bileyim. Ben de karar veremedim tam olarak anlayacagin
hadi yaa gun gelfi catti desene..benimde kasiklarda ve vajinada baya agri oluyo..basinc da var demek ilerliyoCanim internetin yalancisiyim doktor her an dedu tarih vermedi.bes gun arayla muayene oldum vebes gunde kanalda ilerlemeye devam ediyormus.cuma kanala girdi demisti dun yine gittik kanalda ilerleme sancilari bublar dedi..esim dogum yaklastimi dedi.e tabi esin 38 haftalik hamile dedi.bebis istedimmi kafayi dayayacak ve acilmayi baslatacak yani..bundan sonrasinda allah kerim bakalim nolcak?
Hayirlisi olsun kuzum. Saglikla kucagina alirsin ins allah.Kizlar bugün yine kontrolum vardi. hala kanala girmemis kanala yaklasmamis bile. doktor istiyosan bekle kizim normal doguma engelin yok dedi ama bu cocuk kanala girmiycek dedi. bende siz ne oneriyosunuz dedim kizim istersen ben yarına gun veriym sana ama yinede sen bilirsin dedi. bende kabul ettim yarin kısmetse oglumla kavuşuyoruz :)
Canim baska doktora gidib ozel olmasa bile devlete gidin. Resmen inatlasmis.Annişler herkese merhaba biraz uzunca olsada bugün doktora gittiklerinde olanları anlatmak ve fikir almak istiyorum sizden.
Biliyorsunuz ki annem benim doğumumda birçok aksilik yaşadığı için başından beri sezeryan istiyor. Annem 38 yaşında bu arada. Bugün doktora gidiyorlar, bebek hala ters. annem sezaryan istediğini belli ediyor. Doktor say bahanelerini derken
Annem önceden (3 kere) yüz felçi geçirdiğini söylüyor ve doktor bunu nöroloji uzmanına gönderiyor. Buraya kadar herşey normal. Ama doktorumuz olacak kişi normal doğum manyağı. Annemden Mr falan istiyor. Nöroloji uzmanı ise kesinlikle karşı çıkıyor. Mr çekersek %40 oranında kör, %90 oranında bebeğin sağır olması kaçınılmaz diye. Ayrıca yaşın var, yüz felçi geçirmişsin bu yüzden normal doğum yapman senin için sakıncalı diye. Tekrar doktora gidiliyor ama doktor hala bebek dönecek bekleyeceğiz ve normalde olsa sezrynda olsa mr çekilmesini istiyorum diyor..
Bu arada biz eylül ayına kadar özel hastaneye gidiyorduk ama doktorumuzda hamileydi ve eylülün ortasında doğum iznine çıktı. Bizde araştırma hastanesinde çok önerilen bir doktora devam etmiştik. Ama adam göre göre annemi tehliheye itiyor. Bende özele aynı doktora gitmemizi teklif ettim. Kasımda dönecekti zaten ordaki doktorumuz.Kafam allah bullak olduu yorum istiyorum.
Not: Bu arada yüz felcini 3 kere geçirmesi beyinden dolayı olduğunu nöroloji uzmanı demiş. Bir kere olsaymış altında başka sebepler aranabilirmiş.
Bence de dr degistirmek iyi fikir. Ben seninle ayni durumdayim. Dr'um sanciyi bekleyelim diyor. Hic olumsuz bir sey soylemedi kendi teklif etti beklemeyi. Ama ne kadar bekleyecek bilmiyorum. 41'i gecirir mi mesela yasayip gorucez. Bizim gibilere bol sans diliyorum. Ben de forunlarda 38 de 39 da ya da sanciyla donen okudum epey. Umarim bizim de hikayemiz boyle olur.benım de bugun 38. haftam başladı ve bebek ters duruşta. sezeryan olmk ıstemıyorum. hareketlere başladım 2 gundur.dr.um sezeryan ıcın bu hafta gun verelim dedı. ben de doğum sancımı beklıcem deyınce dr.um değişti sankı ard arda tum olumsuzlukları saydı. Dr.dan soğudum.o an benım halımden anlamadığını düşündüm ve yenı dr. arayışına geçtım. ben son anda tersken duz olan bebekler cok duydum. sıkıntı olmadığı surece beklemek ıstıyorum. bakalım nolcak ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?