2014 Aralık Anneleri

doktor muayeneden sonra nst cekilmeye gönderdi. nstyi ceken ebe,(nst cekilmek için doğumhaneye cıktım nst odasında sıra olduğu için) bebeğin hiç hareket etmediğini tatlı bişşeyler yiyip geri gelememi söyledi.ben yine de bi göstereyim diye doktorun yanına gittim. o da aynısını söyleyince cikolata ve meyve suyu ictim.
tekrar doğumhaneye cıktım ama normalde hareketleriyle acaip canımı acıtan bebek yine hareket etmedi :) ve doktor geldi o arada doğumhaneye. serum yazdı. seni gönderemem, kalp atışları düzgün ama hiç hareket yok, bakalım düzelmezse gece de burda kalabilirsin dedi..
ve serum takıldı. ikinci serum yarısına gelirken hiç durmamacasına hareket etmeye başladı bebeğim. Allaha çok şükür :)uyuyormuş demek :)doktorla görüşüp çıkardılar sonunda. 3 saate yakın hastanede nstye baglı yatmak zaten agrıyan belimi daha bir agrıttı ama heşey bebeklerimiz icin. Allah cektiğimiz sıkıntıları karşılıksız bırakmaz, mükafatını verecektir eminim. inşaAllah herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır

ne çok konuşmuşum, hakkınızı helal edin. ama sizin yaşadıklarınızı, paylaşımlarınızı okumak bana iyi geliyor. paylaşmak güzeldir dimi :) sezaryen olanları, olacakları okuyunca gerçekten üzülüyorum. bebeğinize sağlıkla kavuştuğunuz için sizin adınıza çok mutluyum. yanlış anlaşılmasını istemem. birkaç tane doktor kesinlikle sezaryen olmalısın sana ve bbeğine zarar gelebilir diyorsa yapcak birşey kalmıyor zaten. belki bazısınınki çok da konforlu geçiyordur,normalden kolaydır, bilemem. ama önemli olan kolaylık, zorluk değil zaten. önce sağlık, sonra doğallık.. fakat yanlış bilinen şeyler var, ve doktorlar cahilliğimizden yararlanıp bunu kullanıyorlar. bebeğin boynuna kordon dolanması mesela. bebeklerin çoğu ,boynuna kordon dolanmış olarak doğuyor, ancak boynuna 3 kere tam dolanmış kordon bebeğin inişini engeleyebilirmiş. bebek iriliği, başka bi korkutma yöntemi. bana kızımda 4.5 kilo görünüyor doğurabilcek misin dedi doktor Allahın izniyle tabi ki doğururum dedim. büyük kadınsın dedi :) bebeğim doğdu ve ne kadardı dersiniz. 3.400 :) ultrason herşeyi göstermiyor ki

ay bunu da söylemeden geçemeyeceğim :) bizim günümüzün dolduğunu düşündüğümüz tarih asıl günümüzden 2 hafta öncesi. çünkü hamilelik süresi normalde 42 hafta. ama bebeklerin %80 i 38-42 hafta arası doğduğundan tahmini olarak 40 hafta hesaplanıyor. ben bu gidişimde doktoruma danıştım. kaç haftaya kadar bekliyorsunuz diye. 41 dedi. 42. haftaya girildiğinde bebek kakasını yapabiliyor, o yüzden suni sancı veriyoruz 41 haftanın dolumunda dedi. hadi bunu anlarım. ama çoğu doktor 40 hafta dolduğunda hemen mudahele etmek istiyor. ya suni sancı ya da ne hikmetse sezaryenle. onlar için sezaryen 20 dk sürüyor ama bizim için aylar sürüyor o kesilen katların iyileşmesi bir de benim son adet tarihimin başlangıç günü 14 mart, evet. ama ilk doktor kontrolünde 19 mart olarak görünüyordu bebeğin büyüklüğüne göre. geç döllenme denilen şey bu. ve benim bilincimde. doktor sat ı bu şekilde değiştirme gereği duymadı, 5 günlük fark o kadar önemli değil demişti o zaman. ama sona gelindiğinde bir günün bile önemi büyük oluyor. yani sizde de böyle bişey olmuş olabilir, daha zamanı olabilir bebeklerinizin.
bana 37 haftadan sonra doğum yapmak güzel geliyor mesela. gelişimini tamamladı sonuçta, prematüre olmıcak. bebeğimi bi an önce kucağıma alıcam, bu heyecanlı bekleyiş bitecek, strestten kurtulacağım ve bu sıkıntılı zamanlar bitecek diye ama o ne zaman geleceğini iyi biliyor. daha doğrusu Rabbim ona bildirdi, zamanını bekliyor :) ne zaman hayırlısıysa o zaman doğsun inşaAllah

benimm kasılmalarım vardı sadece, doğum kanalına girmedi hiç. 2 aydır nerdeyse aynı pozisyonda duruyo oğlumm

aynen öle canım kavuşcam diye seviniyorumm,rabbim sanada nasip etsin bi an önceee

günaydın herkeseee,, herkesler iyidir inşallah....
Saol canım hepimiz için her şey çok güzel olur inşallah
inşallah hepimiz için çok çok güzel olur bacım....
N Neshve bacımmm baya hastanede yatırtmış senin bıdık seni 3 saat nst ayyy benimde 20 dkk da belim ağrıyor hemen dönüyom soluma vallaa sırt üstü duramıyom
haydi sağlıcakla doğururuz inşallahhh.. yazılarını okudum sen yaz bol bol paylaşmak güzelldir

aynen :) normalde 15 - 20 dakkada belim kopuyo. bel fıtığı da var çünkü. eşim sağolsun, sağa sola dönmeme yardım etti. neyse ki çıktım sağsalim. doğumhanede bir de bebek vardı yeni doğan, taşikardisi varmış, annesi sezaryen olmuş. nasıl ağlıyor yavrum. psikolojim bozuldu. eşime dedim nolur nolmaz, doğum olduysa bebeğimizi iste. ya da yanında durmayı talep et. kucağından indirme sıkı sıkı tut. çünkü en çok senle benim sesimi tanıyor. en çok bizi duyuyor

Merhaba kızlar sabah sabah iki tane doğum videosu izledîm biri sezeryan diğeri normal doğum moralimi bozdum resmen. İlki sezeryan olduğu için bunun da sezeryan olacağını bîliyorum ama normal doğum çok daha temiz, kolay gîbi geldi bana. Eşime de izlettim bebeğîn çıktığı an sevindi birden heyecanlandı ama normal doğumu videoya kaydeden eşleri anlamıyorum dedi. Ne kadar mahremiyeti korusan da herşey görünüyor. Benim kuzen eşi normal doğum yaparken naklen çekmiş anne babasına da izlemişti.

bende kısmetse 2 hafta sonra Medicalparkta doğum yapıcam.Muayene ücreti prof. olduğu için 150 TL oldu geçen hafta, spinal sezeryan fiyatı da 2000 TL. Nst ücreti 15 TL
benim de genel anestezi sezeryan fiyatı 2.900 anlaştık biz sonra ameliyatta rahim de alınınca 3.900 olduprof. da değildi doktorumuz ama değişiklik gösteriyor işte

sezeryan oluyom 6 aralıkda inş. bebek dönmüyo artık ihtimal bile çok düşük
hmm kesinleştiyse Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canıııım, çok zor dimi bu bekleyişler. ama bi ihtimal olarak konuştuysanız sorsaydın, neden son güne kadar beklemiyor doktorun?

benim de genel anestezi sezeryan fiyatı 2.900 anlaştık biz sonra ameliyatta rahim de alınınca 3.900 olduprof. da değildi doktorumuz ama değişiklik gösteriyor işte
çok geçmiş olsun arkadaşım Allah şifa versin, bebeğinize de hayırlı ömür. sonrasında rahminiz mi alındı, anlamadım ?

hmm kesinleştiyse Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canıııım, çok zor dimi bu bekleyişler. ama bi ihtimal olarak konuştuysanız sorsaydın, neden son güne kadar beklemiyor doktorun?
aminn sağol canımm evet telaş korku heyecan mutluluk bi arada valaa konuştuk aslındaa biz eşimle en baştan dedidk bekleyelim diye ama her gitmede bebek olduğu yerde az bi oynama bile yapmamış,zaten doğuma 1 hafta kala girmiş olcam sezeryana,son ana kdar beklemek istedik sancıyla döner diyenler oldu ama o tehlikeyide almak istemedik döndüğü gibi dönmemesi de var oğlumun. doktor sezeryan günü dönse iptal ederim sorun değil ama dönmez artık dedi o kadar hareketli olduğu halde yerinden kıpırdamıyo inatçı bebeğim

bir de arkadaşlar sezeryandan uzak duran ıstanbulda bıldığınız bır dr var mı?

benimm kasılmalarım vardı sadece, doğum kanalına girmedi hiç. 2 aydır nerdeyse aynı pozisyonda duruyo oğlumm

doğum kanalına girince sezeryan olurken sıkıntı mı oluyor?

N Neshve çok güzel anlatmışsin. Ben de burada denk geldim sezaryanin çokluğuna. Hem sezaryen olanlara bakıyorum daha 15- 20 günü var mesela. Anne adaylarının çoğu zaten son ay telaslanmaya başlıyor ve acaba diyerek doktora gidiyor. Doktor da yok donmedi yok beklemeyelim deyip sezaryana alıyor. Benim görüşüm de aksi bir durum olmadikca, suyun bitmesi, bebeğin diskisını yapması v.b. sezaryan için son ana kadar beklenmesi. Ben sancı bekliyorum şu an ve 40 haftam bu hafta doluyo. Belki de 41 i tamamlamayı beklicez hala bir sancı gelmezse belki o zaman sezaryan a gün verir doktorum. Şimdiye kadar sezaryanı anmadı bile. Rabbime şükür hastanede doktorlar çok sezaryan yanlisi değil gibime geldi. Ama Dünkü kontrolumde bir çok kadına sezaryan günü verildiğini gördüm. Bazı arkadaşlar kızıyor ama sezaryen bir doğum çeşidi değil ameliyattır ve doğal bir yöntem değil. Dünyanın bir çok yerinde şu an doğal doğum yöntemini tercih eden aileler var. Evet ona da cesaret edemeyiz belki ama en azından normal doğumu beklemeliyiz diye düşünüyorum ben de. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin.

hakkında hayırlısı olsun canım, dua edelim birbirimize. Rabbim yardımcımız olsun. hakkımızda ne hayırlısıysa onu yaşıyoruz zaten de yine de hayırlısını versin diye dua edelim :)

bir de arkadaşlar sezeryandan uzak duran ıstanbulda bıldığınız bır dr var mı?

doğum kanalına girince sezeryan olurken sıkıntı mı oluyor?
yooo ben öle bişi demedimm, arkadaş ssordu doğum kanalına girdi mi diye bende girmedi dedim

hakkında hayırlısı olsun canım, dua edelim birbirimize. Rabbim yardımcımız olsun. hakkımızda ne hayırlısıysa onu yaşıyoruz zaten de yine de hayırlısını versin diye dua edelim :)
aynen öylee hakkımızda hayırlısı neyse rabbim onu versinn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…