siz dediniz diye demedım sizin yada bir başkasının bu konuda bilgisi var mı ? merak ediyorumyooo ben öle bişi demedimm, arkadaş ssordu doğum kanalına girdi mi diye bende girmedi dedim
evetN Neshve çok güzel anlatmışsin. Ben de burada denk geldim sezaryanin çokluğuna. Hem sezaryen olanlara bakıyorum daha 15- 20 günü var mesela. Anne adaylarının çoğu zaten son ay telaslanmaya başlıyor ve acaba diyerek doktora gidiyor. Doktor da yok donmedi yok beklemeyelim deyip sezaryana alıyor. Benim görüşüm de aksi bir durum olmadikca, suyun bitmesi, bebeğin diskisını yapması v.b. sezaryan için son ana kadar beklenmesi. Ben sancı bekliyorum şu an ve 40 haftam bu hafta doluyo. Belki de 41 i tamamlamayı beklicez hala bir sancı gelmezse belki o zaman sezaryan a gün verir doktorum. Şimdiye kadar sezaryanı anmadı bile. Rabbime şükür hastanede doktorlar çok sezaryan yanlisi değil gibime geldi. Ama Dünkü kontrolumde bir çok kadına sezaryan günü verildiğini gördüm. Bazı arkadaşlar kızıyor ama sezaryen bir doğum çeşidi değil ameliyattır ve doğal bir yöntem değil. Dünyanın bir çok yerinde şu an doğal doğum yöntemini tercih eden aileler var. Evet ona da cesaret edemeyiz belki ama en azından normal doğumu beklemeliyiz diye düşünüyorum ben de. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin.
Olleeeey! Cok sevindim! Umuyorum ayni seyleri ben de yazarimm! :)iki gün önce yeni doktorumla görüşmeye ve muayene olmaya gittim. bebeğimiz tersti bu zamana kadar. Allahın izniyle normale dönmüş. Şükürler olsun. içimde kuşkukar oluşsa da cok hareketli bi bebek olduğu için döneceğine inanıyordum. zaten bebeklerin 96sı normal pozisyona dönüyor istatiksel olarak. yani dönmemesi cok zor bi ihtimaldi .neyse kilosunu 3.100 civarında dedi ve daha 37 hafta yeni bitiyordu. annem kızkardeşimi tam 5.500 kilo doğurmuş normal doğum ve tek bir kesi olmadan.(maşaAllah) o yüzden kiloya da takılmıyorum. Allah nasip ettiğinde hiçbirşey engel değil normal doğuma. nasip olmayınca da olmuyor tabi ama inşaAllah hayırlı sağlıklı normal doğum yaparım
Sağooooolll canııım. inşaAllah seninki de döner, daha cook vakti var :)Olleeeey! Cok sevindim! Umuyorum ayni seyleri ben de yazarimm! :)
bebek nerdeyse doğcak kadar ilerlediyse sorun oluyor son anda sezaryen olmak. yoksa kanala doğumdan çok önce hatta 10 gün önce giren bebekler varsiz dediniz diye demedım sizin yada bir başkasının bu konuda bilgisi var mı ? merak ediyorum
bu aradaevetmetEla sezeryan yanlısı olmayan doktor araştırmak gerekiyor. doktor beklemeyi düşünmese bile bi hatırlat sen 42 ye kadar vaktim yok mu diye. benimki beklemiyormuş mesela. ama ben devlete de gidiyorum. bi hafta devlet, bi hafta özele gidiyorum 1 aydır. devletteki doktora da sorucam bakalım
N Neshve çok güzel anlatmışsin. Ben de burada denk geldim sezaryanin çokluğuna. Hem sezaryen olanlara bakıyorum daha 15- 20 günü var mesela. Anne adaylarının çoğu zaten son ay telaslanmaya başlıyor ve acaba diyerek doktora gidiyor. Doktor da yok donmedi yok beklemeyelim deyip sezaryana alıyor. Benim görüşüm de aksi bir durum olmadikca, suyun bitmesi, bebeğin diskisını yapması v.b. sezaryan için son ana kadar beklenmesi. Ben sancı bekliyorum şu an ve 40 haftam bu hafta doluyo. Belki de 41 i tamamlamayı beklicez hala bir sancı gelmezse belki o zaman sezaryan a gün verir doktorum. Şimdiye kadar sezaryanı anmadı bile. Rabbime şükür hastanede doktorlar çok sezaryan yanlisi değil gibime geldi. Ama Dünkü kontrolumde bir çok kadına sezaryan günü verildiğini gördüm. Bazı arkadaşlar kızıyor ama sezaryen bir doğum çeşidi değil ameliyattır ve doğal bir yöntem değil. Dünyanın bir çok yerinde şu an doğal doğum yöntemini tercih eden aileler var. Evet ona da cesaret edemeyiz belki ama en azından normal doğumu beklemeliyiz diye düşünüyorum ben de. Rabbim hakkimizda hayirlisini versin.
Tesekkur ederim ya umut isigisin su an :)) hepimize saglikla bebeklerimizi kucagimiza almayi diliyorum. En kotusu sancimi da cekip donmezse yine sezeryana girerim ama elimden geleni yaptigimi bilirim, icim huzurlu olur diyorum ben de.Sağooooolll canııım. inşaAllah seninki de döner, daha cook vakti var :)
ben de aynı şekılde bekliyorum ..inşallah bır an evvel benımkı de döner...Olleeeey! Cok sevindim! Umuyorum ayni seyleri ben de yazarimm! :)
evet canım öyle döndürüyorlarmış yurtdışında. ama sen kafana takma inşaAllah normale döner ya. ben istanbulda değilim bilmiyorum o yüzden iyi doktorlarıben de aynı şeyi düşünüyorum ..ben de ve bebeğimde büyük bir sıkıntı olmadığı sürece 41. haftaya kadar beklemeyı düşünüyorum ve hatta şunu da duydum sancısı gelmeyenler suni sancıyla sancısı gelene kadar bekleyetilenler varmış. dönecek ya da dönmeyecek en azından bu şekilde olan sezeryan normal doğuma en yakın sezeryanmış. metela merak ettiğim hangi şehirdesiniz? ben istanbuldayım ve dr.ma doğum sancısı gelene kadar beklemek istiyorum dedım. ve maalesef doktorumun yüzünün şekli değişti not alırım dedı felaket tellalı gibi tüm olumsuzlukları saydı. e tabii ne oldu? kendı kaybetti ve ben sıkıntılandım. şimdi yeni bir dr arayışına düştüm.en azından dr bulamasam da en kötü ihtimalle bır devlet hastanesine gidecem ve en kötü ihtimalle 1-1.5 saat beklerim.umarım bu kadar sıkıntılı bır durum olmaz.
sizden ricam doğum anınızı ımklanınız olursa bızı burda bılgılendırmenız. ben de çok merak ediyorum .inşallah günümüzde sancımız gelir ve bebeğimiz o sancıyla ters döner ki pazartesi hastane de böyle bır durumu yasayan bır kadına rast geldi. merdivenlerden çıkarken bebeği doğum pızisyonunda dönmüş.ve son ana kadar beklendığnde bebğin ters olma ihtimali bır yerde okumuştum binde 3 ... ve yazık en ufak bır durumda drlar normal doğumla uğraşmamak için direk sezeryana yönlendırıyorlar bir de şu da var yurt dışında çok kolay bır sekılde bebeği döndürebiliyorlar...biz ne kadar gerilerdeyiz değil mi?bu videoyu izleyin arkadaşlar ne kadar gerilerde olduğumuzu göreceksiniz...
Tesekkur ederim ya umut isigisin su an :)) hepimize saglikla bebeklerimizi kucagimiza almayi diliyorum. En kotusu sancimi da cekip donmezse yine sezeryana girerim ama elimden geleni yaptigimi bilirim, icim huzurlu olur diyorum ben de.
ne çok konuşmuşum, hakkınızı helal edin. ama sizin yaşadıklarınızı, paylaşımlarınızı okumak bana iyi geliyor. paylaşmak güzeldir dimi :) sezaryen olanları, olacakları okuyunca gerçekten üzülüyorum. bebeğinize sağlıkla kavuştuğunuz için sizin adınıza çok mutluyum. yanlış anlaşılmasını istemem. birkaç tane doktor kesinlikle sezaryen olmalısın sana ve bbeğine zarar gelebilir diyorsa yapcak birşey kalmıyor zaten. belki bazısınınki çok da konforlu geçiyordur,normalden kolaydır, bilemem. ama önemli olan kolaylık, zorluk değil zaten. önce sağlık, sonra doğallık.. fakat yanlış bilinen şeyler var, ve doktorlar cahilliğimizden yararlanıp bunu kullanıyorlar. bebeğin boynuna kordon dolanması mesela. bebeklerin çoğu ,boynuna kordon dolanmış olarak doğuyor, ancak boynuna 3 kere tam dolanmış kordon bebeğin inişini engeleyebilirmiş. bebek iriliği, başka bi korkutma yöntemi. bana kızımda 4.5 kilo görünüyor doğurabilcek misin dedi doktor Allahın izniyle tabi ki doğururum dedim. büyük kadınsın dedi :) bebeğim doğdu ve ne kadardı dersiniz. 3.400 :) ultrason herşeyi göstermiyor ki
hımm yok canımm benim hiç bilgim yok bu konudaa. ama sonuçda son anda normalden sezeryana alınan doğumlar var,onu da düşünmek lazım :)siz dediniz diye demedım sizin yada bir başkasının bu konuda bilgisi var mı ? merak ediyorum
İnsallah cici. Umudumuzu kaybetmeyelim!ben de aynı şekılde bekliyorum ..inşallah bır an evvel benımkı de döner...
canim bende kesin normal dogurcam falan diye düsunürken, son gttgmde kötü yorumlar yapan drum korkuttu saolsun, ve ben surum nolursa olsun illaki normal dogum icin şartlar olusur mantigindayim.ama insan etkileniyomuş.fikrim o kadar netken n.dogumla ilgili acaba mi dedirtti kadin bana.38.haftadayim.ve senn yazdiklarinla tekrr n.dgmda israrci olmam gerektigi gücünü aldım.aşırı korkuyorum yalan yok, Allah yardim eder insallah.bu konuda son ana kadar inatçı olunmali sanirim.en ufak bi ya olmassa dedigimiz an sezaryen de olur baska seyde.dr konusu önemli bu devrede.p.tesi gttgmde bende kararliyim dicem.ne dicek bakalim.tekrr saol vallaiki gün önce yeni doktorumla görüşmeye ve muayene olmaya gittim. bebeğimiz tersti bu zamana kadar. Allahın izniyle normale dönmüş. Şükürler olsun. içimde kuşkukar oluşsa da cok hareketli bi bebek olduğu için döneceğine inanıyordum. zaten bebeklerin 96sı normal pozisyona dönüyor istatiksel olarak. yani dönmemesi cok zor bi ihtimaldi .neyse kilosunu 3.100 civarında dedi ve daha 37 hafta yeni bitiyordu. annem kızkardeşimi tam 5.500 kilo doğurmuş normal doğum ve tek bir kesi olmadan.(maşaAllah) o yüzden kiloya da takılmıyorum. Allah nasip ettiğinde hiçbirşey engel değil normal doğuma. nasip olmayınca da olmuyor tabi ama inşaAllah hayırlı sağlıklı normal doğum yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?