2014 Aralık Anneleri

hanimlar size bugun farkettigim birseyi soylemek istiyorum. normal dogum isteyen arkadaslar lutfen yuruyuslerimizi aksatmayalim. gunde en az 1 saat yuruyelim. ben hic yurumuyordum. bugun doktor normal dogum istiyorsan bol bol yuru deyince evde yarim saati geckin hizli hizli yurudum. inanin bebegin asagi indigini hissettim. kizim uyuyor diye birakip cikamadik disarda yurumeye. ama evde bile yurunebiliyor. ihmal etmeyelim. sonra elimizden geleni yaptik diye icimiz rahat olur

Yarın kontrolü olan ne çok arkadaşımız varmış öyle, kontrolden çıkınca bizi bilgilendirmeyi unutmayın annişler, inşallah hepiniz güzel haberler ile dönersiniz:)
evt yarın bizimde kontrolümüz var ve bi çok arkaaşın yarına toplaşmışık hep birlikte bakalım ne haberler çıkacakk hangimizden merakla beklemedeyim :)

çok haklısın canım ama inanki hava o kadar soğukki yürünecek gibi değill evde ufak git gel insan sıkılır ya ne güzel yürüyebiliyosan sana valla ben o kadar yürüyemiyorumm zaten 15-20dk yürüdümmü kasıklarıma sancı giriyo yürütmüyo benii zorlanıyorumm nasıl olcak bşlemşyorum ikinci doğum olmasına güveniyorum sanırım ben :)

normal dogumda muayene sıklıgi hakkinda soru soran arkadasim, normal dogumda muayene 2-3 kere falan yapildi bende. yani zaten yapilsin istiyorsun. acilmalar ilerledikce mutlu oluyor insan. kesi ve dikis konusunda doktorundan uyusturucu talep edersin canin acirsa. ama insan hic hissetmiyor cidden. ya da uyusturucu yapilmis oluyor biz farketmeden :)

Cnm ne sacma şeymiş o ozellerin hepsinde dogum sancisini odanda cekiyorsun.doktorun kimdi senin canim?
ben devlete gittiğim halde odada çektiriyoruz sancıları dedi ordaki ebe nst çekilirken bayaca sohbet imkanı bulmuştum o zaman sormuştum özelde bile böyle olmaması çok ilginç açıkçasıı ben ilk doğumumda sancı odasında yalnız kalmıştım başka doğum yapanda yoktu kimseyide sokmadılar gerçekten zor bi süreçç bence sonuna kadr direnin derim odada sancı çekmek için insan asıl o zmana yanında birileri ni istiyor bir de özel yani ilginçç benim kızım 10 sene olduğu için o zman çok cahilliğime gelmişti şimdiki aklım olsa zorla birilerini isterdimm sancıyı mana edip bağırır hastaneyi inletirdim herhalde nede olsa sancım var demii

birde tam sancı geldiğinde sanırım kesiyi atıyolar o yüzden anlaşılmıyo eklemek istedim sadece :)

benim de ilk dogumum degil ama yurumemiz lazimmis. yurudukce sancilar artiyor acildigini hissediyor dimi insan :) evet disarsi soguk, onun da etkisi var evde yurumemde. ama bizim ev baya buyuk :)

İnşallah başka sorun yaşamadan bebişini kucağına almanı nasip etsin Rabbim...
amin cumlemize ve sana da canim :) bu arada _swift_ miydi , daha gunu dolmamis, stres yapmasin ya. 42 bitene kadar yolu var :) Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. bekletmesin insaAllah

birde tam sancı geldiğinde sanırım kesiyi atıyolar o yüzden anlaşılmıyo eklemek istedim sadece :)

sağolun arkadaşlar.. inşallah hayırlısı olur ya şu korkum bi geçseydi

bugun cogunuzun kontrolü var sanirsam bende nstye girp suyuma baktircam.insallah hersey yolundadir hepimiz icin.bu arada iştahım öyle bi acildiki durduramiyorum kendimi.yememem lazim,hatta çokca yürüyüş.neyse ben su içiyimm aklima gelmişken kizlar bide tecrubeli olanlara sorcam unutuyorum, biz dogumdan önce açilmalar, kasilmalar olurken vs akinti kan veya su sürekli gelicekmi alttan.ne giycez biz o sira üstümüze, yada ped mi kullaniliyo.bilgilebdirin beniii nolir

Günaydın kızlar! Nasılasınız? Herkes heyecanlı bekleyiş içinde sanırım.
Anneciğim çok ağır grip geçiriyormuş bu yüzden benim evime hala gelemedi sana ve bebeğe bulaşmasın diyor. Son anda kimseyi de ayarlayamadım mecburen dün öğle vakti eşimle ev işine bir başladık pir başladık. Ben titiz temizlik yaparım ayrıntıya çok girerim. Erkeklerle temizlik yapmak nasıldır bilirsiniz. Haliyle %70'i bana kaldı, Gece yarısına kadar devam etti. Camlar silindi,perdeler yıkanıp takıldı, 3 balkon yıkandı,mutfak, banyo her yer kaç defa süpürüp silindi,yıkamadan gelen temiz halılar serildi. Ufak tefek detaylar dışında temizliğin çoğu bitti ama gece duş almıştım. Duştan beri ağrımayın kemiğim yok. Bel,bacak,kol bütün kaslarımı ağrılı hissediyorum ve devamlı yatay pozisyondayım. bugün geçer inş. Olsun ağrılara rağmen temiz ev çok güzel, mis kokulu perdeler halılar, temizlik malzemelerinin, çamaşır suyunun kokusunu falan çok seviyorum :) tuz ruhu mesela ne güzel bir icat :)
Bebeğimin gelmesi için ortam müsait oldu günler sonra. Yarın kan verip sezeryan için gün alacağım. Aslında doğumu yarın yaparsın demişti doktor ama erteleyebildiğim kadar erteletiyorum çünkü 39. Haftaya yarın giriyorum. Planlı Sezeryanda 39'a girince mi bitince mi doğum oluyor? Bugün doğum yapanları da tebrik ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…