panik olmaa,günler geçtikçe herşey daha güzel ve heyecanlı oluyo,tabi ağrılar da artabiliyo ama en ufak şeyler bunlar. ben normal doğum yapacaklarda şart diye biliyorum,ben sezeryan olcam 38+2 yim bugün hala hiç çatı muayenesi olmadım,olacaksında demedi bana.Bende sizleri okuyunca panik oldum. Allah kolaylık versn. Benimde tek korkum çatı muaynesi illaki şart mı bu çatı muaynesi. Herkese yapıyorlar mı?
Belkide psikolojik benimki bugun yarn dogurcam su gelck surekli dusunmekten oluyo gelen biraz suyu dogum suyu sandimSanmıyorum idrarla karıştıracağınızı. İlk kızımda tuvalete gidip idrarımı yapar yapmaz idrardan daha hızlı şekilde ve afedersiniz o tuvalet deliğindeki plastikte tıkır tıkır diye ses çıkararak gelmeye başlamıştı suyum. İdrar bittiği halde o devam etmişti. İdrardan ayırt ediliyor kesinlikle.
Benim az az gelmeye başlamıştı ve 6 saat sonra doğum yapmıştım. Az geliyorsa biraz daha süre var demek oluyor, o sürede mutlaka farkedilir, Bazılarının da bir anda boşalıyormuş, onu zaten farkettiğiniz an harekete geçersiniz. Korkmaya gerek yok bence :)
Evet o şekilde de olabiliyormuş. Onu sanırım biz pek anlayamayız doktor muayene edip daha iyi anlayabilir diye düşünüyorumAma herkesin bi anda bosalmiyomus canim sizinti sizinti gelende varmis
panik olmaa,günler geçtikçe herşey daha güzel ve heyecanlı oluyo,tabi ağrılar da artabiliyo ama en ufak şeyler bunlar. ben normal doğum yapacaklarda şart diye biliyorum,ben sezeryan olcam 38+2 yim bugün hala hiç çatı muayenesi olmadım,olacaksında demedi bana.ama normal doğumu yapmak isteyen biri o kadar basit bi şeyi de göze alır.
ben en başından doğru normal olmak istiyordum canımm,bebeğim taa 21. haftadan beri ters yani makat geliş,bu hafta oldu hala dönmedi,doktor çok küçük hitimal kaldığını söyleyince sezeryana gün aldık bizde.doktorunla konuş bence,en azından o da fikrini söyler seni rahatlatır. ama daha senin erken konuşmak için zamanın var. aminn inşallahh heopimiz kolay atlatalımmBende korkudan sezeryan istiyorum ama daha sezeryanmı normal mi hiç konuşmadık doktorla ama böyle deyince içimi rahatlattın canım. Kendi isteğinle mi sezeryan yoksa mecburiyetten mi sezeryan olacaksın. Allah kolaylıkla kurtarsın kolay geçsin inş. canım
bene aynı seyden korkuyorum ya anları heralde bazen agrılarım falan oluyo korkuyorum daha gunum dolmadıgı haldeKizlar su gelince hadi tuvalet ihtiyacimizla birlikte atarsak farkinda olmadan nasil olcak benim sabah ic camasirim islakti lavoboya gittim geldim acaba suyum muydu o idrarla birlikte attiysam egeryardim edin
Çatı muaynemizide olduk. Düşünsüğüm gbî kötü degılmiş. Cok az canm yandı hemen gectı. Çok şükür normal dogum yapmam için bir problem yok. Ayın 21 i gbi gözüküyo dogum dedı. Bebişimde. 3 .100 olmuş kilosu. BENden haberler bukadar
Nasıl oldu biliyomusun. Catala yattım actım bacaklarımı. Doktor eldiveni gıydı bişey surdu eline sonra lak diye elini orama soktu cıkardı hemen. Ben bir ah dedım gecti. Hemen. Cok az kanaman olur endişe etme dedı. En gec 21 gbi dogurursun dedı.masallah darısı bıze ınsallah ya ben bıgun bel agrım vardı acılma varmı dıye bakmıslardı alttan onun gıbı mı acaba bu muayene
Normal dogum tarihin neydi canimNasıl oldu biliyomusun. Catala yattım actım bacaklarımı. Doktor eldiveni gıydı bişey surdu eline sonra lak diye elini orama soktu cıkardı hemen. Ben bir ah dedım gecti. Hemen. Cok az kanaman olur endişe etme dedı. En gec 21 gbi dogurursun dedı.
galiba banada oyle yapmıstı ıyı o zaman tecrubelı sayılırım:)Nasıl oldu biliyomusun. Catala yattım actım bacaklarımı. Doktor eldiveni gıydı bişey surdu eline sonra lak diye elini orama soktu cıkardı hemen. Ben bir ah dedım gecti. Hemen. Cok az kanaman olur endişe etme dedı. En gec 21 gbi dogurursun dedı.
Çatı muaynemizide olduk. Düşünsüğüm gbî kötü degılmiş. Cok az canm yandı hemen gectı. Çok şükür normal dogum yapmam için bir problem yok. Ayın 21 i gbi gözüküyo dogum dedı. Bebişimde. 3 .100 olmuş kilosu. BENden haberler bukadar
ayyyy gözün aydınn,görüyon mu sen yusufu,erkenden gelmek istedikızlaaaaaaaaarrrrr herkese merhaba
buyrun Yusuf'umuzun doğum hikayesine ;
28/11 cuma günü gayet normal başladı , eşimin doğum günüydü , o gelene kdr bişeyler yapiim dedim erkenden kahvaltı ufak tefek ev işleri annemin arkadaşları kahveye gelecekti onlara bişeyler hazırliim derken annem geldi sohbet muhabbet arkadaşları çok azdurdu 1 saat gibi buarada bende minik kasılmalar ama hiç takmıorum çünkü hafif hiç sarsmıo giden misafirlere el sallayıp lavaboya bi gittim ki günlük pedde pembe kanı gördüm şok doğuma 15 gün var doktorun dediği sezeryan tarihi 4 aralık a ise 6 gün var , anneme çığlık attım hemen koş die o ara kan pembeden kırmızıya dönmüş doktoru aradım ulaşamadım yakın arkadaşım ebe hastaneye geç nst ceksinler dedi ki ben daa cantamı kapatmamıştım bilenler bilir , nese annem hemen gerekenleri koydu buarada dr da arayıp hastaneye gelmen gerek dedi , eşimi aradım dedim durum bu 10 dk sora kapıdaydı hemen cıktık saat 18:10 gibi deli gibi trafik var beşiktaştan üsküdara motorla geçtik ve buarada ebe arkadasım ve eşi sakarya biletlerini iptal edip hastaneye gectiler .. çekilen nst de sancım 60-70-90 gibiydi alttan muayene acılı oldu biraz ama acıklık yoktu rahimde yumusama varmıs arkadasım doğumun yakın dedi ben şoktayım ağlamaya başladım buarada nöbetçi ebe 10-11 gibi doğuma alacağız dedi ben herhalde sabah 10 dedim hayır 3-4 saat içinde dedi buarada annem kız kardeşim yengem geldiler bi iki iş arkadaşım ve eşimin arkadaşlarından gelen giden oluyor ben her gelenle aglıyorum heyecanlanıyorum fln .. yusuf ters olduğu için sezeryana aldı dr ultrasona baktı , ameliyathanede makat geliş oldugundan epidural olmaz genel anestezi dedi bi kötü oldum , yunus emre hastanesinde ekin hanımda oldu doğum , benim asıl doktorum nazife hanım idi kendisi gelmedi,nobetçi dr yaptı doğumu yalnız ertesi gün nazife hn dan öğrendiğim kadarıyla anestezi uzmanına cok güvenmediği için epidurale müsaade etmemiş , 22:05 gibi girdiğim sezeryandan Yusuf paşa 22:18 de çıkmış çok şükür bende 23:20 gibi .. (3460 kg 51 cm)o geceyi sormayın kızlar fenaydı kum torbası bile istemedim insanları cok terslemişim üşüyorum kakam var die bagırıp durmuşum .. Allahım herkese normal doğum nasip etsin die dua edip durdum .. bugün 4. gün canlar her gün kendimi daa ii hissediorum ama ilk gün oldukca zordu .. yürüyüş yapıp hastanede gazımı cıkarttıgımdan pazar sabahı 11 gibi cıkıs yaptık eve gelir gelmez aldığım duş beni kendime getirdi size önerilerim ;
sezeryan da olsa bence en rahatı alt üst takım pijama ..
bol bol yürüyüş şart ve lavaboya oldukça sık gidin ki kanamalar pijamanıza geçmesin .. benim hiç geçmedi 2 gün boyunca sadece iç çamaşırlarım kirlendi , 6 kere değiştirmişimdir anane külotları çirkin ama çok işlevsel kesin tavsiye..dependi kullanmadım ebe saglıksız dedi hastanede kaldığım süre boyunca sargı bezi verdiler ped yerine onlar ii oldu eve geldiğimden beri ped takıorum sorunum yok cok şükür ki ..
sütüm az- emmiyor- ucu yok die üzülmeyin azmedin 2 güne hersey rayına girer , bol bol dua isteyin işleriniz kolaylaşsın .. ben ucu yok die cok zorlandım nese ki şuan yolunda gidio emzirme işi zorlandım yusuf u zorladım memeye alıstırdım uc cıkardım herkesden bişeyler kapın en az 10 bebek hemşiresinden emzirme taktiği aldık
eşiniz anneniz kz kardeşiniz destek olsun zor cünkü ilk günler veee bol bol şükredin ..
hepinize hayırlı doğumlar dilerim soracagınız bişey olursa cekinmeyin ..
sevgilerrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?