- 8 Kasım 2008
- 943
- 454
- 333
- 37
Bende de oyle oluyodu idrar testi yapti az miktarda enfeksiyon cikti korkulcak bise yoktur insallah icini rahat tutCnm idrarim da kafayi yedi sanki.Cok az var deli gibi sikisiyorum tuvalete sonra gidiyorum bi kac damla.Idrarimi da kaciriyo olabilirim yani napsam bilemedim bn ya. Her camasirda olmuyo bazen oluyo iste.Yarina mi alsam randevu ya 10 gün önce su azalmasi filan yoktu ama napsam bilemedim.Doktorumda 1 saat uzakta
Hayırlısı olsun. Bnm kardeşim ve eşi dr. Bebek için sezeryan daha iyiymiş. Normal doğum. Da bebek daha çok Zarar görebiliyormuşolsun yaa sağlıklı olsunlarda,hayırlı olsunnntemem canımm,öle dura dura kalçam öle kalacakk
canım bana doktorum suyun gelirse hemen gel demişti. Suyun iki şekilde gelir birden idrar kaçırma gibi olur ya da çamaşırını ıslatcak kadar devamlı olur dedi. Her ikisinde de hemen gel suyuna, kasılmana bakarız dedi. Bence sen de gitmelisi vakit kaybetmeden.
Bende de oyle oluyodu idrar testi yapti az miktarda enfeksiyon cikti korkulcak bise yoktur insallah icini rahat tut
Hakkinda hayırlısı canim bizide haberdar et normaldir insallah bi sorun cikmazYarin 2 de gidiyorum bakalim kizlar enfeksiyon da olabilir tabi ayaklarimi da üsütüyorum zaman zaman.Bnce su degil ama yine de icimi rahatlatmak istedim bakalim ne diyecek doktor?
Tmm cnm haber ederim mutlaka hayirlisiHakkinda hayırlısı canim bizide haberdar et normaldir insallah bi sorun cikmaz
aynen canımm,herşeyin bi avandajı dezavantajı var. rabim hayırlısını ve sağlıklısı versinnHayırlısı olsun. Bnm kardeşim ve eşi dr. Bebek için sezeryan daha iyiymiş. Normal doğum. Da bebek daha çok Zarar görebiliyormuş
Her ikisinin de olumsuz ve olumlu yanları var. Biri öncesinde sıkıntı yaşıyorsun diğeri sonrasında.. Bn bebeğin gelmek istediği zamanda gelmesini önemsiyorum. Ama imkanım olmazsa sezeryan olursam sancı anında elimde yapacak bir şey yok derim, ama elimden geleni yapmadan kendi geleceği zamanda değil dr.LÃ belirlenen zamanda dünyaya gelirse daha çok üzülürüm. Hakkımıza hayırlısı. Bebekler Her şeyden çok önemli..
Allah yardımcın olsun canım inşallah yarına bebişle Günaydın diyoruz yaniEvt kizlar hbr ediim hemen dedim suyum cok azalmis ve enfeksiyon limitlerim sinirda tahlil sonuclarina gore saat 9da fitil atildi rahme ve sanci baslatildi ama bende hala tik yok tabi yeme icme yasak her ihtimale karsi en son olmadi saat4gibi sezeyan dedi dr riske atamam bebegide senide dedi bekliyrz bakalim yani bugun doguruyrmm artikk dualriniz benimle olsunn
Merhaba. Yanlış anlamadıysam son kontrolünüzü 2 hafta önce oldunuz? Ben de dün kontroldeydim. Dr umu değiştirdim. Bir sıkıntı, doğum hali vs olmazsa 2 hafta sonra tekrar çağırdı. Acaba bu süre normal mi diye aklıma takılmıştı. Sizin yazınızı okuyunca sormak istedim. Bu arada nst filan çekildiniz mi?Dogum yapan arkadaşlar hayırlı olsun bol bol sütünüz olsun.. Ben beklemelerdeyim daha hiç bi belirti yok benimki Gününü geçirecek sanırım 2 gündür yürüyorum bol bol 37. haftadan beri Dr yüzü görmedik haftaya son kontrolüm olcak daha dogum olmazsa tabi ..
Merhaba. Yanlış anlamadıysam son kontrolünüzü 2 hafta önce oldunuz? Ben de dün kontroldeydim. Dr umu değiştirdim. Bir sıkıntı, doğum hali vs olmazsa 2 hafta sonra tekrar çağırdı. Acaba bu süre normal mi diye aklıma takılmıştı. Sizin yazınızı okuyunca sormak istedim. Bu arada nst filan çekildiniz mi?
Iyide bu bir risk hadi sancin gelmedi ama suyun problemli.bebek sıkısiyor bunlara bakilmali.bizde 37den sonra 10 gune 28 den sonra 7 gune dusuyor yada 5 gune kontroller.her vittigimdede nst baglaniyorumCanım ben yurtdıısındayım en son 37. Haftada kontrol var bide Doğumun verildiği güne kadar doğurmadıysan kontrole gidiyorsun .. Nst ikikere girdim 35. Hafta bide 37 . Hafta hersey yolundaydı burda çatı muanesi filanda yok .. Yani herhangi bi Sancı kanama ve suyun yoks 37. Hafta birde 40. Haftanın sonunda kontrol
Bak sende diyorsun bilincaltinda sadece benim 2 cocugum olcak kismetse ilkinde hep oyle hissderdim ama hicc oyle degilll emin olll.bi anda sanki hani hayvanlarda vardir ya dogar dogmaz tururler minicikken bizdede oyle oluyorr birr andaaaa anne oluyoruzz.herseyide biliyormusuz haberimiz yokmusss .:) diyorumki kadinlar anne olmak icin dogmus gibiiGunaydin hanimlar.
Yine korku dolu ruyalarla dolu bir geceden sonra sukur uyanabildim. Ne olacak bu haller bilmiyorum.
Ruyamda bebegime bakmayi beceremedigimi goruyorum. Ne zaman karni acikiyor, ne zaman gazi var, agrisi sizisi mi var, altini mi islatmis bi turlu anlayamiyorum. Benim beceriksizligim yuzunden bebegim hep agliyo
Allahim ne korkunc bir his. Ne zaman bitecek bu kabuslar.
Dogumdan sonrasi icin endiselerim var ama kafamda bu kadar kucuk seyler bile korku haline mi gelmis. Bebegi evde unutup esimle ise gittigimizi falan goruyorum ruyamda
Dogursam da bitse bilincaltimin sacmaliklari
Evet ben de oyle olacagini umuyorum. Bi bebegin aylarca ihtiyac duyacagi tek seyi annesinin bedenine gizleyip karnini doyuran Rabbim, deneyimsiz de olsa bi anneyi donanimsiz birakmaz diyorum :) ama yine de kabuslara soz gecmiyor, geceler zor gecmeye basladi.Bak sende diyorsun bilincaltinda sadece benim 2 cocugum olcak kismetse ilkinde hep oyle hissderdim ama hicc oyle degilll emin olll.bi anda sanki hani hayvanlarda vardir ya dogar dogmaz tururler minicikken bizdede oyle oluyorr birr andaaaa anne oluyoruzz.herseyide biliyormusuz haberimiz yokmusss .:) diyorumki kadinlar anne olmak icin dogmus gibii
Aynen cok korkuyorun dogum sonrasindan.Gunaydin hanimlar.
Yine korku dolu ruyalarla dolu bir geceden sonra sukur uyanabildim. Ne olacak bu haller bilmiyorum.
Ruyamda bebegime bakmayi beceremedigimi goruyorum. Ne zaman karni acikiyor, ne zaman gazi var, agrisi sizisi mi var, altini mi islat bi turlu anlayamiyorum. Benim beceriksizligim yuzunden bebegim hep agliyo
Allahim ne korkunc bir his. Ne zaman bitecek bu kabuslar.
Dogumdan sonrasi icin endiselerim var ama kafamda bu kadar kucuk seyler bile korku haline mi gelmis. Bebegi evde unutup esimle ise gittigimizi falan goruyorum ruyamda
Dogursam da bitse bilincaltimin sacmaliklari
Kızlar bugün nstye girdim kasılmalar sık çıktı 10 dk da bir dedi doktor. Ilk kez çatı muayenesi yapti.hic acı hissetmedim, açılma yokmuş. Ağrın olursa 2 gün sonra gel, olmazsa3 gün sonra gel dedi. Nst ye gircem tekrar. Bu arada bacaklarimda inanilmaz agri var o neden acaba sizde yasayan var mi?
kızlaaaaaaaaarrrrr herkese merhaba
buyrun Yusuf'umuzun doğum hikayesine ;
28/11 cuma günü gayet normal başladı , eşimin doğum günüydü , o gelene kdr bişeyler yapiim dedim erkenden kahvaltı ufak tefek ev işleri annemin arkadaşları kahveye gelecekti onlara bişeyler hazırliim derken annem geldi sohbet muhabbet arkadaşları çok azdurdu 1 saat gibi buarada bende minik kasılmalar ama hiç takmıorum çünkü hafif hiç sarsmıo giden misafirlere el sallayıp lavaboya bi gittim ki günlük pedde pembe kanı gördüm şok doğuma 15 gün var doktorun dediği sezeryan tarihi 4 aralık a ise 6 gün var , anneme çığlık attım hemen koş die o ara kan pembeden kırmızıya dönmüş doktoru aradım ulaşamadım yakın arkadaşım ebe hastaneye geç nst ceksinler dedi ki ben daa cantamı kapatmamıştım bilenler bilir , nese annem hemen gerekenleri koydu buarada dr da arayıp hastaneye gelmen gerek dedi , eşimi aradım dedim durum bu 10 dk sora kapıdaydı hemen cıktık saat 18:10 gibi deli gibi trafik var beşiktaştan üsküdara motorla geçtik ve buarada ebe arkadasım ve eşi sakarya biletlerini iptal edip hastaneye gectiler .. çekilen nst de sancım 60-70-90 gibiydi alttan muayene acılı oldu biraz ama acıklık yoktu rahimde yumusama varmıs arkadasım doğumun yakın dedi ben şoktayım ağlamaya başladım buarada nöbetçi ebe 10-11 gibi doğuma alacağız dedi ben herhalde sabah 10 dedim hayır 3-4 saat içinde dedi buarada annem kız kardeşim yengem geldiler bi iki iş arkadaşım ve eşimin arkadaşlarından gelen giden oluyor ben her gelenle aglıyorum heyecanlanıyorum fln .. yusuf ters olduğu için sezeryana aldı dr ultrasona baktı , ameliyathanede makat geliş oldugundan epidural olmaz genel anestezi dedi bi kötü oldum , yunus emre hastanesinde ekin hanımda oldu doğum , benim asıl doktorum nazife hanım idi kendisi gelmedi,nobetçi dr yaptı doğumu yalnız ertesi gün nazife hn dan öğrendiğim kadarıyla anestezi uzmanına cok güvenmediği için epidurale müsaade etmemiş , 22:05 gibi girdiğim sezeryandan Yusuf paşa 22:18 de çıkmış çok şükür bende 23:20 gibi .. (3460 kg 51 cm)o geceyi sormayın kızlar fenaydı kum torbası bile istemedim insanları cok terslemişim üşüyorum kakam var die bagırıp durmuşum .. Allahım herkese normal doğum nasip etsin die dua edip durdum .. bugün 4. gün canlar her gün kendimi daa ii hissediorum ama ilk gün oldukca zordu .. yürüyüş yapıp hastanede gazımı cıkarttıgımdan pazar sabahı 11 gibi cıkıs yaptık eve gelir gelmez aldığım duş beni kendime getirdi size önerilerim ;
sezeryan da olsa bence en rahatı alt üst takım pijama ..
bol bol yürüyüş şart ve lavaboya oldukça sık gidin ki kanamalar pijamanıza geçmesin .. benim hiç geçmedi 2 gün boyunca sadece iç çamaşırlarım kirlendi , 6 kere değiştirmişimdir anane külotları çirkin ama çok işlevsel kesin tavsiye..dependi kullanmadım ebe saglıksız dedi hastanede kaldığım süre boyunca sargı bezi verdiler ped yerine onlar ii oldu eve geldiğimden beri ped takıorum sorunum yok cok şükür ki ..
sütüm az- emmiyor- ucu yok die üzülmeyin azmedin 2 güne hersey rayına girer , bol bol dua isteyin işleriniz kolaylaşsın .. ben ucu yok die cok zorlandım nese ki şuan yolunda gidio emzirme işi zorlandım yusuf u zorladım memeye alıstırdım uc cıkardım herkesden bişeyler kapın en az 10 bebek hemşiresinden emzirme taktiği aldık
eşiniz anneniz kz kardeşiniz destek olsun zor cünkü ilk günler veee bol bol şükredin ..
hepinize hayırlı doğumlar dilerim soracagınız bişey olursa cekinmeyin ..
sevgilerrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?