- 5 Temmuz 2013
- 460
- 107
- 73
Valla buranın usulüde böyleymiş 40 haftayı doldurmadan suymus kasılmaymış bakılmıyor son haftalar da ...Nasılsa doğar modundalarIyide bu bir risk hadi sancin gelmedi ama suyun problemli.bebek sıkısiyor bunlara bakilmali.bizde 37den sonra 10 gune 28 den sonra 7 gune dusuyor yada 5 gune kontroller.her vittigimdede nst baglaniyorum
17/10 acaip yüksek hamilelik için. sen evde de iki kere falan ölç bence tansiyonunu. Allah şifa versingünaydın anneler,
dün biraz telaş yaşadık. işyerinde doktorun sürekli takip et uyarılarına uyup biraz da gözlerimden sorunum olunca tansiyonumu ölçtürdüm. 17/10 çıktı. 2 kere ölçümde 17/10 olunca hemen eşimi aradım ve hastaneye gittik. doktorum acilden giriş yaptırdı. acilde yarım saat boyunca 10 dk da bir ölçüm oldu. 13/8-12/8 aralığında çıktı ölçümler.
doktorun yanına çıktık ve muayene olduk. hareketleri suyu beslenmesi kilosu herşeyi iyi. 36 haftalığız ama 37-38 aralığında gözüküyor. kan ve idrar testi verdi ve bize oda ayarladı. oda da 2 saat boyunca tansiyon takibi ve nts cihazı bağlandı.
artık herşey kontrol edildiğinde bir sorun yok gözüküyor ama takipte olalım dedi.
inanılmaz korktuk. tansiyon önemli. riske atılcak bişey değil. zaten gebelik şekerim var. iyice korkar oldum. doğum 23 aralıkta. cuma günü işyerinde son iş günüm izne çıkıcam. 2 hafta evde çarçabuk geçsde bebeğime sağ salim kavuşsam.
moralim bozuk biraz. bişey çıkmasa da korktum. allahım herkesi evladına sağ salim kavuştursun.
Doubleanne mız senden güzel haberler almak çok güzel, Allah kolaylik versin bol bol sütün olsunkızlar bebeğim küvezden çıktı evimizde artık :) İki gündür ikiz annesiyim sanki.Çok güzel bi duygu ama çook zor ve yorucu.Kimler doğum yaptı geçmişi okuyamıyorum, merak ediyorum
hepinizi,inşallah herkes iyidir..
Hayırlı olsun canım, Allah hayırlı evlat etsinkızlar ben de kavustum yavruma darısı dıger hamıslerın basına :) cumartesı sabahı hasret bıttı....:)
Ne yaptın canım, gelişme var mi?Kizlar belki hatirlarsiniz gecen hafta dr suyun az diyerek arastirma hastanesine gonderdi gittik saatlerce kontrol vs iyi hersey deyip yolladilar sezeryane gun verdiler. Bugun yine ewime yakin semt poliklinigine muayeneye nst ye girmek icin gittim. Kadin hala seni dogurtmadilar mi bu bebegin suyu cok az dedi. Ee gittim kontrol ettiler gun verip yolladilar dedim 10 gun sonra sezeryan dedim. Kadin bu bebek on gun daha sussuz dayanir mi icinde bilemem ben vicdani sorumluluk kabul etmem dedi telef olur icinde gunahtir dedi. Aklim cikti yerinden. Bu gittigim hastane tuzla sifa semt pol. Dogumu yok buranin bisey olunca en yakin hastane pendikte marmara eah oraya gonderiyorlar. Esimi aradim soledim o da sinirlendi eee gittik iyisin dediler simdi gidicez gene ayni vs. Die. Bebegin hareketlerini hissediorum ama bole diorlar ya uyku girmior gozume hep kaybedecekmisim korkusunapcam bilmiorum esim bana acaba sen mi bu kadar cok abartiorsun dedi o dahada cok uzdu beni sigarayi birakti iki uc gundr cok sinirli bugunlerde ben doktor telef olur deyince bayag uzuldude
Hayırlı olsun canım, iyi haberlerini bekliyoruzEveeeet sonunda bebeğimin başı dönmüş. Artık ben de sancılarımı beklicem :) suyu ve nst iyiymiş. Cok sevindim arkadaşlar
Merhaba bayanlarr annem doktoru değiştirdi, aynı hastanede başka doktora geçti. Zaten bebek ters derkenn sezeryan amacına ulaştı annem.
9 Aralığa günümüzü almış olduk. 9 Aralıkta annem tekrar anne, ben ise abla oluyorumm.
Şimdiden heyecan geldi sanki hep orada kalacak gibi bir his vardı ama artık kavuşmamıza son 7 günümüzz :)
Bu arada geçmişi okuyamadım ve eve yeni girdim yemekten sonra okuyacağım öptüm hepinizi
Evett kizlarr kontrole geldom bugun ama sabahta kilodumu islatacak kadar suyim gelmisti idrar olmayacagini anlayacak ama sakir sakirda bacaklarimdan akmayacak kadar kontrolum bugun diye telas edil acile gitmedim gelelim kontrole odaya girdim drum gördüğü gibu beni oooo eller yuzler sismiss sanci yokmu hani dedi (en son gecen hafta gorustuk gayet iyiydm ic dort gunden beri cok sisti suratim ve ellerim) dedim ara ara var ama duzenli degil sabah suyumu hissettigimi oldugu gibi anlattım gectik usgye bakti evt dedi suyun azalmis gecen hafta gayet iyiydi yukari cik nstye sonra doghanede alttan muayene edicem dedi neyse nstye girdim ciktim gectim dogumhaneye aciklik yok rahim ağzı kapali sonra gelen seyin su oldugunu anlamak icin bi test var alttan cubukla bisi aldi gebelik Testi gibi negatif çıktı ama ikinci dogumum su oldugunu bilyrm usgdede azcikinca teste guvenmedi ve yatis verdi eger test pozitif ciksaydi suni sanciyla dogumu baslatacakti ama henuz emin olamadi yatis verdi enfeksiyon kapabilirmisim diye eve gondermedi seruma antibiyotik katti serum takili suan yarina jadar da su takibi tapiliyo bi daha gelicekmi diye yarin bi daha bakcak eger kritik seviyede degilsw cikicam ama konrroller iki gunde bir olack kritige girdigi gibi dogumu baslaticaz dedi ne olacak durumum merakla bekliyorumm ama inşallah suniye gerek kalmadan kendi sancim gelir kizlar iste benden durum bole beklemeceye devam dua edin bana...
Kzlar herkese merhaba ben 28 kasimda spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim.kizim 3.400 gr 50 cm dogdu sagligi yerinde cok sukur bende iyilesme surecindeyim doktorum iyiki sezeryan yaptik plesenta yapisikmis rahime dedi.gaz sikintisi fazla yasamadim sivi beslenerek atlattim bugun sukur..
Sutumde bgun az az gelmeye basladi aptamil veriyoruz ama sagarak azalttim mamayi sutum biraz artinca benide emicek insallah tabi gogsumude veriyorum her firsatta ama zor geliyo benden emmek cok sinirleniyo:)
Allah hepinize saglikla kucaginiza almayi nasip etsin yavrularinizi coook guzel bi duygu..
kızlaaaaaaaaarrrrr herkese merhaba
buyrun Yusuf'umuzun doğum hikayesine ;
28/11 cuma günü gayet normal başladı , eşimin doğum günüydü , o gelene kdr bişeyler yapiim dedim erkenden kahvaltı ufak tefek ev işleri annemin arkadaşları kahveye gelecekti onlara bişeyler hazırliim derken annem geldi sohbet muhabbet arkadaşları çok azdurdu 1 saat gibi buarada bende minik kasılmalar ama hiç takmıorum çünkü hafif hiç sarsmıo giden misafirlere el sallayıp lavaboya bi gittim ki günlük pedde pembe kanı gördüm şok doğuma 15 gün var doktorun dediği sezeryan tarihi 4 aralık a ise 6 gün var , anneme çığlık attım hemen koş die o ara kan pembeden kırmızıya dönmüş doktoru aradım ulaşamadım yakın arkadaşım ebe hastaneye geç nst ceksinler dedi ki ben daa cantamı kapatmamıştım bilenler bilir , nese annem hemen gerekenleri koydu buarada dr da arayıp hastaneye gelmen gerek dedi , eşimi aradım dedim durum bu 10 dk sora kapıdaydı hemen cıktık saat 18:10 gibi deli gibi trafik var beşiktaştan üsküdara motorla geçtik ve buarada ebe arkadasım ve eşi sakarya biletlerini iptal edip hastaneye gectiler .. çekilen nst de sancım 60-70-90 gibiydi alttan muayene acılı oldu biraz ama acıklık yoktu rahimde yumusama varmıs arkadasım doğumun yakın dedi ben şoktayım ağlamaya başladım buarada nöbetçi ebe 10-11 gibi doğuma alacağız dedi ben herhalde sabah 10 dedim hayır 3-4 saat içinde dedi buarada annem kız kardeşim yengem geldiler bi iki iş arkadaşım ve eşimin arkadaşlarından gelen giden oluyor ben her gelenle aglıyorum heyecanlanıyorum fln .. yusuf ters olduğu için sezeryana aldı dr ultrasona baktı , ameliyathanede makat geliş oldugundan epidural olmaz genel anestezi dedi bi kötü oldum , yunus emre hastanesinde ekin hanımda oldu doğum , benim asıl doktorum nazife hanım idi kendisi gelmedi,nobetçi dr yaptı doğumu yalnız ertesi gün nazife hn dan öğrendiğim kadarıyla anestezi uzmanına cok güvenmediği için epidurale müsaade etmemiş , 22:05 gibi girdiğim sezeryandan Yusuf paşa 22:18 de çıkmış çok şükür bende 23:20 gibi .. (3460 kg 51 cm)o geceyi sormayın kızlar fenaydı kum torbası bile istemedim insanları cok terslemişim üşüyorum kakam var die bagırıp durmuşum .. Allahım herkese normal doğum nasip etsin die dua edip durdum .. bugün 4. gün canlar her gün kendimi daa ii hissediorum ama ilk gün oldukca zordu .. yürüyüş yapıp hastanede gazımı cıkarttıgımdan pazar sabahı 11 gibi cıkıs yaptık eve gelir gelmez aldığım duş beni kendime getirdi size önerilerim ;
sezeryan da olsa bence en rahatı alt üst takım pijama ..
bol bol yürüyüş şart ve lavaboya oldukça sık gidin ki kanamalar pijamanıza geçmesin .. benim hiç geçmedi 2 gün boyunca sadece iç çamaşırlarım kirlendi , 6 kere değiştirmişimdir anane külotları çirkin ama çok işlevsel kesin tavsiye..dependi kullanmadım ebe saglıksız dedi hastanede kaldığım süre boyunca sargı bezi verdiler ped yerine onlar ii oldu eve geldiğimden beri ped takıorum sorunum yok cok şükür ki ..
sütüm az- emmiyor- ucu yok die üzülmeyin azmedin 2 güne hersey rayına girer , bol bol dua isteyin işleriniz kolaylaşsın .. ben ucu yok die cok zorlandım nese ki şuan yolunda gidio emzirme işi zorlandım yusuf u zorladım memeye alıstırdım uc cıkardım herkesden bişeyler kapın en az 10 bebek hemşiresinden emzirme taktiği aldık
eşiniz anneniz kz kardeşiniz destek olsun zor cünkü ilk günler veee bol bol şükredin ..
hepinize hayırlı doğumlar dilerim soracagınız bişey olursa cekinmeyin ..
sevgilerrrr
bence kontrolde olmak iyi ama fazlası da kasıyor. ben 1.5 aydır her hafta doktora gidiyorum. bir de kızım var. onu birine bırakmak ya da hastanenin mikroplu ortamına sokmak gerekiyor her gidişimde. ve sen normal doğurursun büyük ihtimalle. burda sık sık kontrole gidenlerse doktorların yüzünden sezaryenle (büyük ihtimalle) o yüzden sıkma canını :)Valla buranın usulüde böyleymiş 40 haftayı doldurmadan suymus kasılmaymış bakılmıyor son haftalar da ...Nasılsa doğar modundalar
canım aynen başka bi doktora görünmek istedim, hatta şuan çok yoğun olmasina ragmen araya sıkıstım tacsiye edilen bi doktora.bakalım ne dicek.bu arada dedigin gibi yaklaşik 1 saat yürüyorum, 3lt su iciyorum, bebisin hareketleri güzel hatta hergün hıckıriyo.bence hersey yolunda.sen nasilsin.hersey yolundamisenin 40 haftan 15.de doluyormuş. neden 40 - 41 hafta dolumunu beklemiyor anlamadım canım. başka bi doktora daha görünsensen de normal istiyordun sanki. cok yürüyüş yapalım arkadaşım
daim olsun. sükür ben de iyiyim. sen sorunca daha iyi oldum :) bende dün alışveriş merkezlerini altüst ettim :) öldüm yorgunluktan, heryerim şişti ama yürüyüş olsun istiyordum zaten,oldu şükür. evet 1 saat yürüsek yeter inşallah ya. yatarak da geçirsen açılma olur da, biz de destek olalım bedenimize. doğumumuz kolay olsun inşaAllahcanım aynen başka bi doktora görünmek istedim, hatta şuan çok yoğun olmasina ragmen araya sıkıstım tacsiye edilen bi doktora.bakalım ne dicek.bu arada dedigin gibi yaklaşik 1 saat yürüyorum, 3lt su iciyorum, bebisin hareketleri güzel hatta hergün hıckıriyo.bence hersey yolunda.sen nasilsin.hersey yolundami
güzel haberlerle gelmen ümidiyle bacımmCnm idrarim da kafayi yedi sanki.Cok az var deli gibi sikisiyorum tuvalete sonra gidiyorum bi kac damla.Idrarimi da kaciriyo olabilirim yani napsam bilemedim bn ya. Her camasirda olmuyo bazen oluyo iste.Yarina mi alsam randevu ya 10 gün önce su azalmasi filan yoktu ama napsam bilemedim.Doktorumda 1 saat uzakta
haberlerini bekleyeceğiz . için rahat eder iyi olurYarin 2 de gidiyorum bakalim kizlar enfeksiyon da olabilir tabi ayaklarimi da üsütüyorum zaman zaman.Bnce su degil ama yine de icimi rahatlatmak istedim bakalim ne diyecek doktor?
bacım neresi orası yahu kuzen almanyada 3. aydan beri çatı muayenesi gibi alttan bakıyolarmış üstelik rutin kontroller bunlar sancısı sızısı yokken...Canım ben yurtdıısındayım en son 37. Haftada kontrol var bide Doğumun verildiği güne kadar doğurmadıysan kontrole gidiyorsun .. Nst ikikere girdim 35. Hafta bide 37 . Hafta hersey yolundaydı burda çatı muanesi filanda yok .. Yani herhangi bi Sancı kanama ve suyun yoks 37. Hafta birde 40. Haftanın sonunda kontrol
Anladım. Çok teşekkür ederim cevabınız için.Canım ben yurtdıısındayım en son 37. Haftada kontrol var bide Doğumun verildiği güne kadar doğurmadıysan kontrole gidiyorsun .. Nst ikikere girdim 35. Hafta bide 37 . Hafta hersey yolundaydı burda çatı muanesi filanda yok .. Yani herhangi bi Sancı kanama ve suyun yoks 37. Hafta birde 40. Haftanın sonunda kontrol
Gunaydin canim bend pazts oldm cati muayenesi aynen dediğin gibi bende bir ah dedim bagirdim anlik. Ama aslında hic acimamisti stresten ve kendimi kastigimdan bagirdim. Koltuktan inince hic bir şey yoktu yani. Doktor normal doğum icin her şey yolunda dedi o öyle deyince bende biraz cesaretlendim. Herşey yolundayken sezeryan olmak istemedim bende. Bence herkes doğurabilir sadece biraz cesaret lazim. Sende kendine inan doktoruna güven inşallah kolayca dogururuz hepimiz :)Gunaydın arkadaslar. İyisinizdir inşallah. Dün doktorum doguma iki hafta var tahmini dedıgınden berı normal dogumla ilgîli sacma sapan ruyalar gordum. Bırılerının bana cesaret vermesı lazım. Eşim bile çatı muaynesinde bir ah dedim diye içim gitti galiba doğuma giremicem dediya. Ama sonra senı asla yanlız bırakmam dedı. Dogumu düşününce aglamam geliyo hep. Yapabilirmıyım dayanabilirmiyim diye düşünüyorum hep.
Ya benım eve geldıgımde cok agrım oldu. Bacagımı kımıldatamadım bi süre. Ama hastaneden sonra cok yürüdük ondanda olabilir. Birde doktoruma guvenıyorum ama hafta sonu yada mesai saatlerı dışında dogum olursa doktorum gelemiyo. Aradgnda musaitsem tabili gelirim dedı. Yanı gece dogum ekibî yada başka doktora denk gelirsem diye korkuyorum. Doktorla abla arkadas gbi olduk çünkü. Ama bunlar cok düşündürüyo beni. Hayırlısı dicem artık bilemedim canımyaGunaydin canim bend pazts oldm cati muayenesi aynen dediğin gibi bende bir ah dedim bagirdim anlik. Ama aslında hic acimamisti stresten ve kendimi kastigimdan bagirdim. Koltuktan inince hic bir şey yoktu yani. Doktor normal doğum icin her şey yolunda dedi o öyle deyince bende biraz cesaretlendim. Herşey yolundayken sezeryan olmak istemedim bende. Bence herkes doğurabilir sadece biraz cesaret lazim. Sende kendine inan doktoruna güven inşallah kolayca dogururuz hepimiz :)
Bizim şafak 6 oldu.Selamlaaaar. Safak 1. Yarin oglumla kavusuyoruz
Ben de sizin gibi çatı muayenesini pazartesi günü oldum. Dr normal doğuma uygun dedi ama o günden beri düşünüyorum nasıl olur normal doğum yapabilir miyim diye. Korkmuyor değilimGunaydin canim bend pazts oldm cati muayenesi aynen dediğin gibi bende bir ah dedim bagirdim anlik. Ama aslında hic acimamisti stresten ve kendimi kastigimdan bagirdim. Koltuktan inince hic bir şey yoktu yani. Doktor normal doğum icin her şey yolunda dedi o öyle deyince bende biraz cesaretlendim. Herşey yolundayken sezeryan olmak istemedim bende. Bence herkes doğurabilir sadece biraz cesaret lazim. Sende kendine inan doktoruna güven inşallah kolayca dogururuz hepimiz :)
Günaydın canım. Ilk dogumumda çatı muayenesi olduğumda ben de bağirmistim ve ebe nasıl doğum yapıcan sen böyle demişti. Ama doğurdum yani. Çok mu rahat oldu Hayır ama oldu ve şimdi Allah bağıslasin kızım 6 buçuk yaşında. Normal doğum evet çok cok kolay bir şey değil ama bünyeye göre de degisiyo bir de kendini nasıl alistirirsan öyle aslında. Sen kendini strese sokmasının rahatlıkla da yaparsın ve her şey bebek doğana kadar. O ana kadar cekçektiğin sancı ağrı bebek doğduğu anda bitiyor ve sanki az önce senden bir can çıkmamış gibi hayata devam ediyorsun. Korkulacak hiçbir şey yok. Allah in izniyle sağlıkla çıkarız insallahGunaydın arkadaslar. İyisinizdir inşallah. Dün doktorum doguma iki hafta var tahmini dedıgınden berı normal dogumla ilgîli sacma sapan ruyalar gordum. Bırılerının bana cesaret vermesı lazım. Eşim bile çatı muaynesinde bir ah dedim diye içim gitti galiba doğuma giremicem dediya. Ama sonra senı asla yanlız bırakmam dedı. Dogumu düşününce aglamam geliyo hep. Yapabilirmıyım dayanabilirmiyim diye düşünüyorum hep.
Tatlım normal mi sezaryen mi olacaksın? 40 haftalık olmuşsun sezaryense çok beklememiş mi dr diye düşündüm de..Duna kadar cok gergindim cok korkuyordum sürekli agliyordum.. psikolojim alt üst olmustu. Son kontrole gittik dün. Anestezi uzmani ile görüştüm. Beni muayene etti. Çok tatli bir adam. Aşırı rahatlatti beni. Bilgili tecrubeli oldugu belli. Cigerlerimi dinledi kalbimi dinledi agzimi bogazimi muayene etti. Belimi muayene etti. Kan tahlili istedi. Hic bir sıkıntı yok dedi. Perşembe görüşürüz dedi. Cok rahatladim. Simdi Güle oynaya gidicem hastaneye onceden cok korkuyordum. Allah hepimizin yardimcisi olsun sag salim kavusalim bebeklerimize.
Sezeryan canim. Valla biraz fazla bekledik bende farkindayim ama sipanin keyfi yerindeydi. Eşi suyu gayet iyi hâlâ. Ilk dogum da olunca sanci kanama falan olmayinca doktorum bekleyebildigi kadar beklesin dedi. Ona kalsa normal dogurtacak beni ama ben istemiyorum. Bebek de 3800 görünüyo doguramam ben -)Tatlım normal mi sezaryen mi olacaksın? 40 haftalık olmuşsun sezaryense çok beklememiş mi dr diye düşündüm de..
Çok heyecanlıSelamlaaaar. Safak 1. Yarin oglumla kavusuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?